Farmaceuten betalen miljoenen aan artsen

Screenshot_11

(Door: Tom KrelingEllen de VisserRemy Koens)

Vooral reumatologen, longartsen en internisten profiteren

Farmaceuten betalen medisch specialisten van bepaalde disciplines miljoenen voor advieswerk, spreekbeurten en onkostenvergoedingen bij congresbezoek. De industrie richt zich nadrukkelijk op een klein aantal beroepsgroepen: zo ontving ruim 40% van de reumatologen vorig jaar geld, net als een derde van de longartsen en internisten en een kwart van alle cardiologen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. De krant analyseerde de betalingen aan ruim 13 duizend medisch specialisten (ruim de helft van alle specialisten) in zestien vakgebieden. Artsenorganisatie KNMG beweerde eerder dat slechts een paar procent van alle artsen bijverdient. Dat gemiddelde verhult dat betalingen zich ophopen in een aantal beroepsgroepen.

Lees verder>>>
(h/t J.B.)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Graaien, Hypocrisie, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Farmaceuten betalen miljoenen aan artsen

 1. Specialisten hebben altijd grof geld verdient. Is gewoon bekend, vooral cardiologen. Op de CCU
  patiënt pijn op de borst ECG, pilletje, weer ECG. In de jaren 80, kostte een ECG 75 gulden per keer. Wat dacht je dan van de medicijnen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Als ik hier in Fr weer eens een foto/Mri/ of een-of-ander onderzoek heb ondergaan, bekijk ik de kosten [vergelijk ze ] ervan met die van NL.
   Die in NL zijn meestal 3 keer zo duur dan hier in Fr.
   Toch gebruiken ze hier echt geen afgedankte apparatuur Anno jaren 30.
   Op Telegraaf:”Huisarts mist hartafwijkingen” artikel over Huisartsen in NL.
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/26534003/__Huisarts_mist_hartafwijkingen__.html

   Als je dan die reacties leest van de reageerders, dan ben ik blij de “zorg” hier mee-te-maken…..

   Like

   • BertG. zegt:

    Die reacties onder dat artikel uit de telegraaf komen compeet overeen met mijn eigen ervaringen.
    Ik heb ook zo’n huisarts die steeds dezelfde vragen stelt, wat denkt u zelf dat het is, en wilt u dat ik u help of niet, en wat wilt u dat ik voor u doe.
    Blijkbaar wordt het ze school zo geleerd.
    Ik vraag mezelf dan ook altijd af waarom ik er nou langs geweest ben.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ik heb ervaren dat de kosten voor gezondheidszorg in België:
    héél véél goedkoper zijn als in NL.
    Je moet voorzichtig zijn om dat aan Nederlandse kennissen, vrienden of familie te vertellen want dat horen ze niet graag…

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ja heel vreemd. De mensen in NL willen graag horen dat ,t daar allemaal het beste [ ter wereld ] is.
    Ook de politici hebben dat graag.
    In de 15 jaren ik hier woon heb ik meer doktoren, ziekenhuizen etc,etc, meegemaakt dan in de voorafgaande 55jaren in NL.
    Ook vrijwel geen wachttijden.
    Geen eigen risico hier, geen betalingen voor medicijnen, geen eigen bijdrage etc.
    Ik vind aan de andere kant wel enige verspilling. Dure dingen die je ,n keer nodig hebt, krijg je ook zonder kosten.

    Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Dus aan medicijnen / zieken wordt zoveel verdiend dat het mogelijk is om premies te geven aan artsen, die de medicijnen voorschrijven.
  We zijn een derde wereld land. Corrupt. Met een minister die op de loonlijst staat van de farmaceutische industrie, een regering, die daar geen enkel probleem mee heeft en een tweede kamer, die niet controleert.
  Wel raar dat de foute Volkskrant dit nieuws brengt. Hun eigen PvdA houdt minister Schippers in het zadel. Zouden ze dat niet weten op de redactie?

