Een stem voor de “populisten” is een stem voor vrede, welvaart en directe democratie

Screenshot_13

(Door: Joost Niemöller)

We staan in Nederland aan de vooravond van zeer belangrijke verkiezingen die eigenlijk een referendum vormen over waar het heen moet gaan, zoals Rob Kern schreef. Maar het is breder dan Nederland. Overal in het Westen lijkt het nieuwe realisme ingang te gaan vinden.

Iemand als Rob de Wijk (foto) vindt dat benauwend. Rob de Wijk gaat in zijn column in Trouw altijd zo over de kop, dat ik hem steeds met plezier lees. Hij is de pure neocon, de pure NAVO-lobbyist, en tegelijk, maar dat staat niet los van elkaar, de pure vertegenwoordiger van het elite denken. Zo puur krijg je ze zelden. Zoals hij schrijft, zo werkt het buikgevoel van het bestuursestablishment. Of het nu gaat om de top van de PvdA, het CDA of de VVD, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Wil je dat establishment begrijpen, dan moet je Rob de Wijk lezen.

Zijn columns gaan heel vaak over het ‘populisme’, dat hij als een groot gevaar ziet. Ook gisteren weer. De Wijk schetst het zwartste scenario van de neocon:

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Elite, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Een stem voor de “populisten” is een stem voor vrede, welvaart en directe democratie

 1. joopklepzeiker zegt:

  Even lachen !

  EU needs US-style border controls & warning systems to properly process migrant influx – Merkel

  https://www.rt.com/news/358102-merkel-us-modeled-border-controls/

  Bedoel ze nu de grenscontrole onder obama of de aankomend onder Trump ?

  Ik heb zo maar het idee dat ze malende aan het worden is .

  Like

 2. Off topic maar toch van enig actualiteitsbelang

  Hero Brinkman verft z’n haar en vraagt een Poolse vrouw ten huwelijk

  Met zwarte lokken op het hoofd ging de oud-PVV’er deze week op de knieën voor zijn Poolse geliefde.

  Nou, Hero Brinkman – ooit de drinkeboer van de PVV-Kamerfractie – is weer helemaal happy in de liefde. Hij vroeg deze week namelijk zijn vriendin ten huwelijk:

  “Oud-politicus Hero Brinkman heeft vrijdag in Den Haag zijn Poolse vriendin ten huwelijk gevraagd. […]
  Brinkman leerde Monika Maczka vorig jaar kennen tijdens een tv-uitzending van Jeroen Pauw. ‘Na de uitzending hebben we elkaar ontmoet’, zegt Brinkman. Voor Monika was het liefde op het eerste gezicht: ‘Ik zei tegen een vriendin met wie ik daar was: hij wordt mijn man. Ik was gelijk verliefd.’
  Monika Maczka werd in 2015 uitgeroepen tot Pool van het jaar. De kapster die sinds 2007 in Den Haag woont, heeft een nieuwe salon aan de Zuidlarenstraat in Den Haag. Dat was de plek waar Brinkman vrijdag op zijn knieën ging. Hij vroeg zijn Poolse vriendin ten huwelijk met een limerick: ‘Er was eens een meisje uit Polen, met haar zo zwart als kolen….’ Monika zei ‘ja’.”
  Het was een feestelijk gebeuren, waar de voormalige plaaggeest van Geert Wilders verscheen met zwartgeverfd haar om zijn grijze lokken te verbergen:

  [video src="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/09/3230110_1000.mp4" /]

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Augustus 2017. Donald Trump is president van de Verenigde Staten. Marine Le Pen heeft het Franse presidentschap veroverd. De rechtse FPÖ-populist Norbert Hofer is na de afgekeurde verkiezingen van 2016 alsnog president van Oostenrijk geworden. Geert Wilders heeft de verkiezingen in Nederland gewonnen en wordt premier.

  A sun shiny day , zou ik dat noemen .

  Liked by 2 people

 4. wauso zegt:

  Gods geklaagd zoveel kritiek op mijn vriend Rob de Wijk. Voor hem te bemoedigen heb ik hem een Tweetie gestuurd.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Een goed stuk van Joost Niemöller.

  Meer dat het lezen waard .

