Pegida-voorman afgevoerd bij rechtbank om shirt met hakenkruis

screenshot_29

Pegida-voorman Edwin Wagensveld is donderdag door de politie afgevoerd bij rechtbank in Amsterdam omdat hij een shirt droeg met daarop de afbeelding van een hakenkruis. Hij is aangehouden.  

Wagensveld had een shirt aan met daarop dezelfde afbeelding als waar hij voor werd gearresteerd tijdens een Pegida-demonstratie in Amsterdam.  Hij kreeg hiervoor een boete-voorstel van 250 euro, maar weigerde deze te betalen en moet daarom voor de kantonrechter verschijnen.

De voorman mocht alleen naar binnen als hij het shirt zou uittrekken.  ”De volgende keer trek ik het gewoon weer aan”, zei hij. ”Hiermee spreek ik me uit tegen het nationaal socialisme, de PKK, Anti-Fascistische Actie (AFA) en IS.” Wagensveld werd samen met een vrouw, die hetzelfde shirt droeg, weggevoerd in een politiebusje.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

39 reacties op Pegida-voorman afgevoerd bij rechtbank om shirt met hakenkruis

 1. Sjaak zegt:

  Ik zie een Tshirt dat een persoon laat zien dat een hakenkruis in de prullemand smijt !
  En ik zie een staat die helemaal de weg kwijt is !

  Liked by 2 people

 2. Is die vrouw niet Tatjana Festerling?

  Like

 3. Hij is ook wel echt intelligent he?.
  Kijk simon simpel als je toch je standpunt wilt ventileren tegen facisme dan ga je niet met een hakenkruis op je borst lopen maar maak je het net even duidelijker door een shirt te bedrukken met daar op bv de foto van Adolf Hitler en de Mufti van Palestina .
  Of een leuke afbeelding van de Handschar divisies die metvhun reet in de lucht liggen te bidden richting Mekka.
  Zeg je dat je geschiedenis leraar bent aan de no bullshit universiteit.

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Haha, de Droeftoeters op Het Binnenhof worden zlh 24/7 met het door henzelf gecreëerd ‘Monster’ geconfronteerd!! Meer Meer Meer……..

  Like

 5. Johan zegt:

  Tsjonge jonge. Die lui bij de rechtbank hebben zo te zien het IQ van een regenworm. Het is toch duidelijk dat het een ANTI-Hakenkruis-affiche betreft op het T-shirt ?

  Like

 6. Elena zegt:

  Wederom een oerdom links politie mannetje die denkt de Wet te kennen.
  Whahaha…de afbeelding is duidelijk genoeg, dat een hakenkruis in de prullenbak hoort te liggen.

  Maarruh….ISISvlaggen mochten wel in de schilderswijk.
  Er waren tijdens een demo GEEN ongeregeldheden voorgevallen volgen de linkse Haagse burgemeester.

  Like

 7. elisah zegt:

  Kinderachtig gedoe!
  De volgende keer maar met een boerka naar de rechtbank, dan zien ze het shirt eronder niet….

  Like

 8. Jean zegt:

  Ik steun elk protest en inzet ‘tegen’ alles wat islam betreft maar voor mij is een hakenkruis er zwaar over, dergelijk symbool kan nooit getolereerd worden in onze samenleving, we hebben al ellende in overvloed met die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij islam, die moeten we effectief bestrijden door ze overal buiten te sluiten, ik zal dus ook nooit een moslim/islamiet een goede dag wensen, hetgeen ik ze wens is overbekend nl. heel snel afvoeren naar Afrika, dat ze zich daar maar uitleven in hun barbaarse zwijnerij.
  Bij mijn identiteitskaart steekt een klein kaartje waarop staat:
  “NOOIT EEN MOSLIM/ISLAMIET AAN MIJN LICHAAM TOELATEN” ook niet in een ziekenhuis.

  Like

 9. Mary zegt:

  Dus alles wat maar iets aanheeft wat riekt naar ISIS direct zelfde behandeling en dan ook gelijk Turken die provoceren met een Turkse vlag pro dictator Erdogan op ons grondgebied zelfde behandeling etc. etc.

  Like

 10. Leo zegt:

  Ordnung muss sein, wie dahmals !!!
  Hatsekidee N.S.B.

