Een succes voor de democratie

Screenshot_33

(Door: Dieter Stein – Vertaling: E.J. Bron)

Het resultaat van de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern is een knallende draai om de oren voor de politiek van bondskanselier Angela Merkel. Exact een jaar na de ongecontroleerde opening van de grenzen en het “Wir schaffen das”-mantra van Angela Merkel werd de beslissing van de kiezers in het noordoosten duidelijk door één landelijke politieke kwestie bepaald: de asielpolitiek en de massale toestroom van illegale immigranten naar Duitsland.

Junge Freiheit

Volgens de prognoses valt de CDU met 19% van de stemmen terug naar de derde plaats met en behaalde hiermee een van haar historisch slechtste verkiezingsresultaten. De partij werd gedeclasseerd door de AfD, die vanuit het niets met ruim 21% van de stemmen als tweede grootste partij in het parlement van de deelstaat zal komen. Toegerust met de ambtsbonus van de in de bevolking gerespecteerde minister-president Erwin Sellering, hield de SPD stand met ruim 30%, verliest echter toch 5%.

Grotere verkiezingsopkomst: Burgers hebben het gevoel over alternatieven te stemmen

Opmerkelijk is de grotere verkiezingsopkomst in vergelijking met 2011 met tien procent van 51% naar 61%. Na een jarenlange constante dalende deelname zijn er nu duidelijk meer burgers naar het stembureau gegaan. De reden: blijkbaar heeft de deelname van de AfD er wezenlijk toe bijgedragen dat burgers voor het eerst weer het gevoel hadden op echte politieke alternatieven te kunnen stemmen.

Het succes van de AfD is een succes voor de democratie. Of het nu gaat om de euro-crisis, de asielchaos, de nationale soevereiniteit of directe medezeggenschap van burgers – eindelijk kan niet alleen in achterkamertjes of op de sociale netwerken, maar op een voor politieke beslissingen en wilsvorming in een republiek voorziene plek, namelijk het parlement, opnieuw echt gediscussieerd worden, heeft men niet meer te maken met een absurde alle partijen coalitie.

Aan de gouvernante-achtige betutteling van de burgers komt een einde

Met deze verkiezingsuitslag gaat de zegetocht van de AfD door. Des te opmerkelijker, omdat de partij te maken had met enorme discriminatie en gewelddadige aanvallen van de kant van linkse extremisten. Bij de verkiezingen voor het deelstaatparlement van Berlijn over twee weken zal de pas drie jaar geleden opgerichte jonge partij zoals het er nu naar uitziet zitting nemen in het tiende deelstaatparlement.

De gevestigde partijen, maar ook de journalisten in de vooraanstaande media van het land, moeten zich erbij neerleggen dat Duitsland de al lang noodzakelijke normalisatie van zijn politieke landschap meemaakt. De gouvernante-achtige betutteling van de burgers door een politieke klasse komt ten einde. We maken een verheugende repolitisering van de samenleving, de emancipatie van een tot nu toe links-liberaal beheerste openbare mening. En dat is goed!

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Dieter Stein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

22 reacties op Een succes voor de democratie

 1. Jean zegt:

  Nu nog in Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, G.B. enz. en dan die lafaards die de troep hebben binnen gehaald op het schavot zodat ze hun verdiende straf nooit kunnen ontlopen, uiteraard elke betaling of pensioen stopzetten aan die lafaards.

  Liked by 1 persoon

 2. Wachteres zegt:

  Wij moeten ook nog stemmen!

  Ik vind het zo ,’zielug’ voor Angela, ik denk dat ik maar op haar ga stemmen. 😉

  Like

 3. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3773361/Merkel-smashed-home-state-polls-far-Right-year-let-hundreds-thousands-migrants-Germany.html

  Angela Merkel is smashed in her home state polls by the far-Right a year after she let hundreds of thousands of migrants into Germany

  Polls in Mecklenburg Western-Pomerania show Merkel slump to second
  Merkel’s party tied in region with hard-right group Alternative for Germany
  Her support has suffered as a result of her open door immigration policy
  Immigration is a big concern in Germany after recent terror attacks

  Like

 4. Vederso zegt:

  Ik heb de reacties op PI gelezen en die zijn sterk verdeeld. Sommigen vermoeden verkiezingsfraude en zien het einde van Duitsland nabij. Anderen zijn heel blij met dit resultaat van nul op meer dan 20 %. en de Groenen hebben de kiesdrempel niet gehaald.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  https://www.rt.com/news/358228-afd-germany-state-elections/

  Right-wing AfD beats Merkel party in regional elections – exit polls

  Like

 6. Yves sergeant zegt:

  21% is nog 25 te weinig om een omwenteling te veroorzakenn jammer maar zo is her

  Like

 7. 4sjun zegt:

  Zowel CDU als SPD hebben verloren bij de verkiezingen in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Alternative für Deutschland https://www.alternativefuer.de dat onder andere staat voor minder immigratie, minder Brussel, meer veiligheid op straat, steviger aanpak van wie zich misdragen en betere grensbewaking kwam volgens de exitpolls als grootste winnaar uit de bus en wordt daarmee de tweede partij in de Duitse deelstaat voor het CDU en achter de SPD.

