Waarom?

Screenshot_34

(Door: Lenie Meiman)

De vraag ‘waarom?’ is in veel situaties te gebruiken, onder andere ‘Waarom zijn de bananen krom?’ Daar bestaat geen antwoord op, tenminste ik ken het niet. Maar er zijn vragen waar we wel antwoord op kunnen krijgen en daar hebben we ook recht op. Waarom liegen overheidsfunctionarissen over het beleid dat ze uitvoeren? Waarom importeren we al tientallen jaren Mohammedanen, terwijl de meerderheid van de bevolking daar niet vrolijk van wordt? Verdedigen die overheidsfunctionarissen dat alleen maar om hun goed betaalde baan te behouden of geloven ze echt dat we dan vanzelf het multiculturele paradijs betreden?

Waarom laten we nog altijd de instroom van immigranten toe in ons land? Haast allemaal Mohammedanen en een groot gedeelte is nog eens crimineel ook. Waarom krijgen we leugens te horen over het aantal dat binnenkomt? Waarom wordt niet erkend dat de islam in Europa wil overheersen? Waarom hebben we toegelaten dat buitenlanders hier een politieke partij mogen oprichten? Niet te geloven, maar het is helaas waar. Het zijn geen Nederlanders – alleen op papier. Daar getuigen de Nederturken van in ons land. Vernielingen zijn aan de orde van de dag, en wie betaalt dat? – de belastingbetaler. Nederland heeft buitenlanders de mogelijkheid gegeven om hier hun vetes uit te vechten. Als het zo door gaat, worden we een vazalstaat van Turkije. Waarom sturen we de vechtersbazen niet terug naar het land van herkomst?

Hetzelfde geldt voor de criminelen die we ook niet terugsturen, ze worden niet eens bestraft als ze een misdaad hebben begaan. Integreren doen ze toch niet, eerder precies andersom: wij moeten ons aan hun cultuur aanpassen. Vrouwen en kinderen verkrachten is dan geen misdaad meer. Waarom laat de bevolking zich niet horen over de miljarden die de asielindustrie kost? Waarom betaalt het Koningshuis geen belasting? Hoe groot is het vermogen van deze met ons belastinggeld betaalde publieke figuren? Daardoor is onze gezondheidszorg niet meer te betalen en gaan de pensioenen omlaag. Subsidie voor bepaalde zaken wordt niet meer gegeven, want het geld gaat op aan de instroom van mensen die hier nooit kunnen en nooit willen wennen. Waarom kan Nederland zijn grenzen niet sluiten als andere landen het wel kunnen? Mevrouw Merkel moet zelf haar problemen maar oplossen die ze met haar ‘Wir schaffen das’ over Duitsland en daarmee over heel Europa heeft afgeroepen.

Waarom nog klagen als we dit allemaal maar laten gebeuren?

Door:
Lenie Meiman, 88 jaar
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

40 reacties op Waarom?

 1. Drs.P. zegt:

  En hier is je antwoord op WHY, wel graag lezen hoor:
  http://www.echtekrant.be/algemeen/21goals.pdf

  Like

 2. Cathja zegt:

  Duidelijke taal mevrouw Meiman, en volledig de waarheid. Nederland op zijn kop, en niet meer het Nederland uit onze kindertijd. Vreemde figuren in de straten maken dat we wantrouwig zijn. Mannen met een donker uiterlijk vertrouwen we niet, en alles wat stap voor stap van ons wordt afgenomen, ten gunste van die vreemdelingen, raakt ons.

  Nederland is veranderd. Vraag het ook eens aan de Nederlanders die zijn geëmigreerd, en soms na pas 10 jaar weer eens terugkomen. Ze schrikken zich een ongeluk!

  Jammer van ons eens zo prachtige land!

  Liked by 1 persoon

  • Harry zegt:

   Nou Cathja dat klopt Nederland is in een rap tempo veranderd. Verder ben ik zo’n emigrant,11 jaar geleden vertrokken, en wil al helemaal niet meer terug.

   Like

 3. Duurtje zegt:

  Tsja, wat kúnnen we doen ??

