Pax Merkeliana is gevaar voor de democratie

screenshot_4

Angela Merkel stelde woensdag in de Bondsdag dat de gevestigde partijen niet meer hoeven te doen dan “bij de waarheid blijven, dan winnen we”. De Duitse bondskanselier geeft daarmee de aanzet tot een gevaarlijke dialectiek, aangezien ze het politieke discours onmogelijk maakt.

Merkel tilt met haar toespraak het politieke discours op een pseudo-moreel niveau, dat niet de concurrentie tussen verschillende ideeën als doel ziet, maar een eind in de richting van Orwell komt. George Orwell schreef in zijn beroemde roman 1984 over een ‘ministerie van Waarheid’, waarbij de politiek definieert wat waar is en wat niet. Bij Orwell mondt deze politieke hoogmoed uit in newspeak; begrippen veranderen in hun tegendeel – “Oorlog is vrede en vrede is oorlog”.

Lees verder>>>
(h/t “classified”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, christendemocraten, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

16 reacties op Pax Merkeliana is gevaar voor de democratie

 1. elisah zegt:

  Dat ze nu nog steeds niet door hebben dat deze vrouw ernstig in de war is, eigenlijk gewoon geestesziek is en zo een heel land de afgrond in trekt, met de rest van Europa er achter aan.
  Er moet snel opgetreden worden tegen deze dictator, voordat de schade onherstelbaar is.

  Like

 2. janchik zegt:

  Dat wijf is staatsgevaarlijk, dient met onmiddellijke ingang afgezet te worden. Mesjogge zeug.

  Like

 3. Pieter zegt:

  He Merkel, het Duitse Volk wil geen multiculturele samenleving. Alleen JIJ wil dat.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Mooi man.
  Doe Stoltenberg de garoete niet namens mij.

  Like

 5. Angie1968 zegt:

  Angela Merkel is een dictatoriale narcistische Stasi-trut. Geen compassie of luisterend oor voor de noden vh volk. Totaal verdwaasd en verloren in haar globalistische Utopie, waarbij alle rassen en culturen gelijkwaardig zijn, zelfs een barbaarse schijtcultuur als de Islam. Een kutwijf dat allang had moeten worden afgezet. Zelfs als de menigte haar uitjauwt, gelooft ze nog dat haar verhaal steek houdt. Een enorme plaat voor haar bek. En dat walgelijk stuk stront trekt heel Europa mee de afgrond in. Er zijn echter ook aanwijzingen dat ze onder controle van Soros staat…..

  Like

 6. Ongelovige zegt:

  Merkel de schuld geven is te makkelijk: er zijn tientallen miljoenen Merkels in Duitsland, slechts 2% der vrouwen stemt er AfD, in tegenstelling tot 18% der mannen.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik had het stuk al in het duits gelezen, maar het lijkt toch sterker in onze eigen taal.
  Het maakt de misére die Nederland en vooral zijn buurland heeft nog groter.

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Nu Merkels ideologie heeft gefaald, zet ze het gehele politiek-democratische systeem op zijn kop. Welnu anders dan Erdogan. Maar toch!

  “Wenn Verstand in die Lederhose rutscht”SPD: CSU soll Bundesregierung verlassen
  09.09.16 – 01:40 min

  Burkaverbot, Obergrenze für Flüchtlinge, nur christliche Asylbewerber: Die Wunschliste aus Bayern ist mit dem Grundgesetz nur schwer vereinbar. Immer mehr Menschen stellen sich die die Frage: Kann die CSU in Berlin in der Regierung sitzen und von München einen immer härteren Oppositionskurs fahren? Die SPD meint Nein.

  http://www.n-tv.de/mediathek/videos/politik/SPD-CSU-soll-Bundesregierung-verlassen-article18599506.html

  Like

 9. volksrechter zegt:

  Als ik dat artikel lees heb ik het gevoel dat ze op dezelfde weg is als Erdogan en dat ze het zal doordrukken desnoods met Turkije achter haar om militair in te grijpen en een (islam ?) dictatuur te installeren…………….

  Like

 10. Jean zegt:

  Wanneer gaan wij mogen meemaken dat dit monster opgehangen wordt met de benen omhoog en de kop omlaag want lager hangen resp. vallen dan dergelijk monster is praktisch onmogelijk of men moet tot de islam behoren.

  Like

 11. Leo zegt:

  Een extreem links/rood DDR / Communistich gehersenspoeld gleufdier !!
  En ook nog eens Soros- Monsanto vergiftigd.

  is gewoon BREIN ZIEK !!

  Abfuhren !! und gegen die Wand.!!

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Deze Merkelmadam, deze rode fasciste; en dienstmeid van de rode fascisten der EUSSR, gaat gewoon door met haar heilloze verraderlijke politiek. Deze madam, die zich als een “zonnekoning(in)”, gedraagt, voert gewoon de Resolutie van Straatsburg en het Coudenhoven-Kalergiplan uit. En het Duitse volk, zal haar aan haar kont oxyderen. Alles in het belang van Bilderberg, Soros, en de NWO!

  Like

 13. Mary zegt:

  Duidelijk een DDR type, dictator, totaal verknipt, het wordt wellicht tijd dat deze dictator opgenomen wordt in een psychiatrische kliniek, wellicht dat er een hele kliniek voor geopend kan worden dan is er ook plaats voor al haar politieke volgers van de EU en onze eigen ja knikker Rutte en de zijne die tot nu toe alle orders van de geschifte dame opvolgt en het Nederlandse volk mee heeft belast.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  O ja, voor ik het vergeet, als Seehofer(CSU), echt een vent was geweest, dan had hij de regering Merkel moeten laten vallen. Het is gewoon een slap figuur. Daardoor gaat Merkel (CDU) gewoon door.

  Like

 15. wim zegt:

  Scherp artikel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s