Geert Wilders: “Mohammed manipuleerde de koran”

Screenshot_96

(Door: Geert Wilders)

De islam beweert dat de koran voor het begin der tijden door Allah werd geschreven. En volgens vers 20:113 in het Arabisch. De originele versie van het boek ligt op een gouden tafel in de hemel. De koran is dus heel wat anders dan de joodse of christelijke bijbel, geschreven door profeten of apostels.

Volgens de islam noteerde Mohammed wat de aartsengel Gabriël hem voorlas uit Allah’s boek. Wie daaraan twijfelt, moet voor zijn leven vrezen. En daarom is historisch en taalkundig onderzoek naar de oorsprong van de koran een absoluut taboe.

Suliman Bashear, professor aan de Palestijnse universiteit in Nabloes, werd in 1991 door zijn studenten uit het raam van de tweede verdieping gegooid, omdat hij vragen stelde bij de historische waarheid van de koran. Een Libanese of Syrische taalkundige, van wie niemand de ware identiteit kent en die zich verschuilt achter het pseudoniem Christoph Luxenberg, beweert dat de koran niet in het Arabisch werd geschreven maar in het verwante Syro-Aramees. Ook hij vreest voor zijn leven, want Allah zelf heeft immers gesteld dat de koran in het Arabisch is geschreven. Wie dat ontkent, pleegt blasfemie. Toen Newsweek enkele jaren geleden een artikel over de theorie van Luxenberg publiceerde, werd het in een aantal Arabische landen prompt verboden.

Lees verder>>>
(h/t “Bolo”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Allah, Censuur, Geert Wilders, Islam, koran, Mohammed. Bookmark de permalink .

30 reacties op Geert Wilders: “Mohammed manipuleerde de koran”

 1. Iets wat door mensenhanden geschreven is, is voor mij niet echt geloofwaardig.

  Geliked door 1 persoon

  • milaK9 zegt:

   ?????????????

   Wie zou dan iets moeten opschrijven?
   Ik geloof niet in Repelsteel-achtige wezens die ’s nachts zulke dingen doen.
   Of bedoelt u zoiets als; Geschreven door mensen maar geïnspireerd door Gods Geest?

   Like

 2. Cathja zegt:

  Goed artikel Geert! Dit zouden moslimleerlingen ook moeten weten. Het is dringend noodzakelijk dat (jonge) moslims een bredere/andere kijk gaan krijgen op de islam!

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Volgens de islam is de Heilige Geest de engel die tot Mohammed sprak. Het wezen dat met Mohammed sprak lijkt echter veel meer op de omschrijving van Lucifer (de duivel) in de Bijbel dan op wat voor hemelse engel dan ook. Bedenk eens dat het geloof in het God-zijn van Christus door veel moslims als een veel ergere zonde wordt gezien dan het plegen van een moord. Zo plegen de moslims in de achtergebleven gebieden van de islam in Soedan een letterlijke genocide op de zwarte Soedanezen. De rest van de moslimwereld kijkt hierbij collectief de andere kant op. Maar zodra je zegt te geloven dat Jezus de Zoon van God is ontsteken ze in woede.

  Noch de demonen, noch de moslims kunnen de waarheid dat Jezus Christus de Zoon van God en de Heer van allen is verdragen. De ontkenning van de Zoon wordt op diverse plaatsen in de islam en in heel de Koran gevonden: ‘Degenen die zeggen dat God de Christus is, de zoon van Maria, plegen godslastering’ (Koran 5:17). ‘Zij zeiden dat de Meest Genadige een zoon heeft gekregen! Maar dat is een walgelijke godslastering. De hemelen vallen uit elkaar, de aarde wordt in stukken gescheurd, en de bergen storten in omdat zij beweren dat de Meest Genadige een zoon heeft gekregen. Het betaamt de Meest Genadige niet dat Hij een zoon zou krijgen’ (Koran 19:88-92).

  Nog een ander vers: ‘… de christenen noemen Christus de zoon van God (Allah). Dat is slechts een uitspraak waarmee ze enkel de vroegere ongelovigen imiteren. Allahs vloek zij op hen: hoe zijn zij misleid van de waarheid!’ (Koran 9:30) De Koran spreekt letterlijk een vloek uit over degenen die geloven dat Jezus de Zoon van God is. Mensen die zeggen dit te geloven maken zich schuldig aan een vreselijke godslastering en worden vergeleken met de ongelovigen en heidenen.
  (bijbels perspectief)

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Welja, in ,t Arabs geschreven. De hooghartige, arrogantie van die arabieren……
  Nog wel op een gouden tafel in één van hun hemelen.!
  Dan deden de Joden het bij Mozes toch wel eenvoudiger.
  Die schreven de TIEN GEBODEN op enen stenen Tafel.
  Hopenlijk zullen die geboden sterker blijken te zijn in de nabije toekomst dan al die barbaarse troep uit de [“heilige”] Coran………..
  ( Waren die arabs nog maar zo arm gebleven als in 1946, wat zou de Westerse Wereld er dan anders hebben uitgezien………)

