Kiev protesteert tegen het bezoek van de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, aan de Krim

screenshot_51

(Door: Christian Saarländer – Vertaling: E.J. Bron)

Het ministerie van Buitenlandse Aangelegenheden van Oekraïne heeft een protestbrief naar Moskou gestuurd, waarin men zich opwindt over het bezoek van de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe (foto), aan het schiereiland de Krim. Men ziet in het bezoek een “daad van minachting”.

contra-magazine

Zoals de Russische nieuwssite “REN” bericht, stuurde het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Aangelegenheden een protestbrief naar Moskou. Hieronder moet een diplomatiek schrijven worden verstaan waarmee men bij vertegenwoordigers van een regering protest aantekent. In de brief benadrukt Kiev dat men in het bezoek van Sjojgoe aan de Krim een bijzondere daad van minachting van de voormalige Sovjetrepubliek ziet.

Al in augustus werd het hoofd van de strijdkrachten van de Russische Federatie door de autoriteiten in Kiev in afwezigheid gearresteerd. Vanuit de zienswijze van justitie in Kiev heeft Sjojgoe een “aanval op de nationale veiligheid” gepleegd. Tegelijkertijd stelt de Russische justitie een onderzoek in tegen de minister van Defensie van Oekraïne wegens volkerenmoord in het omstreden Donbas-gebied, bericht het Russische persbureau “TASS” op zijn website.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Christian Saarländer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne, Rusland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kiev protesteert tegen het bezoek van de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, aan de Krim

 1. Mary zegt:

  Nu weten we allemaal dat de Krim bij Rusland hoort, en wil horen,en dus daar een Russische minister van Defensie naar toe gaat, behalve kennelijk Obama, de EU en dus de Oekraïne niet, misschien moet Poetin dat dan toch maar verduidelijken voor de oorlog zoekertjes.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Poroshenko moet z’n bek dichthouden. De Krim is op democratische wijze weer toegevoegd aan Rusland, waar het altijd aan toebehoord heeft. De Oekraine zelf is ook altijd russisch geweest, en pas sinds 25 jaar onafhankelijk. Bovendien is het huidige zooitje machthebbers door een coup a/d macht gekomen. Niet echt democratisch, dus. De Eu/Navo wilde de Krim om strategische redenen bij Europa. Niks democratie, gewoon powerplay. Stelletje leugenachtige huichelaars.

  Geliked door 3 people

 3. Daarom hebben wij NEE gezegd tegen het corrupte Oekraine.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s