‘Einde verhaal’ voor de EU: Nu ook links in Frankrijk openlijk kritiek levert op Brussel, omdat zij Europa in een crisis stort.

Screenshot_81

Arnaud Montebourg: “Wat mij betreft zijn de huidige EU-verdragen verlopen.”

(Door: Joey Millar – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Steeds meer mensen in Frankrijk vinden dat er een einde moet komen aan de Europese Unie  – zelfs linkse politici in het land zeggen nu dat het ‘einde verhaal’ is.  Terwijl rechtse Franse leiders, zoals Marine Le Pen, zich al lange tijd hebben verzet tegen het 28-landen blok, maakt zelfs Arnaud Montebourg, een kandidaat voor het leiderschap van de Socialistische Partij, zijn afkeer duidelijk.

Montebourg, die eerder de partij onder François Hollande diende, was teruggetreden, nadat hij had beweerd dat de partij te ver naar rechts was afgezwaaid, en hij zei nu dat de EU het continent had ondergedompeld in een “crisis”.

Hij zei: “Ik vind dat we het einde van de weg voor de Europese Unie hebben bereikt en dat die de belangen van Frankrijk niet meer dient. De EU heeft ons in de crisis laten zitten, lang nadat de rest van de wereld zich verder heeft ontwikkeld”.

Terwijl hij net nog niet tot een Frexit opriep, verklaarde hij wel dat Frankrijk niet meer gekoppeld moest worden aan de EU-verdragen of aan de EU-regelgevingen. Hij zei: “Ik ben geen voorstander van een Franse Brexit, maar we kunnen dit Europa niet langer accepteren. Wat mij betreft zijn de huidige verdragen verlopen. Ik zal mij laten inspireren door het  ‘lege stoel’ beleid van generaal De Gaulle’;  een staking tegen de EU”.

Volgens recente opiniepeilingen verzet 61% van de Fransen zich nu tegen de EU – een van de hoogste percentages in Europa. De groeiende woede in de richting van Brussel heeft geleid tot een toename in populariteit voor eurosceptische politici zoals Montebourg en Le Pen.

De belofte om “een einde te maken aan de nachtmerrie van de Europese Unie” heeft Le Pen doen stijgen in de peilingen. Gisteren riep zij Frankrijk dringend op om voor Frexit te kiezen – daarbij gebruikte zij het resultaat van het EU-referendum afgelopen zomer in Groot-Brittannië als inspiratiebron.

Zij twitterde: “De beloofde Apocalyps na #Brexit is niet gekomen”.

Bron:
www.express.co.uk
Auteur: Joey Millar

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europa, EUSSR, Frankrijk, Hypocrisie, Socialisten. Bookmark de permalink .

32 reacties op ‘Einde verhaal’ voor de EU: Nu ook links in Frankrijk openlijk kritiek levert op Brussel, omdat zij Europa in een crisis stort.

 1. koddebeier zegt:

  Nederland uit de EU……………………….Stem PVV !!

  Geliked door 2 people

 2. Tom Hendrix zegt:

  Laat het gedrocht EUSSR nu maar echt “ter helle varen”. Weg met deze rode bojaren in Brussel. Terug naar soevereiniteit voor alle Europese landen. Wat ben ik blij dat de Britten voor de Brexit hebben gestemd. Laat nu alle Europese landen, uit deze Ellende Unie stappen.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Dit klinkt bemoedigend. Al voorzagen de meesten onder ons al jaren lang dat de E.U. geen lang leven beschoren kon zijn. Opheffen die zooi en de leiders inclusief hun ambtelijke aanhang veroordelen volgens oorlogsrecht wegens ondermijning van de sociale en economische belangen van Europa alsmede hoogverraad door de vijand ongebreideld Europa binnen te halen waardoor de veiligheid van de eigen bevolkingen niet meer gegarandeerd kunnen worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  De EU beroofd iedereen van zijn have en goed m.a.w. land en spaarcenten. Snel weg ermee. Hoe eerder hoe beter!

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  “Ik zal mij laten inspireren door het ‘lege stoel’ beleid van generaal De Gaulle’”, zegt Montebourg.

  ???

  Links beroept zich op rechts??

  Ja dus!

