“Vluchtelingen”: Merkel bereidt zich voor op het mislukken van de deal met Turkije

Screenshot_11

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Merkel heeft blijkbaar opdracht gegeven om Duitsland voor te bereiden op het mislukken van de “vluchtelingen”deal met Turkije. Nu al functioneren de repatriëringen uit Griekenland niet meer. De EU moet zorgen voor het sluiten van de buitengrenzen. “Vluchtelingen” moeten in kampen geregistreerd en daarna in de EU verdeeld worden. Tot nu toe heeft precies dat plan nog niet eens in beginsel gefunctioneerd.

DWN

De Duitse regering beschouwt het mislukken van het “vluchtelingen”-akkoord, volgens een bericht in de “Spiegel”, voor mogelijk. De effecten van de huidige ontwikkelingen in Turkije zouden “volledig onduidelijk” zijn, citeerde het blad vrijdag uit een intern document van het Duitse ministerie van Financiën. “Hernieuwde actie op Europees niveau is niet uitgesloten.” De financiële deskundigen voelen zich volgens het bericht verantwoordelijk, omdat aan de “vluchtelingen”crisis ook kosten voor de Duitse begroting verbonden zijn.

Nu al zouden er problemen zijn met de repatriëring van “vluchtelingen” uit Griekenland naar Turkije. Mocht het akkoord met Ankara mislukken, dan zouden de EU-buitengrenzen tussen Turkije en Griekenland “betrouwbaar bewaakt” moeten worden door het EU-grensagentschap Frontex. “Vluchtelingen” die in Europa zouden aankomen of om humanitaire redenen niet afgewezen zouden kunnen worden, “zouden in opvangkampen dicht bij de grens opgevangen, geregistreerd en volgens quota” over de EU-lidstaten verdeeld moeten worden.

Hoe dat precies moet gebeuren, is onduidelijk: eigenlijk was de EU tot juli al van plan Frontex zodanig te versterken dat de grenzen voldoende beschermd zijn. tot nu toe werd niet bekendgemaakt dat de capaciteiten nu in de noodzakelijke omvang werden opgebouwd, integendeel: enkele dagen geleden nog werd bekend dat de marinemissie “Sophia” problemen heeft, omdat er niet genoeg havens voorhanden zijn om de wapenhandel te stoppen. Bovendien kunnen wapensmokkelaars niet gearresteerd worden, maar zouden om volkenrechtelijke redenen weer vrijgelaten moeten worden. Verder vreest de EU dat zich ISIS-terroristen zouden kunnen mengen onder de mensen die voor de Libische kustwacht worden opgeleid, bericht de “Welt”.

Het quotum heeft tot nu toe überhaupt niet gefunctioneerd – van de 200.000 in Griekenland en Italië op herverdeling wachtende “vluchtelingen” en “migranten” werden tot het begin van de zomer pas enkele honderden verdeeld.

De Oost-Europese landen wijzen de quota categorisch af. Hongarije houdt in de herfst een referendum, waarbij de Hongaren moeten beslissen over een EU-quotum. De campagne van de regering-Orbán is keihard – en heeft tot doel om de Hongaren ertoe te bewegen het quotum af te wijzen.

“De volledige samenwerking van Griekenland moet gegarandeerd worden, desnoods met gebruikmaking van financiële druk”, staat er volgens de “Spiegel” in het document. Anders zou de terugtocht dreigen naar een pas in de westelijke Balkan houdbare grenslijn. Een uitbreiding van de controles aan de Duitse grenzen met Zwitserland en Frankrijk zou “denkbaar zijn bij een verplaatsing van de migratieroutes”. Voor de “bescherming van de buitengrens inclusief repatriëring” zouden derde landen “een grotere betekenis” hebben: Hun “bereidheid en vermogen om samen te werken kan financieel gestimuleerd worden”.

Het probleem zouden ook nieuwe “vluchtelingen”routes kunnen zijn, die door de “migranten” uitgeprobeerd worden om een mogelijke Frontex-controle te omzeilen: voor de Griekse kust werden vrijdag 50 “vluchtelingen” gered. Zoals de havenpolitie meedeelde, sloeg de “vluchtelingen”boot vrijdag voor het plaatsje Methoni bij de zuidwestelijke punt van het schiereiland Peloponnesos om. De inzittenden hadden zichzelf op de rotsen in veiligheid gebracht en werden door de reddingskrachten naar Methoni gebracht.

Volgens de informatie probeerden de autoriteiten de route van de schipbreukelingen te reconstrueren, die ver weg van de gebruikelijke “vluchtelingen”routes werden gered. De meeste “vluchtelingen” komen vanuit Turkije via de ten oosten van het vasteland gelegen Egeïsche Zee naar Griekenland. Volgens informatie van de Griekse instantie voor de coördinatie van de vluchtelingencrisis kwamen er tussen donderdag- en vrijdagmorgen 261 “migranten” aan op de Griekse eilanden. De meeste van hen zouden op Lesbos zijn geregistreerd.

In vergelijking met de voorgaande dagen zou er sprake zijn van een lichte stijging van de aantallen.

