De protesten waren succesvol: Jeruzalem blijft de hoofdstad van Israël – ook voor Tsjechische scholieren

screenshot_30

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische protesten waren succesvol. Het Tsjechische ministerie van Onderwijs heeft zijn eis om in de schoolatlassen Tel Aviv als hoofdstad van Israël aan te geven, ingetrokken. Jeruzalem zal ook voor de Tsjechische scholieren de hoofdstad van Israël blijven.

De Tsjechische minister van Onderwijs, Kateřina Valachová, zei na de beslissing dat de officiële schoolatlas voor het nieuwe schooljaar zou zijn goedgekeurd en dat men geen veranderingen zou eisen tot volgend jaar. Het zou niet de taak van het ministerie van Onderwijs zijn om zich te mengen in politieke discussies. “Volgens de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring is Jeruzalem de hoofdstad van Israël. Als er al veranderingen zouden plaatsvinden, dan zouden we er wellicht aan toevoegen dat er landen zijn die Jeruzalem niet erkennen als hoofdstad van Israël”, zegt ze.

De vorige beslissing, om [webmaster: op aandringen van de “Palestijnse ambassadeur”!] Jeruzalem als hoofdstad van Israël door te strepen, had in Israël een golf van verontwaardiging veroorzaakt. De voorzitter van de partij “Yesh Atid”, Yair Lapid, riep de Israëlische bevolking er toe op om op de officiële Facebook-site van de Tsjechische president bezwaar te maken tegen de beslissing. Ook de burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat (foto boven), stuurde een bezwaarschrift aan de Tsjechische minister-president Bohuslav Sobotka.

Na de Tsjechische herroeping zei Barkat: “”We staan op de kaart! De waarheid heeft het van de leugen gewonnen. Ik ben blij dat mijn brief aan de Tsjechische minister-president en de andere diplomatieke inspanningen succesvol waren en ik bedank de Tsjechische regering er voor dat zij de juiste beslissing genomen heeft en zich niet heeft laten beïnvloeden door de leugens en de hetze-campagnes van de Palestijnen.”

Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken voegt er aan toe: “het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich sinds drie weken met dit onderwerp beziggehouden en bedankt iedereen die hierbij behulpzaam waren. Er zullen eerst geen wijzigingen in de Tsjechische schoolatlas worden aangebracht. We staan in voortdurend contact met de Tsjechische ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs om een schending van de status van Jeruzalem als hoofdstad van Israël te verhinderen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Tsjechië, verloedering. Bookmark de permalink .

21 reacties op De protesten waren succesvol: Jeruzalem blijft de hoofdstad van Israël – ook voor Tsjechische scholieren

 1. williaan zegt:

  De Israëlische regering zetelt in Jerusalem, of je ermee eens bent of niet het is een vaststaand feit!
  Je houdt alleen je zelf voor de gek om dat te willen wijzigen in atlassen.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Waar de regering zetelt is irrelevant. In Nederland zetelt de regering in Den Haag, toch is Amsterdam onze hoofdstad.

   Een land heeft het recht om zelf te bepalen waar zijn hoofdstad is. Dáár gaat het om. Israel heeft zijn hoofdstad in Jerusalem, of dat naar iedereens zin is of niet.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. BertG. zegt:

  En hoe zit dat met Nederlandse atlassen tegenwoordig.
  Is dat ook nog steeds ongewijzigd.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Gelukkig is de .’verdringingscultuur’…van de Palestijnen, [moslems eigen] dit keer volledig mislukt.

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Angie1968 zegt:

  Geef Moslimratten een vinger, en ze willen de hele hand. Dat eindeloos zaniken, eisen, dreinen, slachtoffertje spelen zit in de Islamitische cultuur gebakken, en komt vooral naar voren als ze numeriek in het voordeel zijn. Nogmaals, Moslims moet je in NIETS tegemoet komen!!! Je legt ze bikkelhard jouw regels op, en bij protest, flikker je ze het land uit. Dat is de klare taal die ze begrijpen en respecteren!

