Britse economie twee maanden later: Blijkbaar geen negatieve Brexit-gevolgen

Screenshot_103

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is nu twee maanden geleden  dat de Britten  in een referendum, waar in de hele wereld aandacht aan werd besteed, voor uittreding uit de EU hebben besloten. Van tevoren hadden Brexit-tegenstanders de hemel en de hel bezworen en gewaarschuwd voor apocalyptische gevolgen. Nu blijkt: niets daarvan is tot nu toe waar gebleken. Integendeel, de economische cijfers ontwikkelden zich zelfs deels positief.

Duits - Zuerst

De statistici zijn het met elkaar eens: de Britse economie wordt tot nu toe zo goed als niet door de gevolgen van de Brexit belast. Media citeren een Bllomberg-professor met de uitspraak: “Ik kan geen angst herkennen. Wat ik zie, is dat de zaken rustig verlopen. De inkomens stijgen, de werkloosheid is zeer laag en er is veel beschikbaar krediet.”

Er zijn nog andere indicatoren: zo stegen de verkopen in de detailhandel in juli met 1,4% zo sterk als sinds 2002 niet meer. In het tweede kwartaal groeide de economie met ongeveer 0,6% en ondernemingen hadden tot eind juni ongeveer 172.000 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. Bovendien daalde het aantal nieuwe werklozen. Waarnemers interpreteren dit als een indicatie  dat de Brexit geen negatieve effecten op de Britse economie heeft en zal hebben.

Economen van de Bank of America beschouwen het desalniettemin als denkbaar dat de economische groei de komende maanden zal afzwakken en de centrale bank de basisrentes tot ongeveer 0,1% zal laten dalen. Bovendien zou het nog te vroeg zijn om gekwalificeerde uitspraken over de economische gevolgen van de Brexit te doen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

24 reacties op Britse economie twee maanden later: Blijkbaar geen negatieve Brexit-gevolgen

 1. Cathja zegt:

  Ik krijg het gevoel dat de Bank of America liever had gezien dat de Britten er slechter voor zouden staan. Gelukkig blijken alle negatieve verhalen een storm in een glas water geweest te zijn. Er is zelfs groei van de economie waargenomen, er is een lage werkeloosheid en er is veel beschikbaar krediet. Alle critici zullen hun monden nu wel dicht móeten houden.

  De berichten uit GB zijn positief voor lidstaten die misschien (heimelijk) zo’n stap ook wel zouden willen zetten.
  Engeland kan nog wel eens het goede voorbeeld worden van hoe mooi het leven buiten de EU is.

  Laten we hoop houden dat wij en andere landen Brussel ook de rug toekeren.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Ik vermoed dat het ook meewerkt dat de Britten zich niet gek laten maken.

  Paniek heeft vaak een slechte invloed op de economische cijfers.

  Ik sprak op skype nog met mijn oudste kleindochter – het prototype van een echte Britse – zij heeft vanzelfsprekend! Brexit gestemd: “We are allright oma, and we are very happy with the situation as it is now”.

  Zij en haar vriend hebben allebei een goede baan en hebben net een appartement gekocht.

  Laten we hopen dat er nog meer landen het goede voorbeekld van de Britten volgen.

  Like

 3. Zo zie je maar. De brulapen van Brussel hadden geen gelijk.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Bovendien zou het nog te vroeg zijn om gekwalificeerde uitspraken over de economische gevolgen van de Brexit te doen.

  Voor de Brexit was het nog niet te vroeg en reden de remain adepten de “gekwalificeerde” negatieve meningen voor de economische gevolgen van een Brexit met vrachtwagens vol naar binnen.

  Als je niet beschikt over harde feiten is massieve propagande het enige middel je doel te bereiken. Totalitaire staten hadden en hebben altijd een apart ministerie hiervoor. Hebben ze vandaag natuurlijk ook alleen wordt het niet meer het ministerie van propaganda genoemd maar zijn het grote groepen onderhorig gemaakte journalisen en n.g.o’s. Het moderne socialisme ook nieuw links en progressief genoemd heeft de oude botte propaganda dermate hoog ontwikkeld en fijnmazig toegepast dat de normale burger het verschil nog maar nauwelijks kan zien tussen realistisch feit en progressieve fictie.

  Like

 5. Jean zegt:

  Waar wachten de andere landen nog op? Moet jünkür eerst nog meer puinhopen maken? Nog meer vreemdelingen binnenhalen met de hulp van mürkül?
  Nu dat kot sluiten en de leeglopers wandelen sturen en vooral “stoppen met er nog één eurocent aan te verknoeien”.
  Hebben jullie het ook gelezen? De eeuwige vakantieganger uit Laken/Brussel is ongelukkig met zijn pensioen van 925.000 euro per jaar? Iedereen weet dat hij nooit ook maar iets bijgedragen heeft, integendeel, zijn leven lang geparasiteerd heeft, de Waalse nicht had hem 1.400.000 euro beloofd JAARLIJKS wel te verstaan én van ons geld daar waar hij eigenlijk feitelijk max. 750 euro zou mogen krijgen nl. het pensioen van een levenslange werkloze.
  Man man man en de burgers die zich blauw betaald hebben aan belastingen mogen straks als ze met pensioen gaan langs de voedselbanken passeren en nog blijven ze met vlaggetjes zwaaien naar dat tot nutteloos volkje…..begrijpen wie dat kan….

