Privé verhuurde “vluchtelingen”-woning leeggeroofd: echtpaar vreest voor bestaan

Screenshot_29

Woningeigenaar Horst Hingsen.

(Door: Violetta Buciak – Vertaling: E.J. Bron)

“We staan vlak voor de ruïnering”, zegt het echtpaar Hingsen. Twee jaar geleden verhuurde het stel meerdere volledig gemeubileerde eigen woningen aan “vluchtelingen”. enkele maanden daarna de schok: bij het verlaten van de woning namen de bewoners blijkbaar alles mee wat niet “niet- of spijkervast” zat. Nu uit het echtpaar zware beschuldigingen richting de stad Kaarst.

Het was in het begin van de op Duitsland afkomende “vluchtelingen”stroom, toen Horst en Anke Hingsen besloten hun privéwoningen aan de stad Kaarst ter beschikking te stellen. “Zodat de vluchtelingen niet in massale onderkomens ondergebracht hoefden worden”, zegt Horst Hingsen. Inmiddels heeft de 74-jarige spijt van deze beslissing.

Want na het vertrek van de “vluchtelingen” wachtte hem een boze verrassing. “In de tweekamerwoning in Vorst, waarin drie Albanese vrouwen waren ondergebracht, ontbrak al het linnengoed, het bestek, het tostiapparaat, een draadloze telefoon, potten en pannen, bestek, glazen. Bovendien waren de tv en de koelkast kapot – de woning in totaal in een erge toestand”, klaagt de verhuurder.

Weken later kwam toen de volgende schok. De rekening voor de bijkomende kosten bedroeg met meer dan € 6.500,- viermaal zoveel dan het normale verbruik. Volgens de afrekening van het jaar 2015 zouden de drie vrouwen 120 m³ warm water hebben verbruikt. Ter vergelijking: in het hele huis met vier gezinnen hebben de buren 180 m³ verbruikt. Het vermoeden: “We denken dat de vrouwen een wasserij en strijkservice hadden om wat bij te verdienen. Volgens de buren draaide de wasmachine in de kelder de hele dag. In de gang stond altijd alles vol met wasmanden en de vrouwen zouden zakken naar binnen en naar buiten hebben gedragen”, aldus Hingsen.

Het echtpaar uit nu zware beschuldigingen tegen den de stad Kaarst: “We hebben een eerlijke lijst gemaakt van de voorwerpen die vervangen moeten worden. Helaas wil het bestuur niet alles vervangen. Van de in totaal € 3.373,- hebben we slechts € 1.196,70 teruggekregen. Wethouder Dr. Semmler legt uit: “De eisen op de lijst waren deels niet te achterhalen. Als wij schade vaststellen, vervangen we dit natuurlijk direct. Na een gesprek met de drie Albanese bewoonsters waren volgens ons veel dingen op de lijst niet correct.”

Het probleem: voor het betrekken van de woning werd er geen inventarisatie verricht – noch de verhuurder noch de stad Kaarst kunnen bewijzen wat er daadwerkelijk uit de woning werd ontvreemd. “We geven toe dat het juist in de beginfase duidelijk beter had gemoeten. Inmiddels hebben we veel dingen verbeterd. Met de andere 75 verhuurders die hun woningen ter beschikking stellen aan vluchtelingen hadden we tot nu toe geen moeilijkheden”, bezweert Dr. Semmler. “We zijn de verhuurders heel dankbaar en hechten er nog steeds grote waarde aan om goed met elkaar samen te werken. Zulke betreurenswaardige gevallen zoals in het geval van de familie Hingsen zijn absolute uitzonderingen”, aldus de wethouder. De stad Kaarst zal na controle de rekening van de hoge extra kosten voor zijn rekening nemen.

Bron:
www.stadt-kurier.de
Door: Violetta Buciak

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “delamontagne”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Albanië, Allochtonen, asielwaanzin, Criminaliteit, Duitsland, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, Naïviteit, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Privé verhuurde “vluchtelingen”-woning leeggeroofd: echtpaar vreest voor bestaan

 1. joopklepzeiker zegt:

  Gewoon ondernemers risico .
  Even snel geld maken viel wat tegen .

  Geliked door 2 people

 2. wauso zegt:

  Bij Problemen even Mijn adviseur en goede vriend ‘De Kakker’ even bellen !

