Waarom geen “vluchtelingen” naar Saoedi-Arabië?

Screenshot_22

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Met miljoenen worden Arabische “vluchtelingen” naar Europa gesluisd. De rijke Golfstaten nemen geen “vluchtelingen” op. Met de meest drieste motiveringen en smoesjes, bijvoorbeeld dat zij de behandeling van trauma´s niet zouden kunnen bekostigen of dat de kosten van levensonderhoud voor “vluchtelingen” uit Syrië te hoog zouden zijn. Of dat de sociale verschillen tussen de autochtonen (Arabieren) en de “vluchtelingen” (Arabieren”) te groot zouden zijn en het tot sociale conflicten zou komen.

Juist de laatste motivering is voor ons Europeanen een aanfluiting. We helpen graag, maar de prijs voor Duitsland is hoog. Miljarden, die voor de infrastructuur en het onderwijs ontbreken. Slachtoffers van criminaliteit en seksueel geweld. Het blijft de vraag waarom Duitsland deze offers op zich neemt, die de burgers van het politiek-bureau van Angela Merkel toegewezen hebben gekregen. Om de rijke Arabieren aan de Golf te sparen? Dat meen je toch niet, of wel? Bovenstaande foto laat een tentstad voor islamitische pelgrims naar Mekka zien. Daar zouden ongeveer 3 miljoen mensen ondergebracht kunnen worden. In tenten met airconditioning. Vast en zeker meer comfortabel dan in Duitse “vluchtelingen”centra . . .

Duitsland bouwt zelfs een hek voor Saoedi-Arabië, dat ervoor moet zorgen dat er geen “vluchtelingen” en andere figuren Saoedi-Arabië binnendringen. In de woestijn wordt datgene gebouwd wat aan de Duitse grenzen niet gewenst is, zogenaamd niet functioneren kan. Maar leest u zelf in de “Deutschlandfunk” en vraagt u het toch gewoon zelf een keer aan de “Deutschlandfunk” of de bondskanselier . . .

Ze zijn rijk aan bodemschatten en ze zijn heel dunbevolkt. De Arabische staten aan de Golf zouden veel vluchtelingen kunnen opnemen, maar ze doen het niet. In plaats daarvan komen er honderdduizenden vluchtelingen uit Arabische of islamitische landen naar Europa. Waarom is dat zo?

Deze vraag werd ons de afgelopen tijd meermaals door lezers en gebruikers gesteld. Hier het resultaat van ons onderzoek in de nieuwsredactie: de armste landen van de Arabische wereld zoals Jordanië en Libanon hebben miljoenen vluchtelingen opgenomen. Zij hebben de grenzen van hun belastingcapaciteit bereikt. Ook Turkije heeft miljoenen vluchtelingen opgenomen – tig keer zoveel als Europese landen. Men zou deze landen dus geen verwijten moeten maken, ze hebben veelmeer onze ondersteuning bij de vluchtelingenhulp nodig.

Maar uitgerekend de rijkste landen houden zich in. De Koeweitse veiligheidsdeskundige en voorzitter van het Forum voor Vrede en Veiligheid aan de Golf, Fahd al-Schalaimi, beargumenteerde dit in het Arabische programma van France 24 met de levensomstandigheden in zijn land. Hij vindt dat de kosten levensonderhoud in Koeweit te hoog zouden zijn, vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië zouden zich daar zonder noemenswaardige eigen inkomsten niet zo goed kunnen aanpassen. Het leven in Libanon of Turkije zou veel goedkoper zijn. Daarom, aldus Fahd al-Schalaimi, zou het voor de golfstaten eenvoudiger zijn om daar geld naartoe over te maken. Bovendien wijst hij op de gebrekkige infrastructuur bijvoorbeeld voor wat betreft de verzorging van personen met geestelijke problemen, trauma´s, die door de oorlog en de vlucht voorhanden zouden zijn. De golfstaten zouden niet ingesteld zijn op zulke hulp.

De Golfstaten – dat zijn Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit, Bahrein en Oman. Ze zijn fabelachtig rijk op grond van olie- en gasvoorraden. De inkomsten hiervan investeren ze al enkele jaren heel bewust. De burgers in het land leven in grote welvaart, de gemiddelde lonen liggen duidelijk boven Europees niveau. In Qatar bijvoorbeeld krijgt een burger, als hij meerderjarig is, een huis dat door de staat gebouwd wordt. Men hoeft alleen maar aan te geven waar in het land het huis moet komen te staan. Het staatsburgerschap is daarom voor velen een soort “winnend nummer in de lotto”. Daarom is het dienovereenkomstig moeilijk om zo´n staatsburgerschap te verkrijgen – zelfs het trouwen met iemand uit Qatar effent hier niet automatisch de weg.