  Like

 5. sjuad kirosati zegt:

  Mohammed kon niet schrijven net als al die figuren die op steen huiden en allerlei de uitspraken genoteerd zouden hebben, een groffe leugen.
  Maar dit is de mooiste,,
  Mohammed zou de mooiste knapste en zuiverste ooit geboren zijn.
  Leg moslims een voor waarom Jezus de enige was zonder zonden en Mohammed op 6 jarige leeftijd het -zwart- uit zijn ziel gehaald werd note bene tussen spelende kinderen die dachten dat hij vermoord werd en compleet overstuur naar huis renden.

  Probleem voor de moslim is de indoctrinaties van angst hem ingegeven daar allah alles weet en ziet,, en hij zal je straffen,,, de mensonterende god.

  Like

  • fleckie zegt:

   Juist, en er wordt/werd ervoor gezorgd, dat ze zich op ‘bepaald’. niet verder konden/kunnen ontwikkelen. [in ‘diverse’ religies kom je datzelfde tegen, ‘Hoe ze kort, en hou ze dom”. Dan zijn.ze immers gemakkelijk te manipuleren/ controleren, eventueel te onderdrukken/uit te buiten, tot eigen ‘glorie, en bezit!!.

   Like

 6. Angie1968 zegt:

  Robert Spencer heeft uitvoerig de Koran bestudeerd, en was al tot dezelfde conclusie gekomen. Als die Mohammed uberhaupt al bestaan heeft, was het een enorme opportunistische, megalomane, geperverteerde, barbaarse klootzak, die overigens in z’n eigen tijd ook al gehaat werd. Het is voor mij onbegrijpelijk dat zo’n varken tot perfecte mens is gebombardeerd door anderhalf miljard mensen. Kunnen die mensen niet lezen, of zijn ze compleet immoreel? En deze verachterlijke doodscultus houdt al 1400 jaar stand! En wij laten het ook nog in onze beschavingen toe!

  Geliked door 1 persoon

 7. Mohammed deed, kortom, niet anders, dan vóór en na hem talloze sektenleiders gedaan hebben: De officiële Schrift manipuleren voor eigen gewin. Vervolgens hangt het ervan af, wat de sektenleider daar in de praktijk mee doet en als onomwonden gebleken is, dat dit leidt tot schade aan de rest van de samenleving, is dat alleszins een reden om de sekte en haar leider te vervolgen en uit diezelfde samenleving te verwijderen.
  Het kan daarbij niet schelen, hoe groot ze inmiddels geworden is: Ze dient eenvoudig te worden teruggedrongen in haar eigen gebied, waar men dit soort onderwerping kennelijk aanvaardbaar acht. Niet meer en niet minder. Maar in anderssoortig gebied hoort ze in geen geval thuis, vrijheid van Godsdienst of niet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Dat doen ze toch allemaal, daarom neem ik dat soort geschriften door mensenhanden geschreven met een korreltje zout.

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Wie in Marrakech op de grote markt heeft gestaan kent het verhaal van de ondertussen bijna verdwenen ‘verhalenvertellers’. Van vader op zoon werd die kunde doorgegeven en in meerdaagse afleveringen aan het publiek gepresenteerd. De verteller die het beste kon boeien kreeg de meeste toehoorders en de meeste inkomsten. Als kafir denk ik dan dat een beetje ‘opleuken’ van je verhaal geen kwaad kan voor de pecunia.
  De mondelinge overdracht leeft tot vandaag voort in het reciteren van de koran in madrassa’s.
  Bij wetenschappelijk onderzoek is gevonden dat alleen de Veda uit India op deze manier vrijwel ongeschonden zijn overgeleverd.

  Het is dus een groot wonder dat alleen de koran na decennia van mondelinge overdracht en selectieve codificatie, in een periode dat het huidige arabische schrift nog niet bestond, het onveranderlijke woord van allah bevat. Dat een niet bestaande profeet mohammed ondanks zijn misdragingen dat woord van allah mocht ontvangen is een extra bewijs van de grootsheid van de islam.

  Er past slechts een eerbiedig zwijgen.

  Like

  • Cathja zegt:

   …….Ahum…….!

