Turken & Koerden: escalatiepotentieel neemt toe – ook in Duitsland en Oostenrijk

Screenshot_81

Pro-Erdoğan demonstratie in Wenen.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Er leven miljoenen Turken en Koerden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De afgelopen tijd neemt het aantal ruzies tussen beide groepen toe. Hoe ver zal dit nog gaan?

Contra magazine

De immigratiegemeenschappen van Turken en Koerden vliegen elkaar steeds opnieuw in de haren. Vooral tussen de Turkse Erdoğan-aanhangers en de PKK-aanhangers bij de Koerden komt het steeds vaker tot botsingen. Ook die Turken die niet direct tot een van de beide groepen gerekend kunnen worden, worden in toenemende mate meegezogen in het conflict – om helemaal maar te zwijgen van voorbijgangers, die zich toevallig in de buurt van de botsingen bevinden.

Gezien het feit dat deze bevolkingsgroepen toch al een relatief groot deel van de totale bevolking in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitmaken, zorgt dat voor een enorm maatschappelijk conflictpotentieel. Je kunt dit gerust een “geïmporteerd conflict” noemen.

Voor de opnemende samenlevingen is dit een enorme belastingsproef, want wanneer zich plotseling duizenden c.q. misschien wel honderdduizenden mensen quasi in burgeroorlog bevinden, heeft de totale gemeenschap te lijden. Het interne Turkse conflict, dat nu ook in de opnamelanden wordt uitgevochten, zorgt namelijk in toenemende mate voor problemen: straatgevechten, brandaanslagen, overvallen en dergelijke nemen toe. Dit is ook een gevaar voor de openbare veiligheid.

Een feit is: wanneer men grote immigratiegemeenschappen heeft, zal men onvermijdelijk ook hun maatschappelijke en politieke problemen mee importeren. Dit zou men bij de benadering van het probleem niet moeten vergeten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Immigratie, Koerden, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Turken & Koerden: escalatiepotentieel neemt toe – ook in Duitsland en Oostenrijk

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Elk nadeel heeft zijn voordeel. Als iedereen de andere kant op kijkt kunnen ze zich onder elkaar gewoon uitroeien. Hoeven wij ons daar verder geen vuile handen meer aan te maken. Een win win situatie dus.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Dat geldt ook in het Midden-Oosten.
   Als er geen gemeenschappelijke vijand is te vinden dan gaan ze elkaar te lijf.
   En dat mag ik graag zien.

   Like

  • Ongelovige zegt:

   bovendien moet iedere turk, ook derde generatie in het westen geboren, zijn dienstplicht vervullen in Turkije (tenzij hij zich vrijkoopt voor duizend tot tienduizend euro’s vlg het land)

   Like

 2. Anna zegt:

  In de kop van het artikel wordt gevraagd ” hoever zal dit nog gaan”
  Dat is goed voorspelbaar……. Op zijn ” islamitisch” de een slaat de ander de hersens in omdat hij volgens de ander niet goed geloofd of een foute man aanhangt of…… En vul zelf maar in……in het ergste geval een geïmporteerde bloedige burger oorlog…….. Erdogan pakt dit met dictatuur aan hij zet alle tegenstanders vast…. Dat zie ik Nederland nog niet doen. Nu blijkt dus dat het gedrag van islamieten in de westerse landen maar en heel dun vernis laagje is………ze hebben dus onderling ook al oorlog…… En dan hebben ze nog de brutaliteit om van de overheid te eisen dat die ingrijpt……..
  VOOR WELKE PARTIJ MOET DE OVERHEID DAN KIEZEN OM IN TE GRIJPEN????

  ERDOGAN. DAN STEUNEN ZE RECHTSTREEKS EEN DICTATOR….. EN EEN SUPPORTER
  VAN TERRORISTEN ZOALS HAMAS EN DE MOSLIMBROEDERS……
  GULEN. DAN ZET ERDOGAN DE SLUIZEN MET VLUCHTELINGEN WEER OPEN….

