Griekenland en Italië dringen aan op hervestiging van “vluchtelingen”

Screenshot_6

“Vluchtelingen” komen aan in de haven van de Siciliaanse stad Trapani.

(Vertaling: E.J. Bron)

Griekenland en Italië verlangen van de EU-landen om de toegezegde quota van “vluchtelingen” over te nemen. Maar geen enkele land toont ambities – alleen Duitsland heeft zich bereid verklaard enkele honderden “vluchtelingen” uit Italië over te nemen.

DWN

De Griekse regering dringt bij de andere EU-landen aan op de verdeling van “vluchtelingen” en “migranten”. De minister van Migratie , Yannis Mouzalas, zei vandaag dat er op dit moment 7.000 mensen verhuisd zouden kunnen worden. De EU-landen, die tot opname verplicht zouden zijn, zouden echter niet geantwoord hebben op aanvragen. Mouzalas kondigde een reis naar andere EU-landen in september aan. Daarbij zou hij er op aandringen dat de men zich aan de afspraken houdt.

De EU-ministerraad had in de herfst, tegen het verzet van meerdere landen in, besloten om binnen twee jaar 160.000 nieuwkomers in de unie te verdelen om de Middellandse Zeelanden Griekenland en Italië te ontlasten. Van die 160.000 werden echter pas 4.000 naar andere landen gebracht. Op dit moment bevinden zich 58.000 “vluchtelingen” en “migranten” in Griekenland. Ze willen bijna allemaal doorreizen naar Noord-Europese landen. Ze zitten echter vast in Griekenland, omdat veel landen langs de zogenaamde Balkan-route hun grenzen hebben gesloten.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, kondigde in het kader van de overeengekomen herverdeling een opname van “vluchtelingen” uit Italië aan. Duitsland zou vanaf september enkele honderden “migranten” opnemen, zei de Maizière volgens het persbureau Ansa tijdens een ontmoeting met zijn Italiaanse collega Angelino Alfano in Rimini. “We hopen dat dit een goed voorbeeld is dat door anderen gevolgd wordt”, citeert Ansa de minister.

Italië is er blijkbaar mee begonnen om “vluchtelingen” onder te brengen in voormalige kazernes. Volgens officiële informatie zijn er sinds het begin van het jaar ongeveer 102.000 mensen binnengekomen – hoofdzakelijk via de Middellandse Zee. In dezelfde periode vorig jaar zouden dat praktisch net zo veel geweest zijn.

De Italiaanse staatssecretaris voor Europapolitiek had met het oog op de voortdurende migratiedruk kritiek op andere Europese landen, die zich verzetten tegen de door de Europese Commissie gefavoriseerde herverdeling-quota. Ondertussen verklaarde Duitsland zich bereid om vanaf september “enkele honderden” “vluchtelingen” op te nemen die zich op dit moment in Italië bevinden.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, uitte zich bezorgd dat de “vluchtelingen”crisis zich tot de splijtzwam voor de hele EU zou ontwikkelen als het niet zou lukken migranten zonder terechte asieleisen uit te zetten. “Als de EU niet in staat is om te zorgen voor de repatriëring van de migranten en de integratie van de vluchtelingen is ze mislukt. De vluchtelingenproblematiek is een beslissende uitdaging voor de toekomst van de EU. Als men de vluchtelingencrisis niet oplost, dreigt de EU onder de druk van extremistische bewegingen te mislukken, die op dit moment in heel Europa ontstaan”, zei hij vandaag tegenover de krant “Il Messaggero”.

Meerder elanden treffen al voorbereidingen voor het geval dat Italië de “vluchtelingen” naar het noorden laat doorreizen. Zwitserland heeft zijn grens met Italië in feite gesloten. Van zijn kant is Duitsland er mee begonnen de grens met Zwitserland scherper te controleren. Oostenrijk heeft op de Brennerpas de voorlopers van een grenshek gebouwd. “Binnen enkele uren kunnen we het grensmanagement op de Brenner activeren, de bouwwerkzaamheden zijn al beëindigd. Onze deskundigen houden op dit moment de ontwikkeling van de asielsituatie in Italië scherp in de gaten”, citeert de “Kronen-Zeitung” een regeringswoordvoerder.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Europa, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Multiculti, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Griekenland en Italië dringen aan op hervestiging van “vluchtelingen”

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  De totale minachting van met name salonsocialisten voor het volk wordt met de dag groter. Ondanks alle aanslagen die hebben plaatsgevonden en alle doden en gewonden, durft dit soort plannen te presenteren om diverse vluchtelingen meteen na aankomst te laten doorstromen naar de maatschappij. Deze in naam socialisten verdienen vaak dikke pakken geld aan de komst van vluchtelingen waardoor zij het onbeperkt binnenhalen van hen blijven stimuleren, ondanks dat zij hiermee op termijn onze maatschappij vernietigen. Niets brengt deze mensen tot reden. Geld, geld, geld is hun drijfveer.

