Islamschool telt creatief met hindoes

Screenshot_27

(Door: Julia Broos)

De eerste islamitische middelbare school in Den Haag rekent ten onrechte op hindoestaanse leerlingen. De twee religieuze stromingen gaan niet samen, zegt voorzitter Desh Ramnath (foto) van de Hindoe Raad Nederland.

,,De islam en het hindoeïsme gaan niet samen op één school”, zegt Ramnath. ,,Ze denken anders over de positie van de vrouw, over homoseksuelen, over kleding en over voeding. Dat leidt tot spanningen.”

De Hindoe Raad Nederland heeft net als de gemeente Den Haag en andere scholen bezwaren tegen de middelbare school die initiatiefnemer De Ozonlaag wil oprichten. Dat het ministerie van Onderwijs groen licht heeft gegeven voor een middelbare school op islamitische én hindoestaanse grondslag is volgens de hindoestaanse gemeenschap een belachelijke beslissing.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", hindoes, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, socialistisch idealisme. Bookmark de permalink .

26 reacties op Islamschool telt creatief met hindoes

 1. Het multiculti is er bij ons langzamer af. Al di mensen rassen in dit kleine landje die niet bij elkaar passen, moeten tot onze zorg gaan worden. Daar moet je maar zin in hebben. Ik in ieder geval niet.

  Like

 2. Pieter zegt:

  Wereldvreemde figuren werken daar op het Ministerie van Onderwijs.
  Hoe kom je in godsnaam op dit onzalige idee.
  Een school die zich ‘de Ozonlaag’ noemt, kan beter verandert worden in ‘de Islamplaag’.

  Like

 3. elisah zegt:

  Jaja, door de boel te belazeren op deze manier, krijgt men groen licht van een stelletje achterlijke, wereldvreemde onnozelaars bij het ministerie van onderwijs.
  Vervolgens kunnen ze dan weer doorgaan met creatief zijn bij de boekhouding, bij de lesstof, bij de examens, bij de diploma’s etc etc.

  Like

 4. Thom zegt:

  Moslims zijn echt schaamteloos.
  Ze hebben al ongeveer gedurende 1000 jaar hindoes afgeslacht in Zuid-Azië en Zuidoost-Azië, waarbij er miljoenen hindoes vermoord zijn.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Hindus

  Ze hebben een groot stuk land (Pakistan) van India gestolen en nu willen ze via een truc door zogenaamd samen te werken met hindoes voldoende inschrijvingen te krijgen om een moslimschool te beginnen. Daar trappen hindoes niet in, die weten heel goed wat de moslims hun aangedaan hebben.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ach, de Haagse gemeenteraad lult en doet naar dat ze verstand hebben………………..En dat is verrot weinig !!

  Like

  • Zo is het, Koddebeier!
   Op mij komt dit over als weer eens de zoveelste poging van Den Haag om tegen heug en meug en tegen beter weten in twee culturen bij elkaar te zetten: De multikul móet en zál. En niet alleen voor de autochtonen!
   Het geeft hoe langer hoe meer conflicten, maar des te verbetener zet Den Haag dóór.
   Als je het mij vraagt, is het gewoon zíekelijk!

   Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Jet Bussemaker Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  In Oegstgeest volgde Bussemaker lager onderwijs en later vwo-B aan het Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Na de middelbare school studeerde ze politieke theorie en moderne staat aan de Universiteit van Amsterdam, waarin ze cum laude afstudeerde. In 1993 promoveerde ze in de politieke en sociaal-culturele wetenschappen aan dezelfde universiteit. Naast haar promotie werkte ze voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.[1] Van 27 september 1991 tot en met 1 maart 1996 was ze bestuurslid van Res Publica,[2] een stichting die onderzoeksbureau Buro Jansen & Janssen (J&J) ondersteunde. Tussen 1993 en 1998 was Jet Bussemaker werkzaam als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Bussemaker is woonachtig in Amsterdam.

