Après Roos, le déluge

peppi

(Door: H. Numan)

De twee zetelrovers van de PVV zit het niet echt mee. Eerst jatten ze de zetels waar ze als back-benchers nooit recht op hadden. Dan huren ze een maffiamaatje in die kotsmisselijk wegliep. En nu hebben ze uit armoede Peppi ingehuurd om hun (on)eerlijk gestolen zetels zo lang mogelijk vast te kunnen houden. Hoe diep ben je gezonken als je een circusclown als lijsttrekker inhuurt? Of, als je een circusclown bent met een goede naam en reputatie, hoe diep ben je gezonken als je dat te grabbel gooit voor een paar centen en wat aandacht?

Jan Roos ken ik niet. Ik heb enkel wat foto’s van hem gezien, en die stonden me niet direct aan. Een beetje een paljas die denkt dat hij de beste journalist ter wereld is. Van wat ik hoor wordt hij journalistiek ongeveer gelijkwaardig ingeschat. Leuk voor wat scherpe one-liners, niet slecht om een paar (= twee) scherpe vragen te stellen, maar veel verder gaat het niet. Natuurlijk, de meeste andere journalisten zijn allemaal links, want veel rechtse journalisten hebben we nu eenmaal niet. En die zitten niet te wachten op concurrentie. Dus laat ik hem het voordeel van de twijfel gunnen wat betreft zijn journalistieke prestaties. Dat zegt exact niets over zijn toekomstige prestaties als lijsttrekker. Sterker nog, die schat ik verdomd laag in. Ik denk dat hij van nog minder allooi is dan de twee zetelrovers die hij nu leiding gaat geven.

Het duo Joram van Klaveren en Louis Bontes stapte uit onmin op bij de PVV. Onmin dat de partij niet deed wat zij wilden. Onmin over het feit dat ze niet no. 1 en 2 waren, maar de nummers laatst en allerlaatst. Je verdient bepaald niet slecht als Kamerlid, maar de twee wilden snel en veel vangen. En dat doe je niet als back-bencher. Dus stapten ze op ‘uit onvrede’ en namen de zetels uiteraard wel mee. Anders hadden ze net zo goed terug naar de politie (Bontes) en de school (van Klaveren) kunnen gaan.

De twee proberen naarstig iets wat zoveel mogelijk lijkt op een echte partij in leven te houden. Onzin, want Rita Verdonk met haar (lege) TON was geloofwaardiger. Ze werd weggevaagd bij de eerste de beste verkiezing. Zo vergaat het ook agent Bontes en leraar maatschappijleer van Klaveren. Ze hebben enkel de mazzel dat het iets langer duurt voor er verkiezingen komen. Dat geeft ze net de gelegenheid om een ambitieuze opportunist in te huren die meedeelt in de buit. Als er genoeg imbecielen op ze stemmen, uiteraard.

De eerste kandidaat was Mr. Abraham Moszkowicz. Een hele goede advocaat, die de prijs moest betalen voor het verdedigen van Wilders. Wraakzuchtige rechters royeerden hem. Of de man nou goed of fout is, hij heeft in ieder geval principes. De twee zetelrovers hebben dat niet, en dat liep dus fout.

Die twee wilden net doen alsof ze de doodstraf weer wilden invoeren. Ze weten dat zulks godsonmogelijk is, maar het bekt lekker en het domme volk likt het op als ware het pap. Moszkowicz zei dat hij dat absoluut niet ging doen. De twee jatmozen zeiden: natuurlijk gaan we dat niet doen. Dat kan toch niet? Ten eerste moet de grondwet daarvoor verandert worden, en ten tweede zal de EU dat nooit of te nimmer toestaan. Dus maak je geen zorgen. We zeggen gewoon dat we voor de doodstraf zijn, daar trappen meer dan genoeg idioten in. En dan blijven wij met z’n drieën in de Kamer. Dat vond mr. Moszkowicz net even te vies voor woorden. Hij is behoorlijk veel gewend in de advocatuur, maar dit was zelfs voor hem te goor, en stapte op. Waarvoor hulde! De man heeft niet alleen principes, maar ook een ruggengraat.

