5½ jaar cel voor radicale Britse imam

screenshot_4

Anjem Choudary protesteerde in 2012 tegen de uitlevering aan de Verenigde Staten van moslim-geestelijke Abu Hamza al-Masri.

(Door: Etienne Verschuren)

Anjem Choudary riep volgelingen op IS te steunen. De Britse politie had hem al jaren in het vizier.

De radicale Britse imam Anjem Choudary is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van 5½ jaar voor het steunen van terreurgroep Islamitische Staat. Zijn handlanger, Mohammed Mizanur Rahman, werd tot dezelfde straf veroordeeld, meldt Reuters.

Het was al bekend dat de 49-jarige Choudary en zijn handlanger zouden worden veroordeeld. De strafmaat kon oplopen tot maximaal tien jaar cel. Met de veroordeling van Choudary komt een einde aan de rechtszaak die vier weken geleden van start ging. Choudary werd in 2014 gearresteerd. Al jaren daarvoor werd Choudary, één van de meest invloedrijke fundamentalisten in Europa, door de Britse autoriteiten in de gaten gehouden, zo laat Dean Haydon, hoofd van de Britse terrorismebestrijding weten:

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
nrc-nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Eurabië, Groot-Brittannië, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op 5½ jaar cel voor radicale Britse imam

 1. hslot4 zegt:

  Ja ik zag het hij werdt opgehaald met een vuilniswagen

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Jippie! Eindelijk is dat stuk stront achter de tralies! Maar je moet er toch niet aan denken dat je iedere islamitische haatbaard zo lang moet vervolgen om het recht te laten zegevieren? Laat potverdomme niet zoveel van die moslims toe! Je weet dat die lui niet integreren, alleen maar ellende veroorzaken, en uiteindelijk de boel willen overnemen. Het gros moet gewoon gedenaturaliseerd worden, en Europa uitgeflikkerd worden. Daar pas je desnoods de wet maar voor aan!

  Liked by 1 persoon

 3. C.A.Barstow zegt:

  Celstraf zal niets helpen en is zo wie zo veel te soft, laat die smerige haatbaard z’n armoedige zooitje bij elkaar harken en trap hem het land uit terug naar de woestijn.

  Liked by 2 people

 4. guusvelraeds zegt:

  in de cel zal Choudary zijn haat prediking gewoon voort blijven zetten onder het mom van rechten van de mens en vrijheid van meningsuiting. Zijn negatieve invloed op de integratie van moslims zal in de gevangenis vele malen groter zijn als buiten de gevangenis ooit. Hij zal een martelaar worden in de ogen van veel moslms. Choudary mag dan wel in de gevangenis zitten maar de groei van de islam in Europa zal het nauwelijks stuiten, integendeel.

  Bekijk op de video hoe hij een constable bewerkt die een armband draagt ter ere van de Britse soldaten die in het buitenland islamisten bestrijden. Even later heeft de constable zijn armband afgedaan. Hem werd natuurlijk door zijn meerderen ingepeperd dat je niet mag provoceren en zo.

  Liked by 1 persoon

  • De pest is niet alleen, dat de Britten zo ongelofelijk goedmenselijk zijn, maar ook, dat dit mispunt en zijn soortgenoten zo goed Engels spreken: Fortuinlijk genoeg spreken hun tegenhangers hier juist vaak geen woord Nederlands.
   A propos: Daaraan zie je dus maar weer, dat beheersing van de taal van het gastland dan misschien wel een ónderdeel is van integratie, maar op zichzelf niets zegt: Ze kunnen het ook misbruiken om de samenleving verder te ontwrichten, de gore klootzakken
   Er is maar één weg de juiste: Trap ze er allemaal uit!

   Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Hij gaat in en vanuit de gevangenis gewoon verder, er zijn wat sterkere onkruidverdelgers nodig voor dit soort .

  Like

 6. elisah zegt:

  En daarna met een flinke trap het land uitschoppen, die wil je nooit meer terug zien.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Prisons: Harvard for Radicals

  “If they arrest me and put me in prison, I will carry on in prison. I will radicalise everyone in prison.” — Anjem Choudary, quoted by the Daily Mail.

  One of the most troubling factors is the vulnerability of fresh converts to radicalisation. Starting out with minimal knowledge of their new faith, converts are easily lured into adopting strict forms of Islam, guided by existing radicals and by the extremist literature freely available in prisons.

  “Political correctness in prisons is allowing extremism to flourish because guards are too afraid of confronting Muslims.” Extremists are “exploiting… staff fear of being labelled racist.” — The Telegraph, citing a report by Ian Acheson, a former British prison governor.

  Said al-Shihri, after his release from Guantanamo in 2007, completed and passed the Saudi deradicalisation program, then became deputy leader of al-Qaeda in Yemen, orchestrating the bombing of the U.S. embassy there in 2008.

