Waarom argwanende Orbán tweede grenshek neerzet

Screenshot_63

(Door: Tom Reijner)

Op het ‘hoogtepunt’ van de migratiecrisis bouwde Hongarije een hek om al die duizenden mensen die via de Balkan naar het noorden trokken, tegen te houden. Nu wordt er een tweede hek neergezet bij de zuidelijke grens met Servië.

De Hongaarse premier Viktor Orbán is er duidelijk niet gerust op dat het migratieakkoord tussen de EU en Turkije standhoudt. De deal heeft ervoor gezorgd dat de stroom migranten vrijwel is drooggelegd, hoewel er nog wel een gering aantal mensen Hongarije weet te bereiken. Taferelen die eerder te zien waren rond het Keleti-treinstation in Boedapest, en in de overvolle kampen in de rest van het land, zijn er niet meer.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Derde Wereld, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Turkije, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

15 reacties op Waarom argwanende Orbán tweede grenshek neerzet

 1. Je kan beter argwanend zijn, dan goedgelovig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Het zal wel niet gaan vanwege de smokkelroute betreffende Beyaz peynir.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik krijg het idee dat Turkije er op aanstuurt om de ‘vluchtelingenkampen’ leeg te laten lopen, en al deze ‘vluchtelingen’ naar Europa laat gaan. Zogenaamd omdat de EU haar woord niet houdt. Dat Turkije zelf niet aan de gestelde voorwaarden voldoet, daar hoor je ze niet over. Ze eisen visumliberalisatie per 1 oktober a.s., en zo niet, dan gaan de sluizen open, en krijgen we een vloedgolf aan ‘vluchtelingen’ over ons heen! We kunnen met die dreigementen maar beter serieus rekening houden.

  Orbán zit dit onheil aankomen, en vertrouwt niet blindelings op zijn buurlanden. Hongarije pakt het verstandig aan door een extra hek te bouwen. Het nut van grensbewaking is inmiddels al genoeg bewezen.
  De Hongaren krijgen keer op keer massa’s verwijten over zich heen vanwege hun afkeer van de ‘vluchtelingen-quota’, maar gelukkig houden ze voet bij stuk. Ik hoop dat het Hongaarse volk massaal de opname van vluchtelingen zal tegenhouden middels het aangekondigde referendum.
  Niet Brussel, maar Hongarije zélf bepaalt wie ze tot hun land toelaten, en wie niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Angie1968 zegt:

  Goed gezien, Viktor! Die grens en die route is helemaal niet afgesloten en opgedroogd. Erdogeit laat straks de boel weer door zodra ie het geld heeft binnengeharkt. Tegenhouden, die hap! Want eenmaal hier, gaat het schorem NOOIT meer weg!

  Like

 5. fleckie zegt:

  Als de TORKTAZI [Turken] de .sluizen openen voor het doorlaten van de ongeordende benden binnendringers, [omdat er niet aan het geëiste ;meer geld’, wordt voldaan] kan men het net zo goed vergelijken met een van de GENOCIDES,, die de TORKTAZI in ‘vroeger jaren’ uitvoerden, meer dan 5,in elk geval. .Op Tangsir, Dld. ziet men onder ‘Turkentum’ hoeveel, en waar die genociden plaatsvonden ……………………[een leuk vooruitzicht voor ons, toch?.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Erdogan noemde de EU na de mislukte staatsgreep ‘niet oprecht’.”

  De resultaten in ogenschouw nemend kan niet anders geconstateerd worden dan dat de “staatsgreep” volkomen geslaagd is. Erdogan kreeg de kans alle zuiveringen door te voeren die hij op het oog had. De would-be dictator is hard op weg alles en iedereen die ook maar enigszins aan hem twijfelde uit te schakelen. En als ik hem dan hoor over Fethulah Gülen, dan komt ineens de herinnering aan Marinus van der Lubbe weer boven. Van der Lubbe werd, ten onrechte, beschuldigd van de brand in de Reichstag. Gülen wordt beschuldigd van de zogenaamde staatsgreep. Zowel Hitler als Erdogan kregen wat ze wilden: het volk misleid en gemanipuleerd en meer en meer macht naar zich toegetrokken. Voor mij staat vast dat Erdogan zelf de kwade genius achter de staatsgreep is.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Cathja zegt:

   @ J.C.Th. Köhler op 26/8 om 23:01

   U zou wel eens helemaal gelijk kunnen hebben met wat u schrijft, maar het lijkt erop dat velen Erdogan’s sluwe praktijken nog niet doorzien.
   Deze dictator heeft een manier gezocht om veel meer macht naar zich toe te trekken, en dat kreeg hij voor elkaar door anderen als schuldigen voor de ‘mislukte coup’ aan te wijzen. Was het ook geen vreemde vertoning, toe we op TV de beelden zagen van de ‘onlusten’? Iets zei me dat er wat vreemds aan de gang was.
   Ik denk dus ook dat Erdogan zélf deze ‘coup’ in scène heeft gezet, en daarvoor houdt hij nu Fethulah Gülen verantwoordelijk.

   Hoe diep kan een mens zinken?

   Like

   • fleckie zegt:

    “Het zit in de aard van het beestje’ is een algemeen gezegde.

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘Het zit in de aard van het beestje’, mag best zijn in de aard van’DE BEESTJES’, …interessant te lezen op TANGSIR, in de Duitse taal, over hoe de Turken zich [mis]dragen in Turkkmenistan, de IRAANSE GENOCIDE, Uzbekistan, Tadschikistan, …..als de vrucht van de TURKSEGEWELDPLEGINGSCULTUUR. [de Turken zijn toch deels afkomstig van de Mongolen?}, en…OEI-Goeren rekenen zich ook bij de TURKEN!, waren een tijdje geleden toch aan het ‘protesteren’ in CHINA!?…..Om te rillen allemaal, [waren de Turken OOK niet ‘ koppensnellers’ hebben lange sabels altijd gehad?]

    Like

 7. BertG. zegt:

  Tegenstrijdige uitspraak als je zo min mogelijk iets met de EU te maken wilt hebben.
  Als ze al niet kunnen samenwerken, waarom zou dit dan wel werken.
  En het heeft weinig nog te maken met dat je graag een soeverein land wil blijven.

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/08/orban-pleit-voor-eu-leger-veiligheid-moet-prioriteit-hebben-348359/

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Orban heeft volkomen gelijk.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Heeft hij ook, Tom, en alle landen binnen Europa moeten nu zelfstandig handelen en allen hun grenzen bewaken. Bovendien moeten ze de landen van Europa die de buitengrens vormen, versterken en helpen met beschermen. We moeten ons niets meer van Brussel aantrekken, maar onze eigen weg gaan, net zoals vroeger. Brussel trekt zich ook niets van ons aan en helpt ons ook niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s