De Duitsers willen geen water en ook geen levensmiddelen bunkeren

Screenshot_70

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitsers hebben lak aan minister van binnenlandse Zaken Thomas de Maizière en zijn burgerbeschermingprogramma, om dit zo deftig te noemen. 61% van de Duitsers zal geen voorraden aanleggen. Mocht het werkelijk tot een noodsituatie komen, dan zullen ze vermoedelijk nog naar de supermarkt rennen en vechten om de laatste levensmiddelen.

Contra magazine

De meerderheid van de Duitsers wil zich niet richten naar de aanbevelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en zal daarom geen water en geen levensmiddelen in de aanbevolen hoeveelheid inslaan. Dat bleek uit een peiling van het opinieonderzoeksbureau TNS Emnid in opdracht van het weekblad “Focus”.

Volgens de peiling zal 61% van de Duitse burgers geen voorraden aanleggen, slechts 37% wil dit wel doen. Achtergrond: het ministerie van Binnenlandse Zaken adviseert in het geval van een catastrofe of een gewapende aanval om per persoon drinkwater voor vijf dagen en levensmiddelen voor tien dagen in te slaan.

De minister-president van de Duitse deelstaat Niedersachsen, Stephan Weil (SPD), heeft met het oog op het nieuwe concept van “civiele verdediging” gewaarschuwd voor een “buiten zichzelf gaan van een veiligheidsdebat”. “In alle concepten betreffende civiele verdediging van de afgelopen decennia staat dat de mensen zich zouden moeten voorbereiden. Dat is op zich absoluut niet spectaculair”, zei Weil tegenover de “Neue Osnabrücker Zeitung”.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op De Duitsers willen geen water en ook geen levensmiddelen bunkeren

 1. Cathja zegt:

  Nee, ze slaan liever een paar fusten bier op in hun kelders.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kan ze geen ongelijk geven: Laat je niet gek maken door die regering van jullie: Al erg genoeg, dat DIE hun hoofd kwijt zijn.
  En als je dan tóch gek moet worden, doe het dan op de juiste manier: Bestorm de Kanzlerei en lynch het hele zooitje!

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 19.57. uur, op 26/8. Strak plan, Theresa. Kan me dat voorstellen. O wat hoop ik dat de SPD en CDU/CSU afgerekend worden, in Mecklenburg-Vorpommern.

   Like

 3. Witte raaf zegt:

  Nou dat moeten ze dat vooral ook niet doen!!maar dan niet zeiken als het fout gaat,O nee, ze hebben natuurlijk een rotsvast vertrouwen in Merkel dat het allemaal goed blijft gaan want “wir schaffen das”natuurlijk,wat dom van mij!

  Like

 4. elisah zegt:

  Rare mensen, het is toch vrij normaal om een voorraadje in huis te hebben voor de zekerheid. Wanneer een gemiddelde persoon boodschappen doet, heeft hij/zij vaak al voor ca een week voedingsmiddelen ingekocht, dus die paar extra dingen voor een paar dagen meer, wat is daar zo moeilijk aan? Gaan die mensen echt liever hysterisch op de vuist in de supermarkt om, ingeval van crisis, nog iets te eten te scoren?
  Je hoeft maar naar Venezuela te kijken om te zien hoe snel iets fout kan gaan.
  Het zijn waarschijnlijk de krenten die geen voorraad willen aanleggen, maar ‘when the shit hits the fan’, dan gaan ze zeker bij anderen profiteren.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Elisah, ik vermoed dat die jongere generatie er niet al teveel bij stil staat. De wat ouderen onder ons, van na de oorlog dus zijn zuinig opgevoed waarbij voedselvoorraden aanleggen heel gebruikelijk was. Dat kreeg nog eens een enorme opleving tijdens de crisis met Cuba die bijna tot een wereldoorlog leidde.
   Maar goede voorraden aanleggen gaat redelijk wat geld inzitten. Zeker als je een gezin hebt. Dat is natuurlijk ook een probleem. En voedsel wecken, pekelen en drogen zoals dat in de jaren 50 en 60 gebruikelijk was hebben de meesten nog nooit van gehoord. Maar ja, dat was ook een andere tijd. Veel mensen hadden grote tuinen met veel groenten en fruit. En dat vind je met uitzondering op het platteland ook nergens meer.

