Frankrijk: Als Marine Le Pen president wordt, komt er dan een “Frexit”-referendum?

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

De cheffin van het Front National, Marine Le Pen, heeft in een verkiezingstoespraak toegezegd in geval van een overwinning bij de aanstaande presidentsverkiezingen een referendum te houden over het EU-lidmaatschap van Frankrijk, aldus het persbureau AFP vandaag.

nieuws spoetnik

“De Britten hebben over hun lot beslist, en verlaten de EU. Ze hebben hun onafhankelijke keuze gemaakt. Ik zal eveneens een referendum over het lidmaatschap van Frankrijk in de EU houden, omdat het volk er recht op heeft zijn mening kenbaar te maken”, zei Marine Le Pen tijdens een ontmoeting met aanhangers.

Daarvoor had Le Pen de beslissing van de Britten een “overwinning van de vrijheid” genoemd en ertoe opgeroepen ook zo´n referendum in Frankrijk en andere EU-landen te houden.

In Frankrijk wordt in het voorjaar van 2017 een nieuwe president gekozen.

Bij het referendum over het verblijf in de EU in Groot-Brittannië had op 23 juni 51,9% van de kiezers voor een EU-uittreding gestemd. Het opkomstpercentage bedroeg meer dan 72%. Cameron´s opvolgster Theresa May heeft nu de taak om het uittredingsproces en onderhandelingen met Brussel te starten.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Frankrijk, Front National, gezond realisme, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Frankrijk: Als Marine Le Pen president wordt, komt er dan een “Frexit”-referendum?

 1. leefbarbaar zegt:

  Ik denk dat een Frexit er niet komt.
  Frankrijk krijgt geld van het Vierde Rijk, wij niet.
  Frankrijk heeft veel te zeggen in Brussel, wij niet.
  Frankrijk heeft geen boodschap aan EU-regels, wij wel.
  Er zal beslist strijd komen tussen la France het Vierde Rijk over het verwijderen van moslims, maar ze zullen er niet gauw uitstappen. Zeker ook niet omdat dan Merkel alleen overblijft als Fuhrer van het Vierde Rijk en dat verhaal kennen ze al.

  Like

  • Angie1968 zegt:

   Merkel blijft niet over, want die wordt volgend jaar weggestemd. Bovendien zit Duitsland ook aan het eind van zijn incasseringsvermogen, met al die aanslagen en nog meer ‘Wir schaffen dass’. Het broeit overal in Europa, en ik voorspel dat dit niet zonder bloedvergieten tot uitbarsting komt…

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Wat hoop ik dat Marine Le Pen, President van Frankrijk wordt.

  Like

 3. Maarten zegt:

  Yes, laat het maar gebeuren! Ga door Marine.

  Like

 4. Marine Le Pen veel geluk gewenst.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Is een referendum dan nog nodig Marine, jij bent immers de baas dan. Zeg gewoon: Frankrijk stapt eruit.

  Like

 6. john zegt:

  Die cirkel moet dtringend doorbroken worden. Alleen het FN e.a. rechtse partijen in de eu zijn daartoe in staat. Het is onbegrijpelijk dat er nog één stem naar een andere partij gaat. Het is pure zelfmoord . Zij die geen zelfmoord pleegden zullen gevlucht zijn. Let vooral goed op uzelf Marine en Marion en alle anderen die bij hun “eigen volk” blijven.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Geen land vanaf nu hoeft uit de EU te stappen. De EU zal uit zichzelf uit elkaar spatten. De inzakkende economie zal daar voor zorgen, de geflopte Euro en last but not least de immigratie crisis en de erbij horende jihad aanslagen die ze over zich hebben afgeroepen. In Brussel hebben ze hun hand overspeelt en ze weten het. Allen willen ze in ongeloof het afbraak proces zolang mogelijk uitstellen via gigantische opkoop van staatsschulden door de ECB die zich nooit zullen terug betalen en het ongelimmiteerd laten draaien van de geldpersen. Als het economisch systeem klapt is dat de genade klap voor de EU en is elk land op zichzelf aangewezen. Dit zal geen geleidelijk proces zijn, het zal komen zoals ooit op een ochtend de Enola Gay boven Hiroshima verscheen. De instorting van de EU zal Europa economisch op de grondvesten doen schudden. Het zullen de populistische partijen zijn die de ondankbare taak krijgen de komende 20 jaar het puin te ruimen van 60 jaar progressief beleid. Als de EU uit elkaar klapt is het niet onmogelijk dat België als land eveneens uit elkaar gaat vallen. De huidige koning is niet bepaald de geschikte persoon het land bij elkaar te houden. Het produktieve en rijke Vlaanderen wil niet in deze chaos het verpauperde Wallonië nog langer op sleeptouw hebben. Tevens moet je ook niet vergeten dat bij een uit elkaar spatten van de EU België nog eens extra geraakt zal worden door het wegvallen van Brussel als administratief centrum van de EU.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds: 22.54. uur, op 3/9. De “zeepbel”, gaat inderdaad “klappen”, meneer Velraeds. Iedereen met gezond verstand, kan weten; dat het ongelimiteerd “drukken van geld”, een hyperinflatie betekent. Maar “de linkse kerk”, en de RODEN van de Eussr, zal het “worst”, zijn. Ze maken ONS liever kapot, dan “de handdoek in de ring”, te gooien.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s