EU: ‘Turkije was, is en blijft kandidaat-lidstaat’

screenshot_8

Maar: Ankara zal aan voorwaarden moeten voldoen, anders geen visumvrij reizen

Turken kunnen pas zonder visum naar de Europese Unie reizen als aan alle voorwaarden is voldaan. Wanneer dat gebeurt, is aan Turkije. Dat stelde EU-commissaris Johannes Hahn (Uitbreiding) vrijdag na overleg in Ankara. Turkije moet onder meer nog zijn terrorismewetgeving in lijn brengen met Europese standaarden, maar het land zegt dat vanwege de vele dreigingen niet te kunnen doen. Een oplossing is mogelijk, zei Hahn.

‘Turkije was, is en blijft kandidaat-lidstaat’

Hahn tekende aan dat Turkije een kandidaat-lidstaat van de EU ,,was, is en zal blijven’’. Om nieuwe ‘toetredingshoofdstukken’ te kunnen openen moet wel een oplossing worden gevonden voor het Cyprus-vraagstuk, zei hij. Turkije houdt een deel van Cyprus bezet en gesprekken met de Cypriotische regering hebben nog geen resultaat opgeleverd, waardoor Cyprus uitbreiding van de onderhandelingen blokkeert.

Lees verder>>>
(h/t “wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op EU: ‘Turkije was, is en blijft kandidaat-lidstaat’

 1. Mary zegt:

  Wat een ongelofelijke farce die EU, Erdogan voldoet van geen kant maar het is duidelijk dat de EU koste wat het kost Erdogan bij zijn club dictators wenst te hebben.

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  ‘Turkije was, is en blijft kandidaat-lidstaat’

  ‘Turkije was, is en blijft kalifaat-lidstaat’

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Die maffia kliek in Brussel moeten worden opgepakt wegens het in gevaar brengen van Europese burgers. Turkije heeft niets te zoeken in Europa.

  Like

 4. Bas zegt:

  Turkije heeft een enorm sterk en bovendien groot leger. Geografisch ligt het aan de Zwarte zee, en aan de Middellandse zee. Na de transitie van Turkije bij de EU komen niet alleen de grenzen van Turkije onder controle c.q. binnen bereik van de EU en Frontex te staan, maar ook de territoriale wateren van Turkije. De EU krijgt hiermee het Marine monopoly op de Zwarte Zee. Deze transitie zal uiteraard een bedreiging voor Rusland gaan vormen.

  Like

 5. Bas zegt:

  De EU heeft Turkije nodig, of Turkije de EU echt nodig heeft is nog de vraag. Bovendien, over een Turkse toetreding gesproken, de Turkse bevolking heeft geen enkele parlementaire invloed op deze beslissing. Ook niet via een referendum. Erdogan beslist, dat is makkelijker voor alle EU bonzen en alle NAVO vrienden .

  Like

 6. Bas zegt:

  Hier krijgt de NAVO leiding plus de VS meer zeggenschap over als Turkije toetreedt tot de EU. Vraag is wel of de Turkse bevolking beseft dat hun land wordt verkwanseld aan de EU.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ze blijven dus gewoon een bord voor hun rotte eurofielen kop houden !!!

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Wat Hahn zegt zal gebeuren. Turkije zal tot in der eeuwigheid kandidaat-lidstaat blijven…!

  Like

 9. EN je kop maar blijven volgen EN je kop maar blijven volgen…….De gevolgen voor het klootjesvolk zal ze wórst zijn.

  Like

 10. KRAFTAVILQA zegt:

  “Wat Hahn zegt zal gebeuren. Turkije zal tot in der eeuwigheid kandidaat-lidstaat blijven…!” Ik heb een beter voorstel Turkije kan wel tot in der eeuwigheid buiten de eu b;ijven.

  Like

 11. Turkije is de poort van Azië en daar kan Erdogan Europa mee chanteren,.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Het is duidelijk dat de ‘EU-elite’ Turkije koste wat het kost bij de EU wil hebben.

  Ze hadden al lang toestemming gegeven als ze niet wisten dat dit niet goed ligt bij het volk.

  Zo gauw ze de gelegenheid schoon zien, zullen ze Turkije erbij halen, ‘mark my words’.

  Like

 13. Bas zegt:

  .De EU kan gezien worden als een handelshuis met maar een doel, oude politieke waarden om zeep te helpen,. Doel , de introductie van een grote vrije economie van samenwerkende EU landen met verlichtte politici, en economen aan het roer. Zonder zich te hoeven bekommeren of de gewone bevolking in dit systeem wel tot zijn recht komt. om voldoende salaris te verdienen.. In dit opzicht is de EU een nietsontziende commerciële veelvraat. Houdt er toch maar rekening mee dat Turkije het zoveelste filiaal van de EU zal worden. Beetje trekken en duwen / loven en bieden, net als toentertijd in de discussie over toetreding van Griekenland. Beetje wisselgeld toeschuiven, het hoort er allemaal bij.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Zo ver zal het nooit komen.

   Met alle respect voor uw verhaal dat waarschijnlijk een juist beeld geeft van de EU-achtergronden maar de tegenkrachten zijn er ook nog.

   Waarom is Turkije nog steeds niet bij de EU?…
   Dat zou ik nou wel eens van een ‘deskundige’ willen horen.
   Lijkt me leuk.

   Like

 14. John zegt:

  Daarom moeten wij zeker voor die tijd uit de EU. zodat wij die ellende niet mee hoeven te maken. wat een ramp.!!