  Bij de PvdA

  Ze was lid van GroenLinks, maar in 1995 zegde ze haar lidmaatschap van deze partij op. In 1997 werd ze lid van de PvdA, bij de Tweede Kamerverkiezingen 1998 werd ze voor deze partij gekozen in de Tweede Kamer.

  In de Tweede Kamer hield Bussemaker zich bezig met arbeidsmarktbeleid, arbeid en zorg, de WAO, en belastingen. Ze was in 2000 mede-indiener van een initiatiefvoorstel omtrent gewetensbezwaren tegen het werken op zondag. Dit voorstel werd wet nadat het in december 2002 door de Eerste Kamer werd aangenomen. Naast haar Kamerlidmaatschap was Bussemaker als universitair docent verbonden aan de afdeling politicologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Heer Bron met het Topic :
  Knieval voor Turkije’: Duitsland gaat afstand doen van genocide-erkenning

  Is wat vreemds aan de hand , krijg deze melding.

  Niet gevonden
  Helaas, maar de door u opgevraagde pagina kon niet worden gevonden. Misschien kan zoeken helpen.

  Kan echter via een zoek opdracht wel dit vinden

  https://ejbron.wordpress.com/?s=Knieval+voor+Turkije%E2%80%99%3A+Duitsland+gaat+afstand+doen+van+genocide-erkenning

  Like

 8. Thom zegt:

  @BertG
  Lutjebroek is bekkend door zijn beroemde inwoner te weten een zoeaaf. joopklepzeiker is toch geen zoeaaf? De bekendste zoeaaf uit Nederland, dat was een soldaat die voor de Paus vocht en die kwam uit Lutjebroek.

  In het Nederlands taalgebied is het regiment Zuavi Pontifici (“Zoeaven van de Paus”) het bekendst. Dit bestond uit katholieke vrijwilligers die onder de regering van paus Pius IX de Kerkelijke Staat verdedigden tegen de aanvallen van Victor Emanuel II, koning van Italië, en diens bondgenoot Giuseppe Garibaldi, een antiklerikaal liberaal-nationalist.

  Pieter Janszoon Jong (Lutjebroek, 1842 – Montelibretti (Italië), 1867) was een Nederlands soldaat die naam maakte bij gevechten in Italië. Hij stond bekend als de reus uit Lutjebroek en nam als jongeman dienst bij de Pauselijke Zoeaven.

  Er bestond rond 1950/1960 een boekje uitgegeven door door het R.K. Jongensweeshuis uit Tilburg dat heette: Pieter Jong de held van Lutjebroek.
  Als Bert G. het over Lutjebroek heeft zal zijn uitspraak over joopklepzeiker wellicht beïnvloed zijn geweest doordat hij vroeger dit boek gelezen heeft op een katholieke jongensschool.

  Liked by 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   Zover ik weet niet .

   Like

  • BertG. zegt:

   Zo hé, dat is een heel verhaal over een dorpje dat mij even te binnen schot.
   Dat is goed mogelijk dat ik dat op school geleerd/ gelezen heb, geen idee.
   Tot mijn 13de op R.K. onderwijs door gebracht.
   Maar ik heb er verder geen schadelijke gevolgen van over gehouden.

   Maar volgens mij is dat dorpje Lutjebroek vrij algemeen in het gebruik als je het over iets onbenulligs heb als plaatsje.

   Like

   • BertG. zegt:

    Lagere school was van 1969-1975 met veel nonnen in de 1ste 4 klassen.
    Misschien hoorde het er wel bij.
    Ik heb daar zelfs nog met een kroontjes pen + inktpotje leren schrijven + plus het bij behorende handschrift, ouderwets dus.

    Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Maar ik kan wel de aanwezigen een gratis Zen workshop aanbieden, ik heb nog openstaande plaatsen voor de workshop : biologisch verantwoord verwijderen van hondenuitwerpselen, voldoende vers lesmateriaal aanwezig .

