Thomas de Maizière: Merkel niet verantwoordelijk voor opkomst van de AfD

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU, foto), heeft tegelijkertijd gelijk en ongelijk. Merkel is niet alleen verantwoordelijk voor de opkomst van de AfD, want achter haar staan de CDU en de coalitiepartner SPD. Het is echter een belastering van de burgers om hen achtergebleven te noemen, omdat zij tegen globalisering zijn.

Contra magazine

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, heeft een verband tussen de vluchtelingenpolitiek van bondskanselier Angela Merkel en de opkomst van de AfD afgewezen. “Dat beschouw ik als onjuist”, zei de CDU-politicus tegen de “Welt am Sonntag”. “De vluchtelingencrisis was er niet de oorzaak van dat ook hier de ´rechtspopulisten´ de wind in de zeilen hebben gekregen.”

Daar zouden minder individuele politieke beslissingen achter zitten, maar het onbehagen van veel mensen met de globalisering en de moderne tijd. “We beleven in heel Europa de opkomst van ´rechts-populistische´ partijen. Duitsland vormde lange tijd de uitzondering”, zei de Maizière.

De minister van Binnenlandse Zaken ziet bovendien geen verbinding tussen het succes van de AfD en de moderniseringskoers van de CDU. “Bij enkele krachten van de AfD zie ik een heimwee naar een zogenaamde wereld waarin alles in orde was van de West-Duitse Bondsrepubliek, die echter nooit zo heeft bestaan”, zei de Maizière. “En scepsis tegenover de westerse binding, tegenover de EU en een speciale nabijheid tot Poetin was nooit politiek van de CDU!”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Thomas de Maizière: Merkel niet verantwoordelijk voor opkomst van de AfD

 1. hslot4 zegt:

  Nou dat is net zo iets al zeggen Hitler was niet verantwoordelijk voor de tweede wereldoorlog .
  (Echte raket wetenschap )

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Wat een “lulhannes”, is deze vent toch. De hele CDU, is volledig overgegaan naar de linkse kerk. En deze man laat dat duidelijk zien. Een schijnheilige, en huichelachtige partij is het geworden. En als de CSU ballen heeft- denk aan Seehofer- dan trekken ze de stekker uit deze heilloze coalitie van CDU/CSU en Spd.

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  Tegen de Maziere zou ik willen zeggen: “Je bent aardig op weg naar de juiste interpretatie van je eigen falen, en je totale gebrek aan zelfreflectie, maar het is nog steeds VEEEL te weinig”. De opkomst van rechts-populistisch ( de term alleen al is zwakzinnig, kortzichtig en stigmatiserend) heeft NIETS te maken met de domheid vh volk, maar heeft ALLES te maken met een natuurlijk verlangen naar vrede, veiligheid, vooruitgang en een eigen identiteit van dat volk. Als een staat dat alles niet meer kan of wil verschaffen, dienen de leiders van die staat vervangen te worden door betere leiders. Ze dienen dan namelijk niet meer het belang vh volk, en zijn derhalve tot volksvijand te verklaren.

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Weer een bewijs hoe wereldvreemd die lui zijn. Ze zullen het weten!

  Like

 5. fleckie zegt:

  Neen? Maar wel een reactie op haar ‘wir schaffen das’, door het antwoord van de enorme binnendringing van ANDERS–GEAARDEN!, die met opzet reageren .[als een pijl op een boog].

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Maizière ??
  Ze bedoelen ,,Misere ”!
  En de Aarde is een schijf !

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  CDU-ratten lijken wel heul veul op de VVD-ratten, beide zijn de grootste leugenclubs sinds WW2 en zijn druk bezig om WW3 te veroorzaken en beide zijn van de slechtste cabinetten OOIT.

  Like

 8. 4sjun zegt:

  Lothar heeft gelijk dat Merkel niet alleen verantwoordelijk is. Mede verantwoordelijk zijn angehauchte media en ronduit sociaaldemocratische politiek van nauwelijks gecontroleerde instroom die de aanwezige solidariteit steeds verder blijven overvragen. Maar ook de Duitse belastingbetalers en de Duitse kinderen van de cumulerende rekeningen in de achterstandswijken zijn er een keer klaar mee. Dus biedt een democratische samenleving hen de mogelijkheid het eigen politieke mandaat anders en beter te verdelen. Falende en van burgers losgezongen bestuurders kunnen naar huis gestuurd worden door hen politiek mandaat te onthouden. Politiek gaat weer ergens over en de Duitse CDU en SPD zullen dat behoorlijk gaan merken.

  Like

 9. Sabeltant zegt:

  De naïviteit van dit heerschap is bijna aandoenlijk als het niet zo fucking treurig zou zijn!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dit is geen naïviteit maar ’n weloverwogen leugen!

   Wegkijken van de islamisering, gedogen, eigen volk discrimineren en liegen, dat zijn de belangrijkste gedragsregels voor alle gevestigde politici,
   Deze gedragsregels zijn wel degelijk geïnstrueerd aan de regeringen van de Europese landen door de EU en de CIA.

   Like

 10. Sjaak zegt:

  De einige direktstream overdrag die geloofwaardig is !

  Like

 11. Jean zegt:

  De mezerie heeft gelijk, het is niet de fout van mürkül maar van mürküls moeder, ze had nl. nooit dergelijke miskleun op de wereld mogen zetten.

  Like

 12. Sjaak zegt:

  AfD Direkt live stream !

  Like

 13. Harry zegt:

  Als Merkel verantwoordelijk is voor de AFD , dan is dat de enige goede daad die ze gedaan heeft .
  Als ze niet verantwoordelijk is voor de AFD , ook goed , dan blijft ze toch in ieder geval zwaar medeverantwoordelijk voor het verzieken van heel Europa .
  Het kreng zou in ieder geval tegen de muur gezet moeten worden .
  Doe maar tegen het laatste stukje muur van de DDR .
  Mooie symboliek , daar liggen haar roots .
  Dat vuile Stazi-zwijn .

  Liked by 1 persoon

 14. Mary zegt:

  Nu daar denken de Duitsers zelf heel anders over, het heeft alles met de door Merkel georganiseerde tsunami van barbaarse goudzoekers te maken. Eens heeft Merkel het aardig gedaan voor het Duitse volk, nu werkt ze in opdracht van Obama, EU, Soros, en de Duitsers rekenen af, worden ook de hele dag op de hoogte gehouden door populaire radio zender over het geweld van die barbaren in hun land, in tegenstelling tot die walgelijke linkse media hier.

  Like

 15. “We beleven in Heel Europa de opkomst van rechts-populistische partijen. Duitsland vormde lange tijd de uitzondering…”
  Ha ha! Klopt, de Maizière: Die Freiheit en aanvankelijk de AfD kenden niet zo’n opmars. Maar de AfD nu wèl en waaróm? Omdat de nieuwe partijleider een voorbeeld genomen heeft aan ónze Geert en de PVV!
  Take it or leave it, maar dat vlak je niet uit!

  Like

 16. Republikein zegt:

  Dat is toch zo, of niet, niet dan, en zo ja, waarom wel, eigenlijk, niettegenstaande omgekeerd onevenredig, en zoek voor de rest maar de hoeken in deze vicieuze cirkel, ik heb gezegd, ug!
  Effe een geintje,ff dus.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s