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Het “wereld-schaakveld”
  In de achtertuin van de heer Poetin rukt de Islam op en dat bevalt hem niet.
  In zijn voortuin gaat hetzelfde gebeuren. Vanuit het MO rukken de molims op naar het noorden en Oosten van Europa. Als Turkije die vrijbrief krijgt van maffia Brussel om vrij te reizen breekt de hel los en dat….bevalt Poetin al helemaal niet. De allerlaatste ontmoeting tussen Erdogan en Poetin was een schijnvertoning. Poetin kijkt wat hij op zijn manier kan doen om dit te stoppen. Deels om Europa te redden ivm handelsbelangen en de economische groei die momenteel stil liggen vanwege het embargo en ook omdat hij Europa als een belangrijke motor ziet voor industriële ontwikkelingen en deze motor mag niet stuk gaan. Alles vanuit het Westen is schijn en lijkt als het is….met steun en bemoeienis van Amerika en Brussel volgt deze lijn maar had niet op nazi ideeën van Merkel en Erdogan gerekend om Europa een andere wending te geven. Hierdoor zijn verschillende factoren en belangen met elkaar in conflikt gekomen en is er chaos ontstaan, bewust of onbewust.
  Amerika krijgt straks zijn handen vol met Noord Korea die nog meer gaat provoceren.
  Poetin moet Turkije gaan aanpakken, dat is logisch, gezien de ontwikkelingen naar Europa.
  Maar ik kan het fout hebben en iedereen mag mij verbeteren. Fijne dag allemaal.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Oke. Guardiacivil.

   Misschien heb je het niet gelezen,
   maar ik heb ’n tijd geleden hier al geschreven dat Putin het zich absoluut niet kan permitteren dat Europa geïslamiseerd zal worden en wel door het simpele feit dat Rusland dan volkomen geïsoleerd zal raken.
   Dit was bijvoorbeeld ook de reden waarom Amerika ingegrepen heeft tijdens WOI en WOII.
   Isolatie betekent geen handel meer. Dat is ook het zwaarste argument van de EU-schurken naar landen toe die uit de EU zouden willen stappen.

   Dan wat Turkije betreft. Erdogan doet heel belangrijk en waant zich de dictator
   met absolute macht.
   Ook daarover heb ik hier geschreven dat Erdogan tzt zal eindigen als elke dictator, en wel ondersteboven aan een lantarenpaal in zijn eigen paleis.
   Hoe gaat dat gebeuren. Wel. Zoals bij alle dictators.
   Verarming van de bevolking door ineenstorting van de economie
   (o.a.geen toerisme meer) en absurd hoge uitgaven aan oorlogshandelingen.
   Massa’s doden door militaire verliezen en ’n ongekend aantal aanslagen.
   Iedereen die door Erdogan in de gevangenis beland heeft een 1000-koppige familie in Turkije.
   Andere cultuur. Iedereen daar is familie van elkaar. Die mensen gaan dat niet pikken.
   De Koerden zullen het hunne bijdragen, want die realiseren zich dat het nu er op of er onder is.

   Rusland zal de Turken nooit in hun eigen land aanpakken omdat Turkije een Nato-lid is.
   Rusland zal ook de directe confrontatie met Turkije in Syrie niet zoeken omdat Amerika daar (nog) op de Obama-manier bezig is.
   Rusland zal Turkije wel aanvallen in Armenië als Turkije daar binnen zal vallen.
   De mogelijkheid dat Erdogan, in zijn machtswaanzin, dat ook zal doen, is zeer wel aanwezig. Dictators hebben oorlogen nodig.
   Poetin zal dit gebeuren onmiddellijk afstraffen omdat Rusland een pact met Armenië heeft. Daar zit men ook op te wachten.

   Amerika is de enige belangrijke partner in dit spel. Amerika heeft er belang bij dat Erdogan het veld zal ruimen. Nu nog niet maar wel in de naaste toekomst.
   Erdogan is namelijk niet te controleren. Het ‘tijdelijk’ afsluiten door Erdogan van de NATO-luchtmachtbasis waar kernwapens liggen, is daar een voorbeeld van.
   De kernwapens worden veiligheidshalve al naar Roemenië verhuisd.
   Amerika zal gebruik maken van de toenemende spanning in Turkije en ’n dan èchte staatsgreep laten uitvoeren. Einde Erdogan.

   Wait and see. Wat er daarna zal gebeuren kan alle kanten op.

   Like

 16. Jan zegt:

  Turkije geschikte EU-kandidaat: Moody’s senkt Rating für Türkei auf Ramschniveau

  Die Ratingagentur sieht die Kreditwürdigkeit der Türkei nur noch auf Ramschniveau. Die Gründe sind laut Moody’s vielfältig – und Präsident Erdogan verschlimmert die Lage zusätzlich.

  Die Finanzen des Landes hätten sich wegen der politischen Turbulenzen verschlechtert. Die Bonität liegt nun bei Ba1.

  Nun teilte Moody’s mit, für die Jahre 2016 bis 2019 werde für die Türkei nur noch ein durchschnittliches Wirtschaftswachstum von 2,7 Prozent erwartet..
  ..
  Touristen meiden die Türkei*

  https://www.welt.de/wirtschaft/article158351118/Moody-s-senkt-Rating-fuer-Tuerkei-auf-Ramschniveau.html

  * So dramatisch fallen die Touristenzahlen in der Türkei
  Die Zahl der ausländischen Touristen in der Türkei ist im August um 38 Prozent im Vergleich zum Vorjahr gefallen.

  Das einzige wichtige Land, aus dem im August mehr Besucher kamen als im Vorjahreszeitraum, war Saudi-Arabien. Dagegen brach die Zahl der Touristen aus Russland um knapp 84 Prozent ein

  https://www.welt.de/wirtschaft/article158457412/So-dramatisch-fallen-die-Touristenzahlen-in-der-Tuerkei.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s