  Liked by 1 persoon

 11. Nikolaos zegt:

  Ik ben best wel benieuwd hoe degene, die het besluit om hem te laten verwijderen, dit zou onderbouwen. Ook vreemd dat het alleen om het hakenkruis ging, de mocht van hem of haar wel de prullenbak in.

  Like

 12. N.E. Derlander zegt:

  Dit wel oppakken van een vreedzame autochtoon (die niemand kwaad doet), roept net zoveel vraagtekens op als het niet optreden in de Zaandamse wijk Poelenburg (waar hangjongeren kennelijk wel kwaad in de buurt doen).

  Waar blijven de verdedigers van de rechtsstaat?

  Like

 13. Ongelovige zegt:

  Een hoofddoek betekent toch ook: weg met de westerse waarden, weg met de joden?

  Like

 14. aquarius4422 zegt:

  71 jaar na de oorlog is voor justitie het hakenkruis nog steeds heilig, dat mag je niet zomaar in de vuilnisbak gooien.
  Justitie zet zichzelf compleet voor gek met de vervolging van Edwin Wagensveld.

  Liked by 1 persoon

  • Pete zegt:

   Tis meer een kwestie van ‘portret recht’ Dat symbool is eigendom van de socialisten, en mag niet zomaar overal voor worden gebruikt. Zeker niet in demostraties tegen socialisten.

   Like

 15. Erik zegt:

  Wat een idioterie, het is toch vrij duidelijk een hakenkruis in de prullemand!!!
  Nederland is mesjogge helemaal de weg kwijt, isis en turkse vlaggen spreken de echt haat en dit niemendalletje wordt zwaar overdreven, de gekt ten top.

  Like

 16. joopklepzeiker zegt:

  Like

 17. Aegolius cs zegt:

  Grenswetenschap…..
  Duitsland wilde het hakenkruis laten verbieden in de gehele Europese Unie (EU). Het hakenkruis was vroeger hét teken van de nazi’s. Daarom verbood dat land het teken al. Hindoes in Europa waren tegen het verbod. In India is het hakenkruis een teken van het geloof. Het heet er ‘swastika’. Dat betekent zoveel als ‘brenger van geluk’.
  “Voor ons is het een teken van vrede”, zegt Parul Goel uit India. “De nazi’s misbruikten ons teken. Nu doet het mensen denken aan haat, racisme en dood. Maar het teken moet daarom nog niet verboden worden. We kunnen mensen beter de oude betekenis leren.” Aldus een artikel en inderdaad, we kunnen de mensen beter de oude betekenis leren.
  Maar voor dat we de haken gaan kruizen kunnen we u laten weten dat er geen verbod komt op hakenkruizen in Europa. Het argument om geen verbod in te stellen kwam voort uit de ‘vrijheid van meningsuiting’. Maar dat terzijde.
  En meer:
  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=1072

  Like

 18. KRAFTAVILQA zegt:

  Zou ’t zijn dar de policorries willen vermijden dat het Pegida-logo straks in ’t TV-journaal te zien is? Een logo waarin een piepklein hakenkruisje figureert in de overduidelijke rol als symbool van een afkeurenswaardige ideologie. Het punt is natuurlijk dat het Pegida-logo een symbool van verzet tegen de peilloze ellende die we aan de policorries te danken hebben is en dus verboten begrijpt U wel, daarom hoor je ze ook niet over isis-vlaggen e.d. want dat hoort bij de ellende die de policorries zo gaarne over ons uitstorten.

  Like

 19. Hiermee spreek ik me uit tegen het nationaal socialisme, de PKK, Anti-Fascistische Actie (AFA) en IS. Ja gelijk heeft hij, het is toch niet meer normaal hoe deze man behandelt wordt door justitie en de magistratuur. Stapje voor stapje worden de burgerlijke vrijheden afgeroomd, ongelofelijk…

  Like

 20. DonnaDolce zegt:

  Wat een malloten bij onze overheden zeg, mijn hemel…..idioterie ten top…

  Like

 21. Jade zegt:

  Doe het logo van de politie er maar bij, op dat T-shirt.
  Ze moesten zich de ogen uit de kop schamen…

  Like

 22. John zegt:

  Het moet niet gekkker worden .we weten NU aan welke kant ons Rechts syteem staat.!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s