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  De dorpse medicijnman had meer macht dan het naburig ontwikkeld democratisch plaatsje. Op welke plaats staan wij in het wereldgebeuren?

  Like

 7. Thoth zegt:

  Yep, het zijn alleen maar trekpoppen waar ze op stemmen. Politici uit de vorige eeuw zoals de VVD, PvdA, D’66, GL, het CDA, etc., te samen met de media zoals het NPO. Ik hoop het dat ze één keer volgend jaar (2017) de schellen van hun ogen vallen waarop ze stemmen, zo niet, dan ben ik vertrokken wanneer ik 65 wordt.

  Like

 8. Zelf geloof ik langzamerhand nergens meer in. De ene politieke partij is nog onbeschofter dan de andere. Ik geloof dat ik 17 maart a.s. maar gewoon thuis blijf.

  Like

 9. wauso zegt:

  De beste krant van Nederland die de beste schrijver van Nederland, Rob de Wijk, podia geeft, die moet je natuurlijk belonen voor hun goede en oprechte werk !
  Geen Beker, maar wel een Tweetie !

  Like

 10. Taljaard zegt:

  Vergeet Nederland.
  Wilders wordt geen MP.
  Maar Nederland is ook niet belangrijk.
  Frankrijk echter wel.
  En wanneer er in Frankrijk volgend jaar geen beslissende politieke omwenteling zal plaatsvinden is een Europese burgeroorlog op termijn onvermijdelijk. Deze burgeroorlog zal weliswaar ongetwijfeld door de autochtone Europese bevolking worden gewonnen, maar zij zal ook bloedig, wreed en rampzalig vernietigend zijn. Joegoslavie en Libanon zullen erbij verbleken.
  Na afloop zullen de meeste West Europese steden, inclusief de Nederlandse Randstad en het Duitse Ruhrgebied, in puin liggen en de Europese economie en infrastructuur eveneens. Ja, de islam zal dan uit Europa zijn verdreven; grondig zelfs. Maar dan wel ten koste van rivieren van bloed en tranen en onvoorstelbaar veel menselijk leed en miljoenen doden. Een overwinning van Le Pen in Frankrijk is de laatste kans voor toekomstige vrede in Europa en het vermijden van een dergelijke catastrofe.
  Wie deze historicus niet gelooft moet de ontwikkelingen over de komende 10 jaar maar afwachten.

  Liked by 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Taljaard: 16.08. uur. Ook ik ben van mening, dat de echte verandering moet komen van Frankrijk, Taljaard. Het zou een zegen zijn, als Marine Le Pen, daar de verkiezingen zou winnen.

   Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  En de voorzienigheid bracht ons dit als een donderslag bij heldere hemel !

  France’s Le Pen Vows To Hold Referendum On EU If Elected

  (Reuters) – France’s far-right National Front party leader, Marine Le Pen, vowed on Saturday to hold a referendum on whether France stays in or leaves the European Union if she wins the 2017 presidential election.

  http://www.breitbart.com/london/2016/09/03/frances-le-pen-vows-hold-referendum-eu-elected/

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Russian FM Lavrov: There are no prerequisites for new Cold War to erupt 01.09.2016

  Russian Foreign Minister Sergei Lavrov made a number of important statements during his meeting with students of the Moscow State Institute of Foreign Relations (known for the Russian initials as MGIMO). Lavrov spoke about Russia’s foreign policies, the state of affairs in Ukraine, the elections in the USA and many other issues.

  “We call our foreign policy course a multi-vectored one, given its development in all directions. We also call it an independent course, because Russia can not have a foreign political course other than an independent one,” Lavrov said speaking about Russia’s foreign policy priorities.

  http://www.pravdareport.com/russia/kremlin/01-09-2016/135493-russia_foreign_minister_lavrov-0/

  Niet het volk spreekt dat me gerust heeft gesteld.

  Like

 13. wauso zegt:

  Nu begrijp ik het niet meer. Die Niemoller schrijft een ongefundeerd artikel over mijn vriend Rob de Wijk. Ik ondersteun Rob van Harte. Ook op zijn Tweeter account en nu krijg ik een Block van Rob ! Ik mag noch iets lezen noch iets schrijven naar hem toe ! Dan moet ik toch iets faut gedaan hebben ! Of zou ik soms ook politieke instincten hebben en vouten niet zien/willen zien of onderkennen ?

