‘Grenzen zijn de slechtste uitvinding die er ooit is gedaan!’ EU chef Jean-Claude Juncker verbreedt de breuk met de Europese leiders door tot open grenzen op te roepen

Screenshot_97

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.

(Door: Matt Dathan – Vertaling: “Wachteres”)

 • Juncker riskeert dat de kloof met EU-leiders door zijn omstreden opmerkingen dieper wordt
 • Hij zegt dat de grenzen moeten worden afgeschaft, ondanks de toevloed van migranten en de terreuraanslagen
 • Hij houdt vol dat een sterkere EU de beste manier is om de stijgende trend van het nationalisme te bestrijden

De EU-chef Jean-Claude Juncker, die onder vuur ligt, riskeerde dat de huidige verdeeldheid met Europese leiders nog erger wordt door te zeggen dat grenzen de ‘slechtste uitvinding ooit’ zijn. Hij riep op dat alle grenzen in Europa moeten worden geopend, ondanks de chaos in het afgelopen jaar als gevolg van de stroom vluchtelingen uit Syrië en de golf van terreuraanslagen die steden op diverse continenten hebben geteisterd. De merkwaardige opmerkingen zullen de precaire positie van Juncker als voorzitter van de Europese Commissie verder ondermijnen.

Hij heeft met herhaalde oproepen te maken gehad om af te treden na zijn falen om Groot-Brittannië in de EU te houden en na de vluchtelingen- en de Griekse schuldencrisis. Vandaag aanvaardde hij dat de Commissie ‘kritiek verdient’, maar hij drong erop aan dat de nationale overheden ‘in de schuld moeten delen’. Toen hij vanmorgen op de Alpbach Media Academie een toespraak hield, zei de heer Juncker: ‘Grenzen zijn de slechtste uitvinding die ooit door politici is gedaan’.

De omstreden opmerkingen van de Brusselse chef zijn de tegenpool van de zetten die door gekozen leiders van de EU-lidstaten zijn gedaan, die hun grenzen de afgelopen maanden hebben versterkt, nadat in minder dan een jaar meer dan een miljoen ‘vluchtelingen´ de EU vanuit uit Syrië zijn binnengekomen. Juncker zei ook dat een sterkere EU de beste manier is om de stijgende trend van het nationalisme, die Europa tegenwerkt, te verslaan.

In een andere buitengewone opmerking leek hij te waarschuwen voor oorlog op het continent als de EU uiteen zou vallen, terwijl hij de waarschuwing van de voormalige Franse president François Mitterrand herhaalde, die zei dat als nationalisme bij nationalisme gevoegd wordt [daarmee botst], dat in een oorlog zou eindigen. ‘Dat is nog steeds waar, dus moeten we strijden tegen het nationalisme,’ zei de heer Juncker.

‘We moeten vechten tegen het nationalisme, we hebben de plicht de populisten niet te volgen, maar de weg van de populisten te blokkeren’.

De omstreden voorzitter van de Europese Commissie beschreef de Brexit als een ‘ongehoorde politieke crisis’ voor de EU, maar hij zei tegen de EU-lidstaten dat de enige manier om de uitdaging van het verlies van Groot-Brittannië te overwinnen is om een eenheid te blijven.

‘In de concentratie van de globalisering en de Europese problemen moeten we niet de weg die wij gaan uit het oog verliezen,’ zei hij.

Downing Street zei dat de opvattingen die de heer Juncker over de grenzen heeft ‘niet dezelfde zijn die de minister-president heeft’.

De woordvoerster van de minister-president voegde eraan toe: ‘Inderdaad, u hebt gehoord dat de minister-president sprak over de standpunten die het Britse volk tot uitdrukking heeft gebracht in het referendum en dat de Britten vinden dat de grenzen van belang zijn, omdat meer controle over onze grenzen belangrijk is en dat is een probleem dat we moeten aanpakken’.

Bron:
www.dailymail.co.uk
Auteur: Matt Dathan

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid, Nationalisme, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

36 reacties op ‘Grenzen zijn de slechtste uitvinding die er ooit is gedaan!’ EU chef Jean-Claude Juncker verbreedt de breuk met de Europese leiders door tot open grenzen op te roepen

 1. elisah zegt:

  Juncker is de grootste flapdrol die ooit geleefd heeft.

