Rechtsvordering voor “asielzoekers”? Waarom?

Screenshot_110

Thilo Sarrazin

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Thilo Sarrazin schijnt de enige Duitse sociaaldemocraat te zijn met verstandige standpunten. In ieder geval heb ik nog geen enkel voorstel van hem gehoord dat niet, alhoewel controversieel, doordacht en logisch lijkt. Vaak vraag ik me af hoe het komt dat ik er zelf niet opgekomen ben.

Ik vraag me al langer af, en vooral sinds ik gelezen had dat illegale immigranten enorme hoeveelheden rechtsmiddelen doen gelden, hoe het kan dat deze staat het toestaat dat mensen illegaal en onder omzeiling van alle wetten en voorschriften binnenkomen en op het moment van hun dreigende uitzetting zich precies op deze rechtsstaat beroepen en plotseling door advocaten vertegenwoordigd worden die beroep aantekenen tegen uitzettingsbeslissingen. Rechtsstaat absurd.

Het voormalige bestuurslid van de Deutsche Bank, Thilo Sarrazin, eist nu rigoureuzere maatregelen tegen een “ongeregelde immigratie”. Illegale en afgewezen “asielzoekers” moeten uitgezet worden – desnoods met militaire hulp. Hij roept op de juridische positie van “vluchtelingen” fundamenteel te wijzigen. De Duitse wetgeving zou de facto een “invalspoort voor ongeregelde immigratie” zijn geworden, schreef de 71-jarige in een gastbijdrage voor de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Migranten zouden pas dan aanspraak moeten kunnen maken op uitkeringen als hun legale verblijfsstatus bevestigd is. Ook de mogelijkheid van een aanklacht voor de rechtbank zou volgens het voormalige bestuurslid van de Deutsche Bank voortaan niet gegeven moeten worden.

Geen aanklachten door illegalen

Voor het verkrijgen van de legale status zouden vluchtelingen als niet binnengekomen moeten gelden. Afgewezen “asielzoekers” zouden daarom “geen mogelijkheid moeten krijgen om aanklachten in te dienen bij Duitse administratieve rechtbanken”.

Wat betreft de handelwijze met immigratiekandidaten die afgewezen werden, stelt het SPD-lid een harde koers voor: “Alle illegale immigranten, evenals alle vluchtelingen en asielzoekers van wie de verblijfsvergunning werd afgewezen, worden onmiddellijk en in principe zonder uitzonderingen uitgezet.”

Uitzettingen onder “militaire bescherming”

Er moet of worden uitgezet naar het land van herkomst of naar het laatst bezochte land buiten de EU. Ook aan de diplomatieke onderhandelingen met de desbetreffende landen hecht Sarrazin weinig waarde: “Weigert een land van herkomst de opname, dan worden de betrokkenen er desondanks principieel naartoe gebracht, desnoods onder “militaire bescherming”, schetst hij zijn ideeën in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Een uitkiezende, doelgerichte immigratiepolitiek zou pas dan mogelijk zijn als “in het meest afgelegen Afrikaanse dorp” duidelijk zou zijn dat er zonder de voorwaarden voor politiek asiel geen verblijfsrecht in Duitsland zou bestaan.

Wat eigenlijk voor een rechtsstaat de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, zal hier weer op afwijzing stuiten, zullen deze uitspraken van Sarrazin weer de desbetreffende achting, spreek minachting in de politiek vinden. Zelfs de discussie schijnt in het land niet meer gewenst te zijn. Dat hij desondanks deze discussie aanzwengelt en ideeën uitspreekt, verdient eigenlijk het respect dat hij van zijn partij niet krijgt.

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Auteur: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rechtsvordering voor “asielzoekers”? Waarom?

 1. Ongelovige zegt:

  Een 2e verstandige SPD’er is ntl Buchowsky, ex-burgemeester van Neukölln in Berlijn. En ook CDU’er Bosbach kan de linkse koers van zijn partij niet meer aanzien en verlaat de politiek.

  Like

 2. ildiko zegt:

  Nou DIT ZOU PAS RECHTSGELDIG ZIJN.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Wat is het verschil tussen een advocaat en een landverrader ??
  Advocaten, rechters, politici wanneer komen zij is uit hun ivorentoren ??

  Like

 4. Eindelijk iemand die iets zinvols zegt. Het heeft mij altijd al verbaasd al die rechtsmiddelen waarover asielzoekers kunnen beschikken.

  Like

 5. reageerbuis zegt:

  Het valt me nog mee dat zijn denkbeelden zijn geplaatst in de FAZ. Die staan haaks op wat de EU en de handlangers in Duitsland voor ogen staat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s