  Like

  • Thom zegt:

   De meeste of alle Arabische landen hebben in 2009 en 2010 een speciale postzegel uitgegeven met als thema: “Jeruzalem Arabische culturele hoofdstad 2009”.
   Dat gebeurde in Koeweit, Libanon, Oman, Quatar en ga zo maar door.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Ja en NEE.
   Als je die mislims je land niet binnen laat, scheelt dat op voorhand al een hoop gezeik en bespaart een hele hoop kosten.
   Dat is voor iedereen het makkelijkste en voor de autochtone bevolking het veiligste en goedkoopste. Daarenboven blijft dan het straatbeeld (en het strandbeeld) een stuk aangenamer.

   Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Netanyahu in Nederland: Linkse kamerleden keren zich tegen Joodse staat Israël

  De Israëlische premier Netanyahu is vandaag in Nederland, en legde tijdens een persconferentie nog eens uit waarom het conflict met de Palestijnen nog steeds voortduurt. ‘De Palestijnen willen Tel Aviv en Akko, ze accepteren geen enkele Joodse staat.’ Vooral linkse Tweedekamerleden hadden hier geen enkele boodschap aan, die steunen zoals bekend al jaren volmondig de oprichting van een nieuwe Palestijnse terreurstaat in het hart van Israël. Het Turks-Nederlandse kamerlid Tunahan Kuzu, lid van de racistische linksradicale beweging Denk, weigerde Netanyahu zelfs demonstratief de hand.

  Kuzu had een button met een Palestijnse vlag op, waarmee hij zich openlijk solidair verklaarde met het streven van de Palestijnse Autoriteit en Hamas om de Joodse staat volledig uit te wissen. Dat streven staat namelijk nog steeds bovenaan de officiële handvesten van beide islamitische (terreur)bewegingen.

  De Turkse Nederlander noemde het ‘een schande dat de rode loper is uitgerold’ voor Netanyahu, zogenaamd omdat Israël de rechten van de Palestijnen zo ernstig zou schenden. Dat president Recep Tayyip Erdogan in zijn thuisland al jaren bezig is aan een échte uitroeiingsoorlog, namelijk tegen de Koerden, daarnaast verantwoordelijk is voor het ontstaan en bewapenen van ISIS, en tienduizenden Turken met maar enige kritiek op Ankara heeft laten ontslaan of gevangen laten zetten, is –zoals al eerder is gebleken- geen enkel probleem voor ‘Denk’.

  Kamerlid Rik Grashof van GroenLinks, dat Israël eveneens liever vandaag dan morgen ziet verdwijnen en plaatsmaken voor de zoveelste moslim terreurstaat, bleef om dezelfde reden maar gewoon weg bij het gesprek.

  Voorwaarden zouden eind maken aan Israël

  Netanyahu, inmiddels gewend aan dit nieuwe antisemitisme (verpakt als anti-Israëlisme) bleef nochtans rustig, en herhaalde voor de zoveelste keer dat hij bereid is om de Palestijnse leider Mahmoud Abbas meteen te ontmoeten, zonder voorwaarden vooraf. Maar dat is nu juist al jaren het grote probleem: Abbas stelt wèl voorwaarden om te onderhandelen, en die voorwaarden zijn dermate hard, dat als Israël daarmee zou instemmen, praten geen nut meer heeft, omdat de Palestijnen dan in alles hun zin zouden hebben gekregen, en het verdwijnen van Israël slechts een kwestie van tijd is. (3)

  Wat, zoals bekend, ‘stiekem’ het doel is van zo ongeveer heel links en politiek-correct Nederland, met de PvdA, GroenLinks, D66, de SP en Denk voorop. Niet geheel toevallig dezelfde partijen die ook grote voorstanders zijn van de massale moslimimmigratie en islamisering van Nederland.

  Zij hadden en hebben daarom geen enkele boodschap aan Netanyahu’s argumenten, en weigeren ook maar een seconde te bedenken dat het erg lastig vrede sluiten is met een buurman die nog steeds openlijk uit is op jouw totale vernietiging, ongeacht wat je hem ook al hebt gegeven en hoeveel je hem ook belooft.