  Like

 4. Thom zegt:

  Mevrouw Meiman omdat Nederlanders nog dommer zijn dan dom, daarom. Ze kijken naar de t.v. zien daar charlatan Rutte vertellen dat Wilders iets vreselijks verteld heeft, hij wil zomaar minder mocromafia. Hij wil zomaar moskeeën sluiten, waar gepreekt wordt dat wij nog minder zijn dan varkens. En de goedgelovige Nederlander wordt 1000 euro beloofd als hij op Rutte stemt en daarna zegt Rutte 4 jaar later sorry en dan geloven ze hem nog ook en stemmen weer op hem. Daarom! Omdat Nederlanders blijven stemmen op lieden die als doel hebben ons de afgrond in te sturen.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  De “deugnieten” die een tijd geleden op Corsica de boel op stelten zetten en met geweld de Corsicanen van een stuk strand verjoegen [ met messen en o.a. een harpoen ] en bij de plaatselijke Politie bekend waren voor de vele kleine delicten gepleegd door hen, moeten op 15 September voor de Rechtbank verschijnen.
  Zij worden door advocaten bijgestaan die worden betaald door een Fonds uit……………..Qatar.!
  Dit maakte een vroegere directeur van de Franse geheime Dienst bekend
  http://www.tendanceouest.com/
  Maar WAAROM ? zouden mensen, islammers, uit een ver islamland kleine kruimeldieven willen helpen ?
  WAAROM ?
  Zou het kunnen zijn dat die magrebhienes ( Marocs ) ook iets met islam van doen hebben ??????????????

  Like

  • fleckie zegt:

   Die ‘soort’ valt elkaar …wel niet af, ook plegen ze geen ‘ONDEUGD’ tegen de EIGEN SOORT!, …..in vergelijking met de blanken, met hun afgezaagde”ja maar, ze zijn niet allemaal hetzelfde”,[dat zal wel eens op een ‘bepaalde’ dag blijken’.

   Like

 6. bob Fleumer zegt:

  Hoe is het mogelijk dat Mark Rutte een aantal uren zendtijd heeft en er in slaagt het woord Europese Unie niet te gebruiken? Het is een wonder van woordenbrij door een overigens intelligente man die de olifant in de kamer niet wenst te zien. Terwijl wij in oorlog zijn met de EU en ons land dreigt te worden opgevreten door Juncker in consorten.

  Like

  • fleckie zegt:

   Van te voren krijgt men een overzicht van het gesprek, en eventuele vragen toegestuurd: opdat men zich kan ‘prepareren’ [voorbereiden] hoe men zijn ‘riedeltje’ KAN brengen.!

   Like

  • Cathja zegt:

   Maar we weten nu wél dat hij geen homo is….! 😉

   Like

   • BertG. zegt:

    Tot op heden heeft hij de hele boel bij elkaar gelogen, waarom zou dat nu anders zijn.

    Like

   • Drs.P. zegt:

    Ik denk dat hij een soort van speciale gender is met tieten, een plasser en een vagina.
    Daardoor weet hij zelf niet zo goed meer wie hij eigenlijk is en is volledig de weg kwijt.

    Like

  • BertG. zegt:

   Wanneer is iemand bij jou een intelligente man?
   Als je geschiedenis gestudeerd hebt en bij een kroketten fabriek heb gewerkt en daarna je geld binnen sleept door de hele boel aan mekaar te liegen.
   Dan ben je niet meer dan een uitgekookte oplichter.
   Ik snap zo’n aanduiding nooit zo goed, kijk je tegen ‘m op of zo, vind je hij slimmer is dan jezelf bent.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Bert.

    Rutte is een intelligente man, dat valt niet te ontkennen.
    Hij heeft dankzei zijn intelligentie een ogenschijnlijk open, maar in feite uiterst dogmatische cq gewetenloze manier van redeneren gecreëerd, die hem in staat stelt
    praktisch overal mee weg te komen.
    Heel veel mensen trappen daar in.

