Het leger is niets waard: Tsjechen richten eigen landweer op om terreur te voorkomen

Screenshot_76

Demonstratie in Praag: “Stop islam! Stop “Merkelisering”! Stop migratie! Dit is ons land!

(Vertaling: E.J. Bron)

In Tsjechië moet nu een paramilitaire organisatie het land beschermen tegen terreur en de “vluchtelingen”crisis. Dit deelde Marek Obrtel (kleine foto), een voormalige Tsjechische militaire arts die ooit zijn medailles voor de deelname aan de Servië- en Afghanistan-oorlog aan de “criminele vereniging” NAVO had teruggegeven, in een interview met “SputnikNews” mee.

nieuws spoetnik

Dit burgerinitiatief (dat echter met het oog op de al bestaande organisatie en meer dan 2000 leden eerder een al bestaand project genoemd zou moeten worden) heeft al kritiek in enkele Europese media geoogst en werd in verbinding gebracht met rechts-extremisme en partijen uit het rechtse spectrum.

“Dat  is een gebruikelijk cliché, waarmee ieder ongemakkelijk mens gebrandmerkt wordt. Terwijl het om serieuze zaken gaat: namelijk dat de staat de veiligheid van de burgers in het land niet meer kan garanderen”, zei Obrtel.

Screenshot_77Ondanks de beschuldigingen zou de organisatie, die al 90 afdelingen zou bezitten, echter niet met ideologie te maken hebben. “Wij zijn een boven de partijen staande structuur, open voor iedereen. Voor iedereen met een gezond mensenverstand”, benadrukt Obrtel.

In principe moet er ook geen landweer, maar een soort nationale garde opgericht worden, die bij milieucatastrofes, “vluchtelingen”golven en andere gevaren zou moeten optreden en, indien nodig, ook met wapens de integriteit van de Tsjechische Republiek zou moeten kunnen verdedigen.

Want het leger en de politie zouden zulke taken niet meer aankunnen: “Ons leger is al enige tijd buiten het land om zijn plichten te vervullen – bijvoorbeeld aan de noordelijke Russische grenzen – in plaats van interesse in de verdediging van het eigen vaderland te tonen.”

Daarom zou alleen een nationale garde in staat zijn cultuurinstellingen, sportparken en kerken te bewaken.

Zijn stap tegen de NAVO, toen hij in 2014 al zijn vier onderscheidingen teruggaf, becommentarieerde de voormalige luitenant-kolonel als volgt:

“Daar heb ik geen spijt van gehad. Aan de reacties, die ik heel veel gekregen heb, zie ik dat veel mensen mijn handelwijze begrijpen en ook accepteren en zelf ook graag hun protest tegen de politiek van de NAVO zouden willen uiten, vooral met betrekking tot Rusland. Maar . . . het ontbreekt hen aan moed. Nog. Maar gelooft u me, er zijn honderdduizenden mensen die zo´n mening vertegenwoordigen.”

Screenshot_78

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, burgermoed, Counterjihad, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Moslims, Multiculti, Patriottisme, soevereiniteit, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het leger is niets waard: Tsjechen richten eigen landweer op om terreur te voorkomen

 1. Geweldige man die Obrtel, Die komt voor zijn land en de veiligheid van zijn volk op. Kunnen anderen nog een puntje aanzuigen. In onze regio maken ze zich nit zo druk. Ja druk om alles zo goed mogelijk te regelen voor onze graaiers en uitvreters.

  Geliked door 1 persoon

 2. Drs.P. zegt:

  Dan toch maar naar Tjechie verhuizen, een land waar het nog NIET sterft van de debiele pokedemon zombies!! Een land van wakkere burgers, maar ook een land zonder nsb mentaliteit zoals in NL. Kliklijnen, het verraden van je eigen buren, etc., etc., tijdens de 2e wereldoorlog de meeste joden weggevoerd per inwoner gemeten, overal struikrovers met blauwe pakkies aan die op zoek zijn naar extra inkomsten voor de staatskas, kortom, een nsb-land om NIET trots op te zijn. Het lijkt wel bij het grootste deel in de genen te zijn ingebakken.
  Daarnaast ook nog de landverradende nsb-rattenzooi in den Haag die ons zwaar aan het verneuken is, dus alle reden om hier te vertrekken.

