PVV wil geen hulp aan Erdoğan

PVV nieuw

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de minister van Buitenlandse Zaken en aan de minister van Defensie over Turkse steun voor jihadi’s en over een Turks verzoek om inzet inlichtingendiensten voor jacht op opponenten van Erdoğan:

1.) Kent u het bericht dat de Turkse inlichtingendienst MIT steun heeft gevraagd aan een Duitse inlichtingendienst (BND) bij de jacht op opponenten van het bewind van president Erdoğan (*)?

2.) Is een dergelijk verzoek ook terecht gekomen bij een of meer Nederlandse inlichtingendienst(en)? Hoe is daarmee omgegaan? Zo neen, welke instructies gaf/geeft u aan de inlichtingendiensten voor het geval een dergelijk verzoek binnenkomt?

3.) Ziet u hierin aanleiding om de samenwerking met Turkse inlichtingendiensten te beëindigen? Zo neen, waarom niet?

4.) Bent u bereid om aan Erdoğan duidelijk te maken dat de Nederlandse inlichtingendiensten geen verlengstuk mogen zijn van zijn politieke terreur?

5.) Kent u het bericht dat de Turkse regering jihadi’s steunt (**) ?

6.) Was de AIVD en de MIVD bekend met deze Turkse steun voor jihadi’s ?

(*) www.spiegel.de

(**) www.spiegel.de

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, gezond realisme, ISIS, Islam, Terrorisme, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op PVV wil geen hulp aan Erdoğan

 1. joga zegt:

  Ze kunnen alle vragen met JA beantwoorden, maar gezien hun beste eigenschap LIEGEN is zullen ze dit niet doen en een Ruttiaans zwamverhaal ophangen. D.w.z. in geval ze Überhaupt al reageren, want PVV weet u wel?

  Like

 2. Anneke zegt:

  Heel verstandig !!!

  Like

 3. dees zegt:

  De zoveelste noodzakelijke doch zinloze vraag die direct naar de prullenbak wordt verwezen door de pro Turken ministers.
  Het wordt tijd dat er eens wat militanten opstaan binnen die fractie van de PVV en wat met scherp gaan schieten op de slappe hap van de liegende en bedriegende regerings figuren en collectief heulende parlementsleden.
  Soms denk ik: de PVV vind het wel prima zo.

  Like

 4. Duchense zegt:

  Verloren tijd. De minister is een lapzwans, net als de rest van dit kabinet. Zodra de chaos begint deze lieden thuis opzoeken en hangen ana de eerste boom in zicht. Praten heeft. Enkel zin als je in een democratie leeft die door iedereen gerespecteerd word en onze regering respecteerd ons als burgers totaal niet. Waarom zouden ze ook, er os immers vanuit de bevolking geen enkele dreiging voor de politiek dus fuck the people.

  Liked by 1 persoon

 5. exmarineman zegt:

  Ik vind de vragen ook maar wat slapjes en simpel te beantwoorden. Mis o.a. de vraag waarom de Turkse ambassadeur niet op het matje is geroepen en waarom onze eigen Ambassadeur niet uit Ankara is teruggeroepen. En hoe zit het met die minister die hier een spreekbeurt komt houden wiens eerdere speech zeer opruiend was. Waarom is dat toegelaten het houden van een speech als Turkse minister. Is dat allemaal geen bemoeienis met onze binnenlandse aangelegenheden en beveiliging???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s