Drie Belgen aanwezig bij oprichting ISIS

Screenshot_72

De leider van ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Toen in het voorjaar van 2013 terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) werd opgericht, waren drie Belgen aanwezig op de stichtingsvergadering. Ze zwoeren persoonlijk trouw aan leider Abu Bakr al-Baghdadi. Dat zegt ISIS-strijder Abu Ahmad in een interview met tijdschrift Foreign Policy.

Het wrede verhaal achter terreurorganisatie Islamitische Staat wordt meestal verteld door getraumatiseerde slachtoffers, door vijanden die aan het front tegen de strijders vechten, door een occasionele overwinnaar. Maar een artikelenreeks van tijdschrift Foreign Policy brengt daar verandering in, na een exclusief gesprek met IS-strijder Abu Ahmad.

Een betrouwbare bron, zegt Foreign Policy, want Abu Ahmad vecht al sinds jaar en dag bij de terreurorganisatie en is nog steeds een actief lid. Toen het tijdschrift de strijder 50 foto’s voorlegde van personen die in Europa gezocht worden omdat ze vermoedelijk naar Syrië zijn vertrokken, kon hij maar liefst 30 ISIS-strijders identificeren, en persoonlijke anekdotes over de personen vertellen.

Lees verder>>>
(h/t “classified”)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, ISIS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Drie Belgen aanwezig bij oprichting ISIS

 1. Waren het Belgische moslims, als dat zo is vind ik des te viezer. Je kan géén twee meesters dienen.

  Like

  • Doen ze ook niet: Zodra ze bekeerd zijn, dienen ze de islam en niets anders dan dát!
   Maak je geen illusies, dat die “bekende Marokkaanse Nederlanders” als Aboutaleb en Marcouch uiteindelijk hun ‘Nederlandse meester’ dienen: Net zo min als deze drie Belgen!

   Geliked door 1 persoon

 2. Marc zegt:

  Die drie kunnen natuurlijk geen ‘Belgen’ zijn geweest. Het zijn toch moslims? Dan per definitie geen Belg, Nederlander of Fransman!

  Geliked door 2 people

 3. semper fi zegt:

  Belgen???ja met 2 paspoorten zeker
  In dit bananenland verreken wij ook van de Hollanders!!ja net als die sifan hassan,onze nederlandse hardloopster@@@@!!!Je dochter zal maar jaren trainen en de beste zijn dan halen ze een Sahara veulen !!

  Like

 4. Thoth zegt:

  Dit is het verhaal van Abu Ahmed, een Syrische element in de ‘islamitische staat’ , die heeft enorme expansie gezien van de organisatie met zijn eigen ogen en bracht maanden samen met de machtigste van buitenlandse strijders. En, het waren niet alleen Belgen hoor die bij de oprichting van IS was, ook Marokkaanse ‘nederlanders’ waren hierbij betrokken :

  (…)Ten tweede, terwijl sommige buitenlandse strijders een religieus leven werkelijk in Europa hebben gewoond, ontdekte hij een ander team met opzet om ze te benoemen als ‘krankzinnig. ” Ze waren meestal jonge Belgen en Nederlanders criminelen van Marokkaanse afkomst, de werklozen en gefragmenteerde families, het leven van een marginaal leven in de buitenwijken van steden marginale marginaal. De meeste van deze gekken hebben geen flauw idee over religie en bijna geen van hen had de Koran te lezen. Voor hen vechten in Syrië was ofwel een avontuur of een manier om zich te bekeren van de “onrechtvaardige leven” in de bars van Europa. Er was Abu Sayyaf, een jihadistische uit België, die vaak sprak over de onthoofdingen. Hij vroeg eens een sheikh, Abu al-Absi of het mogelijk was om mensen af ​​te slachten. “Ik wil ze gewoon onthoofden”, zegt Abu Sayyaf. Lokaal werd bekend als de “slager.”(..)

  * Vertaald uit Arabisch

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ik ga met schoenen gooien, pas maar op!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s