Karlsruhe: Evangelische Kerk vóór Ditib-moskee

Screenshot_131

(Vertaling: E.J. Bron)

In de onderhandelingen over de bouw van een moskee in Karlsruhe heeft de Turkse overkoepelende moskeeorganisatie DITIB ondersteuning gekregen van de Evangelische landskerk in Baden. Daarbij toont de decaan van de Evangelische Kerk, Thomas sharia Schalla (foto), zijn absolute bereidheid om zich te onderwerpen. “Moslims hebben volgens overtuiging van de Evangelische Kerk in Duitsland principieel het recht om moskeeën te bouwen en daarmee ook in hun architectuur in onze samenleving herkenbaar te zijn”, liet het dwaallicht verkondigen.

Zoals de perswoordvoerder van de landskerk, Daniel Meier (Karlsruhe), tegen het Evangelische persbureau idea zei, geeft de verklaring het standpunt van de landskerk weer.

Scherpe kritiek op de uitlatingen van Schalla kwam van de Christus-Beweging Baden. Haar woordvoerder, dominee Martin Kugele, schreef op Facebook: “Zulke decanen zijn de lijkdragers van de Evangelische Kerk.” Ze zouden de uittredingen uit de kerk evenals de macht van DITIB en de Turkse president Erdoğan bevorderen, niet echter het evangelie. Kugele: “Waar blijft Schalla´s stem over de brutale christenvervolging?”

In Karlsruhe zijn meer dan tien moskeeën en islamitische gebedsruimtes.

Misschien gaat het bij de kerkelijke geestelijken om naïeve goedmenschen die de fascistische islam überhaupt niet kennen. Waarschijnlijker is echter dat het bij deze “waardigheidsbekleders” om lafaards en islam-collaborateurs gaat, die bewust meewerken aan het afschaffen van Duitsland.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Moslims, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Karlsruhe: Evangelische Kerk vóór Ditib-moskee

 1. Deborah Menorah zegt:

  Eén naam schiet mij te binnen… JUDAS!

  Geliked door 1 persoon

 2. Angie1968 zegt:

  Ik vraag het me werkelijk af: is dit nu complete domheid en naiviteit tov het gevaar dat Islam vertegenwoordigt, of is dit pure zelfverloochening, dat als prachtig christelijk wordt ervaren? Onze kerkvertegenwoordigers zijn werkelijk van het padje af…Zie ook de Paus. Alhoewel, bij die laatste vermoed ik kwade opzet…

  Geliked door 3 people

 3. Drs.P. zegt:

  De man is een politiek correcte domme lulhannes, type nsb-guttmensch.
  Als hij dit niet doet raakt hij zijn baantje kwijt, net als alle smerige nsb-politiekers in den Haag die niet voor het landsbelang opkomen maar zich laten ringeloren door een laffe nsb-homo-MP.
  Verwacht geen dienen van het land door al dit soort kruipers, maar persoonlijke voordelen die gedrag en doen bepalen. Misschien is deze ongelovige Thomas malloot wel de eerste die zijn smerige verraderskop kwijtraakt?

  Geliked door 1 persoon

 4. Ze worden hoe langer hoe meer krankzinniger die Duitsers

  Like

  • Jan zegt:

   Ik weet niet wie ik als erger moet beschouwen, hitleristen of dit soort uitschot want zij collaboreren met volk dat geestverwant is met Hitler’s ideologie.
   Hoe zou het in die kerk aan toe gaan? Allemaal schapen die net zo denken of laf volk dat geen mond open durft te doen, bang om gestigmatiseerd te worden.

   Like

 5. elisah zegt:

  Leven in een spiritueel sprookjesland is gevaarlijk, kunnen ze hem niet een pilletje geven zodat hij de hogere sferen van lala-hallelujah-land verlaat en terug keert naar de rauwe werkelijkheid, alwaar de fundamentalisten met hun sharia en jihad klaar staan om de ongelovige Thomas en zijn evangelie te elimineren.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Ergo !
  Voor orientaalse vakkrachten uit de bouwsektor !

  Like

 7. Elena zegt:

  Krijg sterk de indruk dat de vroegere NSBers en nazi’s toch genetisch bepaald is.
  Wellicht zijn hij en alle gutmenschen nakomelingen van de nazi’s en NSBers.
  Jammer dat dit nog niet middels DNA onderzoek bewezen kan worden.

