HOLLANDS JOCHIE . . .

Screenshot_101

Een Nederlands jongetje van 8 jaar in Zweden is omgekomen (De Telegraaf).

Göteborg – Bij een granaatinslag in een appartement in Göteborg (Zweden) is een achtjarige jongetje omgekomen. De handgranaat werd Zondagnacht rond 3 uur door het raam naar binnen gegooid en explodeerde in de woonkamer, waar het jongetje op dat moment sliep. Het jongetje, dat over de Nederlandse nationaliteit beschikte, maar in Engeland woonde en op dat moment bij familie in Zweden logeerde, raakte hierbij zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van het jongetje bevestigd. Het zou gaan om Yuusuf Warsame, geboren in Birmingham, maar met de Nederlandse nationaliteit. Zijn familie zou in 2001 naar Engeland zijn verhuisd, zo meldt de Birmingham Mail.

Tijdens de granaatinslag zouden er vijf kinderen en meerdere volwassenen aanwezig zijn geweest in het appartement. Volgens een familielid sliepen de moeder van Yuusuf en zijn broertje en zusje in dezelfde kamer. ,,Het is een wonder dat zij het hebben overleefd.”

Het appartement waar de granaatinslag plaatsvond, stond op naam van een man die eerder dit jaar is veroordeeld voor een schietpartij met dodelijke afloop. De politie onderzoekt of wraak een mogelijk motief kan zijn.

De Zweedse politie heeft de Nederlandse ambassade in Stockholm geïnformeerd over het Nederlandse slachtoffer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niets zeggen over de precieze toedracht. De Zweedse autoriteiten doen onderzoek naar de explosie. Ook hebben ze de moeder van de jongen opgevangen.

Welnu, spitse lezer van E.J. Bron, ik geef hier maar geen commentaar op.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op HOLLANDS JOCHIE . . .

 1. Cathja zegt:

  Nee Driek, commentaar is niet nodig. Ik denk dat velen hier dezelfde gedachten hebben als u.

  Like

 2. Mag ik dan maar even, Driek? Een kolerezooitje.

  Like

 3. De Nederlander is tegenwoordig erg gekleurd geworden.

  Like

 4. sammy zegt:

  welke waus zegt nou een Nederlands jongetje. het is al erg genoeg dat ze dat kind vermoord hebben. zij moeten dit natuurlijk zo beantwoorden. het kind had toch helemaal niks met nederland te maken dan alleen op illegale wijze een paspoort gekregen te hebben. kun je zien hoe de overheid over ons denkt. dat we allemaal gek zijn ongelofelijk wat een vieze linkse N.S.B.bende

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Het blijft erg voor zo,n kind. Niet ,t feit het is omgekomen, maar hoe er mee wordt omgesolt.
  NL-s kind ????????
  Wat zegt Nederland zo,n kind, heeft er toch geen enkele binding mee.
  Ik moet ook denken aan al die “goedige”-bovengestelden die verontwaardigd riepen [ bij de protesten tegen nieuwe invaders ]:”Moet je nu eens kijken hoe die lui onze “Nieuwe Nederlanders” begroeten.
  ( mijn mening heeft trouwens NIKS met z,n kleurtje te maken hoe ik erover denk, maar de NL instanties zijn wel erg snel met ,t uitgeven van de NL-nationaliteit )

  Like

 6. Thoth zegt:

  Hùh? Nederlands jochie? Nee… dus.

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  Een wereld van geweld, afpersing, dood en “vluchtelingen” en dat reist ook nog vrolijk door Europa van wiens geld?
  Het kind en zijn ouders hebben net zoveel met Nederland te maken als een ijsbeer in de Sahara.

  Like

 8. Duchense zegt:

  Bij het zien van de foto en de tekst Nederlandse jongen kreeg ik een gevoel van herkenning, we zijn ten slotte een volk van vele origines……het zou zomaar mijn overbuurjongetje kunnen zijn…..in denk dat hij Klaas heet en graag pinda kaas en haglsag op zijn brood lust en met rode wangetjes een eerste kusje van Marietje heeft gekregen….sorry, Eftelinggevoel. Het Nedelandse paspoort is een hoer die overal voor word gebruikt en word uitgedeeld zelfs als iemand er niet om vraagt. De bijna 4 miljoen allochtonen in Nederland word ook vaak gedwongen om dit vod van een identiteitsbewijs te accepteren terwijl men al een echt paspoort heeft…..