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Heb net de mededeling gehad van Gruwelijke Bertha dat de voorraad primaire levensbehoeften mag worden aangesproken .

  Like

 11. Jan zegt:

  Dit is niets anders dan typisch moslimgedrag: liegen en oplichten. Het oprichten van een islamitische school werd eerder afgewezen zoals o.a. in Amsterdam (1) en dus komt die jihadist nu met deze goocheltruc.

  ….
  De vlag kan eindelijk uit bij Haagse moslimouders en leerlingen, roept Arnoud van Doorn, fractievertegenwoordiger van moslimpartij Partij van de Eenheid. Op de achtergrond strijdt hij al jaren voor een islamitische middelbare school. Daar is volgens hem enorme behoefte aan. ,,Van de vier grote steden is het animo hier het grootst.”

  Hindoeïstische grondslag
  Maar juist dat laatste werd eerder bestreden door het ministerie. Alle aanvragen werden tot nu toe afgewezen wegens een te lage leerlingenprognose. Initiatiefnemer Soner Atasoy besloot het over een andere boeg te gooien. Met zijn stichting De Ozonlaag diende hij een aanvraag in voor een middelbare school op islamitische én hindoeïstische grondslag. Hindoestaanse leerlingen meegerekend komt het potentieel aantal leerlingen nu wél boven de drempel uit. Atasoy krijgt toestemming voor mavo en vwo, voor havo zijn er te weinig leerlingen. Het is vooralsnog echter onduidelijk of er straks ook werkelijk hindoestaans onderwijs wordt gegeven. ,,De komende tijd zal dat aspect verder uitgewerkt moeten worden”, zegt Atasoy.

  Volgens hem zijn er ook hindoestanen bij zijn initiatief betrokken. Opvallend is dat Rajesh Ramnewash, directeur van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, met meerdere Haagse basisscholen, van niets weet. Bovendien heeft de stichting zélf plannen om een zelfstandige hindoestaanse middelbare school op te zetten.

  http://www.ad.nl/den-haag/islamitische-middelbare-school-in-hofstad~a07c257c/

  1.
  …..
  Maar de gemeente Amsterdam zat helemáál niet op ‘een tweede ICA’ te wachten en probeerde de komst van de school te verhinderen door allerlei extra eisen te stellen aan het schoolbestuur. Maar dat mocht niet, oordeelde de Onderwijsraad in een advies aan de gemeente. Oftewel: Amsterdam moet zorgen dat er een schoolgebouw komt en moet zich er verder niet mee bemoeien.

  Een tijd lang leek die school er desondanks helemaal niet te komen. Tussen april 2012 en januari 2013 haakten bestuursleden een voor een af, blijkt uit het register van de Kamer van Koophandel (KvK). Tot dan toe was het ook al een komen en gaan van bestuurders; sommigen waren binnen een jaar al vertrokken.

  Vorig jaar zomer was alleen de huidige voorzitter Soner Atasoy nog over. In het najaar kreeg hij versterking van Mohamed Laamimach en het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani. Gedrieën vormen zij het huidige bestuur, dat per 1 september 2015 de schooldeuren wil openen.

  Verbieden kan hij de school niet, maar zodra zeker is dat de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) de deuren van een islamitische middelbare school gaat openen in Amsterdam, stuurt staatssecretaris Sander Dekker de Onderwijsinspectie op het bestuur af. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch had hem gevraagd in te grijpen nadat SIO-bestuurslid Abdoe Khoulani op Facebook zijn sympathie uitsprak voor terreurorganisatie Isis: ‘Leve Isis’.

  Abdou Khoulani
  (http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3675208/2014/06/19/Haagse-islampartij-bejubelt-Isis-Op-naar-Bagdad.dhtml)

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3682460/2014/07/02/Gedraal-en-gekissebis-rond-fundamentalistische-school.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s