    Wilders veegt de vloer met hem aan om dat Wilders niet afhankelijk is van Rutte.
    Toen Wilders zijn regering “gedoogde” heeft Wilders de stekker er uit getrokken.
    Zelfs toen toonde Wilders niet van hem afhankelijk te zijn.
    Dat heeft Rutte hem overigens NOOIT vergeven.
    Tijdens Zomeruur kwam hij er weer op terug.
    Wilders is de enige politicus die Rutte aan kan.

    Tsja, Rutte is best intelligent.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat noem ik boeren slimheid.

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik denk dat daar geen psychiater meer voor te vinden is, die hem nog iets duidelijk maken over waar hij nou mee bezig is.
    En zo iets loopt gewoon vrij rond, dat is nog het ergerste.
    Maar zo lopen er wel meer, vrij rond, zelf beloond, met hun verraad van een compleet volk, WIJ.

    Liked by 1 persoon

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Lenie is met haar 88 jaar nog goed bij haar hoofd. Ze draagt haar steentje bij op haar manier. Er zijn echter andere activiteiten nodig dan het schrijven van een stukje zoals zij voortreffelijk heeft gedaan.
  Er moet iemand uit het torentje gesleurd worden. Die slapjanus die alsmaar sorry loopt te zeggen in de hoop dat hij nog eens mag aanklungelen. In de 2e slaapkamer tegen Geert uitvallen dat hij normaal moet doen. Alsof het normaal is om al die dingen te doen en na te laten die funest zijn voor de bevolking. Er moeten nog veel meer van die gladjanussen aangepakt worden.
  Dat moeten mannen en vrouwen doen die nog geen 88 zijn en nu op hun dikke reet blijven zitten TV kijken. Kom, de straat op en doe wat.
  O ja, voor je naar buiten gaat eerst even doneren aan Stichting Vrienden van de PVV. Zorg dat je er bij hoort. Dat is net zo belangrijk als lid worden van een partij. Waar je aan betaalt, daar ga je voor. Of moeten we het laten gebeuren dat we straks een kabinet krijgen van Pechvogel. Boeman en Rutje. Met gedoogsteun van Van der Staaij. Ga je lekker voor nog eens 4 jaar lang open grenzen en nog meer moskeeën? 99% van de binnenkomers in de bijstand en de bejaardenhuizen dicht. Ga je lekker? Sloten met geld naar Brussel, pensioenen omlaag. Ga je lekker?
  Geert zei: Kom in verzet! Nou, waar blijven we dan?
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “In de 2e slaapkamer tegen Geert uitvallen dat hij normaal moet doen. ”

   Dit is hetzelfde soort verdraaiing van de feiten als waar de Staatsomroep zich schuldig aan maakt. Natuurlijk heeft Rutte tegen Wilders gezegd dat hij normaal moest doen. Maar dat was in reactie op de woorden van Geert Wilders: “Doe eens normaal, man.” En niet andersom. Dus om hier Rutte (overigens een lul met vingers) op aan te vallen, doet de realiteit geweld aan.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • ReaGluurder zegt:

   Het is allemaal nog niet erg genoeg. Voor de meeste NL’ers is het nog (wel) een ‘ver van m’n bed-gebeuren’. Zeker op het platteland. En daarbij komt ook nog dat de meeste NL’ers niet genoeg sjoege hebben van/over hetgeen er met hun kikkerlandje aan de hand is. ‘Als het kalf ……’ is niet voor niets in de wereld beland!

   Like

   • BertG. zegt:

    Omdat ze op ’t “platte land” natuurlijk nog steeds geen stromend water hebben, gas en stroom leidingen.
    En van internet hebben ze daar nog helemaal nog nooit gehoord.
    Volkomen logisch dan, dat ze daar wat verder vanaf staan als je eerst je ezel/ paard moet laten warm lopen, voordat je boodschappen kan doen in een dorpje.

    Like

 8. louis-portugal zegt:

  Lenie vrouwen en kinderen verkrachten is alleen een misdaad als een pater, een dominee of een blanke man het doet.
  Bij die licht en donker getinten is het hun cultuur en wij moeten toch multicultureel zijn.