  Iemand met een Nederlands paspoort is geen Nederlander, het is iemand met een Nederlands paspoort. Hoe vaak men ook blijft roepen dat iemand, zoals de Afghaanse verkrachter uit Roosendaal die in Belgie tekeer ging door de pers als Nederlander word omschreven, het is het niet en zal het nooit zijn. Nederlander zijn moet je willen, een paspoort krijgen is dan ook meer een vorm van eigendom worden.

  O, licht !!!

  Negers met een Nederlands paspoort zijn eigendom van de staat der Nederlanden. Het zijn dus de slaven van onze overheid, en ik maar denken dat slavernij is afgeschaft. Blijkt het gewoon innde praktijk nog steeds te bestaan. Sylvana: je bent nog steeds slavin, vanaf je geboorte.

  Geliked door 3 people

 9. Flo zegt:

  Zo jong en dan al in drugs…. Zonde….
  Daar hebben we later iig geen last meer van!

  Like

 10. Elena zegt:

  NIETS Nederlands aan !!!

  Nu was ik in de veronderstelling..dat het kind geboren in Engeland…en zijn Somalische ouders ook een Engels paspoort hebben.
  Ouders runnen een halalwinkel….. u weet wel….iets met religie en vrede.
  Wederom zijn kinderen het slachtoffer van criminele lui met de ideologie van “vrede”.

  De vader…..heeft contacten in criminele kringen?
  Het gezin verblijft in het huis van een meervoudig moordenaar.

  Goh…..ik wil ook wel paar handgranaten. Weet nooit of het eens nodig kan zijn te gebruiken.
  Hoogste tijd ook eens naar zweden te gaan…op jacht naar handgranaten.

  http://www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/birmingham-schoolboy-killed-horror-grenade-11784629

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  De puinhopen van de EU.
  Nederlands paspoort, woonachtig in Engeland maar verblijvend in Zweden. Heet Yuussuf…. maar over het land van afkomst natuurlijk geen woord!
  Over de ouders ook geen woord en hoe het mogelijk is dat een “vluchtelingen”familie ongehinderd kan asielhoppen.
  De truc is om verschillende familieleden in verschillende landen neer te zetten, toevallig met de hoogste uitkeringen. Een goudmijn. Ook voor de verhuurders van woningen. Het is een goed georganiseerde industrie.

  Geliked door 1 persoon

 12. Des duivels zegt:

  En dan nog iets, waarom zit dat familie lid niet in het gevang na zijn schietpartij met dodelijke afloop.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Hier doet een zwijgen toe.
  Uitgelezen zilver is de tong des rechtvaardigen.
  Het hart der goddelozen is weinig waard.

  Like

  • Driek zegt:

   @Republikein.

   Uitgelezen zilver is de tong des rechtvaardigen;
   Het hart der goddelozen is weinig waard.

   De lippen van de rechtvaardige weiden er velen,
   Maar de dwazen sterven door gebrek aan verstand.

   Spreuken 10: 20,21

   Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Ik heb meelij met dat kind.
    Dat kan natuurlijk niet, hij is dood.
    En toch heb ik dat gevoel bij het lezen van dit artikel.

    Like

 14. Perfide Albion zegt:

  Hollands jochie!? Hahahahaha.. Hoe verzin je het.!

  Like

 15. Joannes den Hollander zegt:

  Yuusuf Warsame!!! Een echte oud Hollandse naam dus. Tijdens de opstand van de watergeuzen hoorde je de naam Yuusuf veelvuldig. Die moeten we in ere houden. Aan de typerende uiterlijke kenmerken te zien is hij afkomstig van Spakenburg, Oude Pekela of Lutjebroek. Hoewel, die staalblauwe ogen en die mooie smalle kaaklijn doet me meer denken aan een typische Noorse Germaan. Vlieland of Terschelling ligt dan toch wat meer voor de hand.

  Like

 16. louis-portugal zegt:

  Di “nederlandse” jongetje is waarschijnlijk nooit in Nederland geweest en spreekt ook zeer waarschijnlijk geen enkel woord nederlands.