  Geliked door 1 persoon

 3. JooJootje zegt:

  Boontje komt om zijn loontje onze vastgoed speculanten zitten met de gebakken peren heerlijk gewoon,God straft onmiddellijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jean zegt:

  Haal het je maar in huis “ellende verzekerd”.
  Liever leegstand dan dergelijke troep erin te halen.

  Like

 5. boorzalf zegt:

  Kan er geen meelij mee hebben, wat een oetlul zeg. Hij wilde natuurlijk ook een graantje mee pikken van het vluchtelingen probleem. Komt die toch van de kouwe kermis thuis. Tja, je weet van te voren dat je huis uitgeleefd wordt als je er apen in zet.

  Geliked door 1 persoon

 6. BertG. zegt:

  Kijk, dit is nou zo’n artikel wat met recht een “LEUK” attentie verdiend.
  Mooi zo, eigen schuld, moeten ze maar niet zo onnozel zijn.
  Wat mij betreft hadden ze boel nog mogen af fikken ook, dat zal ‘m leren.
  Voor een dakloze, zwerver of wie dan ook, had de man ze woning niet ter beschikking gezet.
  Wel voor zogenaamde “vluchtelingen” die niet eens “vluchtelingen” zijn omdat ze uit Albanië komen.
  En ik hoop dan ook dat dit geen uitzondering is.

  Geliked door 1 persoon

 7. Thom zegt:

  Dit is uitstekend nieuws. Zegt het voort, zegt het voort. Een paar linkse zakkenvullers verhuren hun compleet ingerichte huizen aan Albanese criminelen, die nooit of te nimmer recht op asiel hebben. Het hebzuchtige echtpaar wordt vorstelijk beloond voor hun goede daad en zijn nu hun spullen kwijt. De Albanezen hebben nog veel te weinig meegenomen. Er had geen steen meer op de andere mogen staan.

  Geliked door 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   Ken jij ze ook de de sp stemmende huisjes melkers !
   Of de sp stemmende tweede huis bezitters, vooral die met een boerderijtje in Frankrijk wel met een zwembad natuurlijk je moet je kunnen onderscheiden van het pleps als zijnde een echte socialist !

   Like

 8. Cathja zegt:

  Ik kan helaas geen medelijden hebben met deze ontzettend goedgelovige, naïeve en domme verhuurders. Het is te hopen dat ze hun lesje hebben geleerd, en niet opnieuw in de val lopen. Sommigen zijn namelijk onverbeterlijk.
  Als je nog eens niet over een lijst beschikt waarop de inventaris vermeld staat, en je beschikt ook niet over foto’s van het interieur, dan vraag je erom dat je bestolen wordt.
  Maar hiermee hebben we opnieuw een goed beeld van de ‘eigenschappen’ van de moslims. Stelen en roven, terwijl je als ‘vluchteling’ goed wordt opgevangen! Ik heb het vaker gezegd, het is grafvolk! Normen en waarden kennen ze niet, en hun gedachten over het ‘mijn en dein’ komen niet overeen met onze gedachten daarover. Liegen, stelen, schelden en de zieligerd uithangen. Daar zijn ze steengoed in!

  Uiteraard zal er wel weer worden opgemerkt dat dit toch écht een uitzondering is, maar steeds minder mensen believen dit te geloven. Het is gewoon gemeen tuig, wat retour moet naar het herkomstland. Ga daar maar lekker de boel opruimen. Er is genoeg te doen.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Wat een zeurpieten, ik heb al eens foto’s gezien van huizen die expres totaal verwoest en volkomen uitgewoond waren, inclusief alles van waarde gestolen en als bonus nog een volgescheten tuin.

   Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Meneer boft dat de woning er nog staat. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het morgen in Allochtonië. Dat weet toch iedereen?

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Valt nog mee de schade. Wat mij betreft hadden ze de huizen best in de hens kunnen zetten. De goedmens spelen en geld verdienen. Dat zijn de ergste.

  Like

 11. Sjaak zegt:

  Een vroegere leraar ! Op belastingkosten een 6 familiehuis gebouwt en de hals niet vol krijgen !
  Dat is een van deze vieze gore refugees vlaggetjes zwaaiers, die zich nu bezwaard wanneer hij
  de rekening krijgt !