   Like

  • fleckie zegt:

   De Veda”s: ‘De GrOTE KLASSIEKEN Uit INDIA’, bijv. ‘ Het ‘MAHABHARATHA’ , ……..Woord vooraf: 20.2.2015, onder :Rabin-Baldewsingh, v.d. Bhagavad=Gita, zoals ze is……Een citaat uit de Bhagavad-Gita, zoals ze is. :: ‘De demonische wezens houden zich bezig met AKTIVITEITEN die tot de vernietiging van de wereld leiden De Heer verklaart hier dat ze niet bijster schrander zijn. D materialisten, die geen Gods-beeld hebben, denken dat ze vooruitgang maken.Maar volgens de BHAGAVAD-GITA zijn ze onintelligent en verstoken van alle inzicht. Ze trachten tot het uiterste van deze stoffelijke wereld te genieten en zijn daarom voortdurend bezig met het bedenken van nieuwe zinsbevredigende zaken. Dit soort meteriele uitvindingen wordt beschouwd als vooruitgang v.d.menselijke beschaving, maar het gevol ervan is dat de mensen steeds gewelddadiger en wreder worden, wreed jegens dieren en wreed jegens medemensen. Ze hebben geen idee hoe ze zich tegenover elkaar dienen te gedragen. Het doden van dieren komt zeer veel voor onder ..demonische lieden. Dergelijke mensen worden als vijanden van de wereld beschouwd, omdat ze uiteindelijk iets zullen uitvinden of maken waardoor alles zal worden vernietigd. …Dit vers verwijst indirect naar de ..uitvinding van kernwapens, waar de wereld vandaag zo trots op is.Ieder ogenblik kan er een oorlog uitbreken waarin deze kernwapens een chaos zullen aanrichten. Dergelijke zaken worden uitsluitend vervaardigd om de wereld te vernietigen, en dit wordt hier aangeduid. Door goddeloosheid is de menselijke samenleving ertoe gekomen zulke wapens te vervaardigen; ze zijn geenszins bedoeld om vrede en voorspoed in de wereld te bevorderen.

   Like

   • hendrikush zegt:

    Wees geen slaaf van overgeleverde teksten.
    Voorzover er een god bestaat heeft hij ons het vermogen gegeven na te denken en te onderzoeken. Houd de opmerking van Paulus in ere: onderzoek alles en behoud het goede.
    Dat is zwaar werk en een dure plicht.

    Like

   • fleckie zegt:

    Wat er zich nu begint af te spelen, is ongeveer hetzelfde als wat op pag. 180, In een v.d.grote klassieken uit India, De Bhagavad-Gita, wordt voor gewaarschuwd. ……….Wat de apostel Paulus betreft, die leefde veel?later dan de Jezus, uit het Nieuwe Testament, Paulus was bovendien toch een Romein?

    Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  De Koran is een vulgair boek vol van haatteksten, tegen Joden, Christenen, en andersdenkenden.

  Like

 11. Pieter zegt:

  Ik heb begrepen dat Mohammed niet kon lezen en schrijven. De koran zou pas geschreven zijn in ca 690, dus 60 jaar na de dood van de pedofiel, door een stelletje islamieten.
  Naar ik meen komt deze informatie van Bill Warner en hij stelt dat er eigenlijk geen verband is tussen de koran en mohammed omdat het werkje 60 jaar na diens verscheiden zou zijn geschreven en dus volkomen onbetrouwbaar (onwetenschappelijk verantwoord zelfs)

  Kan zijn dat mijn informatie compleet fout is. Wie geeft mij een korte opheldering ?

  Geliked door 1 persoon

 12. jantjeuitnl zegt:

  Iemand die mensen heeft vermoord, zijn eed heeft gebroken, slaven heeft gehouden en verhandeld, met een kind is getrouwd en dan vertelt, om het goed te praten, dat dat van God goed was, is gewoon een grote leugenaar.

  Geliked door 1 persoon

 13. fleckie zegt:

  Heer Bron: waar is mijn comment gebleven, waarin ik citeerde uit een van de klassieken uit India: de Veda’s, ‘de Bhagavad-Gita, pag. 780, betr. Demonische wezens, en attendering op ‘woord vooraf’. ……….Het comment op ‘de demonische wezens, lijkt op hetgeen wat zich nu is aan het afspelen alom!

  Like

 14. fleckie zegt:

  Hendrikush;bedankt voor uw ‘zalvende missioneringspraatje’

  Like

 15. Anna zegt:

  Er schijnt een nog oudere Koran in Ethiopië te zijn deze mag echter niet bestudeerd worden omdat hij andere teksten bevat……. Hieraan willen moslims ook niet herinnerd worden…..
  Enne Mohammed was analfabeet het moest voor hem opgeschreven worden…….

  Like

 16. Geronimo zegt:

  Wat er ook van zijn, de islamitische wereld is gewoon bang voor de waarheid, omdat die noch min noch meer de koran degradeert tot een ordinair sprookjesboekje. En dan stuikt heel hun hautaine pseudo-religieuze wereld als een kaartenhuisje in elkaar. De mythe moet dus kost wat kost in stand worden gehouden.

  Like

 17. Ikzeghet zegt:

  En wie over vermeende wreedheden begint die ook in de de bijbel zouden staan moet dit maar eens lezen: http://vorige.nrc.nl/opinie/article1628971.ece

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s