  Like

  • abouneenee zegt:

   DNA-onderzoek? Richt mensen hun aandacht lang genoeg middels alle propagandakanalen (zoals onderwijs en media) op elementen en verzin er een emotie bij (Wilders –> slecht; Status quo dienen –> goed) en mensen, waarvan de meesten de weg van de minste weerstand kiezen omdat ze zwak zijn, zullen de associatie voor zoete koek aannemen. Mensen kunnen veranderen, maar de status quo denkt dat de wereld (en vooral zijzelf) het best af is als mensen vooral niet te snel veranderen. Wat zou kunnen in één kabinetsperiode wordt met allerlei vertragingstactieken uitgesmeerd over 20 jaar zo niet 120 jaar…

   Like

  • elisah zegt:

   Ze hoeven de stamboom maar na te kijken.
   Hun geschiedenis krijgen ze echter niet schoongepoetst, ondanks hun waanzinnige en zelfdestructieve welkomst politiek.

   Like

  • Theoden zegt:

   Daar zou je gelijk in hebben.

   Like

 8. abouneenee zegt:

  Altijd hetzelfde met dit soort NSB’ers: ze doen uitspraken enkel opdat zij zelf niet geschaad zullen worden. Deze collaborateurs kussen de reten van volksvijand nr. 1. Normaal is het in het westen ook zo dat wanneer jij iets doet voor anderen, je er iets voor terug mag verwachten. De evangelische kerk in Duitsland snapt kennelijk even veel van de islam als van het leven zelf.

  Als je tunnelvisie hebt richting de bijbel, kun je onmogelijk snappen dat de islam er is om het evangelie te vervangen met de in hun ogen superieure koran. Niet ernaast, nee, zij verbranden het liefst alle bijbels…

  Dan zal de evangelische kerk zich pas genaaid voelen, maar goed: ik heb volgelingen van die kerk van dichtbij meegemaakt en die mensen leven helemaal in hun eigen wereldje… allemaal heten zij ook Vogelaar 🙂

  Like

 9. boorzalf zegt:

  En de verovering van Europa gaat door, de kerk is ziende blind en horend doof.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Dit soort ‘mensen’ steken een mes in de rug van de westerse samenleving !

  Like

 11. Dit is een achterbakse cultuur verkrachter.

  Like

 12. Ach, het is inmiddels wel duidelijk, dat álle soorten van religies dit soort figuren voortbrengen en dan in het bijzonder de ge”institutionaliseerde religies. Wat ik bedoel: Verstandige, pragmatische christenen zijn er wel, maar zij conformeren zich zelden of nooit geheel aan de geloofsgemeenschap. Daarvoor moet je onafhankelijk blijven denken en daarin zijn de meeste gelovigen niet veel sterker dan de moslims, met andere woorden: Ze laten zich van bovenaf teveel dictéren.
  Zoals in deze tijd: Wordt de christelijke kerken verweten, dat ze in het verleden té zelf ingenomen waren ten opzichte van andere gezindten, dan proberen ze vervolgens, die fout niet meer te maken, maar slaan daarin van de weeromstuit geheel dóór. En wat de leiding doet, dat nemen verreweg de meeste gelovigen té klakkeloos over.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat we islam-collaborateurs of het nou burgers zijn, politici, zgn. geestelijken of ambtenaren gaan berechten, desnoods voor een burgertribunaal !!

  Like

 14. Taljaard zegt:

  Deze houding doet mij sterk denken aan de destijds met de nazi’s collaborende zgn. ”Deutsche Christen”. Gelukkig waren er toen nog mensen als Karl Barth en Martin Niemoller, net zoals er tegenwoordig in Duitsland ook mensen als Olaf Latzel en de in het artikel genoemde Martin Kugele zijn. Heb de eer de eerstgenoemde van deze twee persoonlijk te hebben mogen ontmoeten en te kennen. Hij wordt van alle zijden op een werkelijk schandalige wijze aangevallen en onder druk gezet op een manier die sterk doet denken aan de staatsterreur die de toenmalige voorlieden van de ”Bekennende Kirche” in de jaren `30 van de vorige eeuw te beurt viel.

  In Nederland worden predikanten van de PKN tegenwoordig verplicht periodiek gecontroleerd, doorgelicht en geconditioneerd in het seminarie ”Hyde Park” te Driebergen, opdat zij binnen de van overheidswege opgelegde politiek correcte kaders zullen blijven en deze niet zullen overschrijden.
  Dit op straffe van ”begeleiding”, ernstige gesprekken”, ”therapie” enz.. Blijft men desondanks volharden volgt psychopathologisering (volgens beproefd Sowjet model), schorsing en uitzetting uit het ambt.

