DE STEEN DES AANSTOOTS…

Screenshot_111

De zwarte steen is een steen in de zuidoostelijke hoek (de zogenaamde Jemenitische hoek) van de Kaäba in de moskee Al-Masjid al-Haram in Mekka. De zwarte steen bepaalt de “qibla”, de gebedsrichting. De steen heeft een doorsnede van ongeveer 30 cm en is gevat in een zilveren band. Het is waarschijnlijk een meteoriet die gevormd werd tijdens een meteorieteninslag. Deze steen werd reeds vereerd in de voor-islamitische periode.

(Door: “Driek”)

Het verhaal van Ahmed, de zoon van Abdallah en Aminah, bekend geworden onder de naam Mohammed, wat betekent  “hij, die geprezen zal worden”, klinkt als een sprookje uit “Duizend en Eén Nacht”. Deze aloude sprookjesfiguur Mohammed was een kameeldrijver, geboren in het jaar 571 in Mekka. Naar het schijnt leed hij aan vallende ziekte. Wanneer hij toevallen had, zag hij vreemde droomgezichten en verschijningen. Zo hoorde hij ook de stem van den Engel Gabriel wiens woorden hij later opschreef in een boek, dat wij nu kennen als de koran.

Zijn werk als karavaanleider bracht hem door veel Arabische streken en zo kwam hij veelvuldig in aanraking met Joodse en christelijke kooplieden, waarbij hij weldra tot de overtuiging kwam dat de verering van één enige god voor een volk een buitengewoon goed ding is. Zijn eigen volk, de Arabieren, vereerden nog wonderlijke stenen en boomstronken, zoals eeuwenlang ook hun voorouders hadden gedaan. In Mekka, hun heilige stad, stond een klein vierkant gebouwtje, de Kaäba, vol afgodsbeelden en allerlei vreemde mysterieuze snuisterijen.

Mohammed besloot nu onder de Arabieren de taak van een Mozes op zich te nemen. Natuurlijk kon hij moeilijk kameeldrijver en profeet zijn, dus zorgde hij allereerst voor een onafhankelijke positie door zijn werkgeefster, de rijke weduwe Chadija, te huwen. Toen vertelde hij aan zijn buren in Mekka dat hij de lang verwachte profeet was, die door Allah zou worden gezonden om de wereld te redden. Zijn buren lachten hem uit, beschouwden hem als een krankzinnige, die het iedereen lastig maakte. Zij besloten die lastpak te doden.

Mohammed, niet helemaal van gisteren, kwam het complot ter ore. In de duisternis van de nacht, vergezeld van zijn trouwe volgeling Abu Bakr as-Siddiq, vluchtte hij naar Medina. Dit geschiedde in het jaar 622. Het is de belangrijkste datum in de Mohammedaanse geschiedenis en heet de Hegira, “het jaar van de grote vlucht”. Vanaf dien tijd dagtekenen de Mohammedanen hun jaartelling.

De Arabieren waren toen nog vreedzame schaapherders, die vanaf de oudste tijden rond gezworven hadden door de woestijn, zonder ooit enige heerszuchtige neigingen aan de dag te leggen. Maar, toen zij hun oor ophieven naar Mohammed, bestegen zij hun paarden en waren in minder dan een eeuw tijd doorgedrongen tot in het hart van Europa. Overal verkondigden zij de lof van Allah en zijn profeet  Mohammed. Dit tot grote schrik van de bewoners van Europa. Want, let wel, spitse lezer van E.J. Bron, die kameeldrijver Mohammed onderwierp in een dozijn jaren Palestina, Syrië, Perzië en Egypte.

Vóór het einde van het jaar 656 hadden de bewoners de gehele kuststreek van Noord-Afrika Allah als hun goddelijke heerser aangenomen. Damascus was nu de hoofdstad van een groot Arabisch rijk geworden. In minder dan een eeuw na Mohammed´s vlucht van Mekka naar Medina waren alle verbindingen tussen Europa en Azië afgesneden en het Europese vasteland in een staat van beleg gebracht, die duurde tot het einde van de 16e eeuw.