Dat, beste mensen, is de Voor NederLand partij. Een opportunistische partij die parasiteert op het werk van anderen. Het is niet ‘PVV light’, het is niet ‘PVV-netjes’, het zijn doodsimpel twee brutale zakkenvullers  die vinden dat ze nog niet genoeg gestolen hebben. Ze gaan voor het grote geld, dat ze hopen te vangen als er genoeg dwazen op ze stemmen. Maar ze zijn slim genoeg om te begrijpen dat ze op andermans titel en met de reputatie van zetelrovers het niet redden. Je moet een klinkende naam hebben. Dat was een probleem. Domme doos Sylvana Simons had zich al verhoerd aan ‘Denk’. Dus die viel af. Peter R. de Vries was ofwel te duur ofwel te intelligent om zich aan VNL te verhoeren. Ik denk te duur. Veel meer bekende Nederlanders zijn er op het moment niet te hoer. Behalve een ambitieuze circusclown. En onze super egoïstische en uiterst ambitieuze Jan Roos liet zich maar al te graag voor het strontkarretje spannen.

Nogmaals, ik ken Jan Roos niet. Best kans dat het een oprechte eerlijk vent is die om wat voor redenen dan ook de PVV niet ziet zitten. Maar dan zou hij zich niet aan PVV-light of PVV-netjes moeten verhoeren. Ik denk dat Roos voor zijn carrière over lijken gaat. Waarom? Omdat hij donders goed moet weten dat hij de mestkar moet gaan trekken die Moszkowicz te smerig vond om aan te raken. Daar zit Roos dus niet mee.

Hij moet ook weten dat elke zetel die VNL haalt er een is van de PVV. Daar zit hij ook niet mee. En dat het heel goed mogelijk is dat de PVV dankzij het trekken van die kar met parasieten net even te kort komt om te gaan regeren. Geen probleem voor Jan. Jan Roos weet als geen ander dat we niet zo gek veel tijd meer hebben. Onder Fortuyn was het vijf voor twaalf, de komende verkiezingen zijn kwart over een. Maakt Jan niks uit. Als hij maar kan vangen. Geld, natuurlijk. En aandacht.

En dat valt me enorm van dat manneke tegen. Hij had een prima betaalde baan bij GeenStijl. Die liet hij als een baksteen vallen om iets meer te verdienen en om iets meer publieke aandacht te krijgen. Wat Jan Roos eigenlijk nodig heeft, is een eigen Jan Roos Omroep (met één programma: over Jan Roos, gepresenteerd door: Jan Roos, uitzendingen dagelijks op Jan Roos 1, 2 en 3) en een partij: de Jan Roos Partij. Verder kan Nederland doodvallen. Zit Jan totaal niet mee. Als Jan maar als ‘heel erg belangrijke’ Nederlander gezien wordt en flink kan vangen als lijsttrekker. Dat er straks geen Nederland meer is, ach. Da’s zijn probleem niet. Na Jan kan de zondvloed komen.

‘Denk’ heeft een vrouwelijke circusclown ingehuurd, zijnde Sylvana Simons. Nou, dachten de twee zetelrovers. Dan kunnen wij ook wel een clown inhuren. Twee clowns is net iets te veel, dus Peppi is het geworden. Nu nog een nieuwe slogan: Peppi en Bontes, centjes verdienen!

Nog even voor de mensen die zeggen: het is toch heel goed mogelijk dat VNL samen met de PVV in een coalitie gaat? Nee. Dat is net zo waarschijnlijk als een coalitie tussen Denk en de SGP. Wilders is ook maar een mens en als hij zou zeggen: ik verhuis liever naar Mekka dan samenwerken met die parasieten geef ik hem nog groot gelijk ook.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

26 reacties op Après Roos, le déluge

 1. EPN Nieuw Nederland zegt:

  Mijn tweet: “@LaVieJanRoos wordt #VNL’s lijsttrekker. En nog ziet comaschapend Nederland niet, dat hij van overheidswege gecontroleerd nu via @VNL blijft”

  Like

 2. VarAway zegt:

  Pang, klap, recht in het muiltje!
  Uitstekend stukkie.
  Even lullig doen: Ik dacht dat het “La” Deluge was?

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Geachte heer Numan kennen wij dat nu niet uit een wat verder verleden die aardige mensen die bij de politie vandaan kwamen en even lekker binnen een partij tekeer gingen ?

  Verder een best stuk , een prima stuk .

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Krijg ik toch ineens last van een deja vu .
  Helemaal niet prettig .

  Like

 5. dees zegt:

  Heer Numan, mijn complimenten !!!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Achterbakse verraders en daar stemt een normaal mens niet op !!

