“Vluchtelingen”kinderen gaat het vaak beter dan Duitse armoedekinderen

screenshot_13

(Door: Dr. Michael Grandt – Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland leven 2,1 miljoen kinderen in armoede. Te weinig materiële verzorging en ontbrekende sociale deelname zijn een groot probleem. Taboe: de gemeenten hebben voor deze kinderen geen geld. Maar vreemd genoeg is dat geld er wel voor “vluchtelingen”kinderen.

Veel van onze kinderen leven in armoede

Volgens een onderzoek van het Instituut voor Arbeidsmarkt- en Beroepsonderzoek (IAB) in opdracht van de Bertelsmann-Stiftung wordt in Duitsland één op de vijf kinderen onder de 15 jaar bedreigd door armoede. In duidelijke taal: ze groeien onder de armoedegrens op.

50% van deze kinderen leeft in huishoudingen die Hartz IV uitkeringen krijgen. In totaal zijn 2,1 miljoen jongens en meisjes arm. Voor hen is er maar weinig geld beschikbaar. Ook voor onze opvoedsters zijn de kassen niet gul. Zij, die een belangrijke voorschoolse taak verrichten en er aan bijdragen dat de kinderen in de toekomst gewoon geen Hartz IV zullen krijgen, worden niet zo betaald als dit werk zou verdienen.

De toestand van onze scholen en kleuterscholen is eveneens catastrofaal. Overal ontbreekt het aan geld. De opvoeding, te weinig materiële verzorging en ontbrekende sociale deelname van onze kinderen zijn een steeds groter probleem. De gemeenten hebben geen geld – zeggen ze. Maar vreemd genoeg is dit geld er wel voor “vluchtelingen” en hun kinderen.

In Duitsland bevinden zich honderdduizenden “vluchtelingen”kinderen

Sinds de zomer van 2015 zijn er meer dan 1,1 miljoen “vluchtelingen” naar ons toe gekomen, die geregistreerd werden. Onder hen bevinden zich volgens UNICEF meer dan 300.000 kinderen. Bovendien dwalen er nog tienduizenden ongeregistreerde “vluchtelingen” door ons land. Niemand weet waar ze zijn, niemand weet wat ze doen en bijna 6.000 “vluchtelingen”kinderen zijn “spoorloos” verdwenen. (volgens UNICEF doken 2.200 van hen weer op, hoewel ze eerst als “verdwenen” golden).

Voor “vluchtelingen”kinderen is er geld

Het Mannheimer Centrum voor Europees Economisch Onderzoek (ZEW) heeft in een onderzoek berekend dat bij een mislukken van de integratie op de arbeidsmarkt de opname van deze “vluchtelingen” op de lange termijn tot € 400 miljard zou kosten. Als integratiekosten ging men in het eerste jaar uit van € 20.000,- per “vluchteling”. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor nieuwe medewerkers voor het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) en de federale politie.

Nu al kost ons de opname van deze mensen miljarden euro´s. Geld, dat er vreemd genoeg tot nu toe niet was voor onze kinderen, armen en pensioengerechtigden. Waar komt dit geld dan zo plotsklaps vandaan? Dat vragen veel mensen zich af. En precies dat is het punt waarom partijen zoals de AfD zoveel stemmen krijgen.

Begrijpt u me niet verkeerd, ik wil niemand tegen elkaar opstoken, maar – als toch niemand het doet – toch de moed hebben om dit tegenover elkaar te plaatsen, want per slot van rekening gaat het om onze toekomst. Ook ik ben een burger van dit land. Dat geeft mij het recht om deze onevenwichtigheid aan te spreken. Zo zie ik dat, beste critici – basta!

Bron:
www.michaelgrandt.de
Auteur: Dr. Michael Grandt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Vluchtelingen”kinderen gaat het vaak beter dan Duitse armoedekinderen

 1. In Nederland is het net zo.Kinderen die geen verjaardag met klasgenoten kunnen vieren en verder nergens aan mee kunnen doen enz.

  Like

 2. elisah zegt:

  Merkel ga in een hoek zitten en schaam je diep!!!
  Hoe is het mogelijk dat zulk soort ellende genegeerd wordt en deze kinderen dus structureel verwaarloost worden, terwijl ze euforisch de moeder speelt voor wild(e)vreemden.
  Het laat zien hoe incompetent ze zijn in Duitsland en hoe blind ze zijn voor de werkelijkheid.