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Opportunisme voor de aankomende verkiezingen, de wind uit de zeilen nemen van le Pen , maar daar zullen de stompzinnige Fransen wel intrappen net zoals ze dat in geheel Europa doen .

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad. Je schrijft datgene wat ik denk.
   Maar het is nu wel gezegd door links en je kunt dit niet zeggen als het niet zal gaan gebeuren (in dit geval dan …..)

   Like

   • exmarineman zegt:

    Er komen ook in Frankrijk weer verkiezingen aan en nu gaat ook links in Frankrijk “vol” tegen de EU beginnen, maar let wel op wat hij precies zegt: ik wil geen Frexit en de EU heeft ons niet geholpen….. Oftewel: hij wil NOG meer geld van de noordelijke landen hebben, want daarom blijft hij ondanks “die lege stoelen” wel in de EU. En ik durf er om te wedden dat al die kritiek alleen maar bedoelt is om Marine le Pen de wind uit de zeilen te nemen en zodra de verkiezingen achter de rug zijn draait hij en zijn linkse club weer 180 graden en als een blad aan een boom om.
    Ook in Nederland zien we dat gezwam van links al weer beginnen. Nu gaan ze opeens sorry zeggen voor dat uitstekende – in hun ogen was dat toch een uitstekend beleid en het beste kabinet sinds WO2? – beleid dus waarom moeten ze dan sorry zeggen????? En dan wil hij ook nog eens 4 jaar door gaan met dat beleid, waaruit duidelijk blijkt dat hij en zijn partij en vriendje gewoon lak hebben, sch..t hebben aan de kiezer en het Nederlandse volk. Want i.p.v. de grenzen te sluiten, het Nederlandsche marineschip terug te trekken uit Frontex omdat er geen grenzen worden bewaakt, maar er een gratis cruise voor “vluchtelingen” van gemaakt is gaat hij gewoon door. I.p.v. de Turkse ambassadeur op het matje te roepen en de deal met Turkije op te zeggen, gaat hij gewoon door. Oh ja, hij heeft afgelopen nacht(?) gebeld met Erdogan en hem verteld dat Nederland geen Turkse inmenning wil…… Nou zeg dat zijn harde woorden en wat was het antwoord van Erdogan, Mark??????? Die zal hard hebben gelachen. Maar naar mijn mening is het gewoon een verkiezingsverhaal, wordt hij nou opeens hard tegen Erdogan?????? Heeft hij Juncker al gebeld, Merkel gebeld en gezegd: STOPPEN met die onderhandelingen en stoppen met dat visumvrij reizen??????

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @exmarineman

    Je zou ook me kunnen nemen in je overwegingen dat Frankrijk geen pension dekking heeft maar de pensioenen direct uit de algemene middelen moet komen, en de Franse economie is nu niet echt florissant .

    Maar wie heeft er een berg pensioen voorzieningen gedekt , ja , juist, Nederland en langzaam worden die overgeheveld naar Brussel , mark my words . daar waarschuw ik al meer dan 15 jaar voor .

    O en om het maar even vermeld te hebben Duitsland doet aan die pensioen overheveling niet mee, die is vrij gesteld, mark my words again .

    Fijns we zijn de melkkoe van Europa , maar mijn tepels gaan wat zeer doen van het zuigen , boehoe !

    Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Ik ben nu 66 jaar. Ik denk dat ik de val de de EU nog ga meemaken. Na de val van de EU gaat Europa schoon schip maken met de Mohamedaanse invasie. Laten we het geld dat nu over de balk gegooid wordt voor ontwikkelingssamenwerking (eerlijk zeggen wat valt er nog te ontwikkelen aan het Afrikaanse continent) gebruiken voor massieve repatrieëring van de aanhangers van Mohammed. De 4 miljard die Nederland nu kwijt is aan het racistische ontwikkelingswerk (alle culturen zijn immers gelijk) mag van mij besteed worden aan de dé-islamisering van Nederland. Geef elk mohammedaans gezin een oprotpremie mee van 50.000 Euro als ze vrijwillig naar hun islamitische heistaat willen terugkeren. Als ik nu in de stad loop wordt ik door alle hoofddoeken om heen ieder moment met de neus op het feit gedrukt dat ons land bezet is. Een bezetting waar de Nederlander door de elite nooit naar gevraagd werd wat hij daar van vond. Vond hij er wat van dan werd hij meteen weggezet als een racist.