  Om deze stelling te onderstrepen wijs ik naar een type als Erik Staal, een sociaal democraat en lid van de PvdA, al beweert Hans Spekman dat de man nooit lid is geweest. Dit doet er niet toe, dan zijn er diverse andere voorbeelden die het bewijs leveren. Zoals de socialist uit Spekman zijn eigen Utrechtse gelederen die de daklozenkrant voor een fors bedrag heeft opgelicht. Nogmaals alles draait bij deze politieke maffia om macht en centen, de gevolgen van hun gedrag laat hen koud.

  En allen zijn zeer vergelijkbaar met de kleine baasjes van eens. Wat de grote baas zegt, daar gaan ze voor, ook al vonden zij dit eerst larie, zoals Merkel, toen de grote baas nog niet de grote baas was. Overal in Europa klinkt vanuit het volk dezelfde brul, waarom klinkt in Duitsland, in Frankrijk, in Zweden, in Denemarken, in Nederland, waarom verdomd de elite het om iets te doen aan de vele illegalen en criminelen? Waarom moeten die met rust worden gelaten? Waarom moeten die als een moderne plaag van Egypte op de bevolking van Europa worden losgelaten? Wat begrijpt die gestoorde elite niet?

  In een Duitse deelstaat zouden er al bijna een miljoen zijn, in heel Duitsland 5 miljoen? 10 miljoen? Hoeveel van dat gepeupel zit in Calais en Duinkerken? Hoeveel moordenaars en verkrachters moeten er nog meer worden binnengehaald? Leg eens uit verwarde burgemeester, verwarde premier, verwarde vicepremier, verwarde EU dwazen, verwarde Merkel, verwarde Hollande, verwarde Renzi…..

  Like

  • Cathja zegt:

   @ bedonderde burger,

   Agenda 21, een programma van de Verenigde Naties, ondertekend door 178 landen, waaronder Nederland (!), in welk programma het plan staat om de wereldbevolking met 85% te reduceren…
   Op welke manier dit gaat gebeuren staat er niet bij, maar als we doorgaan met het binnen halen van die moordlustige figuren uit de moslimwereld, kan het ‘opruimen’ snel gaan..!

   Like

 2. Claudia M. zegt:

  Begin er maar mee ze niet voor de kust van Libië op te pikken. Vanaf daar kunnen ze gewoon terug gebracht worden naar de kust i.p.v. helemaal naar Italië te zeulen. Het is schier onmogelijk al deze mensen hier op te vangen; ze zullen tot het einde der tijden aan een of andere staatstiet hangen. Dat kan het failliete Europa helemaal niet betalen! Er moet nu begonnen worden met het terugbrengen van deze mensen en als men zogenaamd niet weet waar deze vandaan komt, dan gissen we er naar en daar ga je dan naartoe.

  Liked by 2 people

 3. Waarom geen repatriëring van vluchtelingen die geen recht hebben op asiel. Gewoon terug naar het land van herkomst. Je wordt het zat dat zwakke gelul van de EU landen te moeten aanhoren. Je mag nu toch weleens meer actie gaan verwachten. Lijkt er wel op dat ze zitten te wachten tot wij overspoeld gaan worden door de gelukzoekers. Misschien kunnen wij er ook nog een zootjes Eskimo’s bij nemen, daar schijnt het ook niet zo lekker mee te gaan. Wat een slappe was.

  Like

 4. Thoth zegt:

  Wij betalen er aan mee om deze ‘vluchtelingen’ weer terug naar huis te krijgen en niet om ze op te nemen. Niks meer, niks minder. En daar zullen eens mee starten in Griekenland en Italië.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: WE HEBBEN HIER NIET TE MAKEN MET VLUCHTELINGEN!! Al degenen die hier illegaal binnengekomen zijn, moeten zónder pardon terug naar het herkomstland. Die herkomstlanden moeten verplicht worden hun eigen onderdanen terug te nemen. Wij hebben niet om hun brutale overval op Europa gevraagd. Hun cultuur staat haaks op alles wat wij hier hebben verworven en opgebouwd, en zeer veel illegalen hebben zeer verkeerde idealen. Ze zijn hier met een missie.
  Onze burgers lopen gevaar, en dat gevaar groeit met iedere illegaal die hier binnen weet te komen en die door de overheden niet teruggestuurd wordt. Het moet afgelopen zijn met het angst zaaien onder de Europeanen. Wij willen ons leven weer terug, zoals we dit de laatste decennia hebben geleefd. We zijn prima in staat om Europa in stand te houden. Vergrijzing bestaat niet. Er worden elke dag voldoende nieuwe Europeanen geboren.