  De uitslag geeft helder aan hoe over het huidige beleid van kanselier Merkel gedacht wordt dat eerst en vooral ten koste van oorspronkelijke Duitsers gaat en de bestaande solidariteit te ver overvraagt. Aangezien de opkomst bij deze deelstaatverkiezingen hoger was dan bij de vorige lijkt het de AFD gelukt om mensen te mobiliseren die zich voorheen niet voldoende politiek vertegenwoordigd wisten om te gaan stemmen.

  Ik verwacht dat het een politieke trend aangeeft die over verschillende Europese landen is gekomen nu de mensen niet langer via de massamedia voorgelogen kunnen blijven worden en zij zich breder oriënteren om terdege op de hoogte te komen van wat er in de eigen maatschappij speelt en waar de kosten en baten geparkeerd worden.

  Lees ook wat zorgvuldig buiten de Nederlandse massamedia is gehouden:
  https://www.alternativefuer.de/afd-bundesvorstand-serie-von-anschlaegen-gegen-afd-mitglieder-ist-eine-schande-fuer-deutschland/
  https://www.alternativefuer.de/petry-die-saat-der-verteufelung-der-afd-geht-auf/

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Na een paar dagen weggeweest ben ik er weer en kees megteen het mooie bericht.
  Bij de pelingen van Meck. Vorp. stond de Cdu op 21 en de Afd op 19%.
  Ik hoopte dat het andersom zou zijn omdat naar mijn mening dat een immense klap voor Merkel, het is haar buurt, zou betekenen.
  EN mijn wens en natuurlijk die van vele anderen is uitgekomen.
  Aangezien ik agnost ben vraag ik me af wie die wens vervuld heeft.

  Like

 9. wauso zegt:

  Totaal onzin artikel. Goed voor de ‘Rechtse Gutmensch’ ! 61% x 20% = 13%.
  Van de totale bevolking (MeckPom) vindt 87% de situatie dus o.k. !
  Slaap maar lekker verder met die paar procenten.
  Er moeten gewoon 10.000den doden vallen onder burgers.
  De Politie moet als Groot Wild worden afgeschoten.
  Let wel dit gaat gebeuren over 5 tot 10 jaar.
  En wie zal die komende veranderingen dan implementeren.
  Nou voor aller eerst zullen we militair geholpen worden door Rusland, China, Oost Europa.
  En dan komen (gelooft U mij maar) de Rutte, Buma en Samsom types weer naar voren om te zeggen hoe het moet. Een beetje Polderen met als uitkomst Vlees noch Vis !
  U kunt van mij aannemen, dat Wildersachtige types weer uitgeloten worden na enige tijd !
  Er moet dus iets op gevonden worden om het Westerse AchterlijkheidsGen uit te roeien !

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Een sterk signaal, meer is het niet.

  Hier stemmen we PVV. Met het gevolg dat alle andere partijen een duivels verbond smeden om de PVV overal buiten te houden om te zorgen dat de PVV niets bereikt.
  U krijgt dan weer 4, 5 jaar smerige propaganda tegen de AFD, zonder dat er iets verbetert.
  Politici gaan niet weg vanwege virtuele klappen in hun gezicht, kijk maar naar Samsom en Rutte.
  Politici rotten pas op wanneer de media onafhankelijk zijn en de massa het echte verhaal voorschotelt. Een democratie kan niet zonder onafhankelijke media.

  Liked by 2 people

  • joopklepzeiker zegt:

   onafhankelijke media, is dat er eigenlijk ooit geweest ?

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @leefbarbaar: 09.16. uur. Inderdaad een sterk signaal. Maar de gevestigde kliek, van socialisten, sociaaldemocraten, liberalen, links-liberalen, en christendemocraten, zouden nog veel meer moeten verliezen. En de hele (s)linkse leugenpers zou het onderspit dienen te delven. Dán, ja dan, zou er nog hoop kunnen zijn.

   Like

 11. edwin vissers zegt:

  wauso snapt het ,einde europa

  Like

 12. Wat een janksmoel, heeft ze ook iets om over na te denken.

  Like

 13. peter zegt:

  De media in Duitsland is nog erger dan de staatsomroep hier, en dat kan bijna niet ,goed te weten voor die politieke klunzen, is dat als ze dit doorzetten zo ze het in gang hebben gezet het binnen no-time met ze afgelopen is ,de mensen zijn wakker geschud en durven er steeds vaker voor uit te komen dat ze op een partij als de AFD stemmen , Populist werd en wordt weggezet door de media als een besmette ziekte, maar er komt een tijd aan dat iedereen er ronduit voor uit komt ,en posters aan de ramen hangt , want er is iets goed mis in de politiek . We kotsen van mensen die als “bestuurder of Manager “komen vertellen wat we moeten doen , en die regeltjes veranderen ,wat nergens op slaat ,en dat door lui ,die na een regeer periode nooit meer ergens aan de bak komen ,omdat ze zelf naast delegeren , helemaal niks kunnen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s