  Geliked door 2 people

  • Jean zegt:

   50.000 euro ?????? 500 euro is al teveel.

   Like

   • exmarineman zegt:

    € 50.000,00 is wel heel erg veel. Een gratis ticket en per persoon € 1000,00 (4 vrouwen en 4 kinderen is toch ook al € 8000,00) is meer dan genoeg zakgeld……

    Like

   • exmarineman zegt:

    € 50.000,00 is wel heel erg veel. Een gratis ticket en dan als zakgeld € 1.000,00 p.p. is meer dan genoeg (voor 4 vrouwen en 4 kinderen kom je toch al op een aardige € 8.000,00 en dat is meer dan genoeg om opnieuw et beginnen). En niet vergeten om vingerafdrukken te nemen voor het verlaten van Nederland zodat als men stiekem weer terugkeert men al bekend is en is afgewezen/terug gestuurd.

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Zo oud zal u echt niet gaan worden .
   Helaas !

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou ik ben wat ouder maar ga het ook meemaken.
   Die EU is zo verrot als ’n lijk dat ze na 4 maanden ergens vinden.
   Daar is niks meer aan te doen. De dag van onze bevrijding nadert met rasse schreden!!!

   Like

  • Bas zegt:

   Als er spoedig geen tegenmaatregelen worden genomen, zoals Viktor Orban dat doet, lijkt ons eerder de ineenstorting van Europa te verwachten.. Men zegt dat er sprake is van een volksverhuizing, echter er is sprake van een massale landverhuizing. Miljoenen mensen uit het Midden Oosten en Afrika staan op het punt te vertrekken om hier een nieuw bestaan op te bouwen.op kosten van onze economie en op ons grondgebied. Negatieve economische effecten en ook die voor onze veiligheid zullen uiteraard niet uitblijven. Ook onze manier van denken, onze vrijheid, beleving van onze religie, zullen er op korte termijn aan moeten geloven.. Het enige wat deze regering doet om het tij te keren, is Bert Koenders (PvdA) op pad te sturen, (de man van onze internationale betrekkingen en economie),om de grondoorzaken van migratie bij regeringen aan de kaak te stellen.. Iedereen ziet en hoort dat zijn beuzel beleid op sterven na dood is. Gevolg, de regering schuift deze mislukkingen op eigen bevolking af . Dit betekent dat gesteggel over een bevel tot bouw van een asielzoekerscentrum zonodig met het juridisch geschillen kanon van de EU wordt uitgevochten. Namelijk artikel 1 (van onze ondemocratisch tot stand gekomen grondwet) ”Je moet het maar durven”, (schieten op de eigen bevolking.)
   Er is sprake van een toenemende spanning en instabiliteit in Europa vanwege de immigratie stromen. Men zal op korte termijn dit beleid van de EU en van Nederland moeten keren.

   Like

 8. Eric zegt:

  Sarkozy die de boerkini afbrandt, socialisten die kritiek geven op de EU: dat stinkt van Parijs tot in Brussel. Want nadat die heren dan met hun valse beloftes en hun grote woorden opnieuw de macht veroverd hebben vergeten ze die beloftes en woorden gelijk weer. In Frankrijk is er maar één partij van de Bevrijding (net als In Nederland, België, Oostenrijk en Duitsland): dat is de partij die als uiterst rechts beschreven staat maar die er als enige de verdediging van de seculiere en liberale waarden op zich neemt: Het Front National !

  Like

 9. C.A.Barstow zegt:

  ‘Einde verhaal’ voor de EU: Nu ook links in Frankrijk openlijk kritiek levert op Brussel, omdat zij Europa in een crisis stort.

  Wat zijn dit toch een heerlijke berichten, en zij verschijnen steeds vaker in de media, het verzet tegen de EU groeit en groeit, wie deelt de doodsklap uit?, want die klap komt er gegarandeerd!

  Like

 10. Goh, links heeft de noodklok horen luiden, nou nog zoeken waar de klepel hangt. Zou er dan toch nog hoop zijn ?

  Like

 11. Harry zegt:

  Ik ben nogal argwanend naar politici toe , althans zeker het linkse gedeelte .
  Het blijven politici .
  Politiek is ook geen wetenschap , maar een ideologie om de mensheid chronisch voor de gek te houden .
  Iedere keer weer nieuwe leugens verzinnen die liefst zó in elkaar geknutseld worden dat ze minstens voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn .
  Het schijnt een beroep te zijn .
  Net als imam .