  Like

 7. John de Vries zegt:

  GeenStijl is niets meer dan een vliegenvanger. Zij spelen ieder IP nummer waarvanaf een serieus rechts geluid klinkt door aan de systeemhoeren.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Na Jan Roos de zondvloed. Zou best kunnen. Heeft de Heer Numan informatie van binnen over dat akkefietje met de doodstraf? Natuurlijk wil Nederland niet de doodstraf, ook niet voor de meest notoire jihadi. Alhoewel dat laatste, moet ik nog over nadenken. Mischien toch. Wordt VNL een electoraal succes? Wie gaat er dan op stemmen? Geert Wilders is uitgegroeid tot een fenomeen. Zij, de leraar en de politie man liepen weg bij de PVV na het minder minder geroep. Het werd hun te gortig aldus hun relaas op TV. Dat Geert Wilders consistent blijft in zijn verhaal en daarmee de kiezer vasthoud begrijpen ze mischien niet. Om geasocieerd te zijn met de PVV vraagt grote persoonlijke offers. Niet iedereen kan dat. Er is langzaam een scheiding gekomen tussen opportunisten en helden. De kiezer weet dat te belonen. Bontes en van Klaveren wilden natuurlijk langer bij de PVV weg allleen ze wisten nog niet hoe. Dat minder minder kwam hun goed uit. Mensen stemmen op herkenbare zaken die hun innerlijke leefwereld raakt en niet zo erg op personen. Bij Geert Wlders is dat anders. Geert Wilders is de verpersoonlijking geworden van een bepaald ideaal. Een islam vrij land en een land dat zich vrij gemaakt heeft onder het juk vandaan van de EU. Bij Geert Wilders kun je zeker zijn dat hij zijn belofte niet breekt. Geert Wilders doet naturlijk wel water bij de wijn maar gaat voor het pluche niet zover dat wijn geen wijn meer is.

  Liked by 1 persoon

  • Giny zegt:

   Even een correctie: Bontes is uit de
   partij (PVV) gezet!
   Van Klaveren was binnen de PVV al bezig
   om een partij voor zichzelf op te zetten!
   Het minder, minder, was voor hem
   een mooi moment om eruit te stappen!
   Het zijn twee smeriger huichelaars,
   niet te vertrouwen!

   Like

  • H. Numan zegt:

   Zekers. Lees de kranten na toen Moskovitz zijn ontslag aankondigde. Die stonden er bol over.

   Like

 9. Mirjam zegt:

  Denk en VNL kunnen samen een kopje koffie gaan drinken, want ze zijn vergelijkbaar. Ik wist niets van de achtergrond van VNL, maar als het waar is dat deze ‘heren’ de boel flessen en iedereen weet er vanaf, dan kunnen ze het vergeten en zullen ze heus niet door Jan Roos stemmen verwerven. Aan ‘namaak’ partijen hebben de Nederlandse burgers een gloeiend, grondige hekel gekregen, want die hebben ze al bijna 8 jaar in de kamer zitten.
  Ze zijn ze liever kwijt dan rijk, en zullen ze heus niet de kans geven om hun ego’s te etaleren.
  Weg ermee!

  Like

 10. Waarom toch altijd weer zo’n splinter partij ? Daar schiet je niks mee op.

  Like

  • H. Numan zegt:

   Als je ‘je’ vertaald met de politiek partijen die het cordon handhaven, schieten die er juist een boel mee op. Een grote sterke PVV is niet in hun belang. Een iets kleinere PVV met VNL die een paar zetels EN EEN PAAR MILJOEN IN SUBSIDIES afpakt van die PVV weer wel.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Zeker, Numan, maar die komen er niet meer. Ze zullen er wel nog zijn, maar in de minderheid, de hele, hele minderheid. Dat weet ik gewoon.
    De afgelopen jaren zijn mensen gek geworden van de linkse, achterbakse en totaal niet eerlijke manier waarop onze regering heeft gehandhaafd. De burgers werden totaal genegeerd. Het was een goed lesje voor allen om te zien wat je niet wilt. Al die egotrippers zijn geen nationalisten, het zijn omhooggevallen egoïsten en zwamende debielen, die nog nooit van eerlijkheid en rechtvaardigheid hebben gehoord. Je kunt ze vergelijken met de hippies uit de jaren zestig: vol van idealen en vol van de drugs, er is, mede door deze groep, meer leed over de wereld gekomen door dit ‘idealisme’ (ik noem het eerder waanbeeldenretoriek door teveel aan hasj en andere drugs) dan door mensen die hard werkten voor hun dagelijkse brood.

    Like

 11. danny zegt:

  Prima stuk Numan, waar ik mij geheel in kan vinden.