  Like

 6. VarAway zegt:

  En nu werken aan een NEXIT referendum.
  Maak het een issue bij de komende verkiezingen.
  PVV kom er maar in!

  Geliked door 1 persoon

 7. Kees zegt:

  Deze cijfers zullen wel veranderd worden voor ze hier in de staatspropaganda-bladen komen.

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Project Fear is aan haar eigen leugens ten onder gegaan.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  ZO word een schoen eruit !

  Like

 10. Wachteres zegt:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/hollande-roept-eu-op-te-vechten-tegen-nationalistische-tendensen-na-brexit~a4362373/

  Hollande roept EU op te vechten tegen ‘nationalistische tendensen’ na Brexit

  De Franse president Hollande heeft de Europese leiders maandag opgeroepen zich te verzetten tegen ‘nationalistische tendensen’ in hun land. Ook moeten ze meer een gemeenschappelijk front vormen. Hollande deed zijn oproep tijdens een mini-top in Italië over de nieuwe koers van Europa zonder de Britten.

  Volgens hem heeft een gezamenlijk Europa wel degelijk een toekomst, mits de EU-leiders vechten tegen ‘egoïsme en de tendens om zich in zichzelf terug te trekken’.

  Geliked door 1 persoon

 11. Schrijver in EenVandaag: “Moord op Pim Fortuyn was geniaal complot”

  Like

 12. Freija zegt:

  Ze zullen wel blij zijn dat ze aan de EU-terreur ontsnapt zijn!

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Compleet lul stuk er is nog geen Brexit en er is dus nog NIETS te meten.

  Verder, om enigszins betrouwbare resultaten te kunnen melden NA een VOLTOOIDE Brexit moet je minsten over de cijfers van een jaartje of 4 beschikken .

  Na 4 jaren zijn de schok effecten van een uittreding uitgewerkt en de nieuw handels verdragen gestabiliseerd .

  Ik begrijp niets van de 15 ups, is de wens nu de vader van de gedachte ?

  Like

 14. Anneke zegt:

  Frustratie bij mijzelf!!! Plusminus acht-jr. geleden riepen ‘we’ dat Nederland totaal geen baat heeft van het EU-circus/ – van de EU-kermis. Eerder het negatieve, maar oh jee oh jee wij waren krank im kopf. Volgens velen, familie, collegae, buurtgenoten en noem maar op. Onze ogen en oren stonden wijd open en wat een heftig gevoel van eenzaamheid bedekte de gemoedstoestand….Vrij vlot omhelsde de economische crisis ons continent en nog bleef het grote gros ontkennen dat het allemaal dikke ernst was !!! Domme slapers van destijds en van het heden…Wordt nu toch eens echt wakker !!!

  Like

 15. Anneke zegt:

  Werkloosheid aan het slinken in het VK; terwijl men hier gedwongen werkloos thuis de dagen door MOET brengen. Diploma’s en werkervaring…hebben het oudpapier niveau bereikt. NIETS van dit al hft nog waarde, legio jonge senioren willen gaarne actief zijn en blijven op de arbeidsmarkt, maar men is te duur / – wijs.

  Like

 16. Anneke zegt:

  NEXIT…..HEEL SNEL !!!

  Like

 17. volksrechter zegt:

  Ik beleg in fysiek goud, koop en verkoop naargelang de koers, wat blijkt toen de Brexit door het volk een feit werd ging de prijs van het goud flink naar boven, wat me een aardige duit heeft opgebracht op nog geen twee maanden tijd had ik op 500 gr 1400 euro verdiend en uw banken die verdienen met uw geld veel geld en je krijgt niks in return, enfin om maar te zeggen dat sindsdien het goud weer aan het zakken is en dit wil zeggen dat er inderdaad geen problemen zijn met Brexit, mensen vluchten altijd naar goud indien er zulke zaken of crisissen de kop opsteken, want papier geld kan wel eens niks meer waard zijn en dan kost misschien een brood wel 500 euro………, maar is uw goud vierhonderd maal meer waard dan toen u het kocht !!!!!!!

  Like

 18. Jade zegt:

  Ik weet het niet, voorlopig is de Brexit op de lange baan geschoven.
  Waarschijnlijk vegen ze de reet af met de uitslag, net zoals ze deden
  bij het geenpeil-gebeuren…

  Geliked door 1 persoon

 19. leefbarbaar zegt:

  Als Engeland hun moslims eruit gaat werken en de grenzen dicht houdt, dan wordt Engeland een vrijhaven van handel, vrijheden en welzijn.
  En het is toch beter door je eigen idioten geregeerd te worden dan door Brusselse idioten. Je eigen regering kun je nog min of meer kiezen, de regering in Brussel kiest zichzelf.

  Like

 20. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s