  Like

 2. ildiko zegt:

  het is zeker dementie met snelle afbreuk van hersencellen. Hij moet echt opgenomen worden op gesloten afdeling wegens gevaar voor zichzelf en voral voor die anderen

  Liked by 1 persoon

 3. Jade zegt:

  Het moet voor de betere fotosoepers toch niet moeilijk zijn om
  deze ongekozen zuipschuit een fles whiskey in de hand
  te drukken op deze foto.

  Like

 4. Die misselijke dronkelap krijgt wat té veel praatjes; het wordt eens tijd, dat de één of andere doortastende Realist hem een kogel door z’n dronken kop jaagt
  By the way: Verbeeld ik het me nu, of begint zich bij mijn naamgenote, Theresa May, wat gezond verstand te ontwikkelen, nu zijzelf ‘Prime Minister’ is?

  Like

  • Wachteres zegt:

   Afwachten maar, Theresa. Jw weet het nooit met die Britse politici..

   Onduidelijke praatjes en plotseling gaan ze terug naar de EU, als ze de kans krijgen.

   Like

 5. Ongelovige zegt:

  Zonder grenzen waren belastingsparadijs Luxemburg en hijzelf nooit zo rijk geworden.

  Liked by 1 persoon

 6. Thom zegt:

  Juncker heeft volkomen gelijk. Ik heb de grenzen ook afgeschaft en de voordeur wagenwijd opengezet. Helaas heeft er iemand toen ik boodschappen ging doen zijn intrek in mijn huis genomen, het slot veranderd en de deur op slot gedaan. Sinds die tijd leef ik op straat en eet uit de vuilnisbakken. Iedereen zou zijn deuren open moeten zetten. Grenzen, weg ermee!

  Like

 7. Angie1968 zegt:

  Juncker toont zijn ware kleuren. Dit is EXACT wat de NWO/Bilderberg kliek al jaren geleden onder David Rockefeller heeft besloten. De eerste stap naar werelddominantie door elites en banken, is de afschaffing v grenzen. Dit past volledig binnen de marxistische, globalistische agenda. En dat zullen ze ook niet loslaten, tenzij wij ze van hun posities trappen!

  Liked by 1 persoon

 8. Witte raaf zegt:

  Straalbezopen!!

  Liked by 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  Leve de multicultuur in Zweden. Op naar een grenzenloos Europa. Morgen ook in Uw theater.

  http://www.ad.nl/nieuws/jochie-8-dood-na-aanval-met-handgranaat-in-zweden~a113d3ce/

  Like

 10. Jean zegt:

  Dergelijke misdadigers verdienen de strop.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Een Fransman vertelt:”Als ik de pagina in de krant van geboorten lees zie ik dat 90% van de namen van “diversiteit” laten blijken.
  DE FRANSE MINISTER VAN ONDERWIJS [ van Marokkaanse origine ]………
  opening nieuwe schooljaar.

  MAUJO *, een lezer van onze site “Dreuz”, woont in een van de Noordelijkle voorsteden van Parijs en zegt getuige te zijn van de vervanging van de oorspronkelijke Fransen door een immigree-bevolking met Mohammedaanse wortels.

  Ïk woon in een Noordelijke voorstad en elke maand lees ik in de plaatselijke krant de “geboorten-pagina”.
  De namen zijn voor 90% buitenlands.

  Dit wordt bevestigd als ik s,morgens vroeg naar mijn werk ga.
  Ik zie dan de kinderen van de “ïmmigrants” met hun ouders op weg naar school.
  De grote “vervanging” is zonder meer opgang.
  En niets of iemand die dit nog tegenhoudt.
  We zullen moeten verhuizen naar Corsica of bepaalde landen in Oost Europa die het diktaat uit Brussel weigeren.
  * ) De naam is veranderd want hij wil geen moeilijkheden met de autoriteiten krijgen.
  BRON: Dreuz info fr.

  Liked by 1 persoon

 12. Wachteres zegt:

  Juncker is avontuurlijk aangelegd en Dirty Harry is blijkbaar niet voldoende bevredigend voor hem.