De Golfstaten worden door nog een ander, bepalend kenmerk verbonden: een enorm aandeel buitenlanders in de bevolking. In Saoedi-Arabië is dat ongeveer 30%, in Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten bedraagt het aantal buitenlanders ongeveer 80%. De mensen komen vooral uit India, Sri Lanka, de Filipijnen, Indonesië, maar ook uit Europa en de VS.

Angst voor sociale onlusten

Tussen deze buitenlanders en de weinige autochtonen bestaat een enorme kloof. Zij krijgen niets van de zegeningen van de staat. Integendeel. Qatar zorgt steeds opnieuw voor krantenkoppen in het kader van de planning voor de wereldkampioenschappen voetbal in 2022 vanwege de catastrofale levens- en arbeidsomstandigheden van de gastarbeiders.

Er bestaan aan de Golf geen sociale stelsels naar Europees voorbeeld. De Golfstaten handelen restrictief volgens het principe: wie als buitenlander zijn baan kwijtraakt, moet het land verlaten. Om het even of men hulparbeider of academicus is. Dit sinds jaren uitgeoefende principe alleen al blokkeert het idee om vluchtelingen op te nemen en voor hen ook nog gedeeltelijk te zorgen. Daarbij komt de grote vrees dat de opname van vluchtelingen tot sociale onlusten zou kunnen leiden, die de broze staatssystemen uiteindelijk aan het wankelen zouden kunnen brengen. “Wat als gebrek aan solidariteit onder Arabieren of als ´vrijkopen’ door royale schenkingen wordt bekritiseerd, is geworteld in de zorg om een bedreiging van de nationale veiligheid”, zei Nadine Scharfenort tegen de ”Deutschlandfunk”. De wetenschapster aan de universiteit Mainz is specialiste voor de geografische en economische ontwikkeling van de regio.

De Golfregio wordt zonder uitzondering door autoritaire regimes geleid. Een noemenswaardige oppositie wordt niet geduld. De rust in het land is vaak gekocht, doordat de staat voor materiële welvaart van de autochtonen zorgt. En de gastarbeiders weten: als zij te luid hun ontevredenheid uiten, worden ze uitgezet. Veel burgers gedragen zich daarom rustig, houden zich bezig met de aangename kanten van het leven en nemen de dwang op de koop toe. Temeer daar de opstanden in de Arabische “broederlanden” allemaal laten zien tot welke chaos het in het ergste geval kan komen.

Vrees voor bondgenootschap van buitenlandse Arabieren met de oppositie

Professor Günter Meyer, leider van het Centrum voor onderzoek naar de Arabische wereld van de universiteit Mainz en voorzitter van de Werkgemeenschap Voorste Oriënt (DAVO), wijst op een historische component als oorzaak voor de afwijzende houding tegenover vluchtelingen. Tegen internetradio “detektor.fm” zei hij dat de landen van de regio nu nog zouden lijden onder het trauma van de bezetting van de grote moskee van Mekka in het jaar 1979. Destijds hadden tijdens de pelgrimstocht Arabieren uit andere landen een bondgenootschap gesloten met de oppositie in Saoedi-Arabië om deze terroristische overval te beginnen. Pas na twee weken en bloedige gevechten lukte het een einde aan de bezetting te maken.

Günter Meyer legt uit dat Saoedi-Arabië daarna niet alleen de veiligheidsbepalingen in het land duidelijk zou hebben aangescherpt, maar ook zou zijn begonnen met een andere immigratiepolitiek. Er zouden minder gastarbeiders uit Arabische landen het land binnengelaten zijn en voortaan meer uit Zuidoost-Azië of India. Zo zou tot op de dag van vandaag verhinderd moeten worden dat het opnieuw tot bondgenootschappen tussen Arabische buitenlanders en de autochtone oppositie komt.

Enorme problemen met illegale immigranten

Echter, brengt Nadine Scharfenort er tegenin, in de actuele berichtgeving zou er nauwelijks aandacht aan besteed worden dat de Golfstaten de afgelopen jaren ook Palestijnen, Libanezen of Jemenieten opgenomen zouden hebben. “die werden echter niet expliciet als vluchtelingen opgegeven”, zegt ze en voeg er aan toe: “Er bestaan al enorme problemen met illegale immigranten.”

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Door: Thoma Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Arabieren, Hypocrisie, Islamisering, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op Waarom geen “vluchtelingen” naar Saoedi-Arabië?

 1. BertG. zegt:

  Dit is toch al een keer voorbij gekomen hier op de site.
  Dat was toch omdat ze geen zin hadden om terroristen toe te laten.

  Like

  • elisah zegt:

   “Vluchtelingen” willen ook helemaal niet naar dat land, daar moeten ze zich gedragen volgens de strenge ISslamitische regels en hun bek houden anders worden ze meteen een kopje kleiner gemaakt.