  Griekenland en Italië zouden er verstandig aan doen om hun kritiek te staken richting de lidstaten die niet van plan zijn dat tuig binnen te halen. Er is genoeg ellende, en de maat is vol. Laten de Griekse en Italiaanse Marine zich maar eens gaan inzetten om de bootjes terug te brengen naar dichtbij de kust van Libië. Bescherm onze buitengrenzen! Frontex laat het op alle fronten afweten.

  Liked by 2 people

 6. Thom zegt:

  In Italië moesten ze zo nodig Berlusconi wegjagen. Ze vonden een reden om hem te wippen nadat hij zogenaamd een te jonge vrouw bemind had. Dat is hypocrisie ten top want de grootste vreemdgangers zitten bij links. Denk aan Hollande die met een motorhelm op gefilmd is bij de deur van zijn maitresse. Nou laten de achterlijke linkse gekken Tspipras en Renmzi uit Griekenland en italië iedereen binnen en willen dat anderen hun rotzooi overnemen. Een paar stenguns op zo’n aankomende boot afvuren waarbij ze niet eens geraakt hoeven te worden en er komt niemand meer. Wat is het probleem?

  Liked by 2 people

 7. dees zegt:

  De Italianen hebben ze ongestoord binnen laten komen, ja zelfs van zee gehaald tot vlak voor de libische kust en nu zeiken om de grote horde goudzoekers te verdelen over de EU, de Grieken met de grootste marine van Europa weigerde haar kust te bewaken om islam-aanhangers die zich allemaal als Syrisch onderdaan bekent maakte aan land te laten komen. Terug sturen komt blijkbaar niet bij de verantwoordelijke in het kopje naar boven waaien.

  Liked by 1 persoon

 8. Angie1968 zegt:

  Good luck, Griekenland en Italie! Niemand zit te wachten op nog meer van die walgelijke verachterlijke asielzeikerds. Dat soort schorem wil toch niemand in z’n samenleving?! Ik raad jullie aan ze linea recta terug te slepen naar de Orient/Afrika of ze gewoon te laten verzuipen in de Mediterranee. Dan houdt het heeeel snel op…dat verzeker ik je! Kunnen we Turkije ook terzijde schoppen. En Soros arresteren, dat stuk vuil.

  Liked by 1 persoon

 9. Sabeltant zegt:

  Hervestiging? Zijn ze wel helemaal helder?
  Op de boot terug naar de zandbak waar ze vandaan komen!
  Aan Afrikaanse parasieten heeft niemand wat.
  Terug met die lui!

  Liked by 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  hervestiging van “vluchtelingen” ??? In de sahara is ruimte zat !!

  En wie ze binnenlaat mag ze houden !!

  Like

 11. BertG. zegt:

  Nederland had er op 11 juli 367 hervestigd, maar dat zijn er inmiddels 566: 127 uit Italië en 439 uit Griekenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26471947/__EU_herplaatst_4000_vluchtelingen__.html

  Like

 12. BertG. zegt:

  “Wir schaffen das is een uitspraak die ik onbedaarlijk bewonder.”
  “Laat de elites het volk leiden.”
  “Tsjonge, jonge. We zijn hier ook al héél nationalistisch geworden. Nederland bestaat pas net!”

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/palestijnenknuffelaar-dries-van-agt-wir-schaffen-das-was-bewonderenswaardige-uitspraak/

  Like

 13. Franco zegt:

  Hervestiging?? Hoe vaak heb ik op dit forum gezegd dat de Internationale Marine taxi diensten verleent voor de Lybische kust! Daarna worden al die ”vluchtelingen” uit Noord- en donker Afrika gedumpt in Italie. Waarom? Waarschijnlijk om geld uit Brussel! Verder wordt er niemand, maar dan ook niemand teruggestuurd, gehervestigd of uitgewezen uit Italie!! Wel op papier!!
  Enkele dagen geleden was er een ”incidentje” met een van die kansenparels op Sicilie. De ”brave” man heeft geprobeerd een klein meisje van 5 jaar te kidnappen. Gelukkig is dat niet gebeurd. Man werd opgepakt, vrijgelaten, weer opgepakt en weer vrijgelaten omdat de echte daad (de kidnapping) niet was gebeurd. Dit leidde tot grote woede van de lokale bevolking.
  Moslim was illegaal, bekend bij politie en justitie, had een strafblad, had een jaar geleden uitgezet moeten worden maar….. was nog steeds hier!! En justitie houdt hem nog steeds de hand boven het hoofd. Dus HERVESTIGING is gewoon niet aan de orde!

  Like

 14. Jan zegt:

  Het uitschot uit de trein geschopt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s