  Like

 9. wauso zegt:

  Makkelijke vragen: Een banaan is krom, omdat hij anders niet in de schil past !
  Islaaam: In NL en west Europa heerst het AchterlijkheidsGen, de wereld is van iedereen en anderen zijn beter als ons en islaaam is de Religie van de Vrede !
  U moet eens een modern museum ingaan, dan begrijpt U wat ik bedoel. Dat zijn dus zwaar betaalde (lees: subsidie) objecten. Daar staan dan Nederlandse Clowns naar te kijken en men vertelt dan tegen elkaar wat het is in een discussie. En in discussies daar zijn wij meester in. Realisten moeten vaak in discussie met dit soort Clowns. Dat noemt men ‘Polderen’. ‘Polderen’ is vlees noch vis ! En dan zijn ze daar bijzonder trots op als er een uitkomst uitkomt !
  .
  En wat gaat er dan gebeuren met die Kunst (grote K) ! Nou na b.v. 20 jaar (1 generatie) wordt alles weggegooid of kent U iemand die voor die rommel wil betalen ? En dan komen er weer nieuwe Clowns en nieuwe Kunst. Maar 1 ding hebben ze gemeen die Clowns: Het AchterlijkheidGen !
  .
  Zelf ben ik verzamelaar van oude Kunst. Ik zie dat West Europese Christelijke Kunst objecten sterk in prijs dalen (ieder jaar) en Aziatische Kunst (China, Z.O. Azie) zie ik heel sterk stijgen, jaar op jaar. Ook hier zie je het ‘weg met ons’ ideaal naar voren komen.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Men vraagt zich ook af waarom ik om een piepklein molentje van Kiderdijke] als icoontje verzocht: …voor mijn keukenraam heb ik namelijk l. een afbeeldinkje van 2 molens geplaatst, om aan te geven, dat Nederland ..’.HOLLANDS” moet blijven,! zonder de ..islam.

  Like

 11. Japio zegt:

  Waarom? Omdat er een verborgen agenda is. Omdat er zeer velen de schellen voor de ogen niet verwijderen. Omdat ze de gevaren van de islam niet onderkennen. Omdat het linkse gedachtengoed gepropageerd word. Omdat er wetten worden aangenomen om de islam te beschermen. Omdat mensen (realisten) weggezet worden als rechtsextremisten. Daarom.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Inderdaad zal de ‘goed betaalde baan’ er ook wel mee te maken hebben dat de vraag ‘waarom?’ achterwege blijft en vergeet ‘kijken in de toekomst’ niet.

  Als je niet meehuilt met ‘de wolven in het bos’ dan kun je je zéér goed betaalde, toekomstige baan bij de EU of in het bedrijfsleven wel op je buik schrijven.

  Ach, de meeste partijen zijn het toch met je eens, dus … waar maken we ons druk over?

  En al dat geweld? Nou, dan zeg je toch gewoon tegen jezelf dat het wel wat meevalt en dat dit hoort bij de problematiek waar een zich nieuw ontwikkelende maatschappij – die mooie multiculturele samenleving – nu eenmaal mee te maken krijgt.

  Collateral damage, of zoiets …

  Je moet er niet aan denken dat je zo bent/wordt als ‘die anderen’, die geen gevoel hebben voor ‘zielige vluchtelingen’ en die bepaalde figuren – die zich misdragen – terug willen sturen.

  Die mensen hebben het al zwaar genoeg, dat kun je toch niet maken?

  En waarom we dit doen is een vraag die we niet kunnen beantwoorden, we moeten daar gewoon anders tegen aankijken: Dit overkomt ons gewoon. Het zijn bepaalde ontwikkelingen in een moderne maatschappij waar we verantwoord en met beleid mee om moeten gaan.

  En daar zijn we goed mee bezig, toch?

  Mooi stukje, Lenie Meiman.

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Waarom? Hebzucht en propaganda.
  We leven in een tijd van hebzucht, alles is te koop, vooral onze bestuurders.
  We denken dat het allemaal wel meevalt.
  Daarom.

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Ter aanvulling, een beetje off-topic maar toch ook weer niet:
  Een schandaal in Engeland dat de media hier niet vermelden: een hoge PvdA-pief, genaamd Kieth Vaz (succesallochtoon bij Labour) is betrapt op drugsgebruik, huren van manlijke hoeren en kopen van een flat voor uitspattingen van 4 ton.
  Hebzucht, dus.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3773574/Keith-Vaz-shamelessly-clings-power-paying-male-escorts-sex-blames-PRESS-uncovering-outrageous-hypocrisy-Labour-leader-Jeremy-Corbyn-appears-disgraced-MP-saying-treated-private-matter.html

  Like

 15. Jean zegt:

  Beste Lenie Meiman, het politiek gespuis is vòòr dat gespuis zolang de lusten voor hunzelf zijn en de lasten voor ons, zodra één familielid slachtoffer wordt keren ze hun jas 180°, wij hebben dat meegemaakt in België, een groene die vòòr allochtonen was keerde na het lastig vallen van zijn dochter door een allochtoon voor 180° zijn kar en is nu tégen allochtonen zoals de meerderheid van de bevolking dat al jaren is.
  Het gaat nog vuurwerk geven als “nog meer” van de bevolking er genoeg van hebben van dat barbaars tuig op ons grondgebied, kijk maar naar Duitsland, een dikke proficiat aan alle AfD kiezers, nu mürkül ☻er nog buiten flikkeren en Duitsland kan beginnen met zijn herstel.

  Like

 16. elisah zegt:

  Complimenten mevrouw Lenie, u bent heel pienter en goed geïnformeerd.

  Like

 17. D. G. Neree zegt:

  Vergeef me als ik een volstrekt triviaal punt aanstip dat niets met de strekking v.h. artikel te maken heeft.
  Dat bananen krom zijn heeft een simpele, logische verklaring.
  Bananen groeien in trossen en komen oorspronkelijk rechtstandig uit die tros tevoorschijn. Maar door de zwaartekracht worden ze naar beneden getrokken en groeien daarom, hoe langer ze worden, meer naar beneden, waarbij ze zich om de banenen daaronder heenkrullen.
  was getekend:
  Piet Wijsneus 😀

  Liked by 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Juist! Dus dit is de reden dat moslima’s geen bananen in de hand mogen nemen. Ze worden naar beneden getrokken, terwijl ze …… eh…….omhóóg moeten…….!
   Raadsel opgelost!
   🙂

   Like

 18. ReaGluurder zegt:

  NL zou 1 van de beschaafdste landen zijn. (voor mij allang niet meer) Wat blijkt, beschaafd blijkt uiteindelijk ‘dom’ te zijn. Zie/Luister om u heen, en huiver!

  Like

 19. koddebeier zegt:

  Waarom ?????? Verzieken veruit de meeste politieke partijen,hun politici en de media ons land,onze cultuur en onze samenleving ???????? Geen enkel normaal zinnig mens zou dit willens en wetens doen, maar waatom zij dan wel ???
  Collectieve achterlijkheid ??? Gekke koeziekte ??? Geiten koorts ??? Of zijn ze gewoon waanzinnig ?

  Like

 20. Ja, waarom. Dat is een vraag die vele zichzelf al gesteld hebben. Misschien dat Nederlanders graag in sprookjes geloven met een happy end. Ons Koningshuis, daar geloven al vele niet in, kost ons behoorlijk wat geld. Maar dat wordt je tegen heug en meug door je strot geduwd. In de politiek is het idem dito. Mooie beloftes, die niet worden nagekomen en op het eind dan maar SORRY zeggen. Daarom stem ik met hart en ziel op GEERT WILDERS. Ook ik heb kinderen, kleinkinderen en mijn tweede achterkleinkind wordt in deze maand geboren. Daar wil je toch een beter Nederland voor hebben.

  Like

 21. Republikein zegt:

  De saamhorigheid is ook verdwenen.
  Vroeger spelletjes, tegenwoordig sociale media!
  Een gouwe ouwe, blijft leuk en gaat nooit verloren.
  Ik heb m’n koffertje gepakt en heb meegenomen!
  Nou, wat dan?
  Werd m.i. overal gespeeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s