  De werkelijkheid is interessanter en waarschijnlijk neemt hij die op en kijkt ernaar vanuit een luie stoel met een glas whiskey in de hand.

  En ik veronderstel dat ook daar variatie een vereiste is.

  Nou, die krijgt hij wel, als hij de kans krijgt door te gaan met zijn beleid.

  Liked by 1 persoon

 13. Marc zegt:

  Het staat nu in mega grote letters: de EU is de vijand van het nationalisme. Het hele concept van nationalisme is door pseudo-historie in een totaal verkeerde hoek geplaatst. Schuldig hieraan zijn de volgende twee reducties op de geschiedenis

  1. Men ziet Hitler nog steeds als een nationalist: zijn wandaden zouden hieruit zijn voortgekomen. Niets is minder waar: Hitler misbruikte het Duitse volk door elk type politiek dat zijn positie kon versterken te huldigen.
  Vergelijk dit met het volgende: pedofielen gebruiken elke gelegenheid om kinderen te misbruiken. In de sport, jeugdverenigingen, de kerk. Maar als pedofilie in de kerk wordt aangetroffen hekelt de meute niet de pedofiel, maar de kerk. Dat is natuurlijk grote onzin: de kerk predikt geen pedofilie, integendeel.
  Net zo predikt nationalisme geen massamoord, maar misbruikt de massamoordenaar het nationalisme voor eigen doelen.

  2. Nationalisme was een constituerend element van een van de drie grote oorzaken van WO I, namelijk het imperialisme (de andere twee waren de bondgenootschappen en het militarisme)
  Historici na 1945 hebben gemeend dat er een link is tussen WO I en II, implicerend dat beide oorlogen beschouwd kunnen worden als één, onderbroken door het Interbellum.
  Niets is echter minder waar: er zijn weliswaar lijnen die doorgetrokken kunnen worden, maar WO II is een fundamenteel andere oorlog dan die van 1914-18.

  Waar het imperialisme van WO I weliswaar genadeloos was, had het als doel inderdaad imperia te vestigen. Het imperialisme van Hitler had hier echter niets mee van doen, ook al deed hij er alles aan het zo te doen lijken: zijn inzet van alle middelen in een totale oorlog moest onvermijdelijk tot vernietiging van Duitsland leiden. Een dergelijke totale, en zo anti-nationale zelfvernietiging was zelfs bij Wilhelm II en Ludendorff niet te vinden.

  Like

 14. volksrechter zegt:

  Het is vijf na twaalven wat betreft de import, maar om het toenemende nationalisme te bestrijden mister zuipschuit is het voor u te laat, uw laatste ideologische alcohol stuiptrekkingen ten spijt !

  Like

 15. fleckie zegt:

  Men kan de binnendringers ook eens attenderen op het ‘lieflijke’LUXEMBURG, waar deze man vandaan komt:, daar zal de bevolking, net als hijzelf,een ” hartelijk welkom”. toeroepen !?aan de onuitgenodigden.

  Liked by 1 persoon

 16. Ongelovige zegt:

  Als we binnen 100 jaar dan allemaal bruin of zwart zijn, zullen we wel beter kunnen dansen, en sneller kunnen lopen, maar niets meer kunnen uitvinden, want een bruine, laat staan een zwarte, heeft nog nooit iets uitgevonden, tenzij de tamtam.

  Liked by 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Ja, de tamtam zal wel niet meer in gebruik zijn,want nu ontvangen ze bij het binnendringen, behalve de welkomst-woorden van de onnozelaars, meestal ook nog euro’s om zich te voorzien van de nieuwe tamtam..[reikend tot in hun landen van herkomst] de ‘mobiele technologie’, tot internet toe.

   Like

 17. 4sjun zegt:

  We hebben slechts de waarheid tegen indoctrinatie door bij wensdenkpolitiek angehauchte massamedia. Daarom zullen we uiteindelijk winnen. Spreek die waarheid met tact en beschaving uit en men kan er niet omheen door de zaken om te keren of er steeds weer van proberen af te leiden.

