Kwalijk: Stemwijzers betaald door dubieuze miljardair George Soros

Screenshot_25

(Door: Ronald van Raak)

Goed dat ProDemos stopt met de StemWijzerwinkel

ProDemos, de organisatie die jongeren voorlicht over de Tweede Kamer en hier ook rondleidingen verzorgt, stopt met de StemWijzerwinkel. In deze ‘winkel’ konden leerlingen ‘shoppen’ in standpunten. Na het uitzoeken van vijf ‘producten’, vragen over Europa of belastingen of wegen, konden deze jongeren bij de kassa ‘afrekenen’ en stond op hun kassabon welke partij het beste bij hen zou passen. Op deze wijze hebben vele duizenden jongeren een uiterst dubieus stemadvies gekregen – met het stempel van de Tweede Kamer.

Screenshot_26Al veel eerder heb ik aangegeven dat een organisatie die onafhankelijke voorlichting moet geven over ons parlement geen stemadviezen hoort te geven – en zeker niet op basis van vijf willekeurige vragen. Ook in de Tweede Kamer heb ik deze kwestie meermalen aangekaart. Deze week wilde ik de StemWijzerwinkel opnieuw bezoeken, om te kijken wat voor ‘producten’ de leerlingen het komende jaar zouden krijgen voorgeschoteld. Maar dat kon niet meer, want de winkel wordt gesloten. Na lang aandringen heeft ProDemos besloten hiermee te stoppen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Kwalijk: Stemwijzers betaald door dubieuze miljardair George Soros

 1. Wat zou je dan nog moeten kunnen geloven met zo’n figuur ?

  Like

 2. Duchense zegt:

  Wie een stemwijzer nodig heeft als advisuer is nog niet klaar om te stemmen en zou dat dan ook niet moeten doen. Als je niet weet hoe dingen in elkaar zitten vernitig je zowel de basis van de democratie als de stem van iemand die wel de meoite heeft gedaan om zichzelf te informeren over dingen.
  Wanneer er nieuwe verkiezingen komen staat een ding vast: als de huidige partijen de macht behouden is enkel geweld nog een optie want we zijn te ver af gedwaald van een samenleving die respect voor elkaar als grondbeginsel heeft. We staan aan de rand van een dictatuur.

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Maar het is wel grappig om ‘m te doen, toch? Nu echter begrijp wel de ook voor mij bijzonder vreemde uitkomst, waar ik me overigens niets van heb aangetrokken; het is echt je reinste nieuwsgierigheid.

   Like

   • Duchense zegt:

    De stemwijzer is denk ik meer een manier om iemand die de weg kwijt is jou weg op te sturen, zoals Jehovas vaak aan de deur komennals er iemand overleden is, om een ” boodschap vannhoop” te brengen die toevallig lidmaatschap inhoud van hun sekte. Zoiets doet de stemwijzer in feite, mensen die het niet weten hun weg op sturen door vragen zo te formuleren dat je automatisch bij hun winkeltje uitkomt. Beinvloeding met geld uit buitenland, volgens mij is het strafbaar in Nederland maar als de “leiders” zelf ook geld aanpakken, dan zal de wet ook zwijgen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Angie1968 zegt:

  George Soros must die.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Perfect, dit is de info die verspreid dient te worden !

  Like

 5. Republikein zegt:

  Voor de zwevende kiezer.
  Slim man.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Prodemos is een van 100 instanties / die zich bezighouden met ‘verbeteringen’ van ons politiek bestel / waar politici worden geparkeerd om te kunnen blijven graaien:
  https://www.prodemos.nl/over-prodemos/directie/
  Je struikelt er over de nuttelozen van CDA, D66 en PvdA. Kortom de partijen, die ons land hebben opgeheven en ondergeschikt hebben gemaakt aan de graaiers van Brussel. Hoe absurd en crimineel dat juist deze politici hun brood ‘verdienen’ met onze democratie.
  Alleen al het feit dat onder zoveel toezicht kieswijzers te koop zegt genoeg en wie de politiek een beetje volgt weet dat kiezers vaak ronduit frauduleus zijn. We weten nu waarom.
  Bij de weg: voor het Oekraïne-referendum (en laten we dat vooral niet vergeten) mocht D66 geld geven aan D66 om hun mening over het referendum te verspreiden. Zieker dan dit wordt het niet.

  Like

 7. elisah zegt:

  Op de middelbare school moesten de kinderen van de lerares de stemwijzer invullen, daarna moesten ze in groepjes van de verschillende partijen gaan zitten. Omdat de lerares zeer links was en kinderen wel van een geintje houden zijn ze, los van de uitslag, bijna allemaal bij het groepje van de PVV gaan zitten. LOL.

  Geliked door 1 persoon

  • Visje zegt:

   Hoi Elisa,

   http://www.partijenwijzer.nl/plain_site_user/Ga-naar-de-test
   heb zojuist eens voor de flauwekul, z’n stemwijzer ingevuld, de uitslag klopt helemaal niet bij wat ik wil. hihihih, ik ga gewoon op Geert Wilders stemmen, ik zie genoeg om me heen, om dat zo duidelijk te kunnen zeggen.
   ik heb helemaal geen stemwijzer meer nodig, en zelf denk ik dat de meeste mensen in Nederland echt wel aan het ontwaken zijn, men accepteert het niet meer, hoe zwart men Geert Wilders ook maakt, hij spreekt duidelijke taal, en daar hebben normale mensen behoefte aan, onze politiek is zó ontzettend, in hokjes verdeelt, dat geen mens het meer echt snapt, zo het mij lijkt,
   De grenzen moeten dicht, en dat is de eerste prioriteit, die onze regering op haar programma dient te hebben.

   groetjes visje

   Like

   • elisah zegt:

    Ik ben het met u eens Visje, het begint steeds grimmiger te worden in Europa en veel mensen voelen zich belazerd en genegeerd. Ons gevoel van veiligheid is verdwenen.
    De grenzen moeten absoluut dicht en ze doen dan alsof dat een ramp voor de economie zou betekenen, maar toen we nog grenzen hadden functioneerde de economie toch ook?

    Like

 8. Visje zegt:

  Dag Elisa,
  we moeten gewoon het voorbeeld van Engeland gaan volgen,

  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/geert-wilders-hoera-voor-de-britten-nu-het-onze-beurt

  groetjes Visje.

  Like

 9. Jan zegt:

  Wikileaks: Soros-Linked Voting Machines Now Used in 16 States Rigged 2004 Venezuela Elections

  Smartmatic, a UK based company, is a George Soros linked company that has provided voting technology in 16 states including battleground zones like Arizona, Colorado, Florida, Michigan, Nevada, Pennsylvania and Virginia.

  The company was formed in 2000 and a Chavez campaign adviser was placed on the board as well.


  Wikileaks cables say Soros-linked Voting Machine NOW USED in 16 US states rigged the 2004 Venezuelan election!

  SEE: https://t.co/k21BexW9v7 pic.twitter.com/j7YiSAS2Jo

  — Brett Mac (@TweetBrettMac) October 21, 2016

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/10/wikileaks-soros-linked-voting-machines-now-used-16-states-rigged-2004-venezuela-elections/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s