We kunnen er niet langer omheen, lezer, wijl onze regering sussende woorden spreekt, opnieuw is geschokt over bloedbaden aangericht door verwarde lieden en ons wijsmaakt dat dit niets met de ware islam te maken heeft, – dringt die ware islam als een giftige wolk onze woonkamers binnen. Nederland is zo langzamerhand onleefbaar.

Edoch, het moge misschien mijn rijke verbeeldingskracht zijn, maar beluister ik daar, in de verre verte, wanneer stil het nacht-duister mij omgeeft, niet alreeds verontwaardigd stem-rumoer en zacht gerommel? Is dat misschien het wiel-geratel der houten mestkarren die onze gewetenloze regeringsleiders  afvoeren naar het schavot? Lezer, het is tijd voor de oproermakers. Tijd om de oorlogstrom te roeren.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Allah, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, Genocide, Historie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, koran, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op DE STEEN DES AANSTOOTS…

 1. Wat Mozes over de Kaaba schreef; https://plus.google.com/105792476709984401449/posts/6K5FaQuCb2n
  Trouwens Driek… Mohammed kon zelf niet schrijven… dat hebben enkele van zijn volgelingen gedaan toen hij al dood was… zij hebben zijn woorden opgeschreven… dat heb ik van een collega en naamgenoot van Mohammed en nagezocht op Wikipedia.

  Like

  • Driek zegt:

   Jack Terrible schrijft: Mohammed kon zelf niet schrijven… dat hebben enkele van zijn volgelingen gedaan toen hij al dood was…

   Ja, beste Jack, dat is een bekend gegeven, de profeet kon niet lezen en niet schrijven, doch wanneer ik al die bijzonderheden zoude moeten vermelden in mijn stukje, dan wordt het te langdradig, want over die Mohammed valt – zoals u wel weet – veel meer te vertellen, doch daar heb ik nu geen zin in. Dan wordt het een geschiedenisles.

   Like

 2. Auke zegt:

  Goede video over het begin van de islam. Met feiten dus….

  Like

 3. wauso zegt:

  Een van mijn vroegere vriendinnen was Eva Jinek. Het was wel vaker discussie…discussie en om dat deze keer te vermijden heb ik haar een Tweet gezonden. Nog geen antwoord retour mogen ontvangen, dus het zal dan wel waar zijn hetgeen ik over haar geschreven heb !

  Like

 4. Pingback: laat ons beseffen, de ellende die zij heeft verricht… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 5. Frans Caleeuw zegt:

  Weeral het papegaaien van de moslimse, in de 9de en 10de eeuw, uitgevonden niep geschiedenis. De Omayaden in Damascus waren geen moslims maar arianen. Ze steunden, als vroegere huurlingen, op de traditie van de Perzische legers om hun rijk zover mogelijk uit te breiden. Aldus veroverde een Omayadische tak met behulp van een opstandige arianische West-Goot Spanje. Van hen hebben we archeologische resten en munten. In de geschiedschrijving vindt men hen terug. Van Mohammed en zijn rechtgelovige kaliefen geen spoor, geen munt, geen literaire verwijzing buiten de 9de-10de eeuwse nieuwe politieke ideologie in een godsdienstig pak van de islam gestoken dankzij de Abassieden, rivalen van de Omayaden.

  Geliked door 3 people

 6. Dat er maar vele zich eraan zullen stoten en eronder mogen verplettert worden.

  Like

 7. anna zegt:

  met een gericht langeafstands projectiel moet het toch mogelijk zijn

  Like

 8. ieznogoedh zegt:

  Deze steen werd reeds vereerd in de voor-islamitische periode.

  Na vele honderden jaren zijn ze nog niet verder gekomen dan het aanbidden van een steen (en een waandenkbeeld natuurlijk).

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Ant Death Circles Explained

  Oftewel de dood van met de klok meelopende mierencirkel nader verklaard:

  In Mekka lopen ze tegen de klok in. Evenwel zeer betreurenswaardig dergelijke natuurfenomenen.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Men heeft het nu wel altijd over de moslim-binnendringers vanuit meestal Afrikaanse bodem, maar als men op ‘Tangsir 2569 ‘ kijkt, kan men ;kennis maken’ met ‘Torktazi-Diktatuur[ Duits geschreven] ……. Hoe die gevangenen psychisch kwellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s