De Filipijnen dreigen met uittreding uit de VN

Screenshot_66

(Vertaling: E.J. Bron)

De VN beklaagt dat op de Filipijnen drugsdealers illegaal gedood worden. Ban Ki-moon veroordeelt dat de Filipijnse president Duterte (foto) een voorstander is van deze dodingen. – Ook op de Filipijnen heerst een democratie en de mensen houden van hun nieuwe president, echter helemaal niet van inmenging van buiten! Men zou zich eens moeten afvragen: Hoeveel mensen heeft zo´n drugsdealer op zijn geweten?

Contra magazine

De Filipijnse president Rodrgo Duterte heeft gedreigd met de uittreding van zijn land uit de Verenigde Naties. “Misschien moeten we gewoon besluiten om afscheid te nemen van de VN”, zei hij zondag. Hij beklaagde een “respectloze” omgang van de organisatie met zijn land. “Als jullie iets slechts over me kunnen vertellen, kan ik daar tien dingen tegenin brengen”, aldus Duterte verder.

De VN hadden meermaals de strijd van het land met drugsdealers bekritiseerd, die zonder waarschuwing vooraf doodgeschoten mogen worden. De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, had deze praktijk scherp veroordeeld: “Ik veroordeel duidelijk zijn steun aan buitengerechtelijke dodingen, die illegaal en een schending van fundamentele rechten en vrijheden is.”

Duterte had in zijn verkiezingscampagne een genadeloze strijd tegen criminelen aangekondigd. Volgens schattingen kwamen daarbij tot nu toe ongeveer 1.500 mensen om het leven. Duterte wordt ervan beschuldigd doodseskaders toe te staan.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Filippijnen, gezond realisme, Hypocrisie, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

25 reacties op De Filipijnen dreigen met uittreding uit de VN

 1. Angie1968 zegt:

  Ik stel voor dat alle westerse landen ook uit de VN treden. Die organisatie is zo onnoemlijk corrupt geworden. En bovendien veel te machtig. Binnenkort krijgen ze ook nog eens alle zeggenschap over het Internet in handen. En dan heeft de NWO vrij spel qua media en propaganda. Het is een door Moslims aangestuurde overbodige baggerclub geworden, die Israel continu basht, en uiteraard de moslims buiten schot laat. Een baantjescarrousel van geen of enigerlei betekenis. Zoals Geert al zei, ze kunnen beter naar Mekka verhuizen. En wij eruit…

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Ban Ki Moon wil dat alle westerse landen miljoenen moslims opnemen, maar dat zegt hij nooit tegen oosterse landen, waaronder zijn eigen Zuid-Korea. Wat is dat voor een verraderlijke club? Waarom worden alle grote organisaties tenslotte links? Is dàt alleen al niet genoeg reden om de EU op te geven?

   Like

 2. hslot4 zegt:

  De VN beklaagt dat op de Filipijnen drugsdealers illegaal gedood worden.
  Hahahahahahahahahahahahaha!!!!!!
  Ja dat mag alleen in Amerika en ze willen geen concurentie

  Like

 3. Charles zegt:

  De UN/VN is satanisch, zie:

  Like

 4. Eric zegt:

  Er beweegt wat in de wereld: de Brexit, de spanningen tussen de EU en de Oost-Europese landen waarbij die laatste weer wegzeilen van West-Europa, richting Rusland, de overfname van Thailand door militairen omdat democratie te zwak is om de strijd met islam aan te gaan, de sterke opkomst van Trump in de VS, nu de Fillipijnen die de VN-bedilzucht beu zijn. Er is één constante: de linkse elites die dictatoriale instellingen als EU, VN e.d. uit de grond hebben gestampt met de bedoeling gewone burgers te onderdrukken, verliezen dagelijks terrein. Dat doet hen pijn, daarom steeds dat irritant gehuil in de pers. We beleven mooie tijden!

  Like

 5. Pieter zegt:

  Ik zie liever dat Duterte achter de islamieten aangaat, dat lijkt mij een veel hogere prioriteit.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   De meeste van deze drugsdealers zijn nu net “heel toevallig” moslims!

   Liked by 2 people

   • volksrechter zegt:

    Uiteraard en deze dienen dan ook met alle middelen verwijderd te worden uit de maatschappij desnoods met de dood, ik ben het volkomen eens met de president van de Filipijnen.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Dat zijn geen echte moslims, E.J. Dat moet je zo langzamerhand toch weten.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Is ook zo. dom van me . . . 😉 😆

    Like

   • Pieter zegt:

    Ok mooier kan niet ! Maar hun afnemers gewone verslaafde Filipijnen, da’s dan wel weer zielig…

    Like

   • Thom zegt:

    U heeft in zoverre gelijk, dat in de gebieden waar de moslims wonen zij de hoofdrol spelen in de drugshandel. Zo heeft burgemeester Amadeo Gregorio Perez, van de stad Urdaneta in de provincie Pangasinan de moslims beschuldigd dat zij de hele drugshandel in handen hebben. Er wonen in die stad 5000 moslims. Hij heeft ze drie weken de tijd gegeven om te vertrekken. Die raad kunnen en zullen ze wel opvolgen want anders zullen de doodseskaders wel met hun afrekenen. In steden als Manilla is er ook een drugsprobleem en daar zijn praktisch geen moslims. Hier heeft Duterte ook al honderd(en) drugsgebruikers en handelaren laten vermoorden door zijn doodseskaders.
    President Duterte was eerst burgemeester van Davao City en heeft daar schoon schip gemaakt met de misdaad. Hij heeft bij de presidentsverkiezingen beloofd het land schoon te vegen en werd door het overgrote deel van de bevolking gekozen. Onder president Marcos zo’n 40 jaar geleden was de Philipijnen met zijn martial law (noodtoestand) een veilig land. Het was altijd al anders dan Europa. Filipijnen spreken allemaals Engels en zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Thailand bijna allemaal katholiek en Westers geörienteerd. Privé bewakers in een blauw uniform met vuurwapens staan voor de café’s, bars, winkels, banken etc. en houden de boel in de gaten. Ze schieten echt en raak.

    Liked by 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Bij de ‘binnenkomst’ v.d.eerste gastarbeiders[ de voorhoede, wat zich later nog zou binnendringen]…in de beëindiging van de kolenmijnen-exploitatie in ZD.Limburg, werd de ..hashhiesh, mede-geimporteerd door de Arabische[Marokkanen,] en de marihuana en heroïne voornamelijk door de Turken geintroduceerd.

  Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Ik heb er geen enkele moeite mee. Ruimt wel lekker op moet ik zeggen. Mag wat mij betreft ook in Nederland ingevoerd worden. Maar dat zie ik helaas nog niet zo snel gebeuren.

  Like

 8. Fred zegt:

  Dit doet me aan het volgende denken.
  Vroeger, heel vroeger, werden er nogal eens oorlogen gevoerd.
  In die oorlogen werden altijd soldaten gevangen genomen die konden blijven leven omdat ze als krijgsgevangenen redelijk goed behandeld werden.
  Kijk nu eens naar het midden-oosten.
  Wel eens èèn krijgsgevangene van IS, al Nusra, het Irakeese en Syrische leger, Hamas, de koerden en nog wat andere groeperingen gezien?
  En als dat zo is in welke toestand?
  Maar daar hoor je de VN niet over.
  Het rode kruis, Artsen zonder grenzen en human rights watch trouwens ook niet.
  En dan noem ik maar een paar huichelaars op.
  Er zijn er ongetwijfelt nog meer.

  Like

  • Thom zegt:

   Ik weet niet hoe lang U terig gaat in de tijd. krijgsgevangen werden alleen door westerse legers gemaakt tijdens de laatste eeuw. Vroeger toen de landsknechten nog in rugbyformatie tegen elkaar stonden te duwen en te steken werden de gevangen genomen soldaten meestal gewoon opgehangen. Van iemand ophangen maakten ze vroeger geen probleem. Bij het inpolderen van Zeeland en op meer plaatsen stond op er meestal gewoon een galg bij het werk en kon je zomaar opgeknoopt worden als je het te bont maakte.

   Like

 9. Harry zegt:

  Dankzij de Filipijnse president zitten er steeds minder recidivisten onder de drugshandelaars .
  Prima plan , toch ?
  Laten we dat hier ook invoeren .

  Like

 10. Groot gelijk . ze willen hun zaakjes zelf goed regelen.

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  En toch moet je wel voorzichtig zijn met die buitenrechtelijke executies door een overheid .
  Kan zo maar verkeerd uitpakken !

  Like

 12. D. G. Neree zegt:

  Stop the war on drugs!
  Deze ellende komt alleen maar hierdoor.
  Verdbied ‘drugs’ en de prijzen stijgen. Als de prijzen stijgen wordt het interessant voor criminelen. Daardoor wordt de repressie harder, waardoor de prijzen weer stijgen, waardoor er nog hardere repressie nodig is. Ondertussen wordt de vraag door het illegale karakter vergroot, wat de esalatie alleen maar versterkt.

  The war on drugs is misdadig en kost de samenleving miljoenen en miljarden.
  Deze escalatie is een direct gevolg ervan, net als de drooglegging in Amerika de oorzaak was van bendevorming, de opkomst van de Mafia en uiteindelijk oorlog in de straten. Nu met de zogenoemde ‘drugs’ is het een wereldwijd probleem geworden, waardoor bijvoorbeeld terroristische organisaties als Al Qaida c.s. zich kunnen financieren.
  De opiumwet is een misdadige wet, die een steeds zwaardere druk legt op politie, justitie en gevangeniswezen. In Mexico, Brazilië, de Filippijnen en vele andere landen leidt het tot semi-burgeroorlogen en erger. Stop ermee.

  Like

 13. D. G. Neree zegt:

  Nogmaals: stop de war on drugs.
  De opiumwet is een misdadige wet, die zijn eigen criminaliteit kweekt.
  Onthoud hoe de drooglegging in de USA leidde tot het opkomen van de mafia.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s