Actief tegen christenvervolgingen: Hongaarse regering wil christenen in het Midden-Oosten ondersteunen

screenshot_30

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering wil zich actief inzetten voor vervolgde christenen. Volgens Hongaarse media plant de regering in Boedapest de oprichting van een officiële instantie, wiens taak speciaal de hulp voor vervolgde christenen zou zijn.

Duits - Zuerst

Volgens minister van Financiën, Mihály Varga, zal de regering een bedrag van € 3 miljoen voor de hulp aan vervolgde christenen ter beschikking stellen. “Het is het doel van de regering om vervolgde christelijke families wereldwijd te ondersteunen”, zei Varga.

Zoals het dagblad “Magyar Idök” bericht, besloten minister-president Viktor Orbán en de Hongaarse minister voor Human Recources, Zoltan Bálog, eind augustus tijdens een bezoek aan het Vaticaan om actief te strijden tegen de christenvervolgingen in het Midden-Oosten. Inmiddels zijn de Hongaarse media ook in het bezit van een officieel schrijven van het ministerie voor Human Recources, dat nadere informatie geeft. Daarin staat letterlijk:

“De Hongaarse regering heeft meermaals en consequent benadrukt dat economische en humanitaire hulp ter plaatse de meest geschikte maatregel is. Daarom ondersteunt zij programma´s van de katholieke kerk en de oecumenische hulporganisatie voor de in het Midden-Oosten levende christenen, speciaal voor kinderen in de schoolgaande leeftijd. Het ministerie voor Human Recources ondersteunt deze maatregelen door de oprichting van een desbetreffend staatssecretariaat.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Christenvervolging, gezond realisme, Hongarije, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Actief tegen christenvervolgingen: Hongaarse regering wil christenen in het Midden-Oosten ondersteunen

 1. Marc zegt:

  Kijk, dat is nog eens een initiatief! Vervolgde christenen actief ondersteunen.

  Waar staan de Nederlandse kerken ook al weer? O, die steunen de arme Gazanen door allerlei goederen, ook bruikbaar voor de oorlog tegen Israël, te sturen.

  Like

 2. Dit is een zeer goede maatregel, kunnen anderen een voorbeeld aannemen.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Een initiatief wat navolging verdient! Hongarije begrijpt waar het om gaat. Christenen die in het Midden-Oosten wonen zouden het liefst in hun eigen land blijven, maar vervolging en moord heeft ervoor gezorgd dat vele landen in die regio bijna ‘gezuiverd’ zijn van christenen. Overal waar de islam de overhand krijgt, worden andere geloven verboden, en wordt er gemarteld en gemoord.

  Er zijn tijden geweest dat verschillende landen in het Midden-Oosten voornamelijk christelijke gebieden waren. Daar is helaas weinig meer van over.
  Goed dat Hongarije nu de weinigen die zijn overgebleven wil helpen. Niets is beter dan hulp in het eigen land.
  Waar blijven de andere Europese landen? Of gaat het lot van christenen alleen mede-christenen aan?

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  Gek, Gekker, aGterlijk !
  +++

  Like

 5. Breget zegt:

  Een top plaats nemen de Hongaren in in de Westerse wereld waar ieder EU lid de hulp aan christelijke burger het laat afweten.

  Like

 6. sophie zegt:

  Diep respect voor Hongarije. Laat tevens zien hoe ver de andere lidstaten al gezonken zijn.

  Like

 7. Robby E. zegt:

  3 mln om wereldwijd christenen te ondersteunen? Daarbij, de meest christenen in islamitische landen zijn al vermoord of verdreven! Too little too late!

  Like

  • janchik zegt:

   Ja maar ze doen tenminste nog wat i.t.t. de EU en NL, die alleen een islamitische hoge commissaris v.d. mensenrechten kunnen ontvangen. Dus een islamiet die onze mensenrechten afwijst, maar er alleen zit voor de islamitische, zoals invoering sharia.
   Hoe gestoord moet je als westerse samenleving zijn, om te luisteren naar deze vertegenwoordiger van de barbaren!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s