   Like

   • BertG. zegt:

    Joannes, mensen weckten, pekelden en droogde, omdat ze geen koelkast of vriezer hadden.
    Niet omdat ze er zo’n plezier aan beleefde als activiteit met het hele gezin.
    En van grote tuinen blijft ook weinig meer over als je de complete wereld bevolking hier gratis wilt laten wonen.
    De meeste krijgen al niet eens meer een woning, laat staan een tuin.

    Like

   • elisah zegt:

    Zo’n voorraad kan idd veel geld kosten, daarom is het handig elke keer iets extra’s mee te nemen, zo bouw je ahw aan je voorraad.
    Wij hebben veel fruit in de tuin en ik ben nu bezig met groenten kweken, het is een leuke bezigheid. Elk jaar maak ik jam en deel ik veel uit.

    Like

  • fleckie zegt:

   Duitsers kennen toch hun spreekwoord:’Sorge in der Zeit, so hast DU in der Not’.!

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Das war einmal und kommt nie wieder Fleckie. Dat stamt uit de tijd toen er nog echte Duitsers bestonden. Zo taai als leer en sterk als Kruppsstahl.
    Veel huidige Duitsers leggen weliswaar geen voorraden aan maar zullen, als de hongersnood toeslaat het oud Duitse spreekwoord in de praktijk brengen. Erst das Fressen, danach die Moral.
    Pas op voor hen want armoede maakt creatief. Hongerende mensen zijn nu eenmaal meedogenloos.

    Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Gelukkig, dan kan ik nog steeds ongelimiteerd naar de Aldi en Rewe in het winkelcentrum van Tuddern. Vorige maand was het ingeblikte brood daar in de aanbieding en niemand wilde ze kopen.. Gelijk maar een voorraadje Pompernickels meegenomen.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Beetje dom misschien, maar wat moet een Hollander met Pompernickels, @ Johannes?
   Wat zijn dat voor dingen?

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    “Westfälischer Pumpernickel” is traditioneel een volkorenbrood zonder korst, dat voor minstens 90% uit grof gemalen roggemeel of volkorenrogge bestaat. Het is zwaarder en compacter dan tarwebrood. Het wordt gedurende minstens 16 uur gebakken. Erg voedzaam dus. Maar voor de afwisseling ook maar een doos tarwe- en maisbrood meegenomen.
    Het brood is, in krimpfolie verpakt, meerdere maanden houdbaar; in blik zelfs tot twee jaar.
    In de praktijk gaat het vele jaren langer mee. Ik heb ook al overjarige hutspot met klapstuk uit blik gegeten die ruim tien jaar in Nieuw Guinea in loodsen opgeslagen waren en uiteindelijk weer naar |Nederland getransporteerd werden. De smaak was overigens voortreffelijk. Zolang een blik niet bol staat is de inhoud eetbaar.

    Geliked door 1 persoon

   • BigLJohn zegt:

    Pompernickels ? Volgens mij moeten dat pakjes zwart roggenbrood zijn. Ik verkocht pakjes pompernickel vroeger ook aan mijn klanten toen ik nog de bakker aan huis was.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Johannes den Hollander om 22:47

    Goed, weer iets geleerd. Ik had geen idee dat dit een broodsoort is. Het zal wel zwaar op de maag liggen denk ik. In tijden van crisis is het wel prettig dat je van dit brood een voorraadje aan kunt leggen, gezien de lange houdbaarheid.

    Laten we hopen dat wij geen voorraden hoeven aan te leggen. Leuk is anders.

    Bedankt voor je reactie!

    Like

  • fleckie zegt:

   ‘Pompernickel”, het zacht donkerbruine zoetige brood bestaat dus nog,,en ‘zwart’, grijs brood soms ook nog,, zijn zeer voedzaam en met zuurdesem gebakken, als ik me niet vergis?’

   Like

  • elisah zegt:

   Dat ga ik eens uitproberen, ik wist niet eens dat ingeblikt brood bestond.

   Like

 6. Elena zegt:

  Indien ik een voorraad zou inslaan…kies ik voor appeltaart en cake.
  Hmm…lekker joh.
  Flesjes water heb ik altijd ruim voldoende in voorraad.

  Like

 7. Tistochwatt zegt:

  [quote] om per persoon drinkwater voor vijf dagen en levensmiddelen voor tien dagen in te slaan. [/quote]

  Een onlogisch advies. Je kunt véél langer zonder eten, dan zonder water en waarom een noodrantsoen inslaan? Bij een ramp is dat tóch alleen maar uitstel van executie…

  Like

 8. Hoop voor Duitsland dat die 61 % straks wijs stemmen……………….. b.v. voor grenzen!

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  Als het eenmaal zover komt, kan mij niets gebeuren. Ik heb een zeer ruime voorraad water in poedervorm.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

  • Ron zegt:

   En om het klaar te maken hoef je alleen water toe te voegen.