  ‘Hun probleem is dat wij bestaan’

  ‘Hun probleem is niet de Westbank, (Judea en Samaria, waar de Palestijnen hun tweede eigen staat willen oprichten – X.)’ legde de Israëlische premier daarom nog eens vergeefs uit. ‘Hun probleem is het feit dat wij bestáán. We verlieten de Gazastrook, en wat gebeurde daar? Hamastan. De Palestijnen willen ook Akko, Jaffa en Tel Aviv. Mahmoud Abbas accepteert niet dat Israël bestaat. De Palestijnen vieren moorddadig terrorisme, of dat nu in Israël of elders in de wereld plaatsvindt, en noemen hun straten naar de moordenaars.’

  De Palestijnen kruipen constant in de slachtofferrol, omdat ze de gratis miljarden uit Europa, Amerika en de Arabische staten niet willen kwijtraken. Projecten die hun leven zouden verbeteren worden daarom consequent afgewezen. Zo wil Israël een nieuwe weg bouwen waarmee Ramallah, de ‘hoofdstad’ van de PA, en Bethlehem veel sneller met elkaar worden verbonden. De Palestijnen weigeren echter mee te werken, omdat die weg langs Maaleh Adumim, een Joodse plaats met 50.000 inwoners, loopt.

  ‘De nederzettingen zijn niet het probleem van het Midden Oosten,’ vervolgde Netanyahu. ‘Toen wij Gaza verlieten, stopte het conflict niet. De hele wereld ziet de veranderingen in de Arabische wereld, en dat voorspelt niet veel goeds voor vrede.’ De premier benadrukte dat bij ieder toekomstig vredesverdrag de veiligheid van Israël voor hem het belangrijkste is. Ook stemde hij in met een Nederlands voorstel om nog meer goederen, zoals brandstof, naar Gaza te brengen. (1)

  Nederlanders bevestigen bedenkelijke anti-semitische reputatie

  Journalist en auteur Manfred Gerstenfeldt bekritiseerde deze week de sterke anti-Israël hetze in Nederland, die voortkomt uit een vertekend beeld dat voornamelijk wordt veroorzaakt door de eenzijdig pro-Palestijnse media en politici. Gerstenfeldt wijst in dit verband op de zeer bedenkelijke reputatie die ons volk heeft opgebouwd:

  Drie vierde deel van de 140.000 Joden in Nederland werden in de Duitse vernietigingskampen in Polen vermoord. Nederland is vandaag het enige West-Europese land dat het falen van zijn regering en haar houding tegenover de Joden nooit heeft toegegeven.

  Opgestookt door links, met de PvdA voorop

  Dat 74% van de Nederlanders –het hoogste percentage in heel Europa- Israël een grote bedreiging voor de wereldvrede vindt, komt omdat ons volk ‘voortdurend is opgestookt door veel Nederlandse, hoofdzakelijk links-extreme en midden-linkse politici, vooraanstaande media, pseudo-humanitaire NGO’s enz.. tegen de Joodse staat.’

  PvdA, D66 en het fors naar links gerukte CDA dienden al een motie in om sancties tegen de Joodse staat in te stellen. Navrant: de huidige minister van Ontwikkelingssamenwerking, de PvdA’er Lilianne Ploumen, bekleedde tussen 2001 en 2007 hoge functies bij de katholieke anti-Israëlorganisatie Cordaid, dat voor zijn activiteiten honderden miljoenen subsidie uit Den Haag kreeg, en zelf grote bedragen schonk aan de stichting LAW van een antisemitische Palestijnse haatprediker – een stichting die vanwege enorme corruptie moest worden opgeheven.

  PvdA minister Bert Koenders deed ook de nodige duiten in het anti-Israël zakje door deel te nemen aan een Europese campagne om Israëlische producten uit Judea en Samaria te ‘etiketteren’, met de bedoeling dat ze door het publiek zouden worden geboycot. Het was een feitelijk oproep voor de virtuele herinvoering van de beruchte gele Jodenster – nu nog voor ‘Jodenproducten’, wat –zoals de jaren ’30 lieten zien- de opmaat is voor het ‘etiketteren’ van Joden zélf.

  ‘Vuile Joden!’