  En de Turken in Nederland maar zielig doen…. Waarom steunt de overheid ons niet😥😥😪😪😢😢 in de strijd tegen GULEN/ ERDOGAN.
  Moet ineens kijken wat ze doen ze steken de boel inbrand….. 😪😪
  Ze nemen de kinderen van school…… Omdat dit een GULEN school is Enz enz enz……..
  Ons land ( overheid regering politie rechters ) is niet opgewassen tegen z’ on indirecte geïmporteerde dictatuur………. Een nog verdere ondermijning van onze rechtsstaat zal het gevolg zijn in troebel water is het goed vissen……. …….Wij krijgen hier nog moeilijke tijden door onze nederturken……

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Waar ik al eerder schreef en ik verander niet van mening en vind het volledig onnodig hierop weer iets nieuws te gaan schrijven;

  Het gaat “inmiddels” veel te ver! Dit kan niet waar zijn! Ik vind dit een buitengewoon onaangename ontwikkeling! Hier moet heel duidelijk gemaakt gaan worden dat dit hier niet getolereerd wordt! Iedereen die hier anders over denkt, moet gaan denken aan een spoedig vertrek! Wij gaan hier in NEDERLAND geen vetes uit Turkije uitvechten! Nu heb ik eens iets te eisen; ik eis van onze regering hier paal en perk aan te stellen en wel onmiddellijk! Tijd om uit jullie zomerslaap te ontwaken!

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Dat kan nog leuk worden. De Moslims die zien dat de overheid niet ingrijpt bij die Turken (motie Halsema) nemen het voorbeeld van de Turken ter harte, en dus staan verschillende Moslim groeperingen elkaar ook naar het leven. Een ware kettingreactie !

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Als we een adequate regering zouden hebben dan zouden die beide partijen als er gevechten uitbreken het land uit !!

  Like

 6. alidas1 zegt:

  Fijn toch laat ze mekaar maar kapot maken hoe meer hoe liever.
  Ver van mijn bed show.
  Heb er niks geen moeite mee.

  Like

 7. Flo zegt:

  Waar hebben wij die vuile moslim troep aan te danken! Waarom moet onze samenleving verziekt worden door dit primitieve soort?
  Ik haat dat vuie tuig, en mag hooen dat ze “elkaar” uitroeien…

  Like

 8. ildiko zegt:

  Als dit op zo manier verder gaat, de Duitsers worden zo radicaal dat de 1930 jaren in vergelijking van nu op een kinderfeestjes leken.

  Geliked door 1 persoon

 9. Mirjam zegt:

  Dit horen ze in hun eigen land uit te vechten: Turkije, ook al wonen ze in hun ‘tweede paspoort’ land.

  Like

 10. Jan zegt:

  Merkel: Immigranten zijn niet verantwoordelijk voor de terreur in Duitsland

  “Terror des IS nicht durch Flüchtlinge zu uns gekommen”

  Kanzlerin Merkel weist einen Zusammenhang zwischen gewachsener Terrorgefahr und dem Flüchtlingszuzug zurück. Behörden müssten jedoch auf neue Bedrohungen mit mehr staatlichen Befugnissen reagieren.

  Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) hat einen Zusammenhang zwischen der gewachsenen Terrorgefahr und dem Zuzug von Flüchtlingen zurückgewiesen.

  Bei einer Wahlkampfveranstaltung in Neustrelitz (Mecklenburg-Vorpommern) sagte sie auf die Frage, ob mit den Flüchtlingen auch der Terrorismus nach Deutschland gekommen sei, es sei in der Tat zu erkennen, dass versucht werde, Flüchtlinge für islamistischen Terrorismus zu gewinnen. Allerdings sei “das Phänomen des islamistischen Terrorismus des IS nicht ein Phänomen, das durch die Flüchtlinge zu uns gekommen ist, sondern das wir auch schon vorher hatten.”
  ….
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article157729705/Terror-des-IS-nicht-durch-Fluechtlinge-zu-uns-gekommen.html

  Like

 11. Jan zegt:

  Reactie Duitse staats tv na het vermoorden van 35 Koerden:

  Türkische Armee tötet mindestens 35 kurdische Zivilisten und die ZDF heute-show twittert dazu was Lustiges! Geschmackloser geht es wohl nicht von unseren GEZ-Gebühren!
  https://indexexpurgatorius.wordpress.com/2016/08/29/gez-noch/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s