Hoog tijd om de NAVO op te doeken

Screenshot_33

Generaties dienstplichtigen oefenden op de Noord-Duitse laagvlakte voor de invasie die nooit kwam. Inmiddels is het vooral de NAVO die andere landen binnenvalt.

(Door: Jonathan van Tongeren)

Labour-leider Jeremy Corbyn heeft veel stof doen opwaaien in Westminster met zijn uitspraak dat de NAVO beter opgedoekt kan worden. Maar op de keper beschouwd heeft hij gewoon gelijk.

De ondertekening van het Noord-Atlantisch Verdrag in 1949 was de eerste concrete politieke uiting van een denkschool die bekend zou worden als het Atlanticisme. In eerste instantie was het niet meer dan een verdrag, maar mede door de Korea-oorlog zou het vanaf 1952 tot militaire integratie van de lidstaten komen.

Een veel voorkomend misverstand is dat de NAVO zou zijn opgericht in reactie op het Warschaupact. In feite was het andersom, het Warschaupact kwam pas in 1955 tot stand. Wel propageerde de NAVO vanaf het begin het doel om een verder oprukken van de Sovjets in Europa te voorkomen.

Lees verder>>>
(h/t Wim van Schaik)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NAVO. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hoog tijd om de NAVO op te doeken

 1. joopklepzeiker zegt:

  Daar moet ik nog eens heel goed over nadenken, dus een commentaar kan wel eventjes op zich laten wachten .

  Iets te maken met de gelijkmatige afbouw en de balans van machten in de overgangsfase en meer van die moeilijke ellende .

  Like

 2. Republikein zegt:

  Mooi stuk Wim.

  Like

 3. Pieter zegt:

  De Navo is een levensgevaarlijk ongeleid projectiel aan het worden.

  Like

 4. Jan zegt:

  Simpele zielen en landverraders pleiten voor opheffing van de NATO en zij laten zien niets te hebben geleerd van de geschiedenis. Rusland is en blijft een totalitair land geleid door een dictator en moordenaar die iedereen uit de weg ruimt die kritiek op hem levert en in China zit precies hetzelfde volk.

  Overigens, Corbyn is een voetveeg van Putin zoals hij liet zien toen hij Milne als adviseur (!) aanstelde, dwz kontkruiper van Putin en andere dictators. Milne noemt het aantal slachtoffers van de sovjetterreur schromelijk overdreven, schrijft het conflict, dwz de oorlog in Zuid-Ossetië toe aan Amerika ipv aan Rusland, Lee Rigby vermoord door een moslim schrijft hij toe aan, jawel Amerika, GB en andere landen. Dus Corbyn heeft een punt in de ogen van Van Tongeren terwijl hij een stalinist en leugenaar aanstelt, een vriendje van iedere dictator en moordenaar (Chavez, Putin, Assad, Maduro (de huidige psychopaat van Venezuela (https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/09/venezuela-protest-defence-privilege-maduro-elites) en dan te weten dat Corbyn een van de smerigste antisemieten en leugenaars is net als Milne zelf overigens (https://www.theguardian.com/commentisfree/2012/nov/20/palestinians-have-right-defend-themselves).


  New evidence of the close links between Jeremy Corbyn’s pro-Kremlin aide and Vladimir Putin have emerged with a photograph of the pair together.

  Seumas Milne, Corbyn’s controversial new director of communications, appeared with the Russian leader last year at a propaganda summit designed to boost Putin’s ego.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3298550/Red-handed-Photograph-shows-Jeremy-Corbyn-s-pro-Kremlin-spin-chief-held-Putin-s-iron-grip-propaganda-summit.html

  Criticism of Putin is censored by Corbyn aide: Seumas Milne blocks anti-Russia briefing note to Labour MPs
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3614553/Criticism-Putin-censored-Corbyn-aide-Seumas-Milne-blocks-anti-Russia-briefing-note-Labour-MPs.html

  Van Tongeren is de annexatie van De Krim al vergeten en weet dus ook niets over de agressie van China tegen de Filippijnen en komt op voor een visie van een linkse gek en dat pleit niet voor zijn geestesgesteldheid

  Like

 5. Jan zegt:

  De adviseur van Corbyn, Milne, vriend van Hamas

  Like

 6. Onno zegt:

  De NAVO komt uit het psychopathische brein van figuren als Churchill, Dulles en Zur Lippe Biesterfeld. Monsters in mensengedaante die o.a. de gruwelmoord op Dresden een goede zaak vinden…..Daar maar eens goed over nadenken zou ik zeggen.

  Liked by 1 persoon

 7. Aegolius cs zegt:

  Wat werd er afgesproken en hoe in latere jaren geinterpreteerd door de NAVO?

  Vor 25 Jahren klärten der damalige Bundeskanzler Helmut Kohl und der sowjetische Staats- und Parteichef Michail Gorbatschow die noch offenen außenpolitischen Fragen zur Beendigung der Teilung Deutschlands: Würden die Sowjets zustimmen, dass das vereinigte Deutschland in der NATO bleibt? Was beim Treffen von Gorbatschow und Kohl im Kaukasus jeweils versprochen wurde, beleuchtet die Dokumentation “Poker um die deutsche Einheit – Wurde Russland in der NATO-Frage getäuscht?”, eine erste Koproduktion von ZDFinfo und phoenix. Filmautor Ignaz Lozo konnte dafür erstmals am Ort der Verhandlungen drehen: in der Datscha von Michail Gorbatschow.

  http://www.phoenix.de/content/phoenix/die_sendungen/977930

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s