Diplomatieke onschendbaarheid – 15-jarige halfdood geslagen door zoons van Irakese ambassadeur

Screenshot_47

Ponte de Sor in het midden van Portugal.

(Door: Rui Filipe Gutschmidt – Vertaling: E.J. Bron)

Het is een nauwelijks te bevatten onrechtvaardigheid die op dit moment in Lissabon de gemoederen verhit en waardoor er vraagtekens geplaatst worden bij de diplomatieke onschendbaarheid. De 17-jarige zoons van de Irakese ambassadeur in Portugal hebben zich in het nachtleven van het stadje Ponte de Sor in het midden van Portugal gestort en kregen daarbij ruzie met een groep jongeren. Toen een 15-jarige later alleen was, werd hij bruut in elkaar geslagen. Op dit moment ligt hij in het ziekenhuis. Terwijl hij met de dood worstelt, genieten de zoons van de ambassadeur diplomatieke onschendbaarheid in de luxe van de Irakese ambassade.

Contra magazine

Ik geloof weliswaar in rechtvaardigheid als zodanig, maar ik weet ook dat deze slechts zelden bestaat. Een van de grootste onrechtvaardigheden in onze samenleving – overigens bijna in de hele wereld gebruikelijk – noemt zich “diplomatieke onschendbaarheid”. Dit overblijfsel uit de tijd van de monarchieën en van de adel moest de afgezanten van een staat ervoor beschermen om d.m.v. valse beschuldigingen pressiemiddel van de politiek te worden. In de praktijk kan een land spionagebeschuldigingen bedenken en ieder ambassade-lid of zijn familieleden kunnen op ieder moment gevangengezet worden. Anderzijds gebruiken “diplomaten” hun onschendbaarheid vaak om criminele activiteiten uit te voeren. Drugshandel, wapensmokkel, geld witwassen en natuurlijk ook allerlei soorten spionage.

Dit geval is echter een duidelijke overtreding van alles wat de diplomatieke onschendbaarheid zou moeten afdekken. De tweeling had in een discotheek in Ponte de Sor ruzie met een groep jongeren gekregen. De politie maakte een einde aan de ruzie, heeft iedereen geïdentificeerd en de Irakezen naar huis begeleid. Maar in plaats van daar te blijven, pakten ze een auto met een diplomatenkenteken en zochten naar hun slachtoffer. Ruben C. had juist zijn vriendin gezond bij haar ouders afgeleverd en bevond zich te voet op weg naar huis toen de broers hem ontdekten. Ze reden hem aan, stapten uit de auto en mishandelden de op de grond liggende Ruben met trappen en klappen. Ze lieten hem zwaargewond en bewusteloos liggen, totdat de gemeentereinigingsdienst hem vond.

De recherche moest de twee na een kort verhoor weer laten gaan, wat niet betekent dat ze er nu helemaal vanaf zijn. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de juridische mogelijkheden, hoewel het eerder aan de politiek is om via diplomatieke kanalen voor gerechtigheid te zorgen. Als eerste is het aan Irak om de diplomatieke onschendbaarheid van de beide agressievelingen op te heffen. Ook kan een proces in Irak de beide veroordelen, hoewel de Irakese gevangenissen vermoedelijk twee terroristen van hen zouden maken. De Portugese regering kan eveneens de onschendbaarheid opheffen en het “beste” wat de knokkers kan overkomen is tot “Persona non grata” verklaard en uitgewezen te worden. Dan zou het geheel waarschijnlijk in het zand van de Irakese woestijn verdwijnen.

Het wordt tijd om de hebbelijkheid van de diplomatieke onschendbaarheid als zodanig te betwijfelen. Alleen al het gevoel van onaantastbaarheid werd bij deze beide teenagers een gevaar. Ze voelden zich waarschijnlijk na het eerste contact met de politie oppermachtig en besloten deze macht te gebruiken. Als de rechtsstaat hen hiermee laat wegkomen, dan zullen we nog meer van zulke gevallen krijgen. De moeder, de hele familie en vrienden van Ruben C. eisen gerechtigheid. Niemand moet meer slachtoffer van een onschendbaarheid worden die afkomstig is van adellijke privileges, die ooit het despotisme als normaliteit accepteerde. Dat moet nu afgelopen zijn . . .

