Nederlandse kinderen op school gediscrimineerd

Screenshot_13

(Door: Wim van Schaik)

Tijdens de zomervakantie was er een couppoging in Turkije. Een onderwerp dat mogelijk ter sprake komt op school. Daarbij kunnen verhoudingen op scherp komen te staan tussen kinderen met ouders die zich met verschillende groepen associëren, waarschuwt de PO-Raad, sectororganisatie voor het primair onderwijs.

‘Gelukkig’ hebben we Stichting School & Veiligheid, die scholen ondersteunt bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Denk aan: tegengaan van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag zoals pesten, agressie, geweld, discriminatie, racisme, (homo)seksuele intimidatie, radicalisering en extremisme. (Vallen onder dat laatste ook extremiteiten zoals een moeder in boerka en een vader die voor jongens en meisjes gescheiden onderwijs wil?) Stichting School & Veiligheid ligt aan het subsidie-infuus van het Ministerie van OCW en grijpt natuurlijk elke gelegenheid aan om zich te profileren. Dus snel de impact van die echte of zogenaamde coup in Turkije opgeblazen en ‘het probleem’ op het bordje van de leraar gedumpt!

Screenshot_15Leraren zijn daar niet blij mee. Net als de meeste Nederlanders (77%; peiling Standpunt.nl) vinden zij dat het helemaal niet de taak van leraren is om conflicten tussen Turks-Nederlandse leerlingen te voorkomen. Maar Klaas Hiemstra van School & Veiligheid denkt daar vanachter zijn bureau anders over: “Het is goed als de scholen zich voorbereiden. Je moet je openstellen voor wat de kinderen vinden. Van professionals verwachten we dat ze emoties kunnen kanaliseren. Je moet er iets mee.” En dan komt het: “Maar het is wel belangrijk dat de leraar neutraal blijft” en “Wij kunnen wij niet richting één waarheid”. Klaas ziet de school als een waardevrij instituut, en (of vooral?) westerse waarden brengen we daar maar liever niet ter sprake…

Bij Standpunt.nl had Hiemstra het alsmaar over Turkse kinderen. Nu zal het meestal gaan om de wat oudere scholieren, maar kinderen erbij halen levert meer empathie op. Met dat Turkse raakt Hiemstra – vast ongewild – wel de kern van het probleem. Als Nederlanders met Turkse wortels zich zo verbonden voelen met ‘hun’ Turkije dat ze in de publieke ruimte en in Nederlandse schoolklassen hun ruzies uitvechten, dan hebben we het niet meer over ‘Turkse-Nederlanders’ of ’Nederlanders van Turkse afkomst’ of hoe we die rare en eeuwig durende eerste loyaliteit met het verre moederland van opa en oma of zelfs van de overgrootouders ook noemen. Nee, dan hebben we het inderdaad gewoon over Turken en de desintegratie van onze samenleving.

Screenshot_14Ondertussen mogen Nederlandse kinderen (zonder ouders met twee paspoorten) toezien hoe de kostbare lestijd meteen al aan het begin van het schooljaar verkruimeld wordt. Meemaken hoe de sfeer verziekt wordt. Aanzien hoe hun leraar op advies van Hiemstra zich in allerlei bochten wringt om toch vooral niet het westerse standpunt in te nemen dat we elkaar niet de hersens inslaan of de keel afsnijden om een politiek conflict. En zo krijgen ze mee dat sommigen in dit land weer eens met fluwelen handschoentjes worden aangepakt en dat de westerse waarden – wat daar van over is – niet voor iedereen hoeven te gelden. Zeg maar, ze zien de praktijk bevestigd zoals die in Nederland en dus ook in het onderwijs al tientallen jaren heerst: je kunt in Nederland prima een parallelle samenleving opbouwen! De overheid subsidieert wel…

Zover is het gekomen, dat onze kinderen zelfs op school niet meer in een ontspannen en veilige omgeving verkeren. Dat verlengstuk van het Ministerie van Onderwijs, dat Stichting School & Veiligheid heet, vindt het heel gewoon dat Nederlandse kinderen, vaak al minderheid op eigen school, achtergesteld, zeg maar gediscrimineerd worden. Of is het geen achterstelling dat zij het maar voor lief moeten nemen dat hun onderwijs verziekt wordt, dat hún emoties er niet toe doen en dat hún veiligheid helemaal niet ter sprake komt?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", discriminatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Overheid, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Nederlandse kinderen op school gediscrimineerd

 1. carthago zegt:

  De kalifaatoorlog heeft het onderwijs bereikt,goed zo D666. Hopelijk gaan de Turkjes dat in de riolering uitvechten en niet in de klassen, maar daar ben ik niet meer zo zeker van.Het iq van de Turkjes lijdt er niet onder want die is nooit voor verhoging vatbaar geweest.

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Stop met het faciliteren van de islam. Stop met islamitische scholen en instellingen.
  Verbied het dragen van islamitische uitingen in het openbaar!
  Nederland weer van de Nederlanders.

  Like

 3. Witte raaf zegt:

  Ik denk dat wij onze kinderen maar eens allemaal van school moeten gaat houden als protest voor al dat slappe gezeik daar,ik word er kotsmisselijk van,leraren die niet weten wat er mee aan te vangen door achterlijke adviezen die ze krijgen,Nederlandse kinderen die gediscrimineerd worden!!WTF,dat gepamper en politieke gedraai en dat eeuwig politiek correcte pappen en nathouden moet maar eens over zijn,stelling nemen in zaken en geen concessies meer doen!Dit alles gaat ten koste van ons eens zo goede onderwijs en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen!!
  Woest word ik ervan!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Nu laten we hopen dat Geert Wilders zoveel stemmen krijgt in 2017 dat we in een keer de dubbele paspoorten afschaffen, de Islam, allerlei gesubsidieerde linkse clubjes die alleen in het leven zijn geroepen voor de allochtoon etc. etc., zodat die allochtonen weer naar hun zo geliefde thuis/vakantieland keren en de Nederlandse kinderen weer rustig naar school kunnen en de rest van Nederland ook niet meer geconfronteerd wordt met van alles waar we niks mee hebben en ook niets mee te maken willen hebben.

  Geliked door 1 persoon

 5. joopklepzeiker zegt:

  Profilering is het gereedschap van de duidelijkheid .

  Niet leuk maar noodzakelijk , anders wordt het toch niet begrepen .

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  Nederlanders wonen in Nederland, Turken in Turkije. Assimileren of ophoepelen.

  Like

 7. Een Turk is en blijft een Turk, daar is en blijft hij trots op. Dat weet Erdogan ook, dat is door zijn minister van Buitenlandsche zaken gisteren nog tegen Koenders gezegd. Dat zij er niet van gediend zijn, dat er een opgestoken vinger naar hun wordt opgehouden van uitkijken dit willen wij niet in Nederland. Dus dat kan nog wat worden.

  Like

 8. Anna zegt:

  Nederlands paspoort in nemen… Hier doen ze toch niets anders mee dan uitkeringen aanvragen…
  Wanneer houdt die slappe hap in Nederland nou toch eens op…….

  Like

 9. mahoog zegt:

  Het STOMSTE wat jullie splijthoofden ooi t gedaan hebben,het geven van een 2e paspoort aan in dringers.Hier lukt dat niet.Ik heb een verblijfvergunning al 31 jr en ben daar blij mee en bemoei me nergens mee…..en zo hoort het.Mart Brasil.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s