  Like

 3. Pieter zegt:

  mijn 10 jaar oude stiefzoon gaat al een ruim jaar niet meer naar school.
  de reden is dat zijn handicaps, asperger adhd en woede impulsaanvallen die 6 jaar geleden gediagnosticeerd zijn, niet door Jugendamt serieus genomen zijn.
  met vallen en opstaan door de eerste 3 jaar van de Grundschule gesleept.
  tot het fout ging in het 4e schooljaar.

  diverse psych.kliniekopnames verder, zit hij nu thuis zn moeder en zusjes tot wanhoop te drijven.
  Jugendamt heeft ondertussen ingestemd met kostenovername van een internaat, ( afgelopen week dus)

  zie nu maar n plaatsje te vinden voor hem… die zijn er in september echt niet meer,
  inschrijven voor schooljaar 2017-2018 kan al wel, maar daar zijn al wachtlijsten voor!!

  maar voor vluchtelingen kan ALLES

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Pieter om 21:59

   Sterkte Pieter, in deze moeilijke omstandigheden! Ik weet wat het betekent; heb het van zeer nabij meegemaakt. Inderdaad, ze kunnen hun familieleden/gezinsleden tot wanhoop drijven met hun gedrag.
   Onbegrijpelijk dat de overheid zich er zo vanaf probeerde te maken! Ik kan alleen maar zeggen: probeer vol te houden tot er voor hem een plekje is gevonden. Dat is beslist niet gemakkelijk, maar in het belang van het kind en de rest van het gezin bittere noodzaak.

   Nogmaals veel sterkte en ik hoop dat jullie hem binnenkort kunnen plaatsen op een passende school!

   Like

 4. Cathja zegt:

  Deze man heeft gelijk. Het is een grote schande dat de eigen bevolking stelselmatig wordt achtergesteld, ten gunste van de ‘vluchtelingen’ en ‘vluchtelingenkinderen’.
  Denkt de Duitse overheid er dan totaal niet meer aan dat de eigen jonge mensen in de eerste plaats recht hebben op goede voeding, scholing en gezondheidszorg? Hoe kun je vreemdelingen voor laten gaan?
  Een belediging voor het Duitse volk. Geen wonder dat steeds meer mensen die dit grote onrecht zien, op de AfD stemmen. Deze politieke partij staat aan de vooravond van een grote toename van stemmers. Door hun oprechte zorgen uit te dragen, maken ze zich geliefd en geloofwaardig.
  Dat kan van de andere partijen niet worden gezegd.

  Like

 5. Het is daar al net zo klote zootje als. Wat ze af en toe laten zien over het vergeten kind. Waar niemand naar omkijkt.

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Vele jaren geleden bezocht ik een oude kennis in de Mozelstad Trier. De man was tijdens de oorlog een ten dood veroordeelde Wehrmacht officier ( voor hulp die hij bod aan een Poolse priester). Zijn executie vond geen plaats, aangezien hij een officier was en voor officieren moest Hitler persoonlijk op het bevel tekenen. Later woonde hij jarenlang in de DDR. Wij spraken over armoede en de invloed dat het op het landspolitiek kan hebben. Ik zei tegen hem. De Tweede Wereldoorlog is allang voorbij en de stoffelijke overschotten van Hitler liggen nog ergens bij zijn bunker. De man is fysiek dood, maar zijn geest leeft nog. Het dwarrelt nog steeds in de ronde. Op een dag als de omstandigheden zouden weer dezelfde zijn als tijdens de Weimar Republiek, zal het weer uit het niets herrezen. De geschetste situatie over de armoede onder Duitse kinderen, laat mij overduidelijk aan het gesprek herinneren.
  Het ziet er naar uit dat de huidige Duitse politici; zowel van de SPD, de Liberalen als van het CDU/CSU te weinig boeken over de Weimar Republiek (1919 – 1933) hebben gelezen. Bijvoorbeeld het boek van Alfred Döblin Berlin Alexanderplatz, Hans Fallada Kleine Man wat nu? Of zelfs het bekende boek Goodbye to Berlin van de Brit Christopher Isherwood (Cabaret). Al deze boeken en anderen geven een diepe impressie van de armoede in Duitsland in die tijd en ..als gevolg daarvan de razendsnelle opkomst van het Nazisme. De geest van Hitler krijgt in de situatie anno nu de mogelijkheid uit de as te rijzen. Diepe armoede brengt mensen te zoeken naar wat de Duitsers noemen Feindbild (vijand). Op de eerste plaats zouden zij zich richten op de vluchtelingen en moslims die ze als vijanden beschouwen die het land komen afpikken (wat in veel gevallen waar is) en de politieke leiders die met de vijand collaboreren en hem helpen het land te veroveren. Dat was ook zo tijdens de Weimar Republiek. Bijvoorbeeld: de moord op minister van Financiën Walther Rathenau op 24 juni 1922 en de brute aanvallen van de SA en later de SS op de Joden die door de Nazi’s als verraders werden beschouwd en schuldig aan de slechte situatie. Kijk maar naar de volgende video (met Nederlandse ondertitels) en schrik niet van de immense vergelijking tussen toen en nu …https://www.youtube.com/watch?v=nsBuygJEV8o
  Wat toen gebeurde ligt nu voor de hand. Iemand zei al : “Als het met de Duitsers slecht gaat, trekken ze weer de laarzen aan”.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Eigen Volk laatst! Dat is het adagium geworden, door toedoen der RODEN/SOCIALISTEN, en de meeheulers van liberale, en christendemocratische snit, evenals de Groenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s