Machtiger aan de zijlijn

screenshot_21

Martin Bosma en Geert Wilders.

(Door: Frank Hendrickx)

De informele macht van Geert Wilders

Niemand wil met hem regeren, zijn partij is wankel, het verkiezingsprogramma ‘een bierviltje’. Toch blijft de macht van Geert Wilders voelbaar, misschien wel meer dan ooit. ‘Hij laat zich niet meer in een stramien drukken.’

‘Nederland moet Nederland blijven’, zei Mark Rutte zondag bij Zomergasten. Het was geen spontane ingeving. In mei gebruikte de premier die zin ook al op een partijcongres van de VVD. Halbe Zijlstra oogstte er eveneens applaus mee: ‘Voor mij is het duidelijk. Nederland moet Nederland blijven.’

Het is een echo van Geert Wilders. In het verleden heeft de PVV-leider meerdere keren hetzelfde gezegd. In 2007 besloot hij een column op GeenStijl met de zin: ‘Nederland moet Nederland blijven.’ Hij herhaalde de boodschap in de Tweede Kamer, in 2015 bij de presentatie van een boek van Martin Bosma én dit jaar nog bij een lezing in Brussel. De woorden van Wilders zijn de woorden van de VVD.

pvv-nieuw

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

27 reacties op Machtiger aan de zijlijn

 1. carthago zegt:

  Kijk eens aan, het “Volks”krantje tracht een beeld over geert te scheppen zonder uiteraard weer eens de moed te hebben om over de moed en het patriottisme van geert zelf te hebben, een exemplarisch voorbeeld van de huichelende media, die hem een mes zowiezo altijd in de rug zullen proberen te steken, want het linkse publiek.

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Het is verkiezingstijd. De leugens op de TV beginnen al los te komen.
  Uitgelekte nota? zeg maar gerust bewust gelekt.
  Het volk moet weten dat het huidige kabinet goed werk heeft geleverd.
  Wij moeten geloven dat dankzij de inzet van PVDA en de VVD ons land er bovenop is en er zelfs ruimte voor cadeautjes is. (in feite hebben ze geen donder gedaan en zijn we dankzij weer 100.000 man ons niet welgevallige import verder afgegleden)
  Laat jullie niet gek maken mensen. Dit hoort allemaal bij de klucht die Nederlandse politiek heet.
  Wie tussen de regels door leest kan zo maar de speerpunten van de partijen distilleren.
  Meer groen, Samen sterk, meer banen, betere scholing, zon en wind energie, sluiting kern en kolen centrales, gratis zorg…
  Allemaal loze woorden als we ons land kwijtraken aan een verschrikkelijke ideologie van haat en terreur. We hoeven maar één ding te kiezen en dat is Nederland.
  En land waar ONZE normen en waarden de boventoon voeren en waar we ons moeten verzetten tegen invloeden die ons land naar de afrond brengen.
  Daarom is de PVV zo fucking belangrijk!

  Liked by 2 people

  • Mirjam zegt:

   Helemaal mee eens, Sabeltant. Ze strooien met losse flodders, die ze opruimen zodra ze herkozen zijn en dat zitten we weer tig van jaren aan een kabinet vast dat ‘burgervreemd’ is. Geert Wilders is intelligenter dan die ‘smurrie’ bij elkaar en daarom zullen ze hem nooit begrijpen. Nadoen wel, want het zijn opportunisten ten top, zoals de wind waait, moet hun jasje ook waaien, want anders zouden ze weleens met lege handen kunnen komen staan en verliezen ze hun ‘overbetaalde’ baantjes.

   Geert verdiend onze steun, want hij heeft ons altijd blijven steunen, zelfs toen hij de ‘stekker’ eruit trok in 2012. Goed dat hij dat heeft gedaan, want ze wilde hem erbij om hem onder controle te houden, en ze waren nog niet gekozen, of het bedrog begon al meteen. Hij heeft voor de waarheid gekozen en niet voor de onderdrukking. Hij koos voor het volk. Hij KAN regeren, hij is slimmer en heeft meer inzicht dan ze allemaal bij elkaar in de tweede kamer. Hij zwijgt, terwijl zij zich ‘vast’ praten met hun gekopieerde beloftes die ze niet inlossen, nooit inlossen. Geert heeft verdiend dat we hem steunen, hij heeft, wat er ook gebeurde, steeds dezelfde gedachtegang gehad en is daar niet vanaf geweken. Hij is er voor Nederland, voor het Nederlandse volk en wij zullen er ook voor hem zijn.