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Het enige goeie van de portugese communistische partijen is dat ze faliekant tegen de EU zijn.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Ik wacht nog steeds op die hele grote BOEM, misschien helpt die het proces te versnellen en zijn de Europese burgers weer vrij.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Het is best mogelijk dat wij hier weer voor de gek worden gehouden door een linkse politicus.

  Je moet wat doen om stemmen te blijven trekken. Rutte en Samson hebben ook hun excuses aangeboden voor het feit dat ze het volk al die jaren bedonderd hebben.

  Volgend jaar zijn er namelijk weer verkiezingen en die moeten gewonnen worden.

  In het verleden liet Wilders vlak voor de verkiezingen wat PVV-kreten los en warempel …..

  Het volk tuint er keer op keer in.

  De harde werkelijkheid zal de mensen de ogen moeten openen.

  Like

 15. Mirjam zegt:

  De ‘linksen’, de ‘rechtsen’ of wie dan ook en waar dan ook in Europa en over de gehele wereld hebben door deze periode van angst, wanhoop, verdriet en mismoed moeten gaan en gaan er nog door, omdat deze tijd nodig is/was om ‘in te zien’ wat goed en wat slecht is. Wat de echte weg is om te gaan en wat absoluut niet. We moeten/moesten dit allemaal ervaren om te begrijpen dat we DIT niet willen, omdat het alleen naar verval en verdriet brengt aan een ieder die voor deze hel kiest, maar ook voor diegenen die dit niet doen.

  ‘ZE’ zullen niet winnen, want WIJ, de mensen die deze hel verachten en willen vernietigen, zijn sterker en wij zijn en zullen altijd met MEER zijn (dit is de enige zinnige uitspraak in zijn leven, waar Rutte, zij het in een context die hij zelf nooit zal begrijpen en ook niet op wie die uitspraak uiteindelijk van toepassing is, de waarheid heeft gesproken). Mensen zullen uiteindelijk altijd naar het licht toe willen en niet naar de duisternis en dit zal ook gebeuren.

  Dat is wat ik al eerder bedoelde met ‘het is aan de gang’. Mensen willen deze ellende niet meer en uiteindelijk zal alles veranderen en zullen we DIT met z’n allen stoppen.

  Like

 16. Immiscible zegt:

  Einde van de weg voor EU! Geen koppeling aan EU-verdragen of EU-regelgeving! We kunnen dit Europa niet langer accepteren!…
  Maar desondanks geen voorstander van Frexit? Wat wil die Montebourg dan?

  Als ik bij een wijkvereniging zou zitten ( ik hou het dicht bij huis, is geen vergelijk natuurlijk) die zeggenschap krijgt over mijn financiën. Die bepaalt welk werk ik wel of niet mag verrichten (vgl landbouw/visserij). Die muren tussen tuinen weghaalt…zodat mensen vrij toegang hebben tot mijn voor- en achtertuin. Die bepalen dat mensen van andere wijken rustig in mijn wijk kunnen gaan wonen.. zelfs bepalen dat mensen in mijn huis opgenomen moeten worden…zodat de wijk wat kleurrijker wordt ( was mijn huis niet kleurrijk dan? En wie bepaald dat dan dat het zo is?)
  Dan zou ik mij in de eerste plaats afvragen: Hoe heb ik ooit zo stom kunnen zijn om hier mee in te stemmen? Ten tweede zou ik rap ” mijn huis” terug claimen ( ik betaal de huur..het IS van mij), ik zou de muurtjes tussen de tuinen weer opbouwen, er zorg voordragen dat IK alleen toegang had tot mijn eigen financiën. ….en ik zou het lidmaatschap van deze wijkvereniging opzeggen en als laatste zou ik het hoofd van mijn “huishouden” wegsturen….aangezien die overduidelijk niet mijn belangen heeft behartigt ( en waarvan ik mij serieus afvraag waar die mee bezig is.)

  De heer Montebourg wil geen Frexit, wat wil hij dan? In de wijkvereniging blijven? Hoe kun je ergens blijven waarvan je weet dat het ” einde van de weg is?”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s