   Like

 2. Wat een onzinnige beredenering waarom ze geen vluchtelingen kunnen herbergen. Ze hebben doodleuk geen zin in onlusten en dergelijke. Echt een vredige religie, maar niet heus. Ik heb dit altijd al politiek gezien een smerig land gevonden. Maar ze steunen op hun bondgenoot Amerika als ze bedreigt worden.

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  Uiteraard neemt een moslim-broederland geen geloofsgenoten op! Ben je gek?! Egoisme en gebrek aan empathie kenmerkt de gehele Islam. Het zal hen werkelijk aan hun reet roesten (excusez le mot, beste lezers) wat er met die vluchtelingen gebeurt. Bovendien zit er een Soros-masterplan achter het laten overspoelen van het Westen door deze asielzeikerds. Ondermijning en chaos en destructie en uiteindelijk, overheersing door Islam. En daar betalen de Golfstaten graag (heimelijk) aan mee.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Als NIETS komt tot “iets”, kent iets zich zelve NIET.

  MECCA IN DE JAREN 50

  De omheining van gaas is om de kamelen buiten te houden…………

  Het zelfde Mecca nu.

  Het kan niet op.

  Het voegsel tussen de ruwe Kaäbala stenen is nu vervangen door gouden strips.
  [ worden niet gestolen, want ze kennen de gevolgen.]

  Het kleed wordt elke jaar vervangen, kost enkele miljoenen, MAAR geen cent [ althans heel weinig ] voor hun arab vluchtelingen.
  In de “achteraf-gebieden” in S.A is de bevolking zo arm als kerkratten.

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Je bent als buitenlandse moslim alleen maar welkom in SA wanneer je naar Mekka reist voor de hadji waar een flesje lauwe cola al $10 kost en je nog geen kruimeltje eigen eten over de grens mag mee nemen.
  Voor de rest kennen die Arabieren hun papenheimers natuurlijk wel en hebben ze daarom, bij het begin van de Syrische burgeroorlog, direct al een flink hek langs hun Noordelijke grens gebouwd.
  Maar daar hoor je in Europese MSM niemand over.
  Wanneer de Hongaren het zelfde doen krijsen ze echter moord en brand.

  Like

 6. anna zegt:

  een lange afstands projectiel kan wonderen verrichten ….

  Like

  • elisah zegt:

   Een natuurramp zoals een aardbeving of zo, zou wonderen kunnen doen, zeker als het als een teken van god/lallah gezien wordt.
   Al die olie die ze uit de grond pompen, zou dit zoiets misschien kunnen veroorzaken?

   Like

 7. Marc zegt:

  1 1/2 jaar terug zette S-A, zonder blikken of blozen en zonder ook maar enig verhaal in de mainstream media (laat staan protest tegen deze gebeurtenis) in een maand tijd 2 miljoen legale, overwerkte, uitgebuite en zwaar onderbetaalde Aziaten over hun grenzen.

  Dus ja, vluchtelingen opnemen? We zijn toch zeker moslim? Dus doe niet zo gek: wij laten alleen mensen in die we kunnen misbruiken, daarna danken we ze af. Want dat mag van alla.

  Like

 8. elisah zegt:

  Een natuurramp zoals een aardbeving of zo, zou wonderen kunnen doen, zeker als het als een teken van god/lallah gezien wordt.
  Al die olie die ze uit de grond pompen, zou dit zoiets misschien kunnen veroorzaken?

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Vraag dat nu eens aan de Verenigde Naties van roeptoeter Frauke Petry.

  Iets met de OIC ?

  Like

 10. Jan zegt:

  Houthi’s vallen Mecca aan met Scud-raketten

  Iran’s Houthi Rebel Allies in Yemen Try to Bomb Mecca With Scud Missiles

  The rocketry force of the Yemeni army announced launching a ballistic missile (Borkan 1) onto the Saudi interior front.

  Yemeni sources reported that Borkan 1 is a Russian Scud missile which has been developed by Yemeni military experts and that it covers a distance range of 800 kilometers.

  The sources asserted that the rocket hit a Saudi military target in Taif city.

  Yemen has been since March 26, 2015 under brutal aggression by Saudi-led coalition.

  http://english.almanar.com.lb/18390

  Like

 11. Odin zegt:

  Alle ellende komt door het geloof in die door mensen verzonnen misselijk makende sprookjes.
  De aarde bestaat al 9000000000 jaar , die door mensen verzonnen sprookjes hooguit 5000 jaar . Als je de mensheid tov de leeftijd van de. aarde op een klok uitzet zijn we er nog geen 3 seconden.
  Wanneer wordt vrijheid van godsdienst (nl. Vrijheid tot het voeren van intolerantie en onderdrukking) opnieuw bezien, wanneer deze vrijheid uiteindelijk tot onvrijheid en tirannie door een sprookje zal leiden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s