  Like

 18. Cathja zegt:

  Ik geloof dat Juncker constant bezopen is. Welk nuchter mens doet er anders zulke idiote uitspraken? Gelukkig zijn zeer velen het met zijn uitspraken niet eens. Was dit wel het geval, dan stonden we er nog veel beroerder voor dan we nu staan.
  We worden nooit een eenheid, en met nationalistische gevoelens is helemaal niets mis! Ieder land mag trots zijn op zijn land en volk. Dat is eeuwenlang al zo en moet zo blijven. Vermenging leidt niet tot eenheid, zoals zuipschuit Juncker meent, maar tot frustratie. Ik denk daarbij aan de schulden van de zuidelijke lidstaten, en hoe zij daarmee omgaan. De noordelijke landen trekken de broekriem aan en bezuinigen tot zij aan de Brusselse norm voldoen, maar de zuidelijke landen spelen mooi weer en maken zich niet zo druk over hun schulden.
  Alleen vanwege deze mentaliteit voelen we ons niet erg betrokken bij de zuid-Europese landen.
  Laat ieder land zichzelf dus maar bedruipen. We werken niet voor heel Europa!

  Liked by 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Is het gezegde niet: “Kinderen en dronkaards zeggen de waarheid”, @Cathja?

   Ik denk dat de EU-elite er allemaal zo over denken – weg met de grenzen – maar dat de overigen wijselijk hun mond houden.

   Die rem is er bij Junckjer niet …… vanwege … nou ja, daar had jij het al over. 😉

   Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Natuurlijk is hij constant bezopen.

   De man is een alcoholist. Dat is overduidelijk bewezen.
   Hij is letterlijk het levend bewijs van de afschuwelijke organisatie die die hele EU is.
   De president van deze totaal ondemocratische criminele organisatie is ook nog eens een alcoholist. Duidelijker konden ze het niet maken!

   Zie zijn door de drank onnatuurlijk opgeblazen kop. Let op de manier waarop hij bezoekers ontvangt en de ongelofelijke wereldvreemde arrogantie die hij ten toon spreidt als hij een redevoering houdt.
   Luister naar zijn, door de drank ingegeven wartaal.
   En juist deze man is het hoofd en het gezicht van die maffia-organisatie die EU heet.

   Like

 19. wauso zegt:

  Bodo Ramalow, Minister-President van Thuringen (BRD) is een goede bekende van mij. Ik heb al eens een verhaaltje over hem geschreven:
  https://examplewordpresscom33104.wordpress.com/2015/11/21/inshallah-der-schonste-tag-meines-lebens/ ! En goede vrienden mogen elkander de waarheid vertellen. Dus heb ik hem persoonlijk (wat zal hij verheugd zijn) een Twitter bericht gezonden:

  Like

 20. Flo zegt:

  1 glas alcohol per dag is genoeg herr Juncker….

  Like

 21. D. G. Neree zegt:

  Laat Juncker maar het goede voorbeeld geven door de deuren van zijn huizen dag en nacht open te laten staan en de autosleutels in zijn auto’s te laten. Laat hem ook meteen de toegangscodes tot zijn bankrekeningen op twitter zetten.

  Like

 22. Wachteres zegt:

  Femke Halsema had het er al een keer over – waarschijnlijk versprak zij zich – dat de EU een ‘experiment’ was.

  De GODVERGETEN ARROGANTIE dat een groepje mensen vindt dat ze een heel werelddeel wel tot in haar wortels kunnen veranderen, omdat dit hen zo leuk lijkt.

  Wat, als dit experiment tot mislukken is gedoemd, waar het al duidelijk blijk van geeft?

  Het erge is dat diezelfe mensen zich waarschijnlijk in geen enkel opzicht schuldig zullen voelen, als de gruwelijke consequenties vn hun handelen zichtbaar worden.

  Politiek-correct: levensgevaarlijk, voor zichzelf maar vooral voor de westerse samenleving!

  Like

 23. Perfide Albion zegt:

  De galg! Het beste politieke instrument dat ooit is uitgevonden….

  Like

 24. Veel te veel haat in de wereld. Zullen we dan ook maar grenzen tussen alle provincies maken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s