Oostenrijks team van archeologen mag om politieke redenen niet verder werken in Turkije

screenshot_6

De bibliotheek van Celsus in Efeze in Klein-Azië, het huidige Turkije

(Vertaling: E.J. Bron)

De tempel van Artemis in Efeze (Klein-Azië) behoorde tot de zeven wereldwonderen van de klassieke wereld en de stad zelf tot een van de belangrijkste en grootste metropolen in die wereld. Sinds 1895 doet het Oostenrijks Archeologisch Instituut (ÖAI) daar opgravingen.

ongecensureerd.at

Op bevel van hogerhand werden de opgravingen stopgezet

Op dit moment echter zijn Oostenrijkers (in officiële functies) in Turkije eerder Personae non gratae, wat ook een team van archeologen moest ondervinden. Het Turkse ministerie van Buitenlandse zaken gaf opdracht dat het team rondom hoofd-archeologe Dr. Sabine Ladstätter, sinds 2009 directrice van het ÖAI, per 31 augustus moest stoppen met zijn opgravingen, die nog tot eind september zouden duren.

Als reden, aldus het Turkse persbureau “Dogan”, werden de spanningen aangegeven die er op dit moment heersen tussen Wenen en Ankara.

Nog in juli, kort na de putsch-poging, was Dr. Ladstätter vol vertrouwen dat alles zoals gepland zou verlopen en dat de opgravingen tot aan de overeengekomen datum beëindigd zouden kunnen zijn, temeer ze ook studenten zou hebben die juist over dit project hun dissertaties schrijven. “Er is me veel aan gelegen dat de mensen hun studie kunnen afsluiten, mits de veiligheid gegarandeerd is.”

Politiek wordt met wetenschap verknoopt

Weliswaar zou Turkije, in ieder geval voor Erdoğan-aanhangers, een veilig land zijn. Voor de wetenschappelijk werkende studenten zou het abrupte einde van de opgravingen echter een vertraging van hun studie kunnen betekenen.

Maar als geen enkel land kritiek op het grote Turkije durft te uiten, kan ook de hitte in Efeze geen einde maken aan de ijstijd tussen de beide landen. Dat men daarbij wetenschappelijk werk met dagelijkse politiek verknoopt, laat echter alleen maar de culturele instelling van Turkije tegenover een historie zien, die sowieso niet van hem is.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Historie, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Oostenrijk, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oostenrijks team van archeologen mag om politieke redenen niet verder werken in Turkije

 1. Angie1968 zegt:

  Binnenkort halen de Turken het restant van hun pre-islamitische erfgoed toch wel neer. Net als ISIS. Moet allemaal kapot en vernietigd. Deden ze ook al met duizenden kerken en kloosters en complete volkeren. En dan kunnen ze fijn de islamitische heilstaat invoeren. Jippie! Terug naar de barbaarse ellende zoals voorzien en voorgeschreven door PedoProleetProfeet Mohammed. Wat een gelukzaligheid! Ik zou nog liever ter plekke sterven…

  Like

 2. Thom zegt:

  Oostenrijk heeft gezegd dat Turkije niet in de EU thuishoort omdat ze een heksenjacht ontketend hebben op iedereen die Erdogan niet aanstaat. Hopelijk houdt Oostenrijk vol en laten ze zich niet chanteren door Erdogan. Poetin heeft laten zien hoe je Erdogan klein krijgt nl. door hem in zijn sop te laten gaarkoken. Als Oostenrijk nu als tegenprestatie begint met de uitkeringen naar Turkije te stoppen en als Turkije weer wat verzint dan alle Turken hun Oostenrijks paspoort afneemt en degenen die van een uitkering leven terugstuurt, dan bindt of Erdogan in of ontploft de zaak en wordt het duidelijk dat de chantage van Erdogan uitgewerkt is en zijn vluchtelingen moet hij maar naar Griekenland sturen nadat ze Griekenland uit Schengen gezet hebben en de Frontex gratis veerregeling afgeschaft hebben. Het gedreig en de chantage van Erdogan moet maar eens stoppen, hij schijt iedereen op zijn schoenen en daarna komt Merkel vertellen: “Danke schön Herr Sultan für die herrliche Odeur”.

  Like

 3. elisah zegt:

  Ze doen al sinds 1895 opgravingen? Zijn ze dan nog steeds niet klaar met opgraven?

  Like

 4. ildiko zegt:

  Alle Turken zijn gek, ook op opiniemakers uitgenodigde Turkse dame gelijk een grote bek had over discriminatie en belediging van Turkse mensen bla bla bla omdat in Nederland ook onze PM mag volgens haar niet kwetsende uitlatingen doen over de lieve Turken. DUS deze dame is net zo GEK ALS ALLE ANDERE TURKEN dus seculiere turkse dametje je mag met de rest ook ophoepelen naar je democratische VADERLAND.

  Like

 5. john zegt:

  Onafhankelijk van de eu , want die hebben we niet meer nodig, zouden alle landen van europa ( + Rusland) één enorm leger moeten vormen . We kunnen dan lawaaimakers als erdogan onmiddellijk zijn grote mond snoeren , iedereen die hier niet nodig is naar huis sturen en onze welvaart terug op het peil brengen van voor het verdrag van maastricht. (verdrag dehaene maw)

  Like

 6. elisah zegt:

  Turkije zet de trend, misschien is het dan ook tijd om al die rellende Turken vanwege politieke redenen Nederland uit te zetten? Dan gebruiken we gewoon de zelfde oplossing, makkelijk toch?

  Like

 7. Gert Jan Reitsma zegt:

  Nu maar hopen dat het NEE tegen Turkije stand houdt bij alle verdere dreigingen van de heer Erhopan.(vrije vertaling van zijn naam).

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Dat nieuwe opkomende Ottomaanse Rijk/Islamitische Staat moet worden neergeslagen, anders krijgen we hetzelfde als destijds de Moren en de Christenen, worden we onder de voet gelopen, heeft nu al plaats binnen Europa en ja, nog maar eens 56 mil.Afrikanen erbij..!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s