AfD-topkandidaat Leif-Erik Holm vindt het succes van zijn partij eng

Screenshot_31

Leif-Erik Holm en Frauke Petry

(Vertaling: E.J. Bron)

Leif-Erik Holm, voormalig radiopresentator, wilde nooit in de politiek, maar er zou een maatschappelijke crisis opgelost moeten worden. De AfD probeert die op te lossen, omdat de anderen het niet kunnen.

Contra magazine

De AfD-topkandidaat voor de komende verkiezingen in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, Leif-Erik Holm, vindt de snelle opkomst van zijn partij griezelig. “Eng? Nou ja, een beetje wel”, zei de voormalige radiopresentator in een interview met het “Handelsblatt”. “En ik heb nog steeds een beetje heimwee naar mijn droombaan. Ik wilde de politiek nooit in, maar we hebben maatschappelijke crises die we moeten oplossen.” Dat zou de andere partijen niet lukken, daarom zou nu de AfD aan de bak moeten.

Holm beschouwt het als realistisch dat de AfD de grootste partij wordt. “Bij de vorige deelstaatverkiezingen presteerde de AfD iedere keer ver boven de resultaten in de peilingen. En als dat bij ons ook het geval zal zijn, dan hebben we inderdaad de kans om voor het eerst de grote partijen in te halen”, zei hij. Om beter voorbereid te zijn op het toekomstige parlementaire werk laat Holm zich adviseren door andere AfD-fracties. Men zou al in gesprek zijn “om snel op eigen benen te kunnen staan”, zei hij. Zijn partij zou ook medewerkers in dienst nemen die moeten helpen de fractie te organiseren. Hoe meer fracties de AfD in Duitsland zou hebben, des te sneller zou men leren hoe het parlementaire bedrijf werkt.

“Dat is voor de partij in haar geheel van groot nut, omdat we ons daarmee steeds vaster in het politieke landschap in Duitsland kunnen vestigen.” Een samenwerking, ook op regeringsniveau, kan Holm zich vooral met de CDU voorstellen. “We zijn sterk communaal verankerd op district- en gemeenteniveau. Daar voeren we met vertegenwoordigers van de CDU eigenlijk altijd goede gesprekken”, zei hij. “Daarom zou een samenwerking met een CDU, die weer van links naar het midden gaat, zeer goed mogelijk.” Maar, doet Holm een stapje terug, zolang bondskanselier Angela Merkel in de Bond zou regeren, “zal ook de leiding op landelijk niveau haar politiek niet wijzigen.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op AfD-topkandidaat Leif-Erik Holm vindt het succes van zijn partij eng

 1. joopklepzeiker zegt:

  Welk succes ??

  Like

 2. Ongelovige zegt:

  Iedereen doet alsof alleen Merkel de CDU heeft links gemaakt, maar op een partijcongres steunt iedereen haar.

  Like

 3. Jan zegt:

  Groene vergelijkt nonnen met burkadraagsters


  Auf einem Bild, welches Demir auf seiner Facebook-Seite postete, verglich er katholische Ordensschwestern mit der Unterdrückung muslimischer Frauen durch das Tragen der Burka. Konkret postete er das Bild zweier Nonnen mit dem beigefügten Text:

  Habe zwei Burka- Trägerinnen in Zams gesichtet. Sachen gibt’s. Unterdrückte Frauen überall ;- )
  Dieses Posting sorgte für massive Kritik vonseiten der FPÖ sowie der ÖVP.
  ….

  Maar dan blijkt het een laf ventje en haalt zijn debiele opmerking van Fakeboek:
  Der Grüne Politiker blieb vorerst stur und postete: „Alles was hier geschrieben wird, wird hier stehen bleiben, denn es löst bei manchen Menschen etwas aus“. Doch mittlerweile dürfte Demir die Sache wohl doch zu „heiß“ geworden sein, denn das Posting ist nicht mehr auf seiner Seite auffindbar.

  https://daserwachendervalkyrjar.wordpress.com/2016/08/22/gruener-abgeordneter-vergleicht-nonnen-mit-burka-traegerinnen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s