Peiling: AfD komt in Mecklenburg-Vorpommern op 21%

Screenshot_102

Frauke Petry met de woordvoerder van de AfD-Mecklenburg-Vorpommern Matthias Manthei (midden) en de AfD-parlementskandidaat Stephan Reuten op 26 augustus in Mecklenburg-Vorpommern.

(Vertaling: E.J. Bron)

In de deelstaat van Angela Merkel zou de AfD het bij de komende verkiezingen bijzonder goed kunnen doen: ze staat in een nieuwe peiling met 21% net achter de CDU (22%).

DWN

Voor de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern begin september staat de in Schwerin samen met de CDU regerende SPD bovenaan in de peilingen. Als er vandaag al verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de SPD volgens de vrijdag gepubliceerde ZDF-“Politbarometer” 28% van de stemmen halen en daarmee duidelijk meer dan de CDU met 22%. De AfD zou de op twee na grootste partij zijn met 21%.

Die Linke komt in de “Politbarometer” op 13%, de Groenen staan op 6%. De rechts-extreme NPD zou met 3% van de stemmen niet in het parlement komen. De resultaten van de peiling geven echter alleen maar een “stemmingsbeeld” weer. 42% van de geënquêteerden zouden bovendien nog niet zeker weten op wie of op welke partij ze zou stemmen. In Mecklenburg-Vorpommern wordt op 4 september een nieuw deelstaatparlement gekozen.

Ook in een Infratest-dimap-peiling voor de ARD staan de sociaaldemocraten met 27% duidelijk boven de CDU met 22%. De AfD komt in deze peiling net zoals in de “Politbarometer” op 21%. Die Linke staat op 14%, de Groenen zouden met iets meer dan 5% in het parlement komen. De NPD zou dat met 3% niet lukken. De FDP krijgt eveneens maar 3% van de stemmen.

De huidige minister-president Erwin Sellering (SPD) staat in de kiezersgunst eveneens duidelijk voor op zijn uitdager van de CDU, Lorenz Caffier, die als minister van Binnenlandse Zaken in de huidige regering zit. In de ZDF-“Politbarometer” gaf 64% van de geënquêteerden aan dat ze Sellering liever als minister-president zou hebben. Slechts 18% wilde Caffier als regeringschef. Volgens de peiling van de ARD zou 60% voor Sellering beslissen en 13% voor Caffier.

Voor de “Politbarometer” enquêteerde de Onderzoeksgroep Verkiezingen van dinsdag tot donderdag 1020 stemgerechtigde mensen in Mecklenburg-Vorpommern. Het opinieonderzoeksinstituut Infrates-dimap enquêteerde voor de ARD-“Tagesthemen” dinsdag en woensdag 1003 stemgerechtigden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Peiling: AfD komt in Mecklenburg-Vorpommern op 21%

 1. Jean zegt:

  Het komt goed, nu nog mürkül uitschakelen en opsluiten samen met die zuipschuit uit Luxemburg.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Hopelijk veranderd dat nog in 22 voor de AFD en 18 voor de CDU

  Like

 3. carthago zegt:

  Het belangrijkste is dat de Turkse nazitaart Mergel hopelijk haar troon moet gaan afstaan.Het lijkt er bijna op dat de Duitsers ineens wakker worden

  Like

 4. Jan zegt:

  Niet verwonderlijk want al dat geïmporteerde gespuis steelt, plundert, verkracht en steekt:

  Messerattacke mit „Allahu akbar“ – Zwei Schwerverletzte
  …..
  Bei dem mutmaßlichen Täter handelt es sich um einen 26-jährigen DEUTSCHEN aus Duisburg, der ohne festen Wohnsitz ist. Nach Angaben des Geschädigten soll der Beschuldigte bei der Tatbegehung „Allahu akbar“ gerufen haben. Die Hintergründe der Tat sind derzeit noch unklar.

  https://politikstube.com/messerattacke-mit-allahu-akbar-zwei-schwerverletzte/

  Like

 5. De kruik gaat te water tot hij barst.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Toch krijgen de RODEN de SPD nog teveel stemmen, evenals de schijnheiligen van de CDU! Voor verandering zullen deze partijen toch veel meer afgestraft dienen te worden.

  Like

 7. wauso zegt:

  21% 21% 21%
  De meesten hier maak je al blij met een dode mus !
  Lees het artikel van Fubar, neem het program van Geertje en tel daar in Nederland 10.000 doden bij op en in Duitsland zo’n 70.000 en dan pas mag U hopen dat er iets gaat veranderen. Voorlopig behangen ze zich nog met medailles en geven elkaar vredes bekers. Laten we hopen dat de doden bij de elite en bij de Linkse Hoeren vallen en niet bij het gewone (veelal domme) volk. Ik ben bang dat dit laatste niet zal gebeuren !
  Zo….en nu de Vredes Prijs (Zeeland en onze Leugenaar was er bij)!

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s