  Om de deplorabele morele staat van ons volk en land nog eens te benadrukken: Marokkanen, de knuffelmoslims over wie wij van politiek Den Haag en media geen kwaad woord mogen spreken, vielen vorig jaar een bejaard Joods echtpaar dat de Holocaust had overleefd aan –de vrouw had zelfs in Auschwitz gezeten- en scholden hen uit voor ‘Vuile Joden!’ (4)

  De Holocaust, die op de meeste Nederlandse scholen al jaren wordt verzwegen, omdat we daarmee diezelfde Marokkaanse en islamitische medescholieren heel boos maken. En dat komt weer omdat zij een ideologie aanhangen waarin de totale uitroeiing van de Joden één van de allerbelangrijkste doelstellingen is, waar ook de Palestijnen openlijk op uit zijn.

  En uitgerekend van deze ideologie, die zeker in dit opzicht identiek is aan die van Hitlers Nazi’s, laten wij nu miljoenen volgelingen toe. Begrijpt u het nog, deze overduidelijke doodswens, waarbij ons laffe, naïeve volkje schijnbaar weer voorop wil lopen? Maar misschien gaan hier de ogen pas open, als wij net als de Israëliërs en Joden dagelijks te maken krijgen met islamitische moord- en terreuraanslagen door mensen, waar op geen enkele manier redelijk mee te praten valt. Wij hopen beslist van niet, maar als het zo doorgaat dan roept ons land deze keiharde les zelf over zich af. Opnieuw.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/09/Netanyahu-in-Nederland-Linkse-kamerleden-keren-zich-tegen-Joodse-staat-Isral

  Like

 7. fleckie zegt:

  MISSCHIEN? stellen ze, de {TURKSE] ayatollahs, met een bepaalde dreiging [als afpersing] ? in het verschiet.Hebben opgemerkt dat de dreiging uit Turkije ook weer geld in het laatje brengt. [In 2008 heeft Ahmedinejad toch miljarden opgeeist uit het Westen en de VS.,… toen is eigenlijk de…crisis…[recessie] begonnen!!

  Like

  • Thom zegt:

   @fleckie. U heeft het over {Turkse} ayatollahs. er zijn in de islam twee hoofdstromingen: “De ene is de soennitische islam en andere is de sjiitische islam.
   Een ayatollah is een geestelijke in de sjiitische islam.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Ayatollah

   Deze vorm van islam komt vooral voor in Iran. Daarvan kennen we dan ook onder andere ayatollah Khomeiny en ayatollah Khamenei. In Turkije wordt over het algemeen de soennitische variant van de islam aangehangen.. Over het algemeen zijn de islamgeestelijken in Turkije dan ook geen ayatollahs.

   Like

 8. N.E. Derlander zegt:

  God van Israël heeft Jeruzalem als de stad genoemd, van waaruit de wet en het Woord van de HERE (God) uitgaan (Jesaja 2:3). Jeruzalem is de stad waar God ‘zijn Naam wil vestigen om daar te wonen’ (Deuteronomium 12:5). Daar kunnen Satan en zijn aardse volgelingen niet de minste verandering in aanbrengen. Hoeveel geld en macht door Satan aan zijn aardse volgelingen dan ook tijdelijk en voorwaardelijk is gegeven.

  Like

  • Mirjam zegt:

   God van Israël is er zelfs geboren…wat willen die Palestijnen nou? Net zoals de rest van de moslims aleen maar stelen van iets dat van iemand anders is.

   Like

  • BertG. zegt:

   Pinkeltje van Nederland heeft Amsterdam als de stad genoemd, van waaruit de wet en het Woord van Pinkeltje uitgaan (Pinkeltje 7:3). Amsterdam is de stad waar Pinkeltje ‘zijn Naam wil vestigen om daar te wonen (Pinkeltje 11:5). Daar kunnen de boze heks aanbidders en zijn boze bos volgelingen niet de minste verandering in aanbrengen. Hoeveel geld en macht door de boze heks aan de boze bos volgelingen dan ook tijdelijk en voorwaardelijk is gegeven.

   Like

   • BertG. zegt:

    Als u niet wil wat uw geschied, pak dan uw honkbal knuppel en sla ‘m op ze vergiet.

    Er zijn wel overeenkomsten, je moet ze alleen willen zien.

    Like

   • N.E. Derlander zegt:

    @BertG

    Humor. God van Israël tegenover Allah stellen lijkt mij nog wel aanvaardbaar. Maar Pinkeltje tegenover Allah lijkt mij op weerstand te zullen stuiten.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik zie het verschil niet.
    Het zit allebei / allemaal tussen je oren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s