31% wil Rutte weer als premier

Screenshot_104

Voor het eerst sinds maanden zien we weer beweging binnen het electoraat. 50PLUS stijgt 2 zetels naar 8. De hoogste score in 3 jaar. D66 en VVD gaan er ook 1 omhoog. PVV daalt er 2 naar 33; de laagste score in 1 jaar. De SP daalt naar 13 (de laagste score in 6 jaar). Op de vraag of men wil dat Mark Rutte na de verkiezingen weer Premier wordt, geeft 31% aan dat wel te willen.

Dat zegt opiniepeiler Maurice de Hond. In 2012 werd er door de tweestrijd tussen Rutte en Samsom door een kwart van de kiezers strategisch gestemd. De VVD zou anders rond de 34 zetels gehaald hebben en de PvdA rond de 26. Van de 16 zetels die de VVD sindsdien is kwijtgeraakt zijn er 13 naar de PVV gegaan.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op 31% wil Rutte weer als premier

 1. Ben ik blij dat het maar 31% is, Dan hoor ik bij die 69% die Pinokkio niet meer moet.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Marian van Cranenbroek; 15.04. uur. Daar ben ik het helemaal mee eens. Iedereen die op deze “baal hooi”, en zijn kliek stemt, moet zich laten nakijken bij de psychiater! Want dan ben je starnakelsgek!

   Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Ah! 69 % dus niet. Dat wordt voor “onze” Koning een moeilijke keuze welke informateur hij zal benoemen dat het Huis zich zal handhaven, waarna de formateur de politieke paleiswanden zal pleisteren met een langdurig gevraagd compromis van deze of gene. Wellicht D66 en PvdA en VVD.
  PVV? Naaahh. Edoch, je weet het maar nooit hé. Verkiezingen betekent niet dat je krijgt waarop je gestemd hebt.

  Like

 3. Jade zegt:

  Ach, de Hond met z`n peilingen kan ik niet meer serieus nemen…

  Like

 4. danny zegt:

  Toch nog 31 % voor Rutte. vind ik nog best wel veel. Ongelofelijk na al die puinhopen van tandem Rutte en Samson. Zegt wel weer wat over de gemiddelde Nederlander, die leert maar niet van lessen in het verleden, met alle gevolgen.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Ja, zo lus ik er nog wel eentje zoals de Hond ons dat voorschotelt. De PVV zou 13 zetels van de VVD hebben overgenomen, en nu 33 zetels hebben (minus 2). Dat betekent volgens de Hond, dat als Rutte er in slaagt die 13 zetels weer terug te kapen van de PVV, en de kiezers in het stemhokje wispelturig worden, de PVV tijdens de komende verkiezingen verwordt tot een splinterpartij, en Rutte 3 in aantocht is met een maximaal aantal zetels, in een positie zijnde om samen met D66 en het CDA een volgend boevenkabinet samen te stellen. Rutte weet al vele maanden zeker dat er een derde Rutte kabinet komt. Wat weet hij wat wij niet weten ??????

  Liked by 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Lopen er toch minimaal 33% idioten rond, zeker allemaal VVDers.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  toch 2% minder. he, he.

  Like

 8. Die 31% heeft niks met de gemiddelde Nederlander te maken maar met lui die voor en door Rutte&Co uit de staatsruif vreten. En daarmee bedoel ik niet onze steun- en andere ontvangers maar die ratten die zich in een gezellig baantje hebben geschurkt door de juiste partijkaart te hebben.

  Like

 9. Pieter zegt:

  Hebben die soms allemaal 1000 euro gehad ?

  Liked by 3 people

 10. guusvelraeds zegt:

  De propaganda machines worden geolied en komen langzaam op snelheid. Tegen het einde van het jaar zal alles los gaan en worden we met verkeizingscijfers om de oren gesmeten. Wellicht is het ook een strategie de PVV bewust in de peilingen gunstig te laten scoren. Gunstig laten scoren zodat op het einde van de rit met behulp van de gebruikelijke demonisatie velen zullen zeggen, toch maar liever niet.

  Like

 11. fransdewit zegt:

  Tel al die procenten maar bij elkaar op en je weet precies hoeveel dombo’s er in Nederland wonen

  Like

 12. Leo zegt:

  31% allemaal welzijnswerkers zeker ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s