  Like

 12. Jan van Eechoud zegt:

  Hmmmmm, k as n er grotendeels achter staan….. mvg

  Like

 13. M.A.L. Sion zegt:

  VNL zit op gestolen zetels in de TK. De diefstal werd ingegeven door onmin over MACHT.
  Bontes en Van Klaveren konden zich niet verenigen met de MACHT van de leider. De overige leden van de fractie bleven trouw aan hun ‘woord’ en hun leider.
  Het verschil met die andere uitgetreden politieman is dat die toch van de PVV een vereniging wilde maken. Hij wilde een doordacht concept om zeep helpen. Ook toen bleef de rest van de fractie de leider trouw.
  Naast dat Geert om goede redenen de partij geen open vereniging wilde laten zijn had hij nog een ander belangrijk principe. Hij wilde niet aan de subsidie-slurf van de staat liggen. Hij wilde op eigen benen staan. De financiële steun voor hem en zijn partij moest uit de samenleving komen maar niet via de fiscus. Waarom zou een aanhanger van bijvoorbeeld de SGP of de SP via de fiscus meebetalen aan het bestaansrecht van de PVV?
  Als de subsidiekraan voor de overige partijen dichtgedraaid zou worden dan zouden ze als een plumpudding in elkaar zakken. Zij worden op de been gehouden door de hele bevolking er voor mee te laten betalen.
  Voor de steun uit de bevolking heeft de PVV wel een opening gemaakt. Er is een stichting opgericht ‘Vrienden van de PVV’. Daar kan men via donaties steun betuigen. Die steun komt dus van dat deel van de bevolking dat zich kan vinden in de doelstelling van de PVV. Juister kan het niet.
  Helaas heeft dit onvoldoende bekendheid bij de bevolking. Iedereen die zich verbonden voelt met het gedachtengoed van de PVV zou dat moeten laten blijken door te doneren. Dat werkt twee kanten uit. Het zou de PVV meer mogelijkheden geven om te functioneren. Anderzijds geeft dat de donateur een gevoel van betrokkenheid. Een derde belangrijk punt zou zijn dat daardoor het aantal ‘zwevende kiezers’ zou afnemen. Er komt dan meer duidelijkheid in het democratisch systeem.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • H. Numan zegt:

   VNL bestaat (nog) omdat alle andere partijen het prachtig vinden dat die twee zetelrovers de PVV meer schade toebrengen dan de rest van de Kamer en de media. Dat ‘grote leider’ gedoe moet je van je afzetten. De PVV is door en door democratisch. Wilders heeft nergens ook maar de geringste aanleiding toe gegeven.

   Like

 14. Taljaard zegt:

  Jan Roos maakt een vergissing.
  Geloof niet dat VNL de verkiezingen zal overleven.
  En wanneer dat wel gebeurt zal dat misschien hoogstens 1 zeteltje zijn waar Bontes en Van Klaveren dan over kunnen vechten, met Van Klaveren als waarschijnlijke winnaar.
  Meneer Numan maakt in deze een goede en terechte vergelijking met Rita Verdonk en haar roemloos ten onder gegane TON.

  Helaas zal het komische duo DENK waarschijnlijk wat meer succes hebben, want die kunnen een nieuw electoraal potentieel aanboren bij de op clientelistische basis met de PvdA verbonden knuffel-Turken en andere moslims, die deze socialistische ”witte” ongelovigen niet meer zien zitten.
  Maar veel meer dan 3/4 zetels krijgen die daarmee ook nooit.
  Juffie Simons zal in ieder geval goed zijn voor een flink aantal hilarische uitglijers en knotsgekke uitspraken. Maar gezien haar beperkte intellectuele en cognitieve capaciteiten en haar grote ijdelheid, gekoppeld aan de uiterst autoritaire persoonlijkheid van Tunuhan Kuzu, voorzie ik geen lange politieke carierre voor deze dame bij de Erdogan fanboys.

  Like

 15. cassandrasez zegt:

  Met alle respect, jullie zien het totaal fout. Jan Roos is het beste wat de PVV/Wilders kon gebeuren. 1. Jan Roos zal heftige wind en kritiek van Wilders af trekken want hij is OOK controversieel; 2. Andere partijen willen niet in coalitie met de PVV; VNL dus wel; 3 Alternatief voor mensen die wel in onze hoek zitten maar niet PVV willen stemmen.
  Jan Roos ging als een speer achter Sylvana Simons aan en zal dat blijven doen. Wilders kan dat niet eens wagen zonder komplete haat en drek over zich te krijgen. Jan Roos maakt Wilders mainstream; ik zeg nogmaals, wees er blij mee, hou op te zeuren, ga hard lachen nu er behalve Wilders nog iemand is, die de Islam er grondig van langs geeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s