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Uiteraard hebben ze alle neveninkomsten zorgvuldig opgegeven aan de Belastingdienst.
  Want ze weten hoe het hoort.
  Toch mooi, die extraatjes. Daar kunnen ze prachtig hun wat karige salaris mee opkrikken!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Ik als zie in wat voor meest exclusieve Porsche mijn apotheker zich verplaatst, verbaasd mij niets meer.
  Artsen en specialisten zijn hier de meest beschermende beroepen dan waar dan ook.
  150.000 – 200.000 euro per jaar is hier geen uitzondering.
  Ons kent ons, en daar gaat nooit opgelost worden ook.
  Van de week stond er nog ergens een artikel over, dat ze hier het best betaald worden van de hele wereld.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Eerlijk gezegd vind ik deze onderzoeken om de zogenaamde medicijnen “maffia’ bloot te leggen allemaal kul.
  Er worden in alle bedrijfstakken afspraken gemaakt maar door de rooien worden degenen die geld verdienen altijd afgeschilderd als slecht en die moeten natuurlijk aangepakt worden. Dit is ook typisch zo’n “zie je wel” onderzoek. Verreweg de meeste aantijgingen komen uit de afgunst koker.
  Maar goed er zal hier en daar best een miljoen of misschien zelfs een miljard aan de strijkstok blijven hangen. Er gaat per slot van rekening zo’n slordige 100 miljard in om.
  Maar de Volkskrant rept natuurlijk met geen woord over zaken die ons land werkelijk miljarden kosten. De Volkskrant (de meest linkse kutkrant van ons land) heeft het nooit over de miljarden kostende asielindustrie. Verbazingwekkend genoeg komt de Volkskrant niet zelden met mooie berichten dat het aantal migranten dat werk vindt dat werk krijgt is toegenomen en dat de integratie steeds beter gaat. Hoogopgeleide asielzoekers u kent het wel.
  De Volkskrant zou eens de ballen moeten hebben om te onderzoeken hoeveel ons de asielindustrie nou werkelijk kost. De PVV heeft het enige jaren geleden gedaan en kwam uit op 7,3 miljard per jaar. Gezien de asielkosten vorig jaar enkel voor de nieuwe instroom zonder de kosten voor maatschappelijke ellende al 850 miljoen waren kunnen we rustig stellen dat dit minimaal 10 miljard per jaar zal zijn. En dát is pas een probleem. Niet die paar knaken die de specialisten bijverdienen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Apothekers hebben ook altijd flink bij gescharreld. Kregen forse bonussen, snoepreisjes, enz. aangeboden. Juist zij maakte daar gebruik van door de keuze van medicijnen van welke fabrikant.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Geachte Bart Klink,
  Mijn naam is Siegfried Bok. Ik ben nu 69 en was lang geleden arts/specialist en op zoek naar de oorzaak van ons progressief ziek worden in plaats van met wapens die gelijk zijn aan die waarmee wij elkaar vermoorden [ het mutilerend mes of geweer, biologische en chemische wapens en kernenergie].
  Ik studeerde biologie, evolutieleer naast mijn werk als kanker-researcher.
  Een beknopte CV vindt U op mijn website http://www.wetenschap-eindtijd.com.
  In 1981 hield ik een lezing op een wereldcongres met als titel “Cancer, it’s like economy”.
  Toen was het mijn angst van zien en dit pakte wel heel bijzonder uit: ik werd Staatvijand en kreeg een wereldwijd publicatieverbod voor journalisten en kon de medische wereld vaarwel zeggen.
  Maar ik wist zeker dat ik gelijk had en dus was dit reden om vanaf die tijd mij volledig te wijden aan iets wat ik bij toeval was tegengkomen, nadat ik met de acupunctuurleer in aanraking kwam.
  In geval van kanker spreekt men daar van een omkeringscyclus [ cellen die dedifferentieren )
  Maar dit was onderdeel van een grotere doctrine die luidde “Alle cycli in het Al wat Is zijn elkaars gelijke en alles gebeurt tezelfdertijd”.
  Die vervolgstudie – zal ik maar zeggen – kon ik zo’n jaar of 5 geleden afronden en wist toen met zekerheid dat wij aan de vooravond stonden van “het afscheid van het tranendal des levens” en/of de voorzegde apocalyps, die Bijbels werd beschreven als zijnde een oorlog tussen Osst en West.
  Ik mag dan atheistisch zijn opgevoed, maar al studeren in de cyclische processen die sterretijden heten vond ik iets heel bijzonders: het tekent het va en viens van culturen, die allemaal na een fase van grote rijkdom en armoede [kanker dus] na een oorlog zichZelf vernietigden.
  De kanker in de economische wereld is momenteel aan zijn terminale fase begonnen, we hebben een explosie van kaner en een mensenplaag als zijnde een kanker voor de natuur.
  Dit sloot ook weer nadeloos aan bij de Maya-voorspellingen , wetende dat dit de overgang was van het Vissen- naar het Waterman-tijdperk.
  De zin van het leven is niets meer dan de groei naar gelijkheid van iets wat ik al in mijn medische studie te weten kwam als een verschil van levensduur tussen vrouw en man die ongeveer 10% en/of 1 baktun verschillen. dat is ook dat wij momenteel 13 maanmaanden in een jaar hebben.
  En die groei is essentieel voor het samenvallen met wat Hawking ooit beschreef als het samenvallen van de Big Bang en Big Crunch.
  Dit zal niet direct gebeuren, maar kijkend naar de namen van de sterretijden is de volgende sterretijd Steenbok en dan is de aarde weer woest en ledig.
  En gelijk bij de baring [ Bijbels Openbaring ] zal het hoofd en/of de mens als sluitstuk van de evolutie eerst geboren worden in het “Genesis” verhaal.
  Over de introductie van het geloof – een hoop doet leven pil – had ik recentelijk een interview, hetwelk op een blogje via de website te vinden is.
  Dit is in nuthshell mhet verhaal wat naar ik hoop via Uw internetsite misschien meer discussie kan opleveren.
  Bij voorbaat dank ik U voor het lezen van deze mail.
  In afwachting…

  Siegfried Bok
  Hoort zeg het voort.
  I http://www.deatheist.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=527:siegfried-
  bok&catid=4:reacties&Itemid=5
  http://wetenschapeindtijd.blogspot.nl/
  I rest my case.
  Tussen 6 planken, en aju paraplu!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s