Grote vraag: “dm” neemt pepperspray op in assortiment

Screenshot_117

(Vertaling: E.J. Bron)

De detailhandel krijgt vooral van vrouwen meer vraag naar pepperspray. De drogisterijketen “dm” heeft deze nu in zijn assortiment opgenomen. De trend tot zelfbescherming zou de afgelopen maanden duidelijk zijn gestegen, zeggen waarnemers.

DWN

De drogisterijketen “dm” heeft het opnemen van pepperspray in zijn assortiment gemotiveerd met de wens van de klanten, bericht AFP. Er zou sprake zijn van “een grotere vraag van vrouwelijke klanten”zei de bedrijfsleider van “dm”, Sebastian Bayer. “Dit hebben we onderzocht en besloten de dierenafweer spray in ons aanbod op te nemen.” De spray wordt sinds eind mei online en sinds eind juni in de filialen verkocht.

Screenshot_118Concurrent “Rossmann” wil zulke producten niet aanbieden. “Bij ons zijn geen knuppels, geen pistolen en ook geen pepperspray te koop. Zulke producten laten we liever aan de vakhandel over”, zei een woordvoerder van de onderneming. Hij wees er tegelijkertijd op dat het bij de officieel voor de afweer tegen agressieve dieren bedoelde spray “in principe om een mensenafweer spray” zou gaan.

De secretaris van de Vereniging van Duitse buksenmakers en wapen vak-handelaren, Ingo Meinhard, heeft kritiek op de beslissing van “dm”. Om afweermiddelen met pepperspray juist te kunnen inzetten, zou goed advies noodzakelijk zijn, “anders spuit men zichzelf er uiteindelijk ook nog onder”.

Volgens Meinhard is er al sinds de herfst van vorig jaar een grotere vraag naar pepperspray bij de vakhandel. Na de overvallen in Oudejaarsnacht in talrijke steden en de jongste gewelddaden in Beieren zou deze trend nog groter zijn geworden.

Onder de indruk van een toenemende bedreiging bewapenen steeds meer Duitsers zich. Volgens statistieken van de staat steeg het aantal bezitters van een zogenaamde “kleine wapenvergunning” in juni met 49% tot 402.301 in vergelijking met de maand juni in 2015, berichtte Reuters. De “kleine wapenvergunning” staat het bijvoorbeeld toe om alarmpistolen en peppersprays te dragen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Rapefugees", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Grote vraag: “dm” neemt pepperspray op in assortiment

 1. OphEUffen zegt:

  Koopt een AK47. Wie raak schiet krijgt geen klachten van recidivisten.

  Like

 2. Jade zegt:

  Den Haag gooit ons voor de leeuwen, dus ik
  wil eigenlijk wel een blaffer hebben…
  Dm regel dat!!!

  Like

 3. Ron zegt:

  Die rapefugees en jihadisten schaar ik dan onder de wilde beesten.
  Dan is spray tegen aggressieve wilde dieren zeker van toepassing.

  Like

 4. Robby E. zegt:

  Een wapenvergunning voor een alarmpistool, daar doe je wat mee zeg! stelt niks voor dus!

  Like

 5. elisah zegt:

  Het was me al opgevallen bij de tankstations langs de snelweg in Duitsland en inderdaad op sommige plekken staat er heel schijnheilig “dieren afweer spray” bij.
  Dus wie het wil aanschaffen weet waar het makkelijk kan.

  Like

 6. Genoeg schoonmaakreinigers die vrij agressief zijn, lees maar wat er in zit. Uit de buurt van kleine kinderen houden. Maar de grote gelukzoekers, kunnen weleens erg opdringerig zijn. Nou na zo’n beurt zijn ze weer lekker schoon.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Zou zo een busje pepperspray nu ook helpen tegen criminele Libanese clans ?

  Like

 8. Nee, Joop dat zal een bazooka moeten zijn of dergelijke.

  Geliked door 1 persoon

 9. Pingback: Pepperspray: Na “dm” nu ook bij “real” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s