  Like

  • Nemesis zegt:

   Op belasting kosten. Daar zeg je iets heel belangrijks. De bouwkosten, gefinancierd door de Duitse staat, is niet gevrijwaard van terug betaling.Dit gebeurt via een speciale hypotheek, dus bijna vrij van rente en kleine aflossings- bedragen. Er is echter een maar aan verbonden. De eigenaren kunnen door de staat gedwongen worden, bepaalde woningen aan bepaalde mensen te verhuren. De verhuur aan de drie “nette”dames daar zal wel een klein beetje druk achter hebben gestaan. En daar ze zeer waarschijnlijk rood, groen en/of zwart hebben gekozen, heb ik geen medelijden. Ze zoeken het maar uit.

   Like

 12. hslot4 zegt:

  Hoop dat ze het volgende keer platbranden

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Gho, wat jammer nou !! He, He. Stel verraders krijgen hun verdiende loon !!

  Like

 14. Claudia M. zegt:

  Ik las al eerder een verhaal over eenzelfde situatie waarin men het huis in bepaalde hoeken ook als openbaar toilet had gebruikt… Verder gevalletje eigen schuld dikke bult, hij profiteert blijkbaar nog steeds volop van de situatie, dan ook niet klagen over een beetje schade. U weet toch; zij weten niet beter en wij zijn allemaal slecht.

  Like

 15. Aad zegt:

  Gewoon een sufferd die ze huiswerk niet heeft gemaakt.

  Like

 16. Pieter zegt:

  Albanezen in zijn huis die er een wasserette van maakten. Creatief van die lui.

  Like

 17. Pingback: slimme jongen… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 18. ildiko zegt:

  eigen schuld dikke bult.

  Like

 19. Johannes van der Post zegt:

  Het volk krijgt wat het verdient.

  Like

 20. Marijke zegt:

  Geen medelijden mee. Wilde mooi meeprofiteren en krijgt nu de kous op de kop. Ha!

  Like

 21. Rien zegt:

  Kan het niet erg vinden.Het is n pleures streek maar als je pleures volk in huis haalt weet je zeker dat dat gaat gebeuren.Laat dat volk barsten ,ze komen 100% voor het geld ja zeker 100%

  Like

 22. paulzwueste zegt:

  Ze boffen nog dat de woning er nog staat.
  Toch fatsoenlijk van die asielvluchtelingen. Kijk. Zo kan het ook.

  Like

 23. Jan zegt:

  Een slecht voorbeeld dient opgevolgd te worden: French Gov’t Urges Citizens to House ‘Refugees’ In Their Own Homes

  THE French government has urged citizens to welcome refugees into their homes because the country’s migrant centres are so crowded.
  ….
  Housing minister Emmanuelle Cosse has pledged to built a further 50 centres before the end of next month in a desperate bid to ease the crisis.

  (Buskruit niet uitgevonden)
  But she has also called on French people to open up their homes to migrants in need. Several organisations have already promised to help.

  http://www.informationliberation.com/?id=55330

  Like

  • delamontagne zegt:

   Vooral in de “buiten-stadse” gebieden zijn er genoeg ruimten bij de huizen van de Fransen waar z.g.n. “migrants” zouden kunnen verblijven.
   Maar dit zijn ruimten die bepaald niet lijken op de hotel-kamers etc,etc waar je hen soms geplaatst ziet.
   Ook dan nog hebben zij die uit Arfika komen het lef te protesteren dat het niet “geriefelijk” genoeg is.
   In Fr zijn ze ook al ondergebracht in kastelen, villa,s etc en andere monumentale niet gebruikte overheids-gebouwen.
   Maar net als in NL, overal zijn er vooral in de kleinere plaatsen protesten, MEN WIL HEN NIET..

   Like

 24. Het is in feite er zelf om vragen.

  Like

 25. rechtsje zegt:

  Ook de migratie expert die ik ken had spijt van zijn visie toen hij bijna op de metro van Maalbeek was gestapt en een paar uur later zag hoe Brussel ontplofte. Eindelijk gaf hij mij, een extreem rechts persoon, gelijk. Verstand komt met de jaren, mijn blinde academicus. Die avond ging hij terug slapen in zijn bewaakte wijk.

  Like

 26. volksrechter zegt:

  Beste Horst Hingsen ze hadden uw koten ook nog is gelijk met de grond moeten maken, dan had je nu misschien ingezien dat uw links gedachtengoed enkel en alleen uw belangen schaadt randebiel !

  Like

 27. 1032peter zegt:

  Nou in dit geval zou ik zeggen eigen schuld dikke bult als je er mee aanlegt ,die dachten mooi even geld verdienen !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s