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Hallo, Rob de Wijk is een foutlinxe. Een hoernalist, een inkthoer, een D66-lid dat te koop is om de boodschap van D66 uit te dragen. Iemand die aan objectiviteit geen enkele boodschap heeft.
  Denk hierbij ook aan het Oekrainereferendum, waar D66 belastinggeld gaf aan D66 en aan de Wijk om ons te overtuigen om voor het verdrag te stemmen.
  Trouw is niet de enige krant, die fout werd na de oorlog. Je moet hun rommel niet lezen.

  Like

 15. Visje zegt:

  Doe mij maar een populistische leider, iemand die er voor het volk is.
  http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/eigen-risico-2017-naar-500-euro
  naar-500-euro
  Want als het aan onze huidige politiek ligt, dan gaan we volgend jaar flink wat meer eigen bijdrage betalen, en waarom???

  tja dat laat zich met gemak raden.
  Maar is dit acceptabel, in ons land waar werkelijke armoede bestaat.

  niet voor mij,

  mvg Visje

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Visje: 22.46. uur, op 3/9. Die eigen bijdrage moet omhoog Visje, omdat “het beste kabinet sinds 1945”, – woorden van Pinokkio Rutte (VVD)- samen met de PvdA van mening is, dat WIJ dienen te betalen voor de massa-immigratie en de ivasie van moslims, uit HEEL Noord-Afrika. Zo simpel is dat.

   Liked by 1 persoon

 16. Visje zegt:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4369992/2016/09/03/Het-is-de-oude-garde-tegen-de-populisten.dhtml
  als men trouwens bovenstaande leest in de Trouw, dan valt het werkelijk op,
  hoe hilarisch men dingen kan zeggen zoals:

  “” Een soortgelijk verwijt viel al te vernemen uit de mond van Geert Wilders. Als hij de grootste wordt, dient hij min of meer automatisch de minister-president te worden. Zo niet, dan voorziet hij grote onvrede en verzet. Hij sprak al over een revolte.””

  Pardon! denk ik dan,

  -is dat niet minder dan logisch, dat als de meerderheid van het volk voor hem kiest, dat hij ook Minister.President gaat worden.

  Like

 17. C.A.Barstow zegt:

  De komende verkiezingen zijn een keerpunt in onze geschiedenis, blijven die verachtelijke, leugenachtige land en volksverraders in Den Haag op het pluche zitten? dan is het gedaan met onze cultuur, normen en waarden, met ons onderwijs, zorg, defensie en alles wat zij in Den Haag naar de verdommenis kunnen helpen en al geholpen hebben.
  Iedere Nederlander met het hart op de goede plaats weet op wie hij/zij moet stemmen om die ondergang te voorkomen.

  Like

 18. Jan zegt:

  Citaat: Landjepik? Het was de Russische bevolking van de Krim zelf die dit wilde.

  Ik ken er ook een: Het was de Russische bevolking van Estland en Letland zelf, ruim 30%, dat aansluiting wilde bij Rusland en daarom annexeerde Rusland een deel van deze Baltische staat.
  Of: Het was de islamitische bevolking in Zuid-Frankrijk dat aansluiting wilde bij Marokko en daarom is het terecht dat Marseille nu deel uitmaakt van dit land.

  Ja Niemöller. Ik mag aannemen dat je een paar te veel op had toen je de kolder schreef over de Oekraïne. Je had ook kunnen schrijven: Als het de Russen niet in de Oekraïne bevalt donderen zij maar op, dat zeggen Amerikanen (Texanen, Californiërs en de andere zuidelijke staten ook tegen de Mexicanen die aansluiting willen bij Mexico).

  Niemöller gaat in zijn stuk over de kop en is iemand die als het hem zo uitkomt je een mes in de rug steekt.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Beste Jan, ik geloof dat u het schrijven van Niemöller niet juist gelezen hebt.
   Niemöller geeft commentaar op de column van Rob van Wijk in dagblad Trouw.
   Ik kom u al jaaaaaaren tegen met uw reacties waarmee ik het heel vaak eens ben, maar deze keer niet.
   Het moet even gezegd worden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s