Koerdendemonstratie in Keulen: Terreursympathisanten demonstreren tegen Erdoğan

Screenshot_12

Demonstranten met PKK-vlag.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Duizenden Koerden, ondersteund door “Die Linke” in Duitsland, demonstreren vandaag in Keulen tegen de Turkse president. Onder de organisatoren: een PKK-organisatie.

Contra magazine

Hoewel de separatistische Koerdenpartij PKK als terreurorganisatie wordt gekwalificeerd, mag de Koerdische Nav-Dem, die geldt als koepelorganisatie van PKK-groeperingen, in Keulen een demonstratie tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan mede organiseren. Duitsland legitimeert daarmee activiteiten van de verboden Koerdische groepering op eigen staatsgebied. Wil men in de toekomst misschien ook nog demonstraties van het Al-Nusra-Front of van ISIS accepteren?

Het demonstratieterrein op de rechter Rijnoever in het stadsdeel Deutz van Keulen wordt gecontroleerd door in totaal ongeveer 1.100 politieagenten, die, betaald door de belastingbetaler, voor de veiligheid op de demonstratie moeten zorgen. Men vreest namelijk botsingen met Turken, die uit het nationalistische en pro-Erdoğan kamp komen. Waarbij je je moet afvragen wat deze mensen in Duitsland doen als ze hier zozeer de  nationalist uithangen. Daarvoor zou Turkije veel beter geschikt zijn.

De Koerdendemonstratie wordt o.a. ook ondersteund door de partij “Die Linke”, waarvan de voorzitter, Bernd Riexinger, als spreker tijdens de manifestatie optreedt. “Die Linke” stelt zich blijkbaar rechtstreeks op aan de kant van de terreurorganisatie PKK, die van haar kant in haar “strijd om een onafhankelijk Koerdistan” zelfs niet terugdeinst voor moordaanslagen op leden van haar eigen volk als het er om gaat haar doel te verwezenlijken.

Je kunt wel degelijk tegen de politiek van de Turkse president zijn en hiertegen demonstreren, maar om de PKK een podium te geven en haar ook nog politiek te ondersteunen, gaat duidelijk te ver.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Koerden, Marxisme, socialisme, Terrorisme, Turken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Koerdendemonstratie in Keulen: Terreursympathisanten demonstreren tegen Erdoğan

 1. joopklepzeiker zegt:

  Maar is de PKK nu niet onder druk van Turkey tot terroristische organisatie benoemt ?

  Like

 2. Hendrik zegt:

  boycot alles wat uit Turkije komt!

  Like

 3. Laten ze dat in Turkije doen !

  Like

 4. Thom zegt:

  Het is de vraag wie de grootste terrorist is: Erdogan of de PKK? Het is wel sterk dat ISIS zoveel aanslagen op Koerden pleegt en dat Erdogan daar zelf voordeel van heeft.
  Er was een vredesverdrag met de PKK maar toen Erdogan geen meerderheid had in het parlement heeft hij opzettelijk oorlog met de Koerden gezocht. Dit is het gevolg.
  De PKK zijn wellicht terroristen maar zeker niet meer dan chantagepleger Erdogan.

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  Inderdaad is de PKK onder druk van Turkije ooit als terroristische organisatie bestempeld. Maar de beweging is ontstaan als verzetsgroep tegen de mishandelingen van de Koerden door de Turken.

  In dictatoriaal geregeerde landen is iedere kritiek op het bestaande regime al een terroristische daad.

  Like

 6. D. G. Neree zegt:

  Maar terroristische groepering of niet (afhankelijk van aan welke kant je staat): Het is zorgwekkend, dat een buitenlandse kwestie hier in Europa op straat en elders wordt uitgevochten. Blijkbaar voelen ook de Koerden in NL zich allesbehalve Nederlander

  Like

 7. Jan zegt:

  De Vijfde Colonne van Duitsland

  Bestaat Duitsland nog wel en wie heeft het daar %^^%#%^^%&^*O voor het zeggen? Dat shitvolk van geitenneukers of de Duitsers?

  Wat zou een bom in dat gebouw mooi zijn geweest, maar dat heeft dacht ik iets met fobie te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s