Over een islamitische ‘insurgency’ in Europa

Screenshot_69

(Door: Alan Turgutoglu)

‘Netwerk van soort mini-kalifaatjes die zo klein als een enkele straat kunnen zijn’

In landen als de VS en Brazilië is een gemilitariseerde politiemacht aan de orde van de dag. Daar heeft oom agent allang het fietsje verruild voor een macho pantservoertuig met een .50 kaliber erop. Nu de sfeer in Europa wat ongezellig is de laatste tijd lijken we ook die kant op te gaan. De politie in bijvoorbeeld Frankrijk lijkt weinig raad te weten met de rondvliegende wasmachines.

Het gebrek aan controle en legitimiteit van de staat onder de bevolking in bepaalde islamitische wijken in Frankrijk vraagt om een reactie. De heersende ideologie in veel buurten in West-Europa is er eentje die de culturele kloof met de rest van de maatschappij steeds groter maakt en steeds minder de legitimiteit van de seculiere staat erkent. Vooral jammer is dat het politieke apparaat achter de feiten aan blijft hollen. Terwijl wij nog vast zitten in het denken aan terrorisme en ‘contraterreur’, denken de islamisten al lang volgens de principes van wat wij ‘insurgency’ noemen. In het Nederlands hebben we daar niet eens een woord voor.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam. Bookmark de permalink .

8 reacties op Over een islamitische ‘insurgency’ in Europa

 1. Hier kan je er gewoon opwachten, zo’n tijd gaat er nu aanbreken. In de grote steden is het al aardig zichtbaar. Ben benieuwd hoe ze dat in toom gaan houden.

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Als het moet en het is zo ver, komt de Nederlandse burger dan in opstand en zal het de wapens opnemen?

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  De Nederlandse woorden voor “insurgency” zijn oproerigheid, opstandigheid, rebellie.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Ook de islamisten hebben inmiddels geleerd dat je die baard beter thuis kan laten en een mooi pak moet aandoen volgens het Turkse AKP-model. Staat lekker geïntegreerd en dat vinden Nederlanders mooi.”

  Niet alle Nederlanders vinden dat mooi. Er zijn er ook die door hebben wat er speelt en islamisten, maar ook alle zogenaamd gematigde moslims, zien voor wat ze zijn: infiltranten. Als de moslims met een voldoende groot aantal aanwezig zijn, worden ook de gematigde moslims ineens jihadisten, strijders voor allah. Hoe eerder de islam in onze democratische rechtsstaat aan banden gelegd wordt hoe beter.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…dan krijg je van die onzintermen als … ‘politionele acties’. ”

  Waar haalt de schrijver het idee vandaan dat politionele acties een onzinterm is? Voor autochtone Nederlanders met enig historisch besef is dat al decennia een staand begrip. Gebruikt om het verschil duidelijk te maken met militaire acties. Politionele actie is bedoeld om de orde te handhaven of te herstellen in een gebied waarmee men de facto niet in oorlog is.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s