In de afgelopen maanden werden er op grond van het “vluchtelingen”-akkoord tussen de EU en Turkije duidelijk minder nieuwkomers in Griekenland geregistreerd. Vanwege de afsluiting van de Balkan-route zitten er echter veel “vluchtelingen” in Griekenland vast, zodat de situatie in de “vluchtelingen”kampen gespannen blijft.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Duitsland, Europa, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Turkije. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Vluchtelingen”: Merkel bereidt zich voor op het mislukken van de deal met Turkije

 1. elisah zegt:

  Ja, daar is veel voorbereiding voor nodig, haar psychiaters zijn al weken druk bezig, om haar door deze persoonlijke blamage heen te helpen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ron zegt:

  “De EU moet zorgen voor het sluiten van de buitengrenzen. ”

  Mevrouw merkel wil een beetje in de gunst komen van haar tegenstanders: ‘ja maar wij willen de grenzen ook sluiten hoor’

  ““Vluchtelingen” moeten in kampen geregistreerd en daarna in de EU verdeeld worden”

  En hier weer het stokpaardje van merkel, eerst zoveel mogelijk immigranten laten komen, en daarna zoveel mogelijk anderen er ook mee opschepen.

  Frontex dient alleen als veerdienst, dus ik heb sterke twijfels of Frontex versterken nu de goede manier is van buitengrenzen beter bewaken.

  Like

 3. Dicksy zegt:

  Frontex zal geen werk hebben om de bootvluchtelingen van zee te halen. Nu turkije langs alle kanten de bruggen met europa aan het opblazen is zullen zij wel voor zeewaardige bootjes zorgen zodat de vluchtelingen veilig in Griekenland zullen geraken. die ‘ vluchtelingen zullen door turkije willens nillens de zee ingejaagd worden om europa verder te destabiliseren. Erdorat heeft daar geen enkel probleem mee en maakt daar ook geen probleem van.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  Ik dacht dat Frontex bezig was al die zielige vluchtelingen binnen te halen. Worden ze nu ineens tegengehouden?

  Het wordt hoog tijd dat de EU in elkaar stort.

  Geliked door 2 people

  • Thom zegt:

   Maar dan moeten de migranten nog terug. Als Dijkhof dat in Nederland moet doen zie ik daar een zwaar gat in. Ze zullen hier dus blijven en ons land overnemen.

   Like

 5. Marc zegt:

  Merkel weet donders goed dat er maar een echt effectieve methode is: bezetting van de Turkse westkust!

  Like

 6. Robby E. zegt:

  Wat voor nut heeft dat Frontex eigenlijk, die staan niet aan onze kant!
  Zijn alleen bezig zielige ‘vluchtelingen’ te redden

  Like

 7. Harry zegt:

  We worden door onze eigen wetgeving en idiote wetgevers en uitvoerders dwarsgezeten .
  In een soort van wettelijke dwangbuis zitten we , terwijl het islam en zwarte profiteurgezwel steeds verder ontwikkelt .
  Daarom dienen we alle wettelijke onzin en regeltjes naast ons neer te leggen , er is reden genoeg om een soort noodtoestand-light uit te roepen en eens iets te gaan ondernemen om het tij te keren .
  Breng die zwarten terug naar Afrika en maak alle moslims het leven zó zwaar en onaangenaam dat ze bij duizenden per dag terug keren naar hun islamitische heilstaten .

  Zó kan het niet langer !

  Geliked door 2 people

  • Duchense zegt:

   Project “smeergeld” , kost je bijna niks en iedereen kan het uitvoeren. Kwestie van je bankbiljetten merken met een rondje met een kruis erin en insmeren met varkensvet zodat het geld echt waterdicht is….stukje spekvet is 50/60 cent. Kun je hele stapels geld mee waterdicht maken. Het rondje met het kruis erin is zodat je weet wat er wel en niet waterdicht is. Een klein hoekeje afscheuren kan ook.
   De enige nare bijkomstigheid is dat het geld voor moslims onrein word en dus niet hanteerbaar meer. En dat is lastig om boodschappen mee te doen… Maar je geld is weer watervast, waardevast zal het helaas nooit zijn zolang de EU ongedekte miljarden bijdrukt, maar een regenbui kan het hebben.

   Geliked door 1 persoon

 8. Angie1968 zegt:

  Wij bereiden ons voor op het mislukken van Merkel…

  Like

 9. Robby E. zegt:

  Was Merkel niet: “de machtigste vrouw ter wereld’ enige jaren terug?
  ’t Kan verkeren, nu is ze de grootste imbeciel ter wereld!

  Like

 10. Kan niemand dat pokke wijf hiertoe dwingen.

  Like

 11. Hendrik zegt:

  Ze moeten gewoon direkt teruggesleept worden naar Turkije of Libie (de bootjes). Wij willen echt niet nog meer van die parasieten met een dodelijk religieus virus. De rest die er al is moet weer terug.

  Like

 12. Hendrik M. zegt:

  Griekenland schafte in failliete toestand, meen 900 Leopard tanks aan en enkele Franse oorlogsschepen, zooi die ze niet konden betalen en uiteindelijk door de rest der €U betaald zijn.
  Dat zijn genoeg tanks om op de Griekse eilanden te plaatsen en alles wat binnen de 3 mijlzone komt een schot voor de boeg te geven en bij niet omkeren te kelderen.
  Frontex kan de verzuipenden redden en terug naar punt van vertrek brengen.
  Wat is daar nou voor moeilijks aan?

  Like

 13. fleckie zegt:

  Gos…:Zouden die ‘vluchtelingen’… ‘aardrijkskunde-les’ gehad hebben? weten zo goed hoe ze het..’RIJKE NOORD-Europa”…kunnen ..bereiken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s