   Liked by 1 persoon

   • Taljaard zegt:

    @Mirjam
    Die hele gedoogconstructie kwam uit de koker van Ruud Lubbers en Maxime Verhagen van de Jezuieten-club binnen het CDA. Zij hoopten de PVV daarmee te kunnen inkapselen en onschadelijk te maken, zoals zij dat ook met de LPF hebben gedaan.
    Maar Wilders is geen Bomhof of een Mat Herben, maar een ervaren politicus en weet dus precies hoe de hazen lopen in de TK. Bovendien wilde en kon hij de asociale bezuinigingspolitiek, die voornamelijk door Brussel was opgelegd, niet aan zijn kiezers verkopen. Daarmee zou de PVV zich electoraal gezien onmogelijk hebben gemaakt en op termijn dezelfde bietenbrug op zijn gegaan als DS 70. Ga er maar vanuit dat men dit binnen het CDA en de VVD ook heel goed wist.

    Daar is Wilders dus niet ingetrapt.
    En in plaats daarvan heeft hij die Lubberiaans-Jezuietische gedoogconstructie opgeblazen.
    Verder vind ik dit artikel in de VK weliswaar nogal tendentieus, maar ook een adequate beschrijving van hoe de gevestigde politieke en sociaal-maatschappelijke elite tegenwoordig tegen de PVV aankijkt. Men weet dat zij een niet langer te negeren en brede volksbeweging vertegenwoordigen, die men dus ook niet langer meer ongestraft terzijde kan schuiven.
    Daarom nemen partijen als VVD en CDA ook verschillende thema’s en standpunten van de PVV over. Men tracht hen daarmee de wind uit de zeilen te nemen.

    Maar dergelijke verkiezingsretoriek bestaat voor minstens 80% uit gebakken lucht en wordt door de meeste Nederlanders ook wel als zodanig doorzien.
    Wat links daar tegenover zet zijn al even lege en holle frasen, waarvan de tenenkrommende lancering in de MSM van mooiboy en trekpop Jesse Klaver als de ”Nederlandse Trudeau”, met een scheutje Obama erbij, nog wel het meest in het oog springt.
    Met de opgerolde mouwen van zijn C&A overhemd voert hij een zorgvuldig voorbereide en opgezette act uit, waarmee men hem krachtdadig en vernieuwend/verfrissend wil laten overkomen, maar waarmee hij eigenlijk meer lijkt op een moederskindje dat thuis de afwas moet doen.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Ja, Taljaard, dat is ook zo. Ze proberen het nog steeds om Geert in een slecht daglicht te stellen en ondertussen stelen ze zijn leuzen. Correctie, voor hen zijn het leuzen, voor Geert en voor ons is het de waarheid. Alleen al het feit dat hij binnenkort voor de rechter zal verschijnen in een proces waarin hij zich moet verdedigen voor een uitspraak die hij deed: ‘minder, minder, Marokkanen’, terwijl heel Nederland hetzelfde dacht en driekwart Nederland het ook zei.
    Maar dat ‘onze’ minister president Rutte, een paar dagen geleden hetzelfde zei, maar dan in andere woorden. ‘Het is ‘tuig van de richel’ ( de Turkse/Marokkaanse hangjongeren uit Zaandam) en ze moeten ‘optiefen’ naar Turkije’ is toch precies hetzelfde, alleen in andere maar vergelijkbare woorden en toon. Maar tegen hem en tegen al die anderen die iedere dag dezelfde leuzen roepen, wordt geen proces gestart. Geert kan zelfs Rutte’s woorden, notabene de ‘leider’ van ons land, aanhalen ter verdediging van zichzelf. Rutte zou het goede voorbeeld moeten geven, maar is daar genadeloos de mist mee ingegaan.

    En al bij al, is dat ook weer met voorbedachte rade gezegd, wederom om ‘sterk’ over te komen op de burgers, maar in mijn ogen maakt het deel uit van de verkiezingsretoriek die ze nu aan het uitspelen zijn. Lijk maar een beetje op Wilders, dan plukken we de burgers bij hem weg. Ja, daggggg…

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Niet zo’n handige zet van Wilders dat “gedogen…”
    Heel sterk door ze naar huis te sturen maar je zaait wel mogelijkheden bij de vijand om kiezers te indoctrineren.

    Like

 3. Robby E. zegt:

  Wtf is Frank Hendrickx? Wat een lulverhaal,en ook zo lang! Regel is dat iemand die zoveel woorden nodig heeft om iets te zeggen, niets te zeggen heeft, zo ook Frank Hendrickx!

  Like

  • boorzalf zegt:

   Helemaal mee eens.

   Like

  • wim zegt:

   Flut, flut, flut! Wat door moet gaan voor een soort analyse is een samenraapsel van hele en halve onwaarheden met een hoog gehalte aan wensdenken en precies weten ‘hoe Wilders denkt’. Het ergste verwijt is wel dat Wilders naar zijn kiezers luistert (!). Nog nooit in Zaandam, Poelgeest geweest die Frank Hendrikx. Kijk in Hongarije hoe de oplossingen van de PVV werken.