  Like

 17. Witte raaf zegt:

  Somaliërs met Nederlands paspoort,niks Nederlanders,asielzoekers die een Nederlands paspoort hebben gekregen en vervolgens naar Engeland verkassen,hebben wij drie huizen verderop ook gehad,twaalf man,vrouw,kinderen,schoonzonen,schoondochters etc in 1 huis en in de zomer landje verwisselen,hun naar het huis van de familie in de UK en familie daarvandaan hier naar Nederland, voor een week of wat.”Schipper mag ik over varen”

  Like

 18. Duchense zegt:

  Bij dit artikel is de onnozelheid van de journalist duidelijk zichtbaar voor wie de eerste regels leest…..”bij een granaartinslag..”
  Een mortiergranaat kan ergens inslaan, een kanonskogel kan ergens inslaan, een kogel kan ergens inslaan, maar een handgranaart explodeert cq ontploft maar slaat niet in, tenzij het een geweer granaat betreft of een handgranaar die uit een schietbeker vna een geweer is afgevuurd.

  Om in te slaan moet iets worden afgeschoten, niet gegooid. Het is net zoiets als een schip dat neerstort, een vliegtuig dat word overreden, etc, etc….de verkeerde uitleg van een gevolg. Nu is de telegraaf al niet erg accuraat en verdraaid men veel zaken, daarvoor heb je personeel nodig dat niet al te snugger is. Na jaren van ontslagen en reorganisaties is het de Telegraaf dan eindelijk gelukt om het iq van het personeel in overeenstemming te brengen met de nieuwe Nederlandse normen qua functioneringseisen en de wens om iedere burger een diploma te laten halen door het niveau van examens aan te passen.
  Deze trend zie je dus ook in de journalistiek terug, net als bij de overheid. Om de aftakeling van onderwijs en kennis en de lagere ingevoerde iq kuddes te camoufleren word kennis van zaken over de hele lijn gewoon lager gezet waardoor het gemiddelde niveau gehandhaafd blijft. Zo hou je statistieken mooi egaal.
  Ben benieuw hoe de journalisten als er ooit een bom ontploft bij de redactie van de telegraaf dit zullen beschrijven.
  Vermoedelijk zal de implosie van het explosief recreatief en selectief de gewonden hebben gedood die waren gesneuveld over de toetsenborden van de redactie toen ze door de ontploffing waren omgekomen na de vele ontberingen die ze doorstonden in de seconden voor de ontploffing. Naar ik aanneem zal men stellen dat een persoon van de Nexit partij met fascitoide denkbeelden deze terruerdaad heeft gepleegd en verward was want het was immers een Nexit en pvv stemmer van extreem rechts. Lachen als het een geflipte marokkaan is die een Charlie Hebdo wilde nadoen….

  Kortom, journalisten zoals bij de telegraaf zijn een ramp voor dit land door hun onkunde, onwil en onmacht deugdelijke artikelen te produceren. Vroeger had men een boom buiten de bebouwde kom voor dat soort overlast….

  Like

 19. mahoog zegt:

  Een paspoort zal mij nooit ”onderdaan” maken van welk land dan ook.Het is een REISDOCUMENT en mèèr niet..Dat onderdaan gedoe heb ik in 1973 achter mij gelaten toen ik mij uit liet schrijven uit Nederland.Heb geen paspoort nodig volgens het consulaat alhier in SÀO PAULO, behalve als ik wil gaan rezen buiten Brasil….Zielig van dat jongetje ….woonde ff op het verkeerde addres.

  Like

 20. Jade zegt:

  Yuusuf de Nederlander…Tuurlijk.
  Ze hopen weer dat we massaal in de medelijden-modus springen.
  Helaas hebben ze hun geloofwaardigheid inmiddels verspeeld.
  Het werkt niet meer.

  Like

 21. piet travestiet zegt:

  een zwart nederlands jochie dat in engeland woont en logeert bij familie in zweden…..? duhuh
  ik kan het nog sterker vertellen maar dan moet ik gaan liegen…..flikker toch op.

  Like

 22. semper fi zegt:

  siffan hassan??o die komt uut pekela~
  in de media ONZE NEDERLANSE hardloopster,jouw kid traint jaren en is de beste van nederland,ja en dan halen ze zo,n saharakut binnen,onze nederlandse ,iike niet gebrijpt,ikke slechte benen enz
  GRTOTE KOTSSSS

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s