Frankrijk: “Eerst de zaterdagmensen, dan de zondagmensen”

Screenshot_30

Vader Jacques Hamel werd op 26 juli vermoord door jihadisten, in de kerk van Saint-Étienne-du-Rouvray.

(Door: Dr. Guy Millière)

De moord op de Franse priester Vader Jacques Hamel op 26 juli in Saint-Étienne-du-Rouvray was een significante gebeurtenis. De kerk waar Vader Jacques Hamel zijn mis aan het doen was, was bijna leeg. Vijf mensen waren aanwezig; drie nonnen en twee gelovigen. Franse kerken zijn meestal leeg.

Het christendom in Frankrijk is aan het uitsterven. Jacques Hamel was bijna 86 jaar oud; ondanks zijn leeftijd was hij niet van plan om met pensioen te gaan. Hij was zich ervan bewust dat het moeilijk zou zijn om iemand te vinden die hem kan vervangen. Priesters van Europese afkomst zijn momenteel zeldzaam in Frankrijk, net zoals in vele Europese landen. De priester die officieel de leiding heeft over de kerk van Saint-Étienne-du-Rouvray, Auguste Moanda-Phuati, is Congolees.

De reactie van de Franse bisschoppen was ook significant. Georges Pontier, voorzitter van de Conferentie van Bisschoppen in Frankrijk, riep de katholieken op in de naam van de Franse bisschoppen om een dag te vasten en te bidden. Hij vroeg tevens aan moslims in Frankrijk om naar de kerk te komen en “het verdriet te delen met de christenen.” Hij voegde hieraan toe dat moslims welkom zijn in Frankrijk.

Het besluit om een boodschap over te leveren over broederschap is consistent met de essentie van het christendom. De wens om moslims welkom te heten in Frankrijk, maar daarbij wel aan de kant te schuiven dat de moordenaars van Vader Jacques Hamel handelden in de naam van de islam en jihad wijzen op vrijwillige blindheid, ernstige pathologische ontkenning, en een opgegeven, suïcidale acceptatie voor wat er komen gaat.

Lees verder>>>
(h/t M.M.)
Gatestone Institute

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Jodendom, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Frankrijk: “Eerst de zaterdagmensen, dan de zondagmensen”

 1. Auke zegt:

  Goed stuk. En waar. De regeringen hebben het al opgegeven om te strijden tegen de islam, omdat onze regeringen tegen het christendom zijn. Ze hebben liever de islam.

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Niet alleen onze regeringen hebben liever de islam als het christendom, ook de Kerken zelf, zeker het Vaticaan. Deze pastoor bv had de moslims in zijn gemeente een stuk grond cadeau gedaan om een moskee op te bouwen. Dat het woord ‘dankbaarheid’ niet bestaat in het arabisch had hij in al zijn naiviteit over het hoofd gezien…

   Like

 2. Thomasson zegt:

  Ja! de waarheid is keihard; maar het is de waarheid. De zin op zaterdag de joden en op zondag de christenen is jammer genoeg de huidige realiteit.. Jammer dat de huidige Franse politieke leiding doet er alles aan om de realiteit te bagatelliseren. Ze spelen dezelfde rol als Neville Chamberlain speelde met zijn briefje “Peace in our time”. https://www.youtube.com/watch?v=FO725Hbzfls. De moslims vragen hier precies dezelfde vraag die Jozef Göbbels vroeg in het Sportpaleis van Berlijn op 18 februari 1943 “Wollt Ihr den Totalen Krieg?” https://www.youtube.com/watch?v=pJUOu63KLpA
  Frankrijk maakt een grove fout met haar lakse houding tegenover de VIJAND. Het is zo langzamerhand wel duidelijk dat de Islam is een vijand. Men kan de Islam niet loskoppelen van de moslims, net zo goed dat het Nazisme kon niet losgekoppeld worden van Nazi Duitsland. Anders hadden de geallieerden geen Duitse steden moeten plat bombarderen. Daar zaten ook veel niet nazi’s of “gematigde” nazi’s. De Joden hebben in Frankrijk niets meer te zoeken. Het is voor hen een gevaarlijk land geworden. Zij kunnen emigreren naar landen die minder gevaarlijk zijn. Die minder met de Islam-virus zijn geïnfecteerd. Zij kunnen ook naar hun eigen land gaan, waar men dapper tegen de Allah-pest wordt gevochten. Maar de Fransen zitten met een probleem die net zo groot is als de Zwarte Dood in de middel eeuwen. Als Frankrijk (en dat geldt ook voor andere Europese landen), wil de oorlog van de nabije toekomst vermijden of overleven, dan moet ze direct beginnen met massa deportaties van radicale en criminele islamitische gezinnen. Het zal nu veel geld kosten, maar het zal in de toekomst veel bloed besparen.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Goed stuk. Maar er mankeert hier iets. Dat we in het Westen zelfgenoegzaam zouden denken dat we de Joden als bliksemafleider konden gebruiken in de foute veronderstelling dat we zelf gespaard zouden blijven, zal wel deels kloppen, denk ik dan. Op een bepaalde manier is het inderdaad zo dat alle verontwaardiging over het feit dat het ook met ons gebeurt iets bijzonder hypocriet heeft.

  Als je ziet echter hoe vaak men al kerken binnengestormd is om vernielingen aan te richten (terwijl er in die kerken ook mensen aanwezig waren), dan zat het er aan te komen dat er ook iemand het loodje zou leggen. Die bedenking had ik me al zo vaak gemaakt, dat het eigenlijk enorm voorspelbaar was. En dat kan alleen maar omdat de media al het gedrag dat met de Koran in overeenstemming is, voor het grote publiek onder de mat schuift.

  Op die manier wordt het eigenlijk logisch dat men dan deels verontwaardiging en ongeloof veinst over de feiten (voor wie dacht veilig te zitten) enerzijds, en dat er anderzijds mensen echt uit de lucht komen vallen.van stomme verbazing en er niets van lijken te begrijpen.

  Kan moeilijk anders, want jan met de pet mag zelf niet weten wat de echte kernideeën van de Islam zijn, en de anderen, die Joden willen blijven zien als de enige “logische” slachtoffers van de Islam, die WILLEN het uiteraard niet weten. Zolang er te weinig mensen zijn die begrijpen dat we allemaal legitieme doelwitten zijn, dan blijft het inhoudsloos ontkenningsdiscours in de media gewoon doorgaan.

  Like

 4. Anna zegt:

  Goed stuk. En ja….. Bij de zondag mensen horen ook allen die niet of anders ” geloven ” dan de islam…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s