   Like

 4. Thom zegt:

  Jonge, jonge wat een stuk onbenul is die schrijver. Hij geeft soms zonder het zelf te snappen precies weer waar Geert voor staat door te schrijven: “Geert denkt alleen vanuit zijn kiezer”.
  Daar zegt de onbenul in feite: “Wat Wilders doet, dat doet hij voor de Nederlander”.
  Door deze handelwijze is Wilders de enige politicus die er voor ons zit en niet voor zichzelf. Verder haalt de stupide schrijver nog als voorbeeld de rooie CDA rakker Gert Leers aan. Die haalde alles en iedereen binnen en zegt dat hij grote vooruitgang boekte met gezinshereniging, maar dat Wilders daar dan op tegen was. Zijn die lui nou echt debiel? Vooruitgang met gezinshereniging boek je als je de gelukszoekers herenigt met hu gezinnen terug in hun thuisland, niet hier.
  Vooruitgang in gezinshereniging betekent: “Terug naar huis, naar vrouw en kinderen en neem Allah ook mee, je hebt hier niks te zoeken”.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Verkiezingsretoriek van het meest onderkruiperige soort.
  Tijd om alle nieuws van het parlement op tv te mijden.

  Like

 6. Rikie zegt:

  Stem al jaren op Martin Bosma. Zeer interessant boek en een zeer bekwaam iemand, die weet wat hij zegt en waar hij het over heeft. Dat kan je niet van een paar anderen bij de PVV zeggen. Volg de meeste debatten .

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Ze zeuren over het A4’tje van Wilders, wat niets te raden overlaat.
  Zelf komen ze met 260 pagina’s om hun leugens te verhullen.
  Ow ja, ze komen ook ineens met allerlei gestolen PVV standpunten die na de verkiezingen gelijk weer in de doofpotten verdwijnen….
  Stempt op Geert; Hij is’t weerd!

  Like

  • BertG. zegt:

   Ze hebben ‘m wel in ieder geval wel allemaal gelezen, dat ene A4tje.
   En ik denk dat niemand de moeite heeft genomen om een pak papier van 260 pag. te lezen.

   Liked by 2 people

   • Mirjam zegt:

    Waarom zou Geert ook zo’n lange lijst maken? Hij geeft aan wat hij wil waarmaken, de anderen geven aan wat ze beloven, fantaseren, liegen en wat ze na de verkiezingen zullen nalaten te doen. Behalve natuurlijk Jesse Klaver, die is van plan als de nieuwe, maar eeuwige Peter Pan, Neverland nieuw leven in te blazen.

    Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Een groot, genuanceerd artikel van de Azijnbode. Enwatdenkkie?? Het is een verkapte aanval op meneer Wilders. Vol halve waarheden en steken onderwater. Op de man gespeeld, niet op de partij.
  Heeft de PVV macht? Macht, omdat andere partijen hetzelfde gaan zeggen wat de PVV al jaren doet? Nee, want andere partijen doen niks met die kennis, ze proberen alleen wat stemmen terug te halen.
  Macht in ons bestuur? Nee, overal waar PVV onder staat wordt genegeerd en weggestemd. Dat kan omdat de media in handen zijn van de regering / de elite.
  Heeft de PVV de rest kunnen veranderen inzake het Vierde Rijk, de islam, de criminaliteit, herstel van de grenzen, stop immigratie, geldsmijterij, duurzaamheidswaanzin?? Nee, die macht is er dus niet.
  Gaat de PVV dan ooit wat bereiken? Jawel, maar alleen als we allemaal PVV stemmen en de partij een tijd lang de meerderheid heeft. Zodat corrupte, politieke ambtenaren kunnen worden opgeruimd en de staatsmedia het andere verhaal vertellen: het echte PVV-verhaal.
  Nu wordt de schijn gewekt dat onze PVV zo veel bereikt, terwijl we eigenlijk woedend moeten zijn dat de elite alles blokkeert.

  Like

 9. fleckie zegt:

  De ISLAM is een ‘gangsterideologie’. [stelen, vermoorden, slavernij, kinderverkrachtingen, dieren-misbruikers, dieren kwellers, tot de dood erop volgt,, het is gewoon een bestiale mentaliteit,…..men denke a.u.b. Wat ons te wachten staat, als ze ‘losgelaten’ !! worden, over.. West-Europa.

  Liked by 1 persoon

 10. Steven zegt:

  Tja…Je zou bijna denken dat véél nederlanders inmiddels toch wel geleerd zouden hebben waarop ze voorheen altijd hebben gestemd en wat het ons land gebracht heeft.
  Helaas zijn miljoenen nog altijd ‘weak’ voor mooie verkiezingspraatjes en zullen ze op de dag des oordeels gewoon weer op die rotte linkse partijen blijven stemmen. Daarna gaan ze 4 jaar klagen en na die 4 jaar stemmen ze er gewoon wéér op.