   LOL

   Like

  • Ron zegt:

   Ik dacht eerst aan een grap. Nu ik even verder nadenk vermoed ik dat het dan hier gaat om een grote voorraad kristalsoda dat per molekuul Natriumcarbonaat wel 10 molekulen water bevat.
   Dat is helaas dan niet meteen drinkbaar maar moet eerst verhit worden waardoor water verdampt en via een koude plaat kan condenseren en apart opgevangen wordt.
   Een alternatief is een grote hoeveelheid Calciumchloride toe te voegen.
   Dat is op zichzelf een zout dat hygroscopisch is en veel water uit de lucht aantrekt, zodanig dat het oplost in het aangetrokken water. Het is daarom ook toegepast als vochtvreter.
   Mengen van die twee zouten inclusief het gebonden of aangetrokken water zorgt ervoor dat kalk (Calciumcarbonaat) naar de bodem zakt en er een hoeveelheid keukenzout in water opgelost achterblijft. Dan moet toch weer dat water verdampen en condenseren om het water eruit te kunnen krijgen.
   Mocht er een ander zout met veel kristalwater zijn dat op een eenvoudige manier dit water “oogstbaar” kan maken, dan willen we dat natuurlijk graag weten.

   Like

   • Cathja zegt:

    Gewéldig…..! 🙂

    Ik koop mijn flesjes Alpenwater gewoon bij de Lidl. Twaalf flesjes voor € 1,99. Grotere flessen (1,5 liter) kosten daar € 0,39. Daarvan heb ik ook wat opgeslagen.

    Maar, @ Ron, als je over veel kennis en vrije tijd beschikt is jouw reactie het overwegen waard.
    Voorlopig houd ik het toch maar bij mijn Alpenwatertjes….

    Like

 10. Onschuldige Bijstander zegt:

  Hoe ga je al die opwarmsupermarktshit daadwerkelijk opwarmen zonder stroom? Hoe trek je de wc door zonder water? Enzovoorts. Alleen mensen met een (moes)tuin en gasflessen kunnen nog wat, in de randstad zit je als een rat in de val

  Like

  • elisah zegt:

   Er zijn genoeg dingen die je in geval van nood zo op kan eten, bijvoorbeeld een blik bruine bonen, een blikje tonijn of knakworstjes etc. Misschien kan je iets koken op een eenvoudig camping gasstelletje, bijvoorbeeld regenwater. In de randstad zal het idd moeilijker zijn, maar niet onmogelijk.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ruk die pot van de pijp en doe de behoefte direct in die pijp prop erop en je hebt geen water nodig .
   IS het nu echt zo moeilijk ?

   Lees veder in een ander topic een en ander wordt meer uitvoerig behandelt

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Onschuldige Bijstander om 10:49

   Ik heb op Marktplaats een petroleumstel (2-pits) gekocht voor een zeer schappelijke prijs. Er worden ook 1-pitters en zelfs 3-pitters te koop aangeboden. Via internet kunt u gemakkelijk aan een adres komen waar ze lonten voor deze toestellen verkopen (mocht de lont vervangen moeten worden; deze lonten zijn niet duur), en bij de Action heb ik enkele flessen lampenolie gekocht. Ook niet duur.

   Op zo’n stel is het heel goed mogelijk iets te verwarmen. Mijn moeder sudderde vroeger het vlees erop gaar. U kunt dus echt wel water koken, soep warmen en zelfs uzelf verwarmen mocht dat nodig zijn. Niet te snel wanhopen. Als iedereen met ideeën komt, is er vast wel iets bruikbaars voor u bij.

   Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  En reken er op dat die noodsituatie niet veraf meer is !

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Daar ben ik ook van overtuigd Koddebeier. De meeste militairen liggen aan de grens om Putin te provoceren. Als het daar gaat escaleren trekken de overig militairen uit heel Europa naar het Oosten. Dat is natuurlijk de situatie waar de 50.000.000 moslims die reeds in Europa wonen op wachten. Met de aanwezige wapens die in de stille cellen aanwezig zijn is de overname een wassen neus.

   Like

 12. fleckie zegt:

  En stijfkop Frau Merkel, is nog aan ’t zeuren met haar ‘wier schaffen das’, waarom is die nou nog niet ‘verdwenen’?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s