Syrië: China wil militaire samenwerking uitbreiden

Screenshot_85

Leden van een speciale eenheid van het Chinese leger.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Er waren al vaker meldingen volgens welke China de Syrische regering bij de strijd tegen de radicale islamieten en terroristen zou ondersteunen. Nu kwam een officiële bevestiging.

Contra magazine

Tijdens een bezoek aan Damascus zei Guan Youfai van de Centrale Militaire Commissie dat de legers van China en Syrië traditioneel vriendschappelijke betrekkingen zouden onderhouden en China de militaire samenwerking met Syrië zou willen uitbreiden, aldus het Chinese persbureau “Xinhua”. Het Chinese Volksleger zou de uitwisseling en de samenwerking met het Syrische leger willen verdiepen. Bovendien zou men het eens zijn geworden over de levering van hulpgoederen door de Chinese strijdkrachten. Over het geheel genomen bleef men echter behoorlijk vaag voor wat betreft de omvang van de samenwerking.

Daarvoor al waren er steeds opnieuw meldingen geweest volgens welke China met het oog op het terreurgevaar van de kant van de eigen islamitische minderheid, de Oeigoeren, elite-eenheden naar Syrië zou willen sturen om zo het Syrische leger in de strijd tegen de terroristen te ondersteunen. Dit gold als novum, temeer daar de Volksrepubliek zich tot nu toe grotendeels buiten het Midden-Oosten-conflict had gehouden.

De bedreiging door de “Islamitische Staat” in eigen land zorgt voor China echter voor een herbezinning. De islamitische Oeigoeren in het westen van het land proberen zich al enige tijd los te maken van China en onafhankelijk te worden, wat door Peking echter niet wordt geduld. Nu dreigt er ook nog een radicalisering van delen van de Oeigoerse bevolking door de ISIS-terroristen. Geen wonder dus dat de Chinezen geïnteresseerd zijn in het stukslaan van de ISIS-structuren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", China, ISIS, Islam, Syrië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Syrië: China wil militaire samenwerking uitbreiden

 1. China en de Russische Federatie zijn nu een politiek bevriend militair en politiek machtsblok, wat diametraal staat tegenover de Amerikaanse bemoeienissen om Assad omver te stoten. Yankee go home en jullie krijgen wat je verdiend…

  Like

 2. Thoth zegt:

  Na Rusland, nu ook China. Het gaat de goede kant op! De VS en Europa blijven achter met de voor hun de rebellen, t.w. al-Nusra (= al-Quida)

  Like

 3. Ongelovige zegt:

  ISIS nu ook al bij de Oeigoeren! Oeioei, en dat waren al zulke gevaarlijke heerschappen…

  Like

 4. Syrië is inmiddels helemaal kapotgebombardeerd, maar krijgen nu wel de steun van 1,3 miljard chinezen. Dit is BREAKING NEWS !

  Like

 5. Flo zegt:

  Godallemachtig, islamitische “Oelgoeren”
  Ook dat nog, het wordt steeds gekker…..

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Het kan verkeren, worden we straks bevrijd door de chinezen !

  Verrek zeg , dat komt ook voor in een van de boeken van W.G.Dorian .

  Liked by 1 persoon

 7. Mirjam zegt:

  Later kunnen ze Europa komen helpen, als de Merkel politiek helemaal doorslaat. Radicale moslims genoeg.

  Like

 8. Johan zegt:

  Kijk eindelijk twee landen die doortastend zijn respect kan menig EU land een voorbeeld aan nemen. Maar wij hebben onze lasten te dragen met de valse media de BN ers de politi en de neo extreme linkse fascist en uiteraard de moslim. Misschie een idee als China en Rusland ons bevrijdt zij bovengenoemde creaturen kan deporteren naar de woestijn zijn de mensen ervan verlost.

  Like

 9. Pingback: Syrië: China wil militaire samenwerking uitbreiden - Ik zeg NEE tegen EU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s