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Rui Filipe Gutschmidt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Irak, Krankzinnigheid, Moslims, Portugal, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op Diplomatieke onschendbaarheid – 15-jarige halfdood geslagen door zoons van Irakese ambassadeur

 1. Jean zegt:

  Voor alle duidelijkheid: “NIEMAND IS ONSCHENDBAAR” , “NIEMAND” zelfs geen oranje Nassau of coburger, “NIEMAND” dus afrekenen met dat Irakees gespuis, eens komen ze sowieso op straat…

  Geliked door 1 persoon

 2. Eric zegt:

  Portugezen zijn zulke zachtmoedige mensen dat je makkelijk kan raden wie deze ruzie begonnen heeft. Er zijn nauwelijks moslims in Portugal, de Portugese Reconquista vond reeds 240 jaar voor de Spaanse plaats en Portugal is niet interessant voor moslims vanwege geen sociaal opvangnet. En toch: de enkelen die er wonen veroorzaken dus een hoop leed. Ik hoop dat daarmee de Portugezen gewaarschuwd zijn en dat ze de grenzen sluiten voor het vluchtelingencanaille. Het enige vrije land van West-Europa moet gespaard blijven !

  Geliked door 1 persoon

 3. louis-portugal zegt:

  Gelukig komt het toch verder dan de portugese pers.
  Overigens was het niet in Lissabon maar in Ponte Sor, een klein stadje in het centrum van Portugal.
  Inmiddels is het een hele rel in Portugal.
  Mag iemand met diplomatische onschenbaarheid een inwoner van het land waar hij zit zo ongeveer doodslaan, cq. in ieder geval voor zijn leven volledig invalide trappen???

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Ik snap nog steeds niets van die onschenbaarheid van die figuren, dat moeten ze gewoon afschaffen

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Als je een CD paspoort heb, dan kan je stront lazerus in de rond rijden en tevens elke auto aanrijden die je tegenkomt en ‘m ook nog midden op de weg parkeren.
   Iedereen die jou hiervoor aanspreekt of hierover een opmerking maakt kan je dan ook nog een beuk verkopen of verrot trappen.
   En geen agent die jouw gaat bekeuren ergens voor omdat je onschendbaar bent.
   Dat is toch ook voor geen enkel mens meer te begrijpen.

   Like

   • Ha ha! Triviaal, ik weet het, maar dat werd in de vroege jaren ’50 al aangehaald door striptekenaar Hergé in het Kuifje-album “De Zaak Zonnebloem:” Kuifje en Haddock, in Geneve op zoek naar de ontvoerde Professor Zonnebloem, moeten op het trottoir uitwijken voor een brandende sigarettenpeuk, die achteloos uit een langsrijdende, diplomatieke auto wordt gegooid, waarop Haddock natuurlijk meteen weer losbarst in een scheldkanonnade: “Duizend bommen en granaten! Hottentotten, Basji-boezoeks!”(of zoiets) “Denken maar alles te kunnen maken omdat ze ‘CD’ op hun wagen hebben staan!” (Vast patroon overigens: H i j scheldt en K u i f j e merkt intussen aan de weggesmeten peuk iets op, dat naar een steekhoudend spoor leidt. -Was wat mij betrof trouwens met stip het beste Kuifje-verhaal.)

    Like

   • Jean zegt:

    BertG, daarom dat ik al jaren schrijf “recht in eigen handen nemen t.o. dergelijk krapuul” want voor ons is NIEMAND ONSCHENDBAAR.

    Like

 5. dees zegt:

  De onschendbaarheid van ’n diplomaat is volgens mij alleen politiek bedoeld en niet voor criminele activiteiten en overtredingen van de wet.

  De socialisten die met steun van de communisten en het vervloekte links blok die momenteel aan roer staan in Portugal hoef je niets te verwachten om op te treden tegen hun moslim vrindjes uit Irak.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Laat me raden de eer van de 2 Irakeesjes was aangetast.

  Like

 7. De onschendbaarheid vind ik echt flauwekul, dat hadden ze allang moeten afschaffen. Dus dan is alles maar gepermitteerd.

  Like

 8. Claudia M. zegt:

  Dat een ambassadeur onschendbaarheid geniet, kan ik nog wel begrijpen, maar niet z’n familie en/of ambassadepersoneel. Dat is nergens voor nodig, ook zij hebben zich aan de in dat land geldende wetten te conformeren. Tijd om die z.g. onschendbaarheid maar eens aan te passen, dit werkt alleen maar misbruik in de hand.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Onschendbaarheid …. oké. Maar niet als ze een misdaad begaan.

  Is er niet zoiets als in je functie ‘een voorbeeld zijn’ voor anderen?

  Like

 10. fleckie zegt:

  ‘Onschendbaarheid’ kan men ook als “UBERMENSCHEN’ betitelen,? Die mag/mocht men ook niets ‘in de weg leggen’!]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s