  In vroeger eeuwen werd je als ”ketter” in de kerker gegooid, of op de brandstapel gezet.
  Tegenwoordig wordt je ”communicatiegestoord”, ”autistisch”, ”narcistisch” etc. en daarom ”ongeschikt voor het ambt” verklaard. Kortom, een regelrechte linkse psycho-terreur.
  Dan laat je het wel!
  Vooral wanneer je een gezin hebt en in een pastorie woont.

  Op deze manier verzekert de Nederlandse overheid zich van de loyaliteit van predikanten in de PKN en heeft men het gereformeerde protestantisme in het grootste kerkgenootschap van dit land gemuilkorfd en monddood gemaakt. Opdat er vanuit deze kerk nooit kritiek op het vigerende Brusselse en Haagse beleid zal worden uitgeoefend.
  Dit is een erfenis van de paarse kabinetten.
  Vandaar dus dat er vanuit de PKN nooit kritiek komt op de islamisering en men in alles de linksen na papagaait. Vanzelfsprekend rust er geen zegen op een dergelijke verkapte staatskerk en verliest zij daarom 50.000 lidmaten per jaar.

  Like

   • Taljaard zegt:

    @Drs.P
    Is mij bekend.
    Deze Jezuitische agenda werd vooral vanuit eucemenische kringen, alsook vanuit het CDA, in de PKN geincorporeerd. De waakzaamheid binnen het hedendaagse Nederlandse protestantisme tegen dit soort perfide Vaticaans machinaties is sinds de jaren `60 – `70 van de vorige eeuw echter rampzalig verslapt. Sommige theologen verwelkomen dit zelfs.
    Dit zelf altijd op zijn minst twijfelachtig gevonden.

    Mystiek bijv. is zeker niet slechts voorbehouden aan de RKK en op zich voluit bijbels.
    Het wordt echter kwalijk wanneer men deze mystiek losweekt van haar bijbelse wortels en men er een werktuig van maakt voor onchristelijk syncretisme, dat zich ten dienste stelt aan de agenda van bepaalde wereldlijke overheden.

    Daardoor wordt de geloofsinhoud van de kerk uitgehold en onderwerpt zij zich aan het Babel van goddeloze wereldse machten, waarvan zij dan ook een verlengstuk en een spreekbuis wordt. Dit ontkrachten van de kerk sluit naadloos op aan zowel de doelstellingen van de liberalen als die van de (culturele) marxisten. En wanneer daardoor dan ook nog het protestantisme in West Europa de nek wordt omgedraaid past dat eveneens in het straatje van Rome.

    Dat er daardoor talloze christenen op dwaalwegen worden geleid en een hele geloofsgemeenschap van miljoenen mensen in Europa wordt geilimineerd is klaarblijkelijk in de ogen van het Vaticaan maar een klein offer. Het schijnt voor hen belangrijker te zijn zich met wereldlijke machten te verbinden en bij hen in een goed blaadje te komen en te blijven.
    Maar dat doet de RKK al sinds de vroege Middeleeuwen.

    Like

  • Pieter zegt:

   Dit lijkt wel terreur van staatswege. De Nederlandse overheid gaat toch niet over kerkgenootschappen, of wordt de PKN door een soort presidium van die kerken gecontroleerd ?
   Ik denk toch dat teveel van die dominees zelf de schuld hebben omdat zij graag goed willen doen (in de naam van de Heer wellicht).
   Het rare is dat zij het op de een of andere manier met hun geweten in overeenstemming kunnen brengen. Wellicht hebben zij hierin geeneens een geweten maar volgen zij, laten we aannemen, klakkeloos de leer van Christus.
   Nogal star nietwaar.

   Like

 15. Jules Vismale zegt:

  En als er in deze stink-moskee daar in Karlsruhe alleen maar ondankbaarheid en haat wordt verkondigd tegen de autochtoonse Duitsers en zelfs tegen die blauwe jakhals van een Thomas Schalla of Angela Merkel dan mogen ze wat mij betreft er een grote hoeveelheid aangestoken molotovcocktails naar binnen gooien en die akelige moslims daar uit Karlsruhe wegjagen! Dei lui komen er vanzelf wel achter dat wie zijn/haar ziel of zaligheid aan bloeddorstige ideologie of religies verkoopt uiteindelijk zichzelf daarmee zal vernietigen! Daarbij worden er jaarlijks in het geheim toch al meer dan genoeg moskeeën en asielzoekerscentra’s in Duitsland aangevallen, vernield of in brand gestoken, zeker wel enkele honderden!

  Like

 16. joopklepzeiker zegt:

  Geheel volgens de wereldraad van kerken .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s