  Geliked door 2 people

 3. BertG. zegt:

  Wat een middeleeuws woord is dat, landweer.
  Dat heeft toch te maken met bewaking van dijken.

  Like

  • E.J. Bron zegt:


   Het Duitse “Landwehr” wordt in het Van Dale groot woordenboek Duits-Nederlands vierde editie, derde oplage, februari 2014 als volgt vertaald:

   (gesch) landweer, verdedigingsbouwwerk, landstorm.

   Mooier kan ik het niet maken.

   Webmaster

   Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Landweer is een naam die herinneringen oproept van de 2e WO. Nationale garde vind ik te hoog gegrepen. Laten wij het eventueel maar gewoon op BURGERWACHT houden. Maar we moeten wel iets dergelijks doen want zowel LEGER als POLITIE in Nederland kunnen het niet meer aan.
  Natuurlijk moeten deze overheidsdiensten versterkt worden maar voordat dat helemaal functioneert zijn we jaren verder. Een burgerwacht hoeft niet ingewikkeld opgeleid te worden, dus aan de slag !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com
  (bezoek onze website)

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Het leger is niets waard: Tsjechen richten eigen landweer op om terreur te voorkomen – Fenixx.org

 6. jroam zegt:

  Daar heb je weer zigeuners. Ook een verschrikkelijk volk wat schijt heeft aan de fatsoensnormen van de bevolking van het land. Alleen maar profiteren van het westen. Op de een of andere manier hun zakken gevuld in GB en nu neerkijkend op de bevolking van het land.

  Like

 7. Het leger is niets waard: Tsjechen richten eigen landweer op om terreur te voorkomen, overal het zelfde in Europa, wanneer worden ze nu eens wakker in de andere lidstaten dan Nederland. Ach natuurlijk de andere lidstaten hebben óók grotendeels hun soevereiniteit aan Brussel overgeheveld. Jammer van al de culturen en diversiteit die Europa nu eenmaal zo aantrekkelijk hebben gemaakt. Triest om te kunnen constateren dat Europa hard op weg is om óók een mono cultuur worden, die kolere Euro is ook zo’n walgelijk product om de 700 jaar mooie, oude gulden te vervangen zien worden die t.ov. euro 10% ondergewaardeerd was. Ja u mist van elke Euro een dubbeltje, vind je het gek dat deze VVD rat in het pak, oud Minister van Financiën Gerrit Zalm bijna gek van geluk werd en de staatsschuld was in een klap opgelost…

  Geliked door 1 persoon

 8. prof. Bart Preneel: “We hebben het systeem van de Stasi gebouwd en geloven tegelijkertijd dat politici het nooit zullen misbruiken.”

  Deze hoogleraar heeft een belangrijke boodschap voor iedereen met een smartphone
  http://www.ninefornews.nl/deze-hoogleraar-heeft-een-belangrijke-boodschap-voor-iedereen-met-een-smartphone/

  Geliked door 1 persoon

 9. Thomasson zegt:

  Wat is dat toch geweldig dat er in Europa nog mensen met gezond verstand bestaan. De voormalige Tsjchecische militaire arts, Marek Obrtel, is er een daarvan. De Tsjechen zouden hem zeker begrijpen. Na lange bezettingjaren van 1938 tot 1990 zijn ze niet van plan hun prille onafhankelijkheid, culturele erfgoed en soevereiniteit in handen te geven van dezelfde smerige regeringen en organisaties die ze al in 1938 op de laagste wijze hadden verraden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s