  Ik was gisteren even in Utrecht met iemand. Ik stond bij de auto te wachten en in het rond te kijken. Ik dacht dat iemand me onderweg had verdoofd en ik in een vreemd land wakker was geworden. Ik dacht eventjes dat ik in marrakech was beland..maar nee..het was toch echt Utrecht. Wat een ZOOITJE is dit land geworden zeg!!
  Thanks PVDA..goed werk….op naar de 0 zetels!!

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de Azijnbode, die is zo ROOD als een kreeft. Het is een linkse krant, en dat verklaart alles.

  Like

 12. Bas zegt:

  Quote: ‘Nederland moet Nederland blijven’, zei Mark Rutte. Deze uitspraak is niet zo verwonderlijk als stroman van de Europese Unie. “Wat Rutte als waterdrager van de EU bedoeld is dat Nederland bij de EU moet blijven.”
  .

  Like

 13. Geert zal sterk staan in de oppositie.

  Like

 14. Ik zou me verder niet druk maken om wat de auteur van dit stuk al dan niet op verkapte wijze probeert te zeggen: Feit is, dat de wèrkwijze van Geert kennelijk inslaat en vroeg of laat aantoonbaar de dènkwijze van de andere partijen beïnvloedt. En dat is, waar het op termijn om gáát.
  Dat de overige partijen op deze manier -uiteraard- proberen, de PVV vliegen af te vangen is in dit verband minder van belang, dan dat hun eigen opinie op deze manier gaandeweg opschuift -meer in de richting van de PVV en dús naar een redelijker niveau.
  De Apartheid in het zuiden van de VS was óók nooit verdwenen, als de FREEDOM -beweging er niet in was geslaagd, het maatschappelijk-politieke denken langzamerhand te laten opschuiven. Maar daarin slaagde ze dus op den duur wèl!
  Ik geloof waarachtig, dat we ons enerzijds niet al te wanhopig moeten voelen, als Geert er niet direct in slaagt, premier te worden: Het zou schitterend zijn, natuurlijk, maar ook zonder dat is het, zeker op langere termijn, onbetaalbaar, dat we hem tenminste hèbben!

  Like

 15. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Deze ‘journalist’ zit onzin uit te kramen of anders gezegd hij schrijft propaganda. Hij doet het voorkomen alsof Wilders de politieke agenda in zijn richting heeft weten te verschuiven. Maar is dat waar?

  Wilders zijn ‘minder, minder, minder’ is door de voltallige rest van het parlement aangegrepen om te zorgen voor ‘meer, meer, meer’. Zie de invasie die nog steeds plaatsvindt ook al beweert men anders.

  Burgemeesters uitten in het openbaar stellingen ‘dat het uit respect en beleefdheid is om vrouwen geen hand te geven’ en ‘dat sharia in sommige gevallen moet kunnen’.
  Dit zijn toch geen ideeën a la Wilders.

  Deze Goebels van de Volkskrant beweert iets om lezers vrees aan te jagen en hen als kiezers de ‘goede’ kant op de duwen.

  Like

 16. Flo zegt:

  Ach… Ook de Volkskrant schrijft zijn eigen ondergang tegemoet en zal verleden tijd zijn in de islam heerschappij……

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  @Mirjam, 12 september 2016 om 15:02, in ‘The New Adventures of Peter Pan’ (2013) werd Neverland al nieuw leven ingeblazen door middel van nieuwelingen en nakomelingen van oudere figuren uit het oorspronkelijke verhaal. Alleen Peter Pan, Tinkerbell, Tiger Lily, James Haak, Mr. Smee, de indianen en de zeemeerminnen waren nog van de oudere garde terwijl Wendy Darling en haar broers John en Michael meer een soort van “gereïncarneerde” afstammelingen bleken van de eerdere Wendy uit het Victoria-tijdperk. De zes Lost Boys; Curly, Nibs, Tootles, Slightly en de Twins (tweeling), werden vervangen door de Lost Kids: Stringbean, Chubs, Baby, Cynthia, Maia en Meera, en de piraten van Haak werden vervangen door Jake Sorrow, Asbjorn, Dagan, Jaro en Chuluun die oftewel meer spieren dan hersenen waren, ijdel of gewoon zelf nog kinds.
  De reusachtige krokodil zag ik helaas niet meer en als hij Jesse Klaver had verzwolgen had het reptiel hier meer maagpijn aan overgehouden dan aan de wekker! Maar de zes ondeugende en stoute meiden vonden het vast al erg genoeg om door de piraten te worden vernederd toen de dames slim dachten te wezen. Klaver daarentegen is pas echt oliedom en Geert Wilders stukken wijzer omdat hij zijn verstand ook goed benut!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s