“Jullie hebben genoeg wapens” – Ambassadeur van Oekraïne door Deutschlandfunk gegrild

Screenshot_68

Tanks voor de Oekraïne.

(Door: Christian Saarländer – Vertaling: E.J. Bron)

Het feit dat de Oekraïne constant bij Duitsland en andere EU-landen om geld bedelt als het erom gaat de bevolking in de Donbas af te slachten, is bekend. Inmiddels wordt Kiev´s politiek en het voortdurende gebedel om geld zelfs de Deutschlandfunk te gek.

Contra magazine

Duitse media en vooral de staatsmedia werden de afgelopen tijd niet vaak geprezen door de Russische collega´s. Toegegeven,  de staatsomroep heeft zichzelf wat betreft het thema Rusland juist in de afgelopen tijd niet met roem overladen. Dat ligt er echter wellicht ook aan dat er vaak journalisten aan het werk zijn die heel dicht bij de NAVO-Groenen staan. Actueel stond de ambassadeur van Oekraïne, Andrijj Melnyk, in een interview met de Deutschlandfunk tamelijk in zijn hemd en de journaliste Sabine Adler bleef doorgaan met het stellen van kritische vragen. In een ander commentaar deed de journaliste van de Deutschlandfunk er nog een schepje bovenop en benadrukte ze haar onbegrip voor de wapenwens van Kiev.

Adler bekritiseerde vooral het tegenstrijdige gedrag van Kiev en is, net als veel van haar collega´s, van mening dat de Oekraïne helemaal geen greep krijgt op de corruptie in het land. Het tegendeel zou het geval zijn. Ook het thema oligarchie kwam in de bijdragen duidelijk ter sprake en Melnyk ziet in Porosjenko geenszins een oligarch, hoewel de ondernemer als miljardair op de 13e plaats van de miljardairs in Oekraïne staat. Op de 1e plaats staat overigens de kolen en staal magnaat Rinat Achmetov, die tot nu toe geen duidelijke positie in de Oekraïne-oorlog innam.

De ambassadeur van Oekraïne verlangt overigens geen aanvalswapens, maar moderne opsporingssystemen om vijandelijke artillerie te ontdekken. Gezien het feit dat Kiev de steden Donetsk en Luhansk constant met zware artillerie onder vuur neemt, is deze wens meer dan ironisch. Voor de dame van de Deutschlandfunk restte daarom bijna niets anders dan haar verbazing uit te drukken.

Omdat zulke bijdragen een zeldzaamheid in het Duitse medialandschap zijn, viel daarom zelfs de collega´s van “SputnikNews” op. En om nog even kort op de Groenen terug te komen: zelfs Marieluise Beck, die tot nu toe naam gemaakt heeft als Maidan-activiste, sprak zich tegen een wapenleverantie uit. Zij motiveerde dit echter met het “feit” dat de Russen daarop zouden kunnen reageren met wapenleveranties aan de rebellen in de Donbas. Volgens Beck zou men veelmeer de sanctiepolitiek moeten handhaven en verder moeten aanscherpen. De politica van de Groenen ziet in Rusland nog steeds een “hoofdrolspeler” in de Oekraïne-oorlog en uitte weinig verrassend haar onbegrip voor de verhoogde militaire aanwezigheid op de Krim, nadat daar een Oekraïens terreurnetwerk werd opgerold. Het interview kunt u hier lezen.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, mainstream-media, Oekraïne. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Jullie hebben genoeg wapens” – Ambassadeur van Oekraïne door Deutschlandfunk gegrild

  1. Sjoe! zegt:

    Eenvoudig: de Oekraïners gaan de opsporingssystemen aan iemand anders doorverkopen. Misschien aan de ISIL-terroristen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s