  A Labour MP, Khalid Mahmood, pointed out that many of the mentors who are supposed to guide young people away from becoming radicalised are themselves non-violent radicals.

  https://www.gatestoneinstitute.org/8873/prisons-radical-islam

  Like

 8. Eric zegt:

  Deze veroordeling komt veel te laat en is een zwaktebod. Vanuit de gevangenis kan hij de moslims blijven ‘inspireren’ tot terreur. Enkel een schot door zijn kop en varkensleer rond zijn lijk kunnen hierbij helpen. Maar daarvoor is dit Europa niet rijp.

  Like

 9. Elena zegt:

  Die radicale malloot zal nimmer zijn haat naar de ongelovigen verliezen.
  levenslang…zou beter zijn.
  Het land uit trappen is de betere oplossing
  Kogel door zijn lelijke moslim tronie…is de allerbeste oplossing.

  Like

 10. Oh, wist-ie al die jaren precies binnen de wet te blijven…..Zo zo. Nou, dan staat die wet kennelijk het dodelijk beledigen toe van alles, wat autochtoon-Brits is! Als je nagaat, wat die brilslang al die jaren, al dan niet per megafoon , allemaal ove rhet Britse volk heeft uitgebraakt….!De honden lustten er geen brood van! Eén of twee fragmenten van z’n haatmarsen waren voor mij al genoeg op hem toe te wensen, z’n eigen (haat)baard te mogen inslikken! Eindelijk, eindelijk is dan de maat vol en rolt er althans een béétje redelijke veroordeling uit. Nu ook dóórzetten, GB! En als jullie nu slim zijn, sluit je hem op bij een heleboel doorgewinterde, ijskoude criminelen en laat je de cipiers héél vaak de andere kant op kijken: Ik gun het hem, dat-ie binnen enkele weken van binnen en van buiten is uit-ge-woond! Wát zeg ik? Dat zal me een ware VREUGDE zijn!!! GNA GNA GNA!!!!
  Voor mijn part koken ze brilslang-soep van ‘m!!!!

  Like

  • elisah zegt:

   His anus will never be the same…

   Liked by 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Enkele jaren geleden op “Remembrance-Day”, de herdenking voor WO I & II, die in Nov wordt gehouden, hadden zij zelfs de brutaliteit om slechts op enkele 100-den meters van de plek waar Elisabeth een krans legde bij de Cenotaph, om daar te protesteren.
   Die Engelsen net als de Zweden, pikken alles van die lui.
   Hoelang gaat dat nog door. ???

   Like

   • paulzwueste zegt:

    De Engelsen gaan op ’n heel bijzondere wijze met hun democratie om.
    In Engeland mag je alles zeggen.
    Giacomo Casanova schreef in zijn ‘Memoires’ al dat hij zich hogelijk verbaasde over de vrije manier waarop iedereen tegen iedereen zijn mening mocht zeggen.
    Hij had nog nooit zo’n raar volk meegemaakt.

    Dat is de reden waarom in Engeland de islam zo buitensporig veel ruimte krijgt.

    Ben benieuwd wanneer die Engelsen eindelijk wakker worden.
    Zal een ontnuchterend ontwaken zijn.

    Like

 11. vanhetgoor zegt:

  Ik hoop dat hij en Bubba heel lang gelukkig worden in hun nieuwe appartementje.

  Like

 12. ildiko zegt:

  zo iemand geen gevangenisstraf maar een vuurpeloton verdient, de rest zal anders dansen.

  Like

 13. Toch raar dat je de lik in moet omdat je zegt dat de Engelsen en Amerikanen al eeuwenlang moordend en plunderend over de wereld trekken. Niet dat deze altijd hun eigen opdrachtgevers waren want vaak zijn ze ook als huurlingen ingeschakeld. Met het scheermes van Ockham in de hand zou je dat toch geen gekke uitspraak kunnen vinden. Of valt dit soort uitspraken onder dezelfde gekke wetten als twijfelen aan de holocaust, boek van Adolf is verboten en als je maar in sprookjes gelooft mag je een hele school kindbruidjes neuken?

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  Ik zag een blonde meid tussen al die moslims.
  Wat een hoop ellende staat daar bij elkaar te kijken naar die andry.
  Zelfs die agent voelt zich uiteindelijk bedreigd.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3775660/Anjem-Choudary-accused-hypocrisy-photo-shows-eating-McDonald-s.html

  Hypocrite of hate! Extremist preacher Anjem Choudary abandons his anti-West rhetoric as he eats at non-halal McDonald’s while on bail for the terror offences that will today see him jailed

  Choudary faces jail today for inciting support for ISIS in online lectures
  Picture emerges of him buying McDonald’s meal while on bail
  Hate preacher has spent decades criticising Britain